Dobrý den,
kamarádce před rokem a půl zemřel pejsek 14 roků, mix.
Dnes mi volala, jestli nevím o nějakém JRT bez PP, že děti nedají pokoj a že se celá rodina rozhodla pro pořízení nového kámoše.
Doufám, že se mi podařilo ji přesvědčit, že bez PP nee. A ani si nejsem jistá, že teriér je pro ně to pravé.
Oni se nebrání ani kříženci, ale má trochu strach z dospělých útulkáčů.
Co nabízí: bydlení v bytě, opravdu milující, sportovně založenou aktivní rodinu, ale žádný extra výcvik nebo psí sporty. Dvě děti 12 a 9, hodně cestují a výletují, psa by brali většinou všude s sebou.
Co chtějí: pes / fenka tak do 15 kg, spíše kratší srst, ne placatka. Jak jsem psala nebrání se ani křížencům, ani útulkáčům. Líbí se jim typ JRT. Možná může být i starší, tak do 2 let, pokud by byl pohodový a zvyklý na děti.
Pokud byste měli nějaké typy, budu za ně ráda.
Zase mi poslala nějaký inzerát na čistokrevné JRT bez PP, jako co já na to...
Uživatel s deaktivovaným účtem

JRT se jim líbí povahově, nebo je zaujal exteriér? Znám mraky lidí, co jsou z nich na hlavu, protože to ani zdaleka není ten prima pes z reklam, ale z jejich pohledu pěkný satan.
napsal(a):
JRT se jim líbí povahově, nebo je zaujal exteriér? Znám mraky lidí, co jsou z nich na hlavu, protože to ani zdaleka není ten prima pes z reklam, ale z jejich pohledu pěkný satan.
znám jich pár a nechtěla bych ho ani zadarmo.
Asi jim jde spíše o vzhled a velikost?

GAELLE
napsal(a):
znám jich pár a nechtěla bych ho ani zadarmo.
Asi jim jde spíše o vzhled a velikost?
Nej peklo v posledních letech jsou 2 plemena - zmíněný JRT a bordera. Spousta nešťastných psů a lidí. Popularizovaný pracák je zlo. Stejně tak byli výmaři, maďaři apod. s procházkou 2 krát denně okolo bloku.
Gaara

XXX.XXX.41.29
Ať koukne na www.home4pets.cz - je tam poměrně velký výběr pejsků i fenek všech věkových kategorií, kteří jsou momentálně v útulku, dočasné péči a tak.
sufle
napsal(a):
Dobrý den,
kamarádce před rokem a půl zemřel pejsek 14 roků, mix.
Dnes mi volala, jestli nevím o nějakém JRT bez PP, že děti nedají pokoj a že se celá rodina rozhodla pro pořízení nového kámoše.
Doufám, že se mi podařilo ji přesvědčit, že bez PP nee. A ani si nejsem jistá, že teriér je pro ně to pravé.
Oni se nebrání ani kříženci, ale má trochu strach z dospělých útulkáčů.
Co nabízí: bydlení v bytě, opravdu milující, sportovně založenou aktivní rodinu, ale žádný extra výcvik nebo psí sporty. Dvě děti 12 a 9, hodně cestují a výletují, psa by brali většinou všude s sebou.
Co chtějí: pes / fenka tak do 15 kg, spíše kratší srst, ne placatka. Jak jsem psala nebrání se ani křížencům, ani útulkáčům. Líbí se jim typ JRT. Možná může být i starší, tak do 2 let, pokud by byl pohodový a zvyklý na děti.
Pokud byste měli nějaké typy, budu za ně ráda.
Zase mi poslala nějaký inzerát na čistokrevné JRT bez PP, jako co já na to...
Tak k tomu se asi nejfundovaněji může vyjádřit "Impact", nepletu-li se. Je angažovaná v "JRT v nouzi", ne? To se ptám tak povšechně, onehdá jsem si přečetla profil "Impact" - bylo mi sympatické, že se normálně odtajnila a vůbec, že dělá takovou činnost jakou dělá...
Tak třeba od ní by se nějaký zachráněný mlaďoch dal sehnat...? Ale zároveň vnímám ostatní, co píšou, že řada majitelů je z JRT nešťastná. Mně se vzhledově líbí moc, ale i kdybych si psa jen sama pro sebe pořídit mohla, tak takové torpédo, jaké JRT bývá, nee. Ale psíci jsou to jinak mé duši sympatičtí.

