šmadlovka

XXX.XXX.220.250
Dobrý den,potřebovala bych poradit.Chci si vzít štěně křížence.Musí ho majitel předat očipované,s očkovacím průkazem,nebo si mohu vše zajistit sama?Mám důvěru k naší paní doktorce.Pro chovatele je to finančně náročné a za štěně chce jen pytel granulí.děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

musí.
šmadlovka
napsal(a):
Dobrý den,potřebovala bych poradit.Chci si vzít štěně křížence.Musí ho majitel předat očipované,s očkovacím průkazem,nebo si mohu vše zajistit sama?Mám důvěru k naší paní doktorce.Pro chovatele je to finančně náročné a za štěně chce jen pytel granulí.děkuji
Já bych to tak úplně nehrotil. Vždycky můžete říct, že jste štěně našla u popelnice a „chovatel“ je neznámý. Nikomu nemusíte vyprávět, kde jste ho vzala. Určitě je lepší taková malá lež, která nikomu neublíží, než třeba utopené štěně, že. A pokud píšete, že paní doktorce věříte, jaksi se mi nechce věřit, že by Vás někde udávala. Štěně zkrátka zoficializujete Vy.
šmadlovka
napsal(a):
Když je to pro chovatele náročné, nemá co množit psy. A proč mu tedy to čipování nezaplatíte, ať je to alespoň v mezích zákona? + ten pytel granulí samozřejmě.

Dasvo
napsal(a):
Já bych to tak úplně nehrotil. Vždycky můžete říct, že jste štěně našla u popelnice a „chovatel“ je neznámý. Nikomu nemusíte vyprávět, kde jste ho vzala. Určitě je lepší taková malá lež, která nikomu neublíží, než třeba utopené štěně, že. A pokud píšete, že paní doktorce věříte, jaksi se mi nechce věřit, že by Vás někde udávala. Štěně zkrátka zoficializujete Vy.
ale no tak. nejdřív se všichni bijou za likvidaci množíren a pak se jim nelíbí přijatá opatření?
Dasvo
napsal(a):
Dodnes mě mrzí, že není vyřešenej i pořádnej flastr pro lidi, kteří dotáhnou k veterináři nečipované štěně.
Imho nalezené štěně má svoje oficiality a ne, že si ho jen tak strčím do kapsy a jdu.
šmadlovka
napsal(a):
"jen" pytel granulí?!
Takže když takhle vymění celý vrh štěňat, tak má krmení na celý rok..., a o důvod víc množit na nebohé feně!
Ne, takoví lidi, ať pěkně zacvakají očkování i čipování, aby si to příště rozmysleli, jestli se jim to vyplatí!