Ahoj všem, hledala jsem ve starších diskuzích, ale nenašla jsem a tak se ptám:
Jak rychle rostou psům drápy? Můj angl. bulteriér si strhl část drápu tak blbě, že to překvapilo i veta a bohužel to nejde strhnout komplet - má to ve tvaru V nahoře u lůžka drápu, nikoli vespod a pro rýpaly fakt netuším, jak se mu to povedlo...
Vím, co dělat skrz péči, pes má léky, ale netuším jak dlouho bude trvat, než to odroste, což je prozatím dle veta jediná možnost dokud to bude tak moc nahoře.
Nemáte někdo zkušenost jak rychle větším psům rostou drápy?
Jsem koňák, u koní mám přehled jak co roste, ale psi jsou v tomhle ohledu mimo mě. Bulíkovi jsem drápy nikdy nestříhala, lítáním si je obrousil sám, takže vůbec netuším jak rychle by to mohlo růst.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, náš vořešák (13 kg) má od narození prstík na jedné noze zakrnělý. Drápkem nedosáhne vůbec na zem a tak si ho nemůže brousit. Až u něj vlastně poprvé vidím, jak rychle psům drápky dokážou růst . Drápky na ostatních prstech si obrušuje, ale tenhle musíme zastřihávat a to hodně často. Nemám to přesně změřené, ale zastřiháváme ho cca jednou za dva týdny. Určitě to bude ale individuální. Stejně jako u lidí.

Strhl si dráp na pátém prstě?bulíci ho mají dost dole a když pracujou i packama , stane se nehoda, už se nám to stalo několikrát (zlomený a hnisající nebo úplně stržený na pahýl) otekl i prst, dráp ale vždy narostl-nevím za kdy , jen jeden je trochu deformovaný, stává se to. Když jen drobet přerostou, vždy pomyslím, že bych měla zastřihnout špičku aby nedělala hák a jako na potvoru si ho fena ulomí-zlomí nebo rovnou strhne. Jednou si ubrousila o asfalt dráp až na žilku- no vesměs má prostřední dva dost krátké-až k polštářku, ty postranní delší. Ošetření: byla jsem s tím u veta, ten když to viděl, říkal, že by amputoval celý prst, že stejně dráp naroste křivě a bude se to opakovat, no to jsem zavrhla a koupila AlfaSilver se stříbrem a tím dráp několikrát denně ošetřila, narostl vždy, krytí žádné, bolestivost různá, kulhání-nemůžu chodit, obvzlášť v trávě, poneseš mě? Nejlépe se ošetřuje, když pes chrní s náma na gauči, nemá u toho stres a je to hned-pak si zvykne, že to není nic extra, průběžně jsem dráp co byl zlomený zastřihávala aby o to nezavadila.
napsal(a):
Strhl si dráp na pátém prstě?bulíci ho mají dost dole a když pracujou i packama , stane se nehoda, už se nám to stalo několikrát (zlomený a hnisající nebo úplně stržený na pahýl) otekl i prst, dráp ale vždy narostl-nevím za kdy , jen jeden je trochu deformovaný, stává se to. Když jen drobet přerostou, vždy pomyslím, že bych měla zastřihnout špičku aby nedělala hák a jako na potvoru si ho fena ulomí-zlomí nebo rovnou strhne. Jednou si ubrousila o asfalt dráp až na žilku- no vesměs má prostřední dva dost krátké-až k polštářku, ty postranní delší. Ošetření: byla jsem s tím u veta, ten když to viděl, říkal, že by amputoval celý prst, že stejně dráp naroste křivě a bude se to opakovat, no to jsem zavrhla a koupila AlfaSilver se stříbrem a tím dráp několikrát denně ošetřila, narostl vždy, krytí žádné, bolestivost různá, kulhání-nemůžu chodit, obvzlášť v trávě, poneseš mě? Nejlépe se ošetřuje, když pes chrní s náma na gauči, nemá u toho stres a je to hned-pak si zvykne, že to není nic extra, průběžně jsem dráp co byl zlomený zastřihávala aby o to nezavadila.
Strhl si dráp po kterém chodí (ne paspárek) a to dost blbě. Já mám betadinové mýdlo, pederippu, dětské ponožky a hurtta botičku. Bohužel se to namáhá při jakémkoli pohybu a když na zahradě za něčím vyběhne a zabere, tak si to sedře (naštěstí tu teď není velký provoz). Přes fusekli a botu se k tomu ale aspoň nedostane, aby si to lízal nebo aby mu to "ošetřovala" moje fena.

Cca 6 tydnu staci, abych musela strihat prerostle drapy, kdyz maji psy omezeny pohyb.

Ale jestli je luzko deformovane, je otazka jak bude odrost vypadat

Tak todle se stalo v zimě nebožce, někde si asi o zmrazek utrhla dráp, nosila na to botičku(trixi na dva suché zipíky-spokojenost) aby si to venku nerozdrásala, a doma fusku, protože to neustále krvácelo a ve finále jí místo drápu začal růst nějaký útvar, stále odřené a.t.d. tam ten prst šel opravdu pryč(krajní na zadní noze-už nevím jestli vevnitř nebo zvenku, amputace docela vysoko, já myslela, že to bude jen článek), o třech prstech chodila dobře i když už byla stará cca 12 let.
OT: nevíte někdo(bodlinka) jak se jmenuje sprey na pooperační ránu, je to lesklé a stříbrné, viděla jsem to na videu (cisař u krávy)

Ty bláho... Než jsem začala brousit bruskou a se smrtí v očích mých i mého psa stříhala, tak jsem byla úplně vyděšená, že podle pátého prstu je rychlost snad 1 mm za 3 týdny. Pes malý střeďák, u velkých psů tipuji víc v poměru k velikosti drápu.

lesnížínka
napsal(a):
https://www.centralnilekarna.cz/farmactive-silver-spray-s-ag-a-kyshyaluro125ml~z3907871.html?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Produktov%c3%a9+inzer%c3%a1ty&utm_content=Zdravotnick%c3%a9+prost%c5%99edky&utm_term=silver+spray+na+r%c3%a1ny
Určitě to bude lesklé a stříbrné? Jestli to nebude jen obdoba Alfasilveru, který mám, po nastříkání je to bílý prášek, to co hledám,je asi tekuté a po nastříkání to udělá takový film, který zaschne, jak stříbřenka.Ani v lékárně neví....

napsal(a):
Určitě to bude lesklé a stříbrné? Jestli to nebude jen obdoba Alfasilveru, který mám, po nastříkání je to bílý prášek, to co hledám,je asi tekuté a po nastříkání to udělá takový film, který zaschne, jak stříbřenka.Ani v lékárně neví....
https://www.vseprozvire.cz/hojeni-ran/aluminium-silver-spray-200ml/
napsal(a):
Cca 6 tydnu staci, abych musela strihat prerostle drapy, kdyz maji psy omezeny pohyb.
To jste mě moc nepotěšila. Má to od min.čtvrtku a už teď máme těžký mezidruhový boj kdo z koho, jestli on nebo já s botičkou a ošetřenou nohou. A vůbec nemám pocit, že by to jakkoli porostlo
Už ho od lízání neodradí ani pederippa. A botičku/fusekli na noze strpí, jen když jsem doma, protože ví, že by dostal po rypáku.
Ze zoufalství jsem dnes ráno zkusila na ránu nastříkat akutol a až to zaschlo tak jsem mu okolí rány namazala rozmočeným Jelenem (mýdlem), abych mu to oblizování co nejvíc znepříjemnila a modlím se aby to zabralo...
Takhle to vypadá (fotka není moc ostrá, ale pro představu stačí)

ten silver spray je fajn na takovehle věci. leta jsem tim strikala bricho mucharce :-)
k te fotce...
zakazovala bych olizovat v moji pritomnosti a zbytek bych nechala na prirode a nehroutila se z toho
napsal(a):
ten silver spray je fajn na takovehle věci. leta jsem tim strikala bricho mucharce :-)
k te fotce...
zakazovala bych olizovat v moji pritomnosti a zbytek bych nechala na prirode a nehroutila se z toho
Nehroutím se, nebojte. Jen bych nerada, aby si to rozj*bal tak, že se mu to bude muset amputovat...
Mýdlo zdá se zatím zabírá a zjevně mu nechutná
Děkuji za všechny postřehy.

Myslím, že to bude v pohodě, dle fotky, při chůzi si to nedře o zem, dráp tam je-může ještě podhnisat a z lůžka slézt, pokud je zlomenej /prasklej (smrdí to?) naše měla na paspárku jen krvavý pahýlek -asi lůžko, občas si to obstarala, ale když nebyl nikdo doma asi se starala i víc-tomu se nedá na přední noze zabránit-leda bych jí to zalila do betonu, zahojilo se to a i dráp narost -ošetřováno jen tím Alfasilverem.-bílej prášek dobře ulpívá..taky bych to nechala bez botičky a fusekle, jen ho hlídala....
petrahei- jdu koupit nebo objednat, uvidíme...je to opravdu jako stříbřenka?

"je to opravdu jako stříbřenka?"
udela to stribrny povlak.
pouzivam hlavne u koni, u psa jen na ty drapy.

A co tím postříkat "podlom" ....zkusím to. ...

napsal(a):
A co tím postříkat "podlom" ....zkusím to. ...
Jo