Na Facebooku funguje “Štěně v nouzi”. Zkuste se poohlédnout i tam.
napsal(a):
Protože jsou to labilní a vygumovaní vořeši a ne JRT. JRT je naopak velmi přátelský a sympatický pes.
Ať se zkusí mrknout i zde - skupina Daruji py s PP
https://www.facebook.com/groups/392113414189648/
Umí se tam vyskytnout menší hafani mladšího věku :)
Děkuji všem za reakce.
1. omlouvám se za chybu - měly být tipy, né typy
2. o tom, že čistokrevný pes bez PP je prakticky nedokázatelný a že štěně z hezkého prostředí může pocházet od týrané feny někde ze sklepa, jsem je asi přesvědčila
3. JRT je zaujal určitě hlavně vzhledem - i když, jak píše impact, třeba nějaký opuštěný/á, ta do dvou let, přátelský a nekonfliktní JRT by se u nich měl královsky.
4. pořízení psa u nich opravdu není o penězích - vždycky měli nějaké psy, hlavně křížence, ti měli u nich krásný život domácího mazlíčka. Ale prostě v problematice množíren, výstav, PP chovu a bez PP chovu se vůbec neorientují. O množírnách samozřejmě ví, ale byla překvapená, když jsem jí popisovala "finty", které množitele používají při prodávání štěňat.
Je to rodina, která své psy miluje a prostě s nimi žije. Jak jsem psala, žádné cvičáky, výstavy, psí sporty, "pouze" výlety, hry, lásku a péči.
Všechny odkazy předám.
fikovnice
napsal(a):
Tak k tomu se asi nejfundovaněji může vyjádřit "Impact", nepletu-li se. Je angažovaná v "JRT v nouzi", ne? To se ptám tak povšechně, onehdá jsem si přečetla profil "Impact" - bylo mi sympatické, že se normálně odtajnila a vůbec, že dělá takovou činnost jakou dělá...
Tak třeba od ní by se nějaký zachráněný mlaďoch dal sehnat...? Ale zároveň vnímám ostatní, co píšou, že řada majitelů je z JRT nešťastná. Mně se vzhledově líbí moc, ale i kdybych si psa jen sama pro sebe pořídit mohla, tak takové torpédo, jaké JRT bývá, nee. Ale psíci jsou to jinak mé duši sympatičtí.
Protože se vždycky na ifauně našel nějaký prudil, který si myslel, že mě jako hrozně setře, když tady někde napíše moje reálné jméno.
Já se ale nemám, za co stydět a za svojí prací si pevně stojím.
Sufle jestli mají FB, ať sledují naši stránku. Hodně tam sdílíme i různé darovací psy, vyjma našich samozřejmě.
www.fb.com/Russell.Rescue.CZ
Pokud nemají FB, tak aktuální seznam psů k adopci máme zde - https://www.pesweb.cz/cz/russell-rescue .
Ale ten FB je v tom takový lepší, protože si tam můžou přečíst i o nových příjmech psů. Na pesweb dáváme až konečnou inzerci.
https://www.facebook.com/alena.lysenkochvilova?fref=gs&__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARCoEjbCnsk8gvB16WjHW0VF2AvAkQe3WPd-ChhOIbRe4JgjOhPPRvxhX0OhMRvGgy8QQuErqXC7a-Um&hc_ref=ARTKuqlGT0mTINitR8Q9KB9T3YL0RK9UVhjGF1e0z05NePjcvkCxhNI6JHEr5C0PH10&dti=1557724944445320&hc_location=group_dialog
Paní před týdnem nabízela ročního pejska. Nic víc nevím,jen jsem si vzpomněla na inzerát
impact
napsal(a):
Sufle jestli mají FB, ať sledují naši stránku. Hodně tam sdílíme i různé darovací psy, vyjma našich samozřejmě.
www.fb.com/Russell.Rescue.CZ
Pokud nemají FB, tak aktuální seznam psů k adopci máme zde - https://www.pesweb.cz/cz/russell-rescue .
Ale ten FB je v tom takový lepší, protože si tam můžou přečíst i o nových příjmech psů. Na pesweb dáváme až konečnou inzerci.
Děkuji, určitě předám.
janaa
napsal(a):
https://www.facebook.com/alena.lysenkochvilova?fref=gs&__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARCoEjbCnsk8gvB16WjHW0VF2AvAkQe3WPd-ChhOIbRe4JgjOhPPRvxhX0OhMRvGgy8QQuErqXC7a-Um&hc_ref=ARTKuqlGT0mTINitR8Q9KB9T3YL0RK9UVhjGF1e0z05NePjcvkCxhNI6JHEr5C0PH10&dti=1557724944445320&hc_location=group_dialog
Paní před týdnem nabízela ročního pejska. Nic víc nevím,jen jsem si vzpomněla na inzerát
Děkuji, mrknem.
impact
napsal(a):
Protože se vždycky na ifauně našel nějaký prudil, který si myslel, že mě jako hrozně setře, když tady někde napíše moje reálné jméno.
Já se ale nemám, za co stydět a za svojí prací si pevně stojím.
Já vím. Myslím, že umím poznat lidi i takto z virtuálního prostředí - když se tu pohybuji už poměrně dlouho. Máte můj hluboký obdiv!