Chovatelská stanice - založení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rumk

25.5.2020 23:59
Rumk

XXX.XXX.168.69

Dobrý den, chci se zeptat ohledem chs.
Když bych si chtěl založit chs, musí mi samozřejmě vymyšlené názvy pro chs. Vše by prošlo apod,.. Ale bych měla štěně fenku, kterou teprve budu uchovňovat, což trvá. Ta by třeba neprošla, musela bych koupit jiné štěně a zase to samé, je v tom problém mít "neaktivní" chs?
Jak je to s kontrolami? Budou kontroly i když bude chs neaktivní?

26.5.2020 04:41
impact

XXX.XXX.61.12

Chovatelskou stanici můžete mít i pokud nemáte jediného psa.

26.5.2020 06:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Rumk napsal(a):
Když bych si chtěl založit chs, musí mi samozřejmě vymyšlené názvy pro chs. Vše by prošlo apod,.. Ale bych měla štěně fenku, kterou teprve budu uchovňovat, což trvá. Ta by třeba neprošla, musela bych koupit jiné štěně a zase to samé, je v tom problém mít "neaktivní" chs?

Co by Vám měli kontrolovat, a kdo?

26.5.2020 07:44
keissa

XXX.XXX.155.174

Rumk napsal(a):

a proč chcete mít chovatelskou stanici? co si pod tím vlastně představujete a co od toho očekáváte ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.5.2020 07:59

Chovatelskou stanici si můžete založit a nemusíte odchovat ani jeden vrh. Odchovávat není povinné a nikdo to nekontroluje. Můžete začít odchovávat třeba až dvacet let od založení, a úplně jiné plemeno, než které jste měla, když jste CHS zakládala.
Nejrelevantnější informace najdete na www.cmku.cz. Je tam i poradna, kde dostanete fundovanou odpověď.

26.5.2020 10:32
LájošM

XXX.XXX.14.251

Není náhodou založení chovatelské stanice omezeno věkem chovatele? Mám dojem, že dítě si chovku založit nemůže.
Máte čas si vše prostudovat a rozmyslet. Nebojte, žádná kontrola za neaktivitu není.

11.9.2020 12:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Obnovuji starší téma, ať nezakládám nové, stejné.

Podle čeho jste vybírali název CHS? Začala jsem nad tím přemýšlet a mám úplně prázdno v hlavě . Nějak nevím, od čeho se odpíchnout, fakt mě nenapadá vůbec, ale vůbec nic. A kolik názvů se do žádosti píše?

A ještě jsem se chtěla zeptat na živnost - pokud nemám v plánu odchovat velké množství vrhů, tak je asi nesmysl zakládat živnost, že?

11.9.2020 14:28

marcelaamax napsal(a):
Obnovuji starší téma, ať nezakládám nové, stejné.

Podle čeho jste vybírali název CHS? Začala jsem nad tím přemýšlet a mám úplně prázdno v hlavě . Nějak nevím, od čeho se odpíchnout, fakt mě nenapadá vůbec, ale vůbec nic. A kolik názvů se do žádosti píše?

A ještě jsem se chtěla zeptat na živnost - pokud nemám v plánu odchovat velké množství vrhů, tak je asi nesmysl zakládat živnost, že?

Název CHS - já CHS nemám, ale pár názvů ano.
Záleží na vás - jestli chcete název, který bude i mezinárodní - v tom případě - jak je teď módní - anglický.
Pokud jste patriotka jako já, tak český, bez ohledu na to, jak se bude cizincům vyslovovat a chápat.
Můžete použít složeninu ze jmen psů a z vašeho jména nebo složeninu čehokoliv.
Názvů se - myslím, že se to nezměnilo - uvádí 6. Doporučuji nakouknout do seznamu CHS na webu FCI, ať zbytečně nedáte stejný, nebo hodně podobný název, který je již registrován.

11.9.2020 21:49
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Název můžete klidně uvést jenom jeden! Měla byste si ale být jistá, že neexistuje, ať se Vám žádost nevrátí. Určitě nedoporučuju dát první ten, co chcete, a zbylé tam jen tak něco plesknout! Známá to udělala a samozřejmě jí vybrali úplně pit.mý, který nechtěla a napsala ho tam jen, aby neposílala prázdné kolonky. (Já jsem posílal tři.)
Co se názvů týká, mně se líbí takové ty „geografické“. Prostě když je v nich obsažen název místa, odkud psi pocházejí - z Machalova dvora, z Kačákovy samoty, z Bordovských Pekel... Jestli máte v okolí nějaké místo se zvukomalebným názvem, je to varianta.
Ad živnost
Pokud jste zaměstnanec, nejspíš je to zbytečná otrava a starosti navíc. Pokud jste OSVČ, nebo z nějakého důvodu podáváte sama daňové přiznání, pak se živnost určitě vyplatí!

12.9.2020 14:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Co se názvů týká, mně se líbí takové ty „geografické“. Prostě když je v nich obsažen název místa, odkud psi pocházejí - z Machalova dvora, z Kačákovy samoty, z Bordovských Pekel... Jestli máte v okolí nějaké místo se zvukomalebným názvem, je to varianta.

Jo, tyhle názvy se mi líbí taky, ale bohužel mě nenapadá žádné místo v okolí, ale třeba ještě na něco přijdu :-)

14.9.2020 08:04
janaa

XXX.XXX.245.98

Určitě vymysli názvu víc. Upřímně někdy nechápu,jak to rozhodují. Když jsem před lety vymýšlela název, měla jsem "Lovcovo srdce" asi na třetím místě, protože ač se mi líbil nejvíc,věděla jsem,že je v ČR chovka Lovcova pýcha a ještě chová stejné plemeno. Světe div se, první dva názvy nevzali, byť nebyli ničemu podobné a schválili mi tohle
Každopádně jak bylo psáno,jde o to, zda preferuješ české nebo anglické jméno - pro mě byla čeština priorita a od toho se odpíchnout. Něco geografického je moc hezké nebo prostě nějaké spojení, pomyslný odkaz na něco. Já mám lovečáky a proto to Lovcovo srdce Btw je moc hezké,když pak slyším - fena dělá čest svému jménu

14.9.2020 09:55

Já jsem posílala asi 5, první 3 jsem měla anglické. Vybrali mně český název, který jsem původně moc nechtěla, ale teď jsem za něj ráda. Protože u našeho plemene všechna ta Heart a Gold si pak člověk těžko zapamatuje. Mám z Kočovského dvora. I když mohla jsem ještě napsat třeba z Kočovských luk nebo od Kočovského potoka. Ale to už je fuk.

14.9.2020 09:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem posílala asi 5, první 3 jsem měla anglické. Vybrali mně český název, který jsem původně moc nechtěla, ale teď jsem za něj ráda. Protože u našeho plemene všechna ta Heart a Gold si pak člověk těžko zapamatuje. Mám z Kočovského dvora. I když mohla jsem ještě napsat třeba z Kočovských luk nebo od Kočovského potoka. Ale to už je fuk.

Mám ráda české názvy. Anglické, či obecně cizojazyčné, mi připadají jako poklonkování cizině.

14.9.2020 10:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já jsem chtěla původně také něco českého, chovatelka mi zase radí ať vymyslím klidně nějakou "zkomoleninu" ze jmen psů, nebo kombinace psích jmen a mého jména, ale anglicky znějící..

No, ale stejně pořád nevím nic

A pokud to dobře chápu, tak teda název nemůže být stejný, jako už existuje, to je jasné, ale nemůže být ani podobný?

14.9.2020 10:03
janaa

XXX.XXX.245.98

marcelaamax napsal(a):
No já jsem chtěla původně také něco českého, chovatelka mi zase radí ať vymyslím klidně nějakou "zkomoleninu" ze jmen psů, nebo kombinace psích jmen a mého jména, ale anglicky znějící..

No, ale stejně pořád nevím nic

A pokud to dobře chápu, tak teda název nemůže být stejný, jako už existuje, to je jasné, ale nemůže být ani podobný?

Hele,ber to i tak, jaká jména máš v plánu v budoucnu dávat. Pokud česká, tak i české "příjemní", tedy chovku. Pokud anglická, tak pak i konec anglický

Ad podobnost - viz výše, mělo by to tak být, ale mě zrovna schválili ten název velmi podobný

14.9.2020 10:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

janaa napsal(a):
Hele,ber to i tak, jaká jména máš v plánu v budoucnu dávat. Pokud česká, tak i české "příjemní", tedy chovku. Pokud anglická, tak pak i konec anglický

Ad podobnost - viz výše, mělo by to tak být, ale mě zrovna schválili ten název velmi podobný

Ajo, díky, to mě vůůbec nenapadlo

14.9.2020 10:09

ale nemůže být ani podobný

otazkou je, co budou povazovat za podobny nazev.
hlavne v cestine se jim to dost blbe posuzuje a obcas schvali i to co by nemeli, neb je to opravdu hodne podobne a je v tom zamer.

jedna z rad -neb ta chovka se zaklada jen jednou za zivot a nejde to vzit zpet -neni dobre si davat do nazvu plemeno

14.9.2020 12:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mně schválili hned první název - je to jméno slavného plnokrevníka, které jsem pak dala mé vysněné první barzojce.
Je to krátké, a jdou k tomu česká i anglická jména. Česká s diakritikou ale nepoužívám, protože je cizinci nevysloví.

Jinak hodně podobně zni jiná chs stejného plemene (jen chová jinou varietu), která byla založena zhruba ve stejnou dobu jako moje chs (já ji mam asi o kousek dýl), a nikdo to neřešil.

14.9.2020 13:36
Dasvo

XXX.XXX.101.12

„otazkou je, co budou povazovat za podobny nazev“

A v tom je jádro pudla! :-) To, co my vnímáme jako velmi podobné, může cizojazyčnému člověku znít naprosto odlišně a naopak. Kdysi byla v televizi reportáž o (myslím) Japoncích učících se česky. Jeden z nich si tam „stěžoval“, že máme spoustu úplně stejně znějících slov. Jako příklad uváděl pravítko a prasátko. Pro nás dva absolutně odlišné výrazy, pro Japonce dvě v podstatě nerozlišitelná slova. :-)
Mně třeba výše zmíněná Lovcova pýcha a Lovcovo srdce nepřipadají vůbec podobné! A spíš bych se podivoval, kdyby Srdce neschválili s odvoláním na podobu s Pýchou. Nicméně souhlasím s tím, že schvalování názvů je občas nepochopitelné. Myslím si, že první síto dělá ČMKU a to na FCI posílá už jen některé z původních návrhů, ne všechny. Nevýhodou také je, že seznam FCI neobsahuje skutečně všechny názvy. (Kdysi tady v diskuzi někdo udával existující název své stanice, která opravdu v seznamu nebyla, ač fungovala několik let.)

15.9.2020 12:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Díky všem. Včera jakoby mě osvítilo a najednou mám několik názvů. Nakonec teda anglických.

Akorát že pořád váhám - pokud bude název CHS začínat podstatným jménem, tak by asi před tím mělo být "The", že? Mám názvy, které se mi fakt líbí, ale když k tomu přidám to "the", tak už to není ono

15.9.2020 12:35

Ne, že bych byla kdovíjaký angličtinář, ale v názvu bych teda na členu nebazírovala.

15.9.2020 12:38
aneleh

XXX.XXX.128.28

marcelaamax napsal(a):
Díky všem. Včera jakoby mě osvítilo a najednou mám několik názvů. Nakonec teda anglických.

Akorát že pořád váhám - pokud bude název CHS začínat podstatným jménem, tak by asi před tím mělo být "The", že? Mám názvy, které se mi fakt líbí, ale když k tomu přidám to "the", tak už to není ono

myslím, že celosvětově se určitý člen v názvech nepoužívá... Alespoň v běžné komunikaci. Používá se snad jen u podstatných jmen konkrétní podoby....

Jinak ještě - já jsem chs posílala dvakrát... poprvé šest krásných latinských názvů a neschválili mi ani jeden, přestože jsem si na FCI databázi ověřila, že takový tam není... Pak jsem poslala už jen tři a schválili mi hned ten první - přesmyčku mého jména a za to Czech... Jsem spokojená, protože mám odchovy i v zahraničí a jednak to lépe vypadá spolu se jmény štěňat a jednak se to zahraničním majitelům i pořadatelům lépe vyslovuje. Lepší "Aneleh Czech" než "Z Helenčiny stráně"... nedejbůh, že by v názvu bylo "ř", "š" a podobné české "špeky". Pro většinu cizinců absolutně nevyslovitelná věc a když to pak posloucháte v závěrečkách nebo na závodech, jak vám komolí jméno psa a chs, tak byste brečela....

15.9.2020 12:40

Jen ze zvědavosti, zdůvodní vám zamítnutí/neschvlení názvu?

15.9.2020 12:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Používá se snad jen u podstatných jmen konkrétní podoby....

jak to myslíte, podstatné jméno konkrétní podoby?

15.9.2020 12:48

Jen ze zvědavosti, zdůvodní vám zamítnutí/neschvlení názvu?

Ne, nezdůvodní. Mně přišla jen ta karta v plastovém obalu a u ní na lístečku vyúčtování, to bylo vše.

15.9.2020 12:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak mi právě píše chovatelka, ať na nějaké "the" kašlu, že se to vůbec neřeší. Já jsem jen myslela, že když už anglicky, tak abych to alespoň měla správně

15.9.2020 12:54

marcelaamax napsal(a):
Tak mi právě píše chovatelka, ať na nějaké "the" kašlu, že se to vůbec neřeší. Já jsem jen myslela, že když už anglicky, tak abych to alespoň měla správně

Abych pravdu řekla, má to málo CHS (u našeho plemene co tak vím, tak snad jen Diamond in the Heart a ta je v SK), neřešila bych to vůbec.

15.9.2020 12:55

marcelaamax napsal(a):

Správně bych to viděla na "nulový člen", čili žádný. The bych použila ve spojení s "of".

15.9.2020 13:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Správně bych to viděla na "nulový člen", čili žádný. The bych použila ve spojení s "of".

No, já tam zrovna to of v některých názvech mám 🙉😀. Ale tam mi zase kamaradka, co umí anglicky, radila, že přímo v tom mém spojení to být nemá.

15.9.2020 13:13

marcelaamax napsal(a):
No, já tam zrovna to of v některých názvech mám 🙉😀. Ale tam mi zase kamaradka, co umí anglicky, radila, že přímo v tom mém spojení to být nemá.

btw. vse pred nazvem se v databazi ignoruje -predložky i ten člen

22.9.2020 15:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jsem to minulý týden odeslala a udělala si trošku trapas . Dneska mi volali z ČMKU, že jim to dorazilo, ale že mi tam chybí vyplněné plemeno .

Takový jednoduchý formulář a já ze sebe udělám blbce . No měla už jsem to totiž vyplněné, když se mi zdálo, že jeden ten název CHS by mohl být špatně čitelný, tak aby mi z toho neudělali něco úplně jiného, tak jsem radši narychlo přepsala formulář celý znovu, no jo, jenže už jsem pak zapomněla na to plemeno .

Ale teď jen tak pro zajímavost - CHS není nijak vázaná k plemenu, tak proč se to tam vlastně vyplňuje? Když někdo chová více plemen, tak tam musí mít všechny? Nebo když změní plemeno, tak to musí někde hlásit?

22.9.2020 16:14
janaa

XXX.XXX.175.187

No, možná je to proto,že každé plemeno má svoji abecedu, a tipla bych,že i pro nějakou administrativu - skupiny plemen mají svojí plemennou knihu, tak si to možná pak nějak registrují

22.9.2020 17:49
Dasvo

XXX.XXX.250.72

„Ale teď jen tak pro zajímavost - CHS není nijak vázaná k plemenu, tak proč se to tam vlastně vyplňuje? Když někdo chová více plemen, tak tam musí mít všechny? Nebo když změní plemeno, tak to musí někde hlásit?“

Žádnou složitost za tím nehledejte! Registrujou plemeno proto, že ve vyhledávači na stránkách ČMKU lze vyhledávat stanici podle názvu nebo podle plemene, které chová. :-) :-)

22.9.2020 19:40

Dasvo napsal(a):
„Ale teď jen tak pro zajímavost - CHS není nijak vázaná k plemenu, tak proč se to tam vlastně vyplňuje? Když někdo chová více plemen, tak tam musí mít všechny? Nebo když změní plemeno, tak to musí někde hlásit?“

Žádnou složitost za tím nehledejte! Registrujou plemeno proto, že ve vyhledávači na stránkách ČMKU lze vyhledávat stanici podle názvu nebo podle plemene, které chová. :-) :-)

No jo, ale co když si někdo založí CHS aniž by choval nebo vlastnil psa, a nebyl ještě rozhodnut, které plemeno bude chovat... Čistě teoreticky by se to mohlo stát.

23.9.2020 12:21
Dasvo

XXX.XXX.101.12

No jo, ale co když si někdo založí CHS aniž by choval nebo vlastnil psa, a nebyl ještě rozhodnut, které plemeno bude chovat... Čistě teoreticky by se to mohlo stát.

No právě! Podle mého názoru je ptákovina, že to paní vrátili. Úplně stačilo zavolat a vyřídit to telefonicky. (Aspoň teda před pár lety se na žádost psal, kromě jiného, telefon).
A případné plemeno dopsat do vyhledavače později. (Stejně tak se může stát, že nahlásíte stanici na jedno plemeno a postupem času přejdete na jiné, například.)
EDIT:
Su deb.l! Už vidím, že volali. :-)

23.9.2020 14:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, volali :-) . Paní byla příjemná, omlouvala jsem se a ona, že se nic neděje, a že nejsem první ani poslední, že se jim to stává poměrně často, že lidi tu kolonku nějak záhadně přehlíží .

4.11.2020 17:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jak vám přišlo schválení CHS? Předpokládám, že jeden doporučený dopis, s dobirkou za 2000?

Dneska jsem měla ve schránce lístek, že mám na poště doporučený dopis, s dobirkou za 453 Kč. Jenže já si nic neobjednala 😀. A tak mě napadlo, jestli to nemůže souviset s tímhle, ale asi ne. Žádný odesilatel tam není uveden.

4.11.2020 18:09

marcelaamax napsal(a):
Jak vám přišlo schválení CHS? Předpokládám, že jeden doporučený dopis, s dobirkou za 2000?

Dneska jsem měla ve schránce lístek, že mám na poště doporučený dopis, s dobirkou za 453 Kč. Jenže já si nic neobjednala 😀. A tak mě napadlo, jestli to nemůže souviset s tímhle, ale asi ne. Žádný odesilatel tam není uveden.

Ano, přišel mně dopis s dobírkou přes 2000, je tam započítaný ještě poštovný.

To bude určitě něco jiného.

4.11.2020 18:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ano, přišel mně dopis s dobírkou přes 2000, je tam započítaný ještě poštovný.

To bude určitě něco jiného.

Hned jsem si to myslela. Jediné co, tak jsem ještě zařizovala uchovneni, ale to má být zadarmo, maximálně poštovné, takže to taky není ono.

No nic, nechám to na poště.

4.11.2020 18:18

marcelaamax napsal(a):
Hned jsem si to myslela. Jediné co, tak jsem ještě zařizovala uchovneni, ale to má být zadarmo, maximálně poštovné, takže to taky není ono.

No nic, nechám to na poště.

Mrknete na odesílatele a případně to převzít nemusíte. Z podacího čísla třeba nejde poznat, kdo to odeslal? Myslím, že by to šlo najít ve vyhledávání zásilek na cpost.cz.

4.11.2020 18:20

zavolala bych na poštu, ať mi sdělí odesílatele, pokud to nejde rozklíčovat z podacího lístku

4.11.2020 18:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mrknete na odesílatele a případně to převzít nemusíte. Z podacího čísla třeba nejde poznat, kdo to odeslal? Myslím, že by to šlo najít ve vyhledávání zásilek na cpost.cz.

Právě, že ani tam není odesilatel, na tom sledování zásilek, což mi přijde divné. Zítra se tam asi stavím zeptat a uvidím. Ale vím jistě, že jsem si teď neobjednavala nic.

Neregistrovaný uživatel

4.11.2020 19:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107

marcelaamax napsal(a):
Právě, že ani tam není odesilatel, na tom sledování zásilek, což mi přijde divné. Zítra se tam asi stavím zeptat a uvidím. Ale vím jistě, že jsem si teď neobjednavala nic.

Jo takhle chodivaly nevyzadany zasilky treva s ziletkama a převzetím se clovek zavazal treba k ročnímu predplatnemu apod. Bacha na to

4.11.2020 19:01

marcelaamax napsal(a):

Je tam ale podací pošta - psč.
U nás se takovým zásilkám nedivím. Prostě megýnek si objednala papání, hračky, telefon, auto, dům. Já to zaplatím, ona má hroznou radost, stojí to za to, když přijde balíček, jde to otevřít, co na tom, že tam jsou moje boty, přece všecko je pro ni, ne :-)

4.11.2020 19:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PSČ tam je 190 07, Depo Praha 703 - dle toho Horní Počernice. Ale stejně nemám tušení, co by to mohlo být . Váží to 0,060 kg. Mě to přijde fakt jako nějaký podvod.

4.11.2020 20:01

Jediné co, tak jsem ještě zařizovala uchovneni, ale to má být zadarmo, maximálně poštovné, takže to taky není ono.
Nemohlo by to být právě to uchovnění? Koukám na ceník ČMKU a uchovnění zadarmo není, tedy jestli to nemá klub vyjednané jinak. Příloha k PP, nějaký zápis do PP, poštovné - třeba to bude ono, ale ta částka je divná. Uvidíte, co řeknou na poště. Nebo zkusit ještě napsat na plemenku, jestli něco oni neodesílali.

4.11.2020 20:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.241

marcelaamax napsal(a):
PSČ tam je 190 07, Depo Praha 703 - dle toho Horní Počernice. Ale stejně nemám tušení, co by to mohlo být . Váží to 0,060 kg. Mě to přijde fakt jako nějaký podvod.

ČMKU je Praha 8 (182 00) a podací pošta by byla taky 182 00.

4.11.2020 20:15

ale píšou - že pracovníci čmku pracují z domova... takže PSČ nemusí být totožné

4.11.2020 20:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.241

ale píšou - že pracovníci čmku pracují z domova... takže PSČ nemusí být totožné

Tak to jsem nečetla. Nehledala jsem, vím to, že čmku je Praha 8.

4.11.2020 20:30

0,06 je nic, to nebude jídlo, to bych nebrala. 0,06 zlata je taky nic. Cena bonitace atp. je jak v kterém klubu, třeba 300kč, říkal gůgl, váha odpovídá papíru v obálce, dobírka stojí kolem 100kč, konec záhady :-)
Hm ještě by to mohla být laboratoř.

4.11.2020 20:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jediné co, tak jsem ještě zařizovala uchovneni, ale to má být zadarmo, maximálně poštovné, takže to taky není ono.
Nemohlo by to být právě to uchovnění? Koukám na ceník ČMKU a uchovnění zadarmo není, tedy jestli to nemá klub vyjednané jinak. Příloha k PP, nějaký zápis do PP, poštovné - třeba to bude ono, ale ta částka je divná. Uvidíte, co řeknou na poště. Nebo zkusit ještě napsat na plemenku, jestli něco oni neodesílali.

Právě, že jsem členem klubu a členi to mají zadarmo :)

A pro necleny je to 1700 Kč, takže ani že by se v tomto spletli, taky nesedí.

No uvidíme zítra, jestli mi na poště řeknou víc.

4.11.2020 21:43

uchovnení od klubu a zapis do PP od CMKU jsou dva rozdilne ukony ale.

4.11.2020 21:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

uchovnení od klubu a zapis do PP od CMKU jsou dva rozdilne ukony ale.

No tak to potom možná bude ono. Ale co jsem se ptala ostatních majitelů stejného plemene, tak mi tvrdí, že neplatili nic 😀

Ale asi máte pravdu, jen si to oni asi už nepamatují 😀. No mohli tam teda alespoň napsat CMKU, to by mi bylo jasné hned.

4.11.2020 21:49

marcelaamax napsal(a):
No tak to potom možná bude ono. Ale co jsem se ptala ostatních majitelů stejného plemene, tak mi tvrdí, že neplatili nic 😀

Ale asi máte pravdu, jen si to oni asi už nepamatují 😀. No mohli tam teda alespoň napsat CMKU, to by mi bylo jasné hned.

me klub potvrdi, ze pes/fena splnil podmínky k uchovneni.

pak jedu na CMKU s potvrzeným PP - nechat si psa preregistrovat jako chovneho. A když si necham zapsat i vysledky zdravotni nepovinné, zkousky ap. -pak primo na CMKU zaplatim tyhle zapisy.
maji asi 150,- za položku ? plus postovně.

4.11.2020 21:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Upravila jsem příspěvek dřív, než jste odepsala, asi máte pravdu :-)

4.11.2020 21:51

To je stejně vtipné :-) Kam přišlo číslo zásilky? Kdo má můj telefon, mail? Od koho mi může přijít dopis za peníze?
https://www.cmku.cz/cz/cenik-151

4.11.2020 21:54

marcelaamax napsal(a):
Upravila jsem příspěvek dřív, než jste odepsala, asi máte pravdu :-)

vsechno stoji penize, no :-(
v kazdem pripade- bude razitko cmku na obalce

4.11.2020 21:58

To je stejně vtipné :-) Kam přišlo číslo zásilky? Kdo má můj telefon, mail? Od koho mi může přijít dopis za peníze?
https://www.cmku.cz/cz/cenik-151

vsak nemusite nic prebrat :-) nikdo vas nenuti. jen treba na cas prijdete o PP

4.11.2020 22:00

Když jen na čas, tak pohoda, já mám času jako Česká pošta :-)

4.11.2020 22:01

Když jen na čas, tak pohoda, já mám času jako Česká pošta :-)

vetsinou to neriskuju a jezdim tam, ale slysela jsem, ze to i posilaji ceskou postou

5.11.2020 14:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak to bylo opravdu z ČMKU, paní už to tam pro mě měla připravené a hned věděla (známe se že cvicaku), a nadávala, že ani v ČMKU neumí vyplnit složenku, že to po nich musí celé předělat 😀

Akorát teda moc nechápu, za co jsem těch 450 platila. 150 Kč je doprava a 302,5 Kč je preregistrace - takže za to jedno razítko s datumem 300? Asi jo 😀

Zdravotní výsledky tam ne zapisovali, protože ty už máme zapsané z veteriny rovnou.

A pokud bych teda nebyla členem klubu, tak platím dalších 1700 za razítko "splnila podmínky pro zařazení do chovu" 😀

5.11.2020 14:52

"Zdravotní výsledky tam ne zapisovali"

jak - z veteriny?
to máte asi zapsané v PP ale, že?
ale oni to musí zapsat do CMKU databáze, aby to pak bylo vidět v původu štěňat.

5.11.2020 14:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"Zdravotní výsledky tam ne zapisovali"

jak - z veteriny?
to máte asi zapsané v PP ale, že?
ale oni to musí zapsat do CMKU databáze, aby to pak bylo vidět v původu štěňat.

Jo v PP.

A to nějak zjistím, že je do databáze CMKU zapsali? :)

SBT mají svoji databázi, kde ty výsledky vidím zapsané, ale to si dělá klub.

Takže by to mělo být ještě v nějaké databázi ČMKU, kde si to může vyhledat třeba potencionální zájemce o štěně? I když teda by to stačilo v té "naší" databázi.

Jo v průkazu původu štěňat aby to bylo vidět? Už se mi rozsvítilo 😇😂

5.11.2020 15:37

"Jo v průkazu původu štěňat aby to bylo vidět? Už se mi rozsvítilo "

jj :-)

5.11.2020 17:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.28.107

No, s českou poštou to může být i na delší čas - mně zašantročili PP posílaný do Španělska, a našli ho za měsíc a půl 🙄

6.11.2020 15:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak dneska dorazil další dopis, tentokrát za 2150 Kč - To už je ta chs. Docela mě překvapili, čekala jsem, že to bude déle trvat. A mám radost, schválili mnou navrhnutý první název 😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík