Štěně nechce spát v kleci. Vaše zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2020 22:13

Dobrý den,
doma máme už třetí týden skoro 3 měsíční štěně. Je velmi šikovná, jen mi trochu dělá starosti, že nechce spát na svém místě.
První týden spala na křesle vedle postele, kde si buď hrála s hračkami nebo spala. Nekňučela, nevykonávala potřebu. Pak jsme ji dali klec pod schody a postupně jsem ji tam začala navykat. Občas jsem ji tam na chvíli zavřela. Když jsem ji dávala žrádlo, když byla vyběhaná po hře nebo procházce.. Pak kňučela, na což jsem nereagovala, dokud aspoň na 3 sekundy neztichla. Vždy, když odpočívala, si ale lehla před klec, tak jsem ji tam zanesla a už tam většinou zůstala. Později jsem do klece zavírala i přes noc. To pak naříkala aspoň hodinu, dokud nepochopila, že to nemá cenu.

Máme doma ještě fenu NO, která byla od štěněte zavřená v chodbě, kde naříkala pouze prvních pár nocí. Pak jsem ji začala učit do kotce.

Štěně bude také postupně učeno být v kotci venku, ale první musí trochu vyrůst, protože máme trochu obavy aby ji to naše tele nezašláplo nebo něco, jak si stále jen hrají.
Chci, aby štěně do klece chodilo odpočívat, aby to místo mělo rádo. Taky klec budeme brát v září na Slovinsko a doufáme, že to prostě bude brát jako místo, kde si může oddechnout.
Před pár dny jsem najela na jinou metodu a ptám se, zda je to tak dobře. Popřípadě jak jste učili vy své pejsky na uzavřený prostor či pelíšek.
Už 3 dny jsem klec nezavřela. Dávám ji tam jídlo, pamlsky, má tam hračky a dvě deky. Večer jdeme na zahradu či procházku, aby se unavila, pak má večeři. Poté ji v 11 hodin probudím a jde se vyčůrat. Nenásleduje žádné mazlení či hraní. Zkrátka si jdu lehnout a nechám u sebe otevřené dveře. První noc ležela v chodbě, dnes u mé postele. Mezi 4-5 hodinou jdeme na záchod a na pole vyběhat. Za noc se ani jednou nevyčůrala. Je opravdu šikovná. Ráno jsem ji tam našla si hrát, ale jinak tam nechce být.
Ptám se, zda dělám a jak jste to měli vy.
Taky jdu v červnu do školy a to už v té kleci bude muset být zavřená, z čehož jsem trochu nervní...

29.5.2020 23:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
doma máme už třetí týden skoro 3 měsíční štěně. Je velmi šikovná, jen mi trochu dělá starosti, že nechce spát na svém místě.
První týden spala na křesle vedle postele, kde si buď hrála s hračkami nebo spala. Nekňučela, nevykonávala potřebu. Pak jsme ji dali klec pod schody a postupně jsem ji tam začala navykat. Občas jsem ji tam na chvíli zavřela. Když jsem ji dávala žrádlo, když byla vyběhaná po hře nebo procházce.. Pak kňučela, na což jsem nereagovala, dokud aspoň na 3 sekundy neztichla. Vždy, když odpočívala, si ale lehla před klec, tak jsem ji tam zanesla a už tam většinou zůstala. Později jsem do klece zavírala i přes noc. To pak naříkala aspoň hodinu, dokud nepochopila, že to nemá cenu.

Máme doma ještě fenu NO, která byla od štěněte zavřená v chodbě, kde naříkala pouze prvních pár nocí. Pak jsem ji začala učit do kotce.

Štěně bude také postupně učeno být v kotci venku, ale první musí trochu vyrůst, protože máme trochu obavy aby ji to naše tele nezašláplo nebo něco, jak si stále jen hrají.
Chci, aby štěně do klece chodilo odpočívat, aby to místo mělo rádo. Taky klec budeme brát v září na Slovinsko a doufáme, že to prostě bude brát jako místo, kde si může oddechnout.
Před pár dny jsem najela na jinou metodu a ptám se, zda je to tak dobře. Popřípadě jak jste učili vy své pejsky na uzavřený prostor či pelíšek.
Už 3 dny jsem klec nezavřela. Dávám ji tam jídlo, pamlsky, má tam hračky a dvě deky. Večer jdeme na zahradu či procházku, aby se unavila, pak má večeři. Poté ji v 11 hodin probudím a jde se vyčůrat. Nenásleduje žádné mazlení či hraní. Zkrátka si jdu lehnout a nechám u sebe otevřené dveře. První noc ležela v chodbě, dnes u mé postele. Mezi 4-5 hodinou jdeme na záchod a na pole vyběhat. Za noc se ani jednou nevyčůrala. Je opravdu šikovná. Ráno jsem ji tam našla si hrát, ale jinak tam nechce být.
Ptám se, zda dělám a jak jste to měli vy.
Taky jdu v červnu do školy a to už v té kleci bude muset být zavřená, z čehož jsem trochu nervní...

Do klece jste si měla koupit papouška !

29.5.2020 23:15

Jak čtu spojení slov pes, klec a zavřená, tak mám hroznou chuť majitele toho psa nacpat do té klece, zavřít ji a zahodit klíč.

29.5.2020 23:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Jak čtu spojení slov pes, klec a zavřená, tak mám hroznou chuť majitele toho psa nacpat do té klece, zavřít ji a zahodit klíč.

přesně. neumím si představit že bych psa zavřela do klece a odešla na x hodin do práce....................ještě k té kleci přidat protištěkací obojek

30.5.2020 00:13
b.k

XXX.XXX.210.205

Myslím si,že postupujete vcelku správně,jen vytrvat.
Pokud nic abnormálně neničí pak nevidím důvod proč by po dobu vaši nepřítomnosti musela být zavřená v kleci. Je-li to možné - nezavírala bych. Nebo jen v té místnosti kde klec má.. Pokud by to nešlo a pes se nenaučil a ničil byt,vyváděl - pak ano.
.A pracovat na tom.. Což koneckonců děláte

30.5.2020 00:24
fikovnice

XXX.XXX.134.179

Do klece jste si měla koupit papouška !

...a i ten je vděčný za občasné prolítnutí se mimo klec.

30.5.2020 00:30
fikovnice

XXX.XXX.134.179

Ono je tam víc podivných a z mého pohledu nedobrých indicií, viz:

"Máme doma ještě fenu NO, která byla od štěněte zavřená v chodbě, kde naříkala pouze prvních pár nocí. Pak jsem ji začala učit do kotce."

Já, kdybych si mohla pořídit štěně, tak jsem vděčná za to, kdyby chtělo spát buď se mnou nebo někde poblíž mě (mmch. vestaj první asi 3 týdny spal se mnou v posteli, ale sranda byla, že vyloženě mně na hlavě! . Předpokládám, že ta mu nejvíc připomínala jeho matku fenu ). Asi to není nějaký výchovný přístup, ale je to prostě moje emoční nastavení vůči zvířatům. A vlastně i lidem. Hlavně nikomu nedělat zle a neubližovat...

30.5.2020 06:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Proč jste si kupovala psa, když ho chcete zavírat do klece? Dobře vychovanému psu stačí jeho místo. Tam ho naučíte chodit na povel. Je to jeho místečko, kde ho nikdo nebude otravovat a je to jeho místo, kam ho pošlete, pokud nemá být někde jinde v domě. Máte přece dům, když píšete pod schody,ne?
Já mít štěndo, spí se mnou v lužku a vážně si to užívám!

30.5.2020 07:15

Klec na štěňata je super, dají se do ní zavřít boty a štěnda se k nim nedostanou. Přemýšlím, že až si pořídíme nový přírustek, tak zase vytáhnu ze sklepa a opráším.
U štěňat mi vyhovuje postelový odchov.......

Řeknu jen jediné, když jsme si přivezli štěnďata ber-berů, tak jsem klec v obýváku měla, pěkně vystlanou a přes ní přehozenou deku, prostě takovou boudičku, myslela jsem, že si jí štěnda oblíběj jako klidový místečko, kam si můžou zalézt a oni se mi na celou klec krajcvajc a raději si vybrali na odpočinek chodbu.

30.5.2020 09:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono se ale nikde nepíše, že by v té kleci pes měl být několik hodin denně zavřený (edit. jo tak čtu znovu a lépe, už vidím, že tam má být zavřená celou noc). Je možné, že prostě jen chtějí, aby byl na klec naučený, ale učí to špatně. A co si budeme povídat, ono se to, že je pes naučený na klec někdy fakt hodí - na výstavě, po úraze/operaci, na závodech....

Jinak feně bych tam dávala žrádlo, kosti nebo nějaký mlsky na žvýkání, nikdo ji tam neotravuje a má tam svůj klid. Postupně na chvilku zavřít - dokud třeba něco žvýká a ideálně ještě třeba po procházce, kdy je pes unavený a chce spát. Úplně stejně jsem naučila psy jak na klec, tak na kotec. A chodí tam s nadšením, když je tam pošlu.

Máme doma dvě klece - nicméně psy tam nezavírám (psa teda v případě návštěv, cizích) a třeba v noci si samy do klece taky nejdou lehnout - protože to musí být s námi v ložnici, v posteli pod peřinou , ale někdy si do té klece zalezou - to je když fakt chtějí mít klid a jsou unavení, spíše výjimečně. Fena třeba před háráním, když nemá náladu na psa, tak si tam taky zaleze a je to místo, kam za ní nesmí ani pes, kde má prostě absolutní klid. Jinak si tam nosí právě třeba kosti nebo různé věci na žvýkání.

A ještě dotaz na zadavatelku - proč má být fena celou noc zavřená v kleci, když vy jste doma? Je to nějaký hyperaktiv, který neumí odpočívat?

30.5.2020 09:28
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Jsou to nějací chroničtí zavírači.

30.5.2020 18:17

Pro Marcelaamax :

"Taky jdu v červnu do školy a to už v té kleci bude muset být zavřená, z čehož jsem trochu nervní"...

Sice je to se školami všelijaké, ale na hodinu, dvě asi do školy nepůjde.

30.5.2020 18:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pro Marcelaamax :

"Taky jdu v červnu do školy a to už v té kleci bude muset být zavřená, z čehož jsem trochu nervní"...

Ajo, omlouvám se, četla jsem to jen letmo.

30.5.2020 19:23

Nooo, nevím zavírat štěně do klece. Já jsem byla vždy proti tomu a ani v autě nevozím psa v kufru. Vozila jsem i labradora na zadních sedadlech s autopásem co má atesty.
Klece jsou mně proti srsti. A váš přístup není dobrý.
Úplně nechápu proč by měl být zavřený později v kotci a proč teď když máte mimino ho v noci od sebe izolujete - chcete být s váma. Nechte ho nejlépe v ložnici, nebo aspoň volně na chodbě hned za dveřma. Moje štěně 5 měsíců spí se mnou v ložnici na svém pelíšku co má hned vedle postele. Několikrát týdně si ho beru na pár hodin do postele a je to úžasné, pro oba.

Nicméně jsem si pořídila malé plemeno, v dospělosti 10-15kg a byl tak maličký že jsem měla strach nechat 2kg štěňátko volně samotné aby si neublížilo. Lezl za skřínky, komody, za ledničku... Takže pro jeho bezpečí jsem pořídila ohrádku - 1,2 x 1,2m. Ne kennelku. Má tam pelíšek, vodu, hračky (pořád obměnuju), při odchodu vždy dostane hračku naplněnou pamlsky aby se zabavil a pak spí. Sám bývá zatím 2h (vím každý nemá tu možnost). Je mu 5 měsíců.

S prací to mám tak že bude sám něco přes 4h a pak 2 a půl hodiny. V poledne můžu jít domů venčit a pohrát si. V ohrádce max 4,5h a to ještě ne každý den - směny v práci - členové rodiny.
Nenechala bych ho v ohrádce 9-10h ! po běžnou pracovní dobu s cestou. A do budoucna plánuju volně po domě, ohrádka jen na štěněcí období.

Na ohrádku jsem ho učila tak že je to úplně super místečko, jeho domeček kde dostává dobrůtky, jeho útočiště. První 3 týdny jsem ji vůbec nezavírala, nikdy jsem ho tam nedala proti jeho vůli. Nechala jsem ji otevřenou a čekala až tam vleze - jakmile byl vevnitř nenápadně jsem šla a hodila mu tam kousek sušeného masa. Číhala jsem a toto dělala 2 týdny. Pro jistotu dýl. Přišel na to rychle a několikrát denně šel do ohrádky čekat na dobrotu.
Po těch 2 týdnech jsem mu tam dala kus sušených plic, zavřela dvířka a byla vedle ohrádky. Ještě předtím než dojedl jsem dvířka otevřela. Pak jsem několikrát dělala totéž, ale dvířka otevřela hned jak dojedl. Aby nestihl kňourat. Dala jsem mu plnící hračku a šla se projít na zahradu. Po 5 minutách jsem přišla a hned otevřela dvířka. Když začal kňučet čekala jsem až přestane a jak byl pár sekund potichu hned otevřela. A po cca 3 týdnech co byl u nás byl poprvé sám. Na 10 minut, podruhé na 20, 30min. Několikrát 30min, potom hodinu, dvě hodiny... ohrádku si oblíbil a sám si tam docela často chodí papat dobroty, má tam pořád otevřené a misku s vodou, chodí se tam i napít.

30.5.2020 20:50
Vonhil

XXX.XXX.109.60

Pokud kňučí a naříká, tak na to jdete moc rychle. Pokud to tam má mít ráda, tak to chce čas a ne ji tam zavřít, když není připravená.

30.5.2020 22:07
fikovnice

XXX.XXX.134.131

Pro Marcelaamax :

Přesně tohoto jsem si tam všimla a udělalo se mi zle!

30.5.2020 23:17

Ono je fajn, když člověk jezdí třeba na výstavy, nebo přepravuje psa v autě v kleci a pes je na ni dobře naučený. Ale to se nedělá tak, že se tam pes frkne, zavře a hotovo, natož když pes spí, tak ho tam přenesu. Lidi to hrozně zneužívají, zavřít psa když uklízí, jdou do práce, na nákup, vlastně furt když nejsou doma. Nechápu, to, že štěndo něco zničí, s tím má člověk počítat a dá se to řešit jinak. Mě by ani nikdy nenapadlo si jí pořídit, no, ale mám jí, pes si zlomil nohu jako štěndo a já jí musela pořídit, ale pes byl zavřenej, jen když jsem musela na nákup a nemohl tu hoďku nikdo pohlídat. Semlelo se to tak rychle a klec přišla den po operaci, tak jsem ho na ni neměla ani čas pořádně naučit a vlastně bych i spočítala kolikrát tam byl zavřený. Klec mi stojí i v jeho pěti letech vedle postele a já se tak těšila, že až bude po všem, tak že tu hrůzu složim a strčím pod postel. Radši bych si tam, na to místo pořídila komodu, jenže pesan to má jako trucovnu, odkladiště hraček, pelíšek když mu je ouvej, když chce mít klid, nebo když nemůžu spát a furt se převaluju a milostpána ruším. Tak nemám to srdce mu to sebrat, na kleci chrápou kočky, občas i v kleci. Ale nikdy ho tam nezavírám.

31.5.2020 00:07
fikovnice

XXX.XXX.55.5

Klec na štěňata je super, dají se do ní zavřít boty a štěnda se k nim nedostanou. Přemýšlím, že až si pořídíme nový přírustek, tak zase vytáhnu ze sklepa a opráším.
U štěňat mi vyhovuje postelový odchov.......

Řeknu jen jediné, když jsme si přivezli štěnďata ber-berů, tak jsem klec v obýváku měla, pěkně vystlanou a přes ní přehozenou deku, prostě takovou boudičku, myslela jsem, že si jí štěnda oblíběj jako klidový místečko, kam si můžou zalézt a oni se mi na celou klec krajcvajc a raději si vybrali na odpočinek chodbu.

" Klec na štěňata je super, dají se do ní zavřít boty a štěnda se k nim nedostanou."

31.5.2020 00:10
fikovnice

XXX.XXX.55.5

Ono je fajn, když člověk jezdí třeba na výstavy, nebo přepravuje psa v autě v kleci a pes je na ni dobře naučený. Ale to se nedělá tak, že se tam pes frkne, zavře a hotovo, natož když pes spí, tak ho tam přenesu. Lidi to hrozně zneužívají, zavřít psa když uklízí, jdou do práce, na nákup, vlastně furt když nejsou doma. Nechápu, to, že štěndo něco zničí, s tím má člověk počítat a dá se to řešit jinak. Mě by ani nikdy nenapadlo si jí pořídit, no, ale mám jí, pes si zlomil nohu jako štěndo a já jí musela pořídit, ale pes byl zavřenej, jen když jsem musela na nákup a nemohl tu hoďku nikdo pohlídat. Semlelo se to tak rychle a klec přišla den po operaci, tak jsem ho na ni neměla ani čas pořádně naučit a vlastně bych i spočítala kolikrát tam byl zavřený. Klec mi stojí i v jeho pěti letech vedle postele a já se tak těšila, že až bude po všem, tak že tu hrůzu složim a strčím pod postel. Radši bych si tam, na to místo pořídila komodu, jenže pesan to má jako trucovnu, odkladiště hraček, pelíšek když mu je ouvej, když chce mít klid, nebo když nemůžu spát a furt se převaluju a milostpána ruším. Tak nemám to srdce mu to sebrat, na kleci chrápou kočky, občas i v kleci. Ale nikdy ho tam nezavírám.

Jj, s tím rušením milostpána to také znám... Teda já klec nemám. Ale jakmile se moc převaluju v posteli, tak pesan seskočí na zem s takovým hlubokým povzdechem jaký útisk se mu to děje!

31.5.2020 00:28

fikovnice napsal(a):

Jj, s tím rušením milostpána to také znám... Teda já klec nemám. Ale jakmile se moc převaluju v posteli, tak pesan seskočí na zem s takovým hlubokým povzdechem jaký útisk se mu to děje!

Všude stejný. Jestli bysme se neměly spíš sebrat a jít na gauč

31.5.2020 07:52

U nás to má vyšší level
Včera vecer, panička šla do sprchy, než se vrátila, páníček spal, na místě paničky dvě tibetské dogy a na otázku "A hlídat bude venku kdo?" páníček zamrucel, že bouda je pro dnešní noc moje a ať nestekam moc nahlas

31.5.2020 08:09

U nás to má vyšší level
Včera vecer, panička šla do sprchy, než se vrátila, páníček spal, na místě paničky dvě tibetské dogy a na otázku "A hlídat bude venku kdo?" páníček zamrucel, že bouda je pro dnešní noc moje a ať nestekam moc nahlas

No tak to já to zase říkala psům, když ráno nechtěli vylézt z postele nebo když se se mnou váleli na gauči, místo aby byli venku....

"hele víte, že jste velký zlí hlídací psi, tak co kdybyste šli ven hlídat"

a fena na to "to můžu i tady z gauče, stejně mi nic neujde"

31.5.2020 08:17
Vonhil

XXX.XXX.109.60

Tak spaní psů v posteli je zase opačný extrém ve srovnání s klecí. Psi měli historicky vždy nějakou roli, dnes jsou degradováni na gaucaky. Kvalita plemen šlechtěných po staletí jde do kytek. Chovatelé už pomalu nechtějí dávat štěňata majitelům, kteří chtějí psy chovat venku. Svět se v p*del obrací.

31.5.2020 08:52

Vonhil napsal(a):
Tak spaní psů v posteli je zase opačný extrém ve srovnání s klecí. Psi měli historicky vždy nějakou roli, dnes jsou degradováni na gaucaky. Kvalita plemen šlechtěných po staletí jde do kytek. Chovatelé už pomalu nechtějí dávat štěňata majitelům, kteří chtějí psy chovat venku. Svět se v p*del obrací.

No tak kéž by moji pesani měli zájem spát celou noc v posteli....to vydržel jen chrťák. To tak paničku uložit, pomuchlovat a trádá na na chodbu, max mě fena přišla v noci zkontrolovat a ráno zase probudit a pošmajchlovat.

Ve své podstatě spaní v posteli nevidím jako extrém....nikomu to nenutím a rozhodně tady nebudu říkat, že venkovní pes´= týrání zvířat....i když jako u čerstvě přivezených štěňat je mi to hodně proti srsti, samozřejmě jsou i jedinci, kterým je to šumák nebo tam bydlí s jiným psem, ale poslouchat psí mimi, jak mi venku pláče.....
Ale nějak jsem nezaznamenala, že by to, že moji psi můžou do postele a na gauč a chtějí být "nalepení" na svojí rodinu, nemohli plnit úlohu, pro která pro mě je prioritou...že se doma cítím bezpečně, protože mě psi ohlídají a v případě krizovky i zakročí.....ale tak mám křížence, tak to se asi nepočítá.
A třeba kavkazana jsem vyřadila z výběru na budoucího psa, protože jsem nenašla jediného, který by v té posteli chtěl spát, který by se chtěl doma válet na gauči a to i štěňata odchovaná doma a právě v té posteli....prostě do určité doby a pak čus brus bambus, tak se tady mějte, já mám důležitější práci venku a občas se na vás přijdu kouknout, prostě režim bydlím v domě s volným přístupem na zahradu se nekonal ani u jednoho z jedinců na které jsem se jijich majitelů dotazovala.....ono toho psa, když nechce v posteli a na gauči neudržíte

Degradaci plemen obecně vidím v tom, že za prvé se to někde začalo hnát těžce na exteriér, někdy i na úkor zdraví, zrovna včera jsem viděla fenu NO exteriér. a chtělo se mi brečet a hlavně, že pro některá plemena už jaksi taksi není využití...nebo pro malý počet jedinců daného plemene.....takže by se vlastně asi ani chovat neměli.

Ale tak já nejsem kynolog nerozumím tomu....

31.5.2020 08:53

"Psi měli historicky vždy nějakou roli, dnes jsou degradováni na gaucaky."

och, opět oblíbené klišé......

1. ti psi nejsou degradováni, pokud už, tak se degradují, páč na ta sofá a lože lezou zcela dobrovolně
2. je třeba opustit lidský pohled....ono to zvíře asi nebude uvažovat ve smyslu doma x venku (jéžiš degraduju), postel x vyhrabaná jáma (jéžiš degraduju) pod stromem.....to jsou naše úvahy

Degradace je důsledkem vedení chovu-neprověřování psů danou prací
(a jak píše sardulah, tak pastevec umí hlídat i z gaučíku )

a.....je vše degradace? podmínky se změnily a mění a myslím, že by to měl respektovat i svět kynologický....

"Chovatelé už pomalu nechtějí dávat štěňata majitelům, kteří chtějí psy chovat venku."
nebo spíš tak, že nechtějí dávat štěňata lidem, kteří je hned z auta prdnou do kotce a nazdar.....
ono už někteří přišli i na to, že to jsou živé sociální bytosti a že něco jako navázání se na člověka není jen prázdný pojem

31.5.2020 14:07
fikovnice

XXX.XXX.134.179

Jj, máte pravdu!

1.6.2020 11:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nooo, nevím zavírat štěně do klece. Já jsem byla vždy proti tomu a ani v autě nevozím psa v kufru. Vozila jsem i labradora na zadních sedadlech s autopásem co má atesty.
Klece jsou mně proti srsti. A váš přístup není dobrý.
Úplně nechápu proč by měl být zavřený později v kotci a proč teď když máte mimino ho v noci od sebe izolujete - chcete být s váma. Nechte ho nejlépe v ložnici, nebo aspoň volně na chodbě hned za dveřma. Moje štěně 5 měsíců spí se mnou v ložnici na svém pelíšku co má hned vedle postele. Několikrát týdně si ho beru na pár hodin do postele a je to úžasné, pro oba.

Nicméně jsem si pořídila malé plemeno, v dospělosti 10-15kg a byl tak maličký že jsem měla strach nechat 2kg štěňátko volně samotné aby si neublížilo. Lezl za skřínky, komody, za ledničku... Takže pro jeho bezpečí jsem pořídila ohrádku - 1,2 x 1,2m. Ne kennelku. Má tam pelíšek, vodu, hračky (pořád obměnuju), při odchodu vždy dostane hračku naplněnou pamlsky aby se zabavil a pak spí. Sám bývá zatím 2h (vím každý nemá tu možnost). Je mu 5 měsíců.

S prací to mám tak že bude sám něco přes 4h a pak 2 a půl hodiny. V poledne můžu jít domů venčit a pohrát si. V ohrádce max 4,5h a to ještě ne každý den - směny v práci - členové rodiny.
Nenechala bych ho v ohrádce 9-10h ! po běžnou pracovní dobu s cestou. A do budoucna plánuju volně po domě, ohrádka jen na štěněcí období.

Na ohrádku jsem ho učila tak že je to úplně super místečko, jeho domeček kde dostává dobrůtky, jeho útočiště. První 3 týdny jsem ji vůbec nezavírala, nikdy jsem ho tam nedala proti jeho vůli. Nechala jsem ji otevřenou a čekala až tam vleze - jakmile byl vevnitř nenápadně jsem šla a hodila mu tam kousek sušeného masa. Číhala jsem a toto dělala 2 týdny. Pro jistotu dýl. Přišel na to rychle a několikrát denně šel do ohrádky čekat na dobrotu.
Po těch 2 týdnech jsem mu tam dala kus sušených plic, zavřela dvířka a byla vedle ohrádky. Ještě předtím než dojedl jsem dvířka otevřela. Pak jsem několikrát dělala totéž, ale dvířka otevřela hned jak dojedl. Aby nestihl kňourat. Dala jsem mu plnící hračku a šla se projít na zahradu. Po 5 minutách jsem přišla a hned otevřela dvířka. Když začal kňučet čekala jsem až přestane a jak byl pár sekund potichu hned otevřela. A po cca 3 týdnech co byl u nás byl poprvé sám. Na 10 minut, podruhé na 20, 30min. Několikrát 30min, potom hodinu, dvě hodiny... ohrádku si oblíbil a sám si tam docela často chodí papat dobroty, má tam pořád otevřené a misku s vodou, chodí se tam i napít.

Tak zrovna v autě mi přijde mnohem praktičtější a i pro psa pohodlnější klec. Pokud jsme třeba na závodech (nebo i na cvičáku), tak je potřeba aby pes nějakou dobu v autě čekal - takže v kufru klec a kufr dokořán. Nedokážu si představit, že bych tam v létě nechala psa připoutaného a zavřeného... No a pak taky když je fakt hic a není třeba navíc ani možnost zaparkovat ve stínu, tak se může celá klec vyndat z auta.... Pes se v kleci natáhne jak potřebuje. No dříve jsem měla auto fakt "psí", kde jsem nemohla ani nikoho vozit, ale od té doby co mám nové auto, tak jsem si řekla, že alespoň zadní sedačky by mohli zůstat použitelné. A my jezdíme autem třeba na písak, kdy psi lítají ve vodě, pak se válí v písku atd... prostě do toho auta fakt nechodí čistí - takže v tomhle je ta klec super.

Jo ale jinak, než jsem pořídila první klec, tak jsem psa vozila v autě, na pásu pro psy - ten během pár minut překousal, okousal volant, řadící páku, vykousal mi zadní brzdové světlo a přežvýkal dva auto pásy....

Nicméně jsem si pořídila malé plemeno, v dospělosti 10-15kg a byl tak maličký že jsem měla strach nechat 2kg štěňátko volně samotné aby si neublížilo. Lezl za skřínky, komody, za ledničku... Takže pro jeho bezpečí jsem pořídila ohrádku - 1,2 x 1,2m. Ne kennelku

Neber to špatně ,ale já teda nevidim rozdíl v ohrádce a kennelce (kleci) . Jakože klec je ti proti srsti ale ohrádka je naprosto v pohodě?

1.6.2020 11:51

"Jakože klec je ti proti srsti ale ohrádka je naprosto v pohodě?"

Klec 1.2x1.2 ? Většinou bývá klec menší a pes větší :-((. V tom bude ten rozdíl. Schválně tu svou změřte. (Ale nic proti vašemu používání klece v tom není )

1.6.2020 11:53

marcelaamax napsal(a):

Tak zrovna v autě mi přijde mnohem praktičtější a i pro psa pohodlnější klec. Pokud jsme třeba na závodech (nebo i na cvičáku), tak je potřeba aby pes nějakou dobu v autě čekal - takže v kufru klec a kufr dokořán. Nedokážu si představit, že bych tam v létě nechala psa připoutaného a zavřeného... No a pak taky když je fakt hic a není třeba navíc ani možnost zaparkovat ve stínu, tak se může celá klec vyndat z auta.... Pes se v kleci natáhne jak potřebuje. No dříve jsem měla auto fakt "psí", kde jsem nemohla ani nikoho vozit, ale od té doby co mám nové auto, tak jsem si řekla, že alespoň zadní sedačky by mohli zůstat použitelné. A my jezdíme autem třeba na písak, kdy psi lítají ve vodě, pak se válí v písku atd... prostě do toho auta fakt nechodí čistí - takže v tomhle je ta klec super.

Jo ale jinak, než jsem pořídila první klec, tak jsem psa vozila v autě, na pásu pro psy - ten během pár minut překousal, okousal volant, řadící páku, vykousal mi zadní brzdové světlo a přežvýkal dva auto pásy....

Nicméně jsem si pořídila malé plemeno, v dospělosti 10-15kg a byl tak maličký že jsem měla strach nechat 2kg štěňátko volně samotné aby si neublížilo. Lezl za skřínky, komody, za ledničku... Takže pro jeho bezpečí jsem pořídila ohrádku - 1,2 x 1,2m. Ne kennelku

Neber to špatně ,ale já teda nevidim rozdíl v ohrádce a kennelce (kleci) . Jakože klec je ti proti srsti ale ohrádka je naprosto v pohodě?

Mně není sympatická ani ta ohrádka, ale je to pro jeho bezpečí aby si neublížil. A doufám že jen dočasně do cca roku věku. Navíc je v ní málo. Rozdíl oproti kennelce je ve velikosti. Pro malého psa je v té ohrádce poměrně hodně místa a není uzavřený seshora. Působí to na mě líp. Vidí na celou chodbu, i do ostatních místností. V kennelce by byl schovaný a měl míň místa. Tady si může pohazovat s hračkou po celé ohrádce.

V autě jsem na pásu vozila i labradora a taky jsme s ním jezdili všude na výlety, k přehradě, byl celý mokrý a kolikrát i řádně špinavý. Ale krátká srst se dala poměrně rychle vysušit a očistit. A přes sedačky mám deku. S tím cvičákem to chápu a když jsou dva psi, my na cvičák nejezdíme a v autě ho nikdy samotného nenechávám. Labík byl hodně živý, jako štěně bych řekla až hyperaktivní do nějakých 2 let, ale nikdy mně v autě nic nerozkousal. Rád cestoval a rád se díval z okna, byl moc rád v kontaktu. Totéž teď štěník.

1.6.2020 12:04

Tak zrovna v autě mi přijde mnohem praktičtější a i pro psa pohodlnější klec

hlavne pro to auto je ta klec praktictejsi

ale vazne -cestuju opravdu hodne se psy - a bez klece uz bych to nedelala.
staci porucha - a je problém, velky problém - co se psem v tu chvili.

1.6.2020 12:08

Pro malého psa je v té ohrádce poměrně hodně místa a není uzavřený seshora

ale hodne psu zase ma rado kukane a uzavrene prostory kolem sebe, kdyz spi.
jen ohradka a rozhled nevyhovuje každému.

1.6.2020 12:11

Tak zrovna v autě mi přijde mnohem praktičtější a i pro psa pohodlnější klec

hlavne pro to auto je ta klec praktictejsi

ale vazne -cestuju opravdu hodne se psy - a bez klece uz bych to nedelala.
staci porucha - a je problém, velky problém - co se psem v tu chvili.

Nedokážu si představit, mít pro psa klec v autě. Musela by totiž být tak velká, že by zabrala celý kufr v kombíku. Pro nás je tím pádem praktičtější pevná mříž originál od výrobce auta, mám ji napevno nainstalovanou. Pokud by došlo k poruše, muselo se do kufru pro nářadí či pro rezervu, stejně by musela ven z kufru i klec stejně jako pes. A co s ním venku? Podle situace - podrží někdo jiný z rodiny, uvázat k blízkému stromu, atd... takové situace se řeší až nastanou. Vy byste vyndala z auta psa, klec, a někde na krajnici byste psa do ní zase zavřela?

1.6.2020 12:18
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Nedokážu si představit, mít pro psa klec v autě. Musela by totiž být tak velká, že by zabrala celý kufr v kombíku. Pro nás je tím pádem praktičtější pevná mříž originál od výrobce auta, mám ji napevno nainstalovanou. Pokud by došlo k poruše, muselo se do kufru pro nářadí či pro rezervu, stejně by musela ven z kufru i klec stejně jako pes. A co s ním venku? Podle situace - podrží někdo jiný z rodiny, uvázat k blízkému stromu, atd... takové situace se řeší až nastanou. Vy byste vyndala z auta psa, klec, a někde na krajnici byste psa do ní zase zavřela?

Taky si to u velkého psa neumím představit. Vozili jsme psa na zadních sedačkách na pásu, pod ním byl teflonový potah.
Nebo byl "v kufru" ale navolno to když jsme jeli jen kousek.
V bytě bych do klece ani do ohrádky nikdy psa nedala.

1.6.2020 12:21

takové situace se řeší až nastanou

cim casteji clovek jezdi, tim je pravdepodobnejsi, ze se to stane.
nicmene - největší prusvih jsem zazila prave v době, kdy se jezdilo jen občas -a nebyla jsem na to vůbec pripravena.- však jedeme jen kousek, ze...
a i tohle nejčastěji vidam -vska kdo pendluje po D1 ve zuzenich v lete -ten uvidi ledaco

a jo. rozhodne mi to prijde lepsi, nez psa u krajnice uvázat.

1.6.2020 12:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mně není sympatická ani ta ohrádka, ale je to pro jeho bezpečí aby si neublížil. A doufám že jen dočasně do cca roku věku. Navíc je v ní málo. Rozdíl oproti kennelce je ve velikosti. Pro malého psa je v té ohrádce poměrně hodně místa a není uzavřený seshora. Působí to na mě líp. Vidí na celou chodbu, i do ostatních místností. V kennelce by byl schovaný a měl míň místa. Tady si může pohazovat s hračkou po celé ohrádce.

V autě jsem na pásu vozila i labradora a taky jsme s ním jezdili všude na výlety, k přehradě, byl celý mokrý a kolikrát i řádně špinavý. Ale krátká srst se dala poměrně rychle vysušit a očistit. A přes sedačky mám deku. S tím cvičákem to chápu a když jsou dva psi, my na cvičák nejezdíme a v autě ho nikdy samotného nenechávám. Labík byl hodně živý, jako štěně bych řekla až hyperaktivní do nějakých 2 let, ale nikdy mně v autě nic nerozkousal. Rád cestoval a rád se díval z okna, byl moc rád v kontaktu. Totéž teď štěník.

Klece, které máme teď, ale téměř nepoužíváme, jsou o něco menší. Ale mám ještě jednu klec, velkou, mám ji složenou na půdě, a ta je možná větší než 1,2 m....

V kennelce by byl schovaný a měl míň místa.

pokud by byla klec stejně velká, tak by v ní neměl míň místa , to je jen o velikosti, ne o klec/ohrádka. Akorát je teda uzavřená nahoře. No my máme doma přes klece ještě hozené deky - protože většinou právě to "doupě" mají psi rádi...

Ty myslíš asi plastovou kennelku? Uzavřenou. Ne klec?

Vidí na celou chodbu, i do ostatních místností.

to snad z klece vidí taky ne?

Ale jako v pohodě, to je samozřejmě tvoje věc, jestli ohrádka nebo klec. Mě jen zarazilo, že klec je proti srsti a něco hrozného a ohrádka je lepší, nechápala jsem v čem je lepší

Když už jsme u těch klecí - tak minule jsem čubinu doma hledala, nikde jsem ji nemohla najít ani vevnitř, ani venku. Lítala jsem po celé zahradě, už jsem začínala být nervózní.... No a pak jsem si vzpomněla, že když jsme dopoledne přijeli od vody, tak že jsem nechala větrat auto, otevřený kufr. Takže jsem šla k auta feně spokojeně spala v kleci v autě. Od té doby jsem ji ještě párkrát nechala auto otevřené, když jsme odněkud přijeli a chodí tam pořád spát - a to může jít domů na gauč, venku má gauč a křesla, venku x pelechů, doma x pelechů
.

1.6.2020 12:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já mám klec v kufru a ano - je dělaná na míru a zabere celý kufr kombíku, s tím jsem počítala. Když jezdíme někam dál, tak beru ještě kennelku na zadní sedačky, aby měli psi víc pohodlí.

Ještě předtím jsem neměla kobmíka - vyndala jsem zadní sedačky a přes celý ten prostor jsem měla klec...

Pokud by došlo k poruše, muselo se do kufru pro nářadí či pro rezervu, stejně by musela ven z kufru i klec stejně jako pes. A co s ním venku? Podle situace - podrží někdo jiný z rodiny, uvázat k blízkému stromu, atd... takové situace se řeší až nastanou. Vy byste vyndala z auta psa, klec, a někde na krajnici byste psa do ní zase zavřela?

A v čem je v tomhle případě lepší, když tam klec není? Dobře, tak jediná práce navíc je to, že vyndám z kufru klec. A psa budu mít venku tak jako tak, a nebo ho dám třeba na zadní sedačky - a je jedno jestli v kufru byl v kleci nebo bez klece, ne?

Ale tak ono záleží na tom, kam s tím psem jezdíte. Pokud prostě jedete na celodenní závody, kdy je potřeba minimálně jednoho ze psů nechat v autě, když je prostřídáváte, tak je prostě mnohem lepší mít tu klec a auto dokořán, aby s pes neuvařil. Případně tu klec vyndat někam do stínu....

1.6.2020 13:16

marcelaamax napsal(a):
Klece, které máme teď, ale téměř nepoužíváme, jsou o něco menší. Ale mám ještě jednu klec, velkou, mám ji složenou na půdě, a ta je možná větší než 1,2 m....

V kennelce by byl schovaný a měl míň místa.

pokud by byla klec stejně velká, tak by v ní neměl míň místa , to je jen o velikosti, ne o klec/ohrádka. Akorát je teda uzavřená nahoře. No my máme doma přes klece ještě hozené deky - protože většinou právě to "doupě" mají psi rádi...

Ty myslíš asi plastovou kennelku? Uzavřenou. Ne klec?

Vidí na celou chodbu, i do ostatních místností.

to snad z klece vidí taky ne?

Ale jako v pohodě, to je samozřejmě tvoje věc, jestli ohrádka nebo klec. Mě jen zarazilo, že klec je proti srsti a něco hrozného a ohrádka je lepší, nechápala jsem v čem je lepší

Když už jsme u těch klecí - tak minule jsem čubinu doma hledala, nikde jsem ji nemohla najít ani vevnitř, ani venku. Lítala jsem po celé zahradě, už jsem začínala být nervózní.... No a pak jsem si vzpomněla, že když jsme dopoledne přijeli od vody, tak že jsem nechala větrat auto, otevřený kufr. Takže jsem šla k auta feně spokojeně spala v kleci v autě. Od té doby jsem ji ještě párkrát nechala auto otevřené, když jsme odněkud přijeli a chodí tam pořád spát - a to může jít domů na gauč, venku má gauč a křesla, venku x pelechů, doma x pelechů
.

No vím že jsou klece s výplní několika stran i bez výplně. Ale prostě pod pojmem klece si představuji jen o něco větší než je pes, spíš aby tam jen spal a ležel (s možností stát). A pod pojmem ohrádka si představuji něco výrazně většího, částečně ohrazená místnost. Asi jsem to špatně zformulovala.

Pro mě je prostě důležité aby měl možnost se projít, popocházet, poskočit si, pohazovat si hračku aby mu z ní vypadávaly dobroty a tak.

1.6.2020 13:18

GAELLE napsal(a):
Taky si to u velkého psa neumím představit. Vozili jsme psa na zadních sedačkách na pásu, pod ním byl teflonový potah.
Nebo byl "v kufru" ale navolno to když jsme jeli jen kousek.
V bytě bych do klece ani do ohrádky nikdy psa nedala.

Já bych zase nenechala štěně tam kde si může ublížit. A to jsou všechny místnosti kromě chodby. A jestli je na malé chodbě v ohrádce nebo na malé chodbě bez ohrádky nevidím rozdíl. A když jsou schody tak ani jiná možnost než ohrádka není. Ono je velký rozdíl dospělý skoro starý pes a malé akční štěně.

1.6.2020 13:23

Já bych zase nenechala štěně tam kde si může ublížit. A to jsou všechny místnosti kromě chodby. A jestli je na malé chodbě v ohrádce nebo na malé chodbě bez ohrádky nevidím rozdíl. A když jsou schody tak ani jiná možnost než ohrádka není. Ono je velký rozdíl dospělý skoro starý pes a malé akční štěně.

Štěně jsme mívali v kuchyni, když jsme nebyli doma. Koš na odpadky byl odstraněn z dosahu. Šňůry od el. spotřebičů tak, aby na ně nemohlo. Nepřipadá mi, že by tam bylo ještě nějaké nebezpečí pro štěně.

1.6.2020 13:30

Štěně jsme mívali v kuchyni, když jsme nebyli doma. Koš na odpadky byl odstraněn z dosahu. Šňůry od el. spotřebičů tak, aby na ně nemohlo. Nepřipadá mi, že by tam bylo ještě nějaké nebezpečí pro štěně.

Kuchyň máme tak malou že by to nebyl výrazný rozdíl oproti ohrádce.

1.6.2020 13:55
GAELLE

XXX.XXX.55.67

to je pravda. v době kdy jsme měli štěně (další dva psi už byli dospělí nalezenci) tak žádné ohrádky, klece, granule nebyly.
Asi jsme měli kliku ale nikdy nám žádný pes nic nezničil, nerozkousal ani se nezranil.
Jestli ještě někdy v budoucnu psa mít budeme taky ohrádku ani klec nepořídíme.
Pokud je pes chytrý a ohrádka není dostatečně vysoká stejně ji brzy překoná
Ale v případě Marcely - dva psi, rozdílný čas tréninku a klec v otevřeném !!! autě je dobré řešení, tam to schvaluji po dobu než druhý pes docvičí.

1.6.2020 14:06

GAELLE napsal(a):
to je pravda. v době kdy jsme měli štěně (další dva psi už byli dospělí nalezenci) tak žádné ohrádky, klece, granule nebyly.
Asi jsme měli kliku ale nikdy nám žádný pes nic nezničil, nerozkousal ani se nezranil.
Jestli ještě někdy v budoucnu psa mít budeme taky ohrádku ani klec nepořídíme.
Pokud je pes chytrý a ohrádka není dostatečně vysoká stejně ji brzy překoná
Ale v případě Marcely - dva psi, rozdílný čas tréninku a klec v otevřeném !!! autě je dobré řešení, tam to schvaluji po dobu než druhý pes docvičí.

No jo, někdo zdraví psa riskovat bude s čekáním jak to dopadne, někdo riskovat nebude...

1.6.2020 14:06

Jako já si teda nemyslí, že klec sama o sobě je zlo, ale neumím si představit, že ráno odejdu do práce...do školy a psa zavřu do klece.......

1.6.2020 14:09

Jako já si teda nemyslí, že klec sama o sobě je zlo, ale neumím si představit, že ráno odejdu do práce...do školy a psa zavřu do klece.......

To si taky představit neumím a neumím si ani představit nechat štěně samotné 9-10h. Jak jsem psala tak moje štěně bývá v ohrádce zatím jen 2h, a i později bude bývat max 4,5h a to ještě ne každý pracovní den.

5.6.2020 14:05

Děkuji za rady, které tady zazněly.
Samozřejmě chápu, že ne všichni jsou příznivci klecí, ohrádek, atd. Já osobně si myslím, že klec nebo přepravka se hodí na výstavy, různé psí akce a podobně, když chci, aby pes odpočíval a neřešil věci okolo, nebo když si člověk někde potřebuje na chvilku odskočit.
Taky se to hodí domů jako místo. Samozřejmě v případě, že je to pro psa příjemné místo, kde si může odpočinout. Taky vím a znám dost psů, kteří takové místa vyhledávají, protože mají rádi uzavřené prostory a cítí se tam bezpečně. A ještě zmíním, že klec je dost velká na to, aby se tam vlezla naše NO 2x.
Nakonec jsme dali klec do místnosti, kde spí naše ovčanda. Je to místnost, ze které vedou dveře ven a do dveře do domu. Psy mají přístup dovnitř i na zahradu. Dost jsme na tom pracovali. Štěně tam chodí, když je unavené, dostává tam žrádlo, pamlsky. Zavírám jí tam jen, když dostane jídlo, pak v klidu usne a než se probudí, zase to otevřu. Jinak je to stále otevřené. Štěně od té doby nekňučelo.
Taky chci vysvětlit tu věc se školou. Napsala jsem to trochu špatně a nechci, aby jste si mysleli, že tak malé štěně nechám o samotě tolik hodin.
Do školy jdu jen jeden den odpoledne. Odcházím kolem dvanácté a v 13.00 přichází mamka z práce a o hodinu později přichází sestra. Předtím, než odejdu, vezmu štěně na delší procházku, pak má jídlo a pak spí. Je tak prostě zvyklá.
Nevím, jestli si někdo z vás, kteří jste měli problém s mou výchovou, četl tu druhou část mého příspěvku a to, že ji nezavírám. Teď už jen po jídle, protože si zvykla.
Uvědomila jsem si mou chybu, kterou jsem ze začátku dělala a nemusíte mě za to hned odsuzovat. Každý dělá chyby.
Na komentáře typu, že jsem si měla pořídit papouška radši ani nebudu reagovat.
Všem ještě jednou děkuju za rady a ostatním přeju pěkný zbytek dne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík