Netvoří červené krvinky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Zdravím všechny,
mám psa svého srdce, který má teď v červnu přesně 12,5 roku. Ještě před čtyřmi měsíci byl úplně dobrý. Veselý, běhal, s chutí jedl. Pak začal slábnout, méně chodit a skoro se slabostí motat. Všimla jsem si, že má úplně, ale fakt že úplně bílé sliznice. Výsledek krve s veteriny posílám. Netvoří červené krvinky. Už jsem objela tři veteriny, ale vlastně se neví proč. Transfůze krve by prý pomohla jen na pár dní. Podávání želena a B12 nepomohlo, ani podávání antibiotik (kdyby náhodou zánět). Sono břicha nepotvrdilo nádory.
Slábne a jíst může jen po troškách (neudýchá to, protože díky nedostatku červených krvinek se nedokysličuje.
Já vím, že je starý a že je to asi konečná a můj dotaz je - víte o tom někdo něco víc?
Trpí pes nějakou bolestí, točením hlavy a něčím takovým? Třeba jste někdo něco slyšel i od člověka, který měl podobný zdravotní problém?
Potřebuji se rozhodnout, kdy se s ním rozloučit. Nepřipustím, aby se trápil, ale on má úplně jasný výraz, vidí, slyší, vrtí ocasem a pomaličku se zvedne a jdeme na krátkou procházku.
I když mám psů hodně, tak tohle je prostě neskutečně těžký!
Napište, prosím, svoje názory.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Oprava - Z veteriny (ne s veteriny) - omluva

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2020 12:18

Flip, na jakých veterinách jste byla? Na VFU a ani tam nevědí?

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Na VFU jsem nebyla. To je Fakultní veterina v Brně, že?
Mám to dost daleko, ale klidně dojedu. Máte nějakou zkušenost?

Víte o co mi taky jde - nabídli mi na jedné z lepších veterin v Praze, že ho hospitalizují a udělají odběr kostní dřeně a určí přesněji diagnózu a pak se uvidí. Podezření je na rakovinu kostní dřeně.
Je to pes, který se snad nebojí ničeho na světe kromě veteriny a jsme spolu 12,5 roku nepřetržitě. Nikdy jsme se neodloučili víc než na pár hodin. Neumím si představit jeho psychický stav, když ho nechám zavřít na veterině do boxu a něco se do něj bude píchat za přítomnosti jen cizích lidí. A může tam taky umřít. Chci být s ním. Takže prostě do všeho nejdu. Má svůj věk i když si myslím, že by tady třeba ještě rok mohl být. Klouby, hlavu, vylučování....

Mně by zajímalo, jestli někdo nemáte tušení jak se člověk či pes s takovým problémem cítí. Jestli se trápí, nebo jestli je "jen" unavený?
Nebo jestli jste někdo nechával dělat transfůzi krve a na jak dlouho se ulevilo?

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Co by jste dělali ostatní v podobné situaci?

3.6.2020 12:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím všechny,
mám psa svého srdce, který má teď v červnu přesně 12,5 roku. Ještě před čtyřmi měsíci byl úplně dobrý. Veselý, běhal, s chutí jedl. Pak začal slábnout, méně chodit a skoro se slabostí motat. Všimla jsem si, že má úplně, ale fakt že úplně bílé sliznice. Výsledek krve s veteriny posílám. Netvoří červené krvinky. Už jsem objela tři veteriny, ale vlastně se neví proč. Transfůze krve by prý pomohla jen na pár dní. Podávání želena a B12 nepomohlo, ani podávání antibiotik (kdyby náhodou zánět). Sono břicha nepotvrdilo nádory.
Slábne a jíst může jen po troškách (neudýchá to, protože díky nedostatku červených krvinek se nedokysličuje.
Já vím, že je starý a že je to asi konečná a můj dotaz je - víte o tom někdo něco víc?
Trpí pes nějakou bolestí, točením hlavy a něčím takovým? Třeba jste někdo něco slyšel i od člověka, který měl podobný zdravotní problém?
Potřebuji se rozhodnout, kdy se s ním rozloučit. Nepřipustím, aby se trápil, ale on má úplně jasný výraz, vidí, slyší, vrtí ocasem a pomaličku se zvedne a jdeme na krátkou procházku.
I když mám psů hodně, tak tohle je prostě neskutečně těžký!
Napište, prosím, svoje názory.

Ano mám s timhle bohužel docela bohaté zkušenosti. Ta transfuze ho zvedne minimálně do doby, než se vám podaří zjistit příčinu té hemolytické anemie.

Výsledky krve, kde není psáno o jaký parametr se jedná nic neřeknou. Kolik má hematokrit a bilirubin?
A on si ty krvinky i rozbíjí, nebo je "jen" netvoří?
Co dostal za léky?

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 12:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Klouby, hlavu, vylučování .... (Chtěla jsem napsat, že to má všechno v pořádku)
Píšu roztržitě jak de bil, celou noc jsem gůglila.

3.6.2020 12:40

Na VFU jsem nebyla. To je Fakultní veterina v Brně, že?
Mám to dost daleko, ale klidně dojedu. Máte nějakou zkušenost?

Víte o co mi taky jde - nabídli mi na jedné z lepších veterin v Praze, že ho hospitalizují a udělají odběr kostní dřeně a určí přesněji diagnózu a pak se uvidí. Podezření je na rakovinu kostní dřeně.
Je to pes, který se snad nebojí ničeho na světe kromě veteriny a jsme spolu 12,5 roku nepřetržitě. Nikdy jsme se neodloučili víc než na pár hodin. Neumím si představit jeho psychický stav, když ho nechám zavřít na veterině do boxu a něco se do něj bude píchat za přítomnosti jen cizích lidí. A může tam taky umřít. Chci být s ním. Takže prostě do všeho nejdu. Má svůj věk i když si myslím, že by tady třeba ještě rok mohl být. Klouby, hlavu, vylučování....

Mně by zajímalo, jestli někdo nemáte tušení jak se člověk či pes s takovým problémem cítí. Jestli se trápí, nebo jestli je "jen" unavený?
Nebo jestli jste někdo nechával dělat transfůzi krve a na jak dlouho se ulevilo?

Nemám zkušenosti s takovým onemocněním, ale myslím, že je to něco jako leukemie...
S VFU mám jen dobré zkušenosti, a vzhledem k tomu, že je to jediná veterinární vysoká škola u nás, předpokládám, že jsou tam odborníci, kteří by mohli pomoct, jestli pomoct lze.

3.6.2020 12:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemám zkušenosti s takovým onemocněním, ale myslím, že je to něco jako leukemie...
S VFU mám jen dobré zkušenosti, a vzhledem k tomu, že je to jediná veterinární vysoká škola u nás, předpokládám, že jsou tam odborníci, kteří by mohli pomoct, jestli pomoct lze.

Zrovna tam aktuálně řeším to samé - po prodělané leptospiroze u březí feny.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ano mám s timhle bohužel docela bohaté zkušenosti. Ta transfuze ho zvedne minimálně do doby, než se vám podaří zjistit příčinu té hemolytické anemie.

Výsledky krve, kde není psáno o jaký parametr se jedná nic neřeknou. Kolik má hematokrit a bilirubin?
A on si ty krvinky i rozbíjí, nebo je "jen" netvoří?
Co dostal za léky?

Prý si je "jen" netvoří.
Dneska jdu na další rozbor krve, napíšu potom ten hematokrit a bilirubin. Tomuhle zase moc nerozumím.
Z léků jenom železo, B12 a antibiotika.

Nevíte jakým vyšetřením se dá zjistit příčina té hemolytické anemie?
Narkóza, bolestivost?

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Tak to je teda taky radost

Jaká vyšetření provádějí?

3.6.2020 12:48

Měl to teď manžel po chemoterapii - takže jen poznatky k tomu, jak asi se cítí pes (pokud je to podobné, jako člověk): cítil pouze velkou únavu, jakákoliv činnost ho hned velmi unavila, hodně spal. Pokud počet krvinek klesne pod hranici těžké anémie, způsobuje problémy s dýcháním a lidi se začínají dusit a musí být hospitalizováni na dýchacím přístroji. Jinak další příznaky neměl (resp. měl, ale ne ve spojitosti s krví).

3.6.2020 12:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Prý si je "jen" netvoří.
Dneska jdu na další rozbor krve, napíšu potom ten hematokrit a bilirubin. Tomuhle zase moc nerozumím.
Z léků jenom železo, B12 a antibiotika.

Nevíte jakým vyšetřením se dá zjistit příčina té hemolytické anemie?
Narkóza, bolestivost?

Tech příčin může být moc - je potřeba ty krve kunzultovat s vetem, který tomu opravdu rozumí, ne s obvoďákem. Do sedace by nikdo psa v takovém stavu nedal.

3.6.2020 13:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak to je teda taky radost

Jaká vyšetření provádějí?

Opakovaně krev, včetně titru a jaternich enzymů, moč, sono (doppler), rtg, biopsie mízních uzlin pro vyloučení lymfomu, a ted jdeme na další soni břicha

3.6.2020 13:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Transfuze nad námi doteď visela taly

3.6.2020 13:06

Držím palce. Fena nebyla proti leptospiroze očkovaná, nebo ji dostala i přes očkování?
Může mít prodělané onemocnění dopad na štěňata?

Nerýpu, zajímá mě to.

3.6.2020 15:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Flip, víc napíšu později, aktuálně nemůžu. Nemůže mít babesiozu?!? U nás velké podezření, no už to nikdo nestihnul zjistit. Transfuze nepomohla, ani natolik aby mohly zkusit tu kostní dřeň.

3.6.2020 16:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jsem tady. Je to už 5let, takže některé podrobnosti už si asi nevzpomenu. Začalo to tím, že psu nateklo břicho. Před tím byl hodně hubený, háravky ho ten rok hrozně sejmuli, zánět močových cest, několik ATB, pak začal hubnout. No a když přešla poslední vlna hárání v létě, najednou zase začal přibírat, mysleli jsme, že se spravuje. Jsem muži říkala, ať mu tak nedopřává, že už funí. A jak tak za pár dní ležel, koukám na vyboulené břicho, trochu pomačkám..dopr..má tam vodu! A valili jsme na veterinu. To jsem si myslela, že srdce. Hned sono, a kromě obrovských jater nenašli nic. Výsledky krve: ztrácejí se červené krvinky, játra se to asi snaží kompenzovat, tak se zvětšují. Bílé byly celkem v pořádku, takže na nějakou rakovinu to neukazovalo. Při dopleru jater se na nich nenašlo nic, ani neukazovala nějaké poškození viditelné, steatoza, nádor...Jen nemohli přijít na to, proč nefungují, jak mají. Ani na jiném orgánu se nic nenašlo. Zkoušelo se kde co, tři doktoři na klinice se snažili na něco přijít, prý i hledali, konzultovali s Brnem. Já jsem přišla s tím, jestli to nemůže být babesioza, protože jsme rok před tím byly dvakrát v oboře Soutok a těch přisátých pijáků na sobě jen Berry měl asi 20. I když jsem na to upozorňovala, protože na NETu už se o tom nějaká zmínka objevila, vet asi netušil o co jde a mávnul nad tím rukou. Začalo se o tom konečně mluvit až dva roky po Berryho smrti. Pak mi doktorka z fakulty řekla, že tak zachránili psa z Hradiště, protože mu sehnali léky ze Slovenska. Pro nás ta info přišla o dva roky pozděj. Jednu krev mu dával Worka, ale nezabrala, tak jak si vet myslel, že je to jediná šance. Druhou dával berňák kamarádky, ale to už bylo spíš čekání na zázrak, i vet tušil, že druhá transfuze dílo dokoná. Umřel za 5dní po ní.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 16:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Měl to teď manžel po chemoterapii - takže jen poznatky k tomu, jak asi se cítí pes (pokud je to podobné, jako člověk): cítil pouze velkou únavu, jakákoliv činnost ho hned velmi unavila, hodně spal. Pokud počet krvinek klesne pod hranici těžké anémie, způsobuje problémy s dýcháním a lidi se začínají dusit a musí být hospitalizováni na dýchacím přístroji. Jinak další příznaky neměl (resp. měl, ale ne ve spojitosti s krví).

Děkuji, to jsem právě chtěla vědět - jestli "jen" únava, nebo nějaké bolesti.
Právě, že on už dost těžko dýchá a to mě napadlo, jestli nemá paniku, že se dusí.

Manželovi držím palce!

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 16:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Tech příčin může být moc - je potřeba ty krve kunzultovat s vetem, který tomu opravdu rozumí, ne s obvoďákem. Do sedace by nikdo psa v takovém stavu nedal.

Nojo, ale mně nabídli udělat diagnózu ze vzorku odebrané kostní dřeně!
To se snad nedá dělat bez narkózy. Prý je to velice bolestivý!

3.6.2020 16:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Držím palce. Fena nebyla proti leptospiroze očkovaná, nebo ji dostala i přes očkování?

Nerýpu, zajímá mě to.

K tomu dodám. Na lepto bylo taky podezření, protože kvůli špatnému zdravotnímu stavu a léčení močových cest, se oddálilo přeočkování. Vet tehdy říkal, že bohužel na tu leptospirozu už nedrží ani ten rok a my měli už nevím, tuším dva měsíce prošvihlé. Ale ta se nepotvrdila.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

lesnížínka napsal(a):
Jsem tady. Je to už 5let, takže některé podrobnosti už si asi nevzpomenu. Začalo to tím, že psu nateklo břicho. Před tím byl hodně hubený, háravky ho ten rok hrozně sejmuli, zánět močových cest, několik ATB, pak začal hubnout. No a když přešla poslední vlna hárání v létě, najednou zase začal přibírat, mysleli jsme, že se spravuje. Jsem muži říkala, ať mu tak nedopřává, že už funí. A jak tak za pár dní ležel, koukám na vyboulené břicho, trochu pomačkám..dopr..má tam vodu! A valili jsme na veterinu. To jsem si myslela, že srdce. Hned sono, a kromě obrovských jater nenašli nic. Výsledky krve: ztrácejí se červené krvinky, játra se to asi snaží kompenzovat, tak se zvětšují. Bílé byly celkem v pořádku, takže na nějakou rakovinu to neukazovalo. Při dopleru jater se na nich nenašlo nic, ani neukazovala nějaké poškození viditelné, steatoza, nádor...Jen nemohli přijít na to, proč nefungují, jak mají. Ani na jiném orgánu se nic nenašlo. Zkoušelo se kde co, tři doktoři na klinice se snažili na něco přijít, prý i hledali, konzultovali s Brnem. Já jsem přišla s tím, jestli to nemůže být babesioza, protože jsme rok před tím byly dvakrát v oboře Soutok a těch přisátých pijáků na sobě jen Berry měl asi 20. I když jsem na to upozorňovala, protože na NETu už se o tom nějaká zmínka objevila, vet asi netušil o co jde a mávnul nad tím rukou. Začalo se o tom konečně mluvit až dva roky po Berryho smrti. Pak mi doktorka z fakulty řekla, že tak zachránili psa z Hradiště, protože mu sehnali léky ze Slovenska. Pro nás ta info přišla o dva roky pozděj. Jednu krev mu dával Worka, ale nezabrala, tak jak si vet myslel, že je to jediná šance. Druhou dával berňák kamarádky, ale to už bylo spíš čekání na zázrak, i vet tušil, že druhá transfuze dílo dokoná. Umřel za 5dní po ní.

To muselo být taky trápení!
Ale mi neměli kde babesiozu chytit. Dávám Bravecto a je hodně spolehlivý a nikde jižněji jsme nebyli.
Že má zvětšený břicho je pravda. To je vidět i na té fotce, kde je z boku. On není tlustý, prostě se mu prověsilo břicho. Ale na sonu už jsme byli a prý nic nenašel.

Ještě se chci zeptat jestli když Vám dělali tu trasfuzi, tak jestli předtím určovali krevní skupiny dárce a příjemce?

3.6.2020 16:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nojo, ale mně nabídli udělat diagnózu ze vzorku odebrané kostní dřeně!
To se snad nedá dělat bez narkózy. Prý je to velice bolestivý!

Abych nekecala, ale myslím, že mu ji chtěli brát bez narkozy, jen s nějakým opichem. Jenže se mu už nesrážela dobře krev, protože když nejsou červené krvinky, nejsou ani destičky(snad to nemotám) a už by vykrvácel...ke konci bral, hmm, ale co, K2 nebo K3(ten, co je jen na předpis)

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 16:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

lesnížínka napsal(a):
Abych nekecala, ale myslím, že mu ji chtěli brát bez narkozy, jen s nějakým opichem. Jenže se mu už nesrážela dobře krev, protože když nejsou červené krvinky, nejsou ani destičky(snad to nemotám) a už by vykrvácel...ke konci bral, hmm, ale co, K2 nebo K3(ten, co je jen na předpis)

Kolik mu bylo když Vám umřel?

3.6.2020 17:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To muselo být taky trápení!
Ale mi neměli kde babesiozu chytit. Dávám Bravecto a je hodně spolehlivý a nikde jižněji jsme nebyli.
Že má zvětšený břicho je pravda. To je vidět i na té fotce, kde je z boku. On není tlustý, prostě se mu prověsilo břicho. Ale na sonu už jsme byli a prý nic nenašel.

Ještě se chci zeptat jestli když Vám dělali tu trasfuzi, tak jestli předtím určovali krevní skupiny dárce a příjemce?

To břicho...voda tam byla jen trochu nakonec, hlavní hrůza byla ta játra, která byla tak obří, že utlačovala už většinu orgánů. U psů se asi moc krevní skupiny neřeší, alespoň jsem z toho pochopila. Workovi vzali krev a prý dobrý a zrovna Berrymu dali transfuzi. Kamarádka jela se svým psem aniž by jsme věděli, vyzkoušeli a hned volali, že můžem přijet, že krev můžem dostat. Byla to neskutečná bezmoc. Když dostanete diagnozu, i když hnusnou, víte alespoň, na čem jste a co vás čeká. My jsme do poslední chvíle čekali, že se na něco přijde a zachrání ho, ještě neměl 8let.
Jo, když na tom nebyl ještě tak špatně, bral se vzorek z té břišní tekutiny. Taky bez výsledku

3.6.2020 17:04

lesnížínka napsal(a):
To břicho...voda tam byla jen trochu nakonec, hlavní hrůza byla ta játra, která byla tak obří, že utlačovala už většinu orgánů. U psů se asi moc krevní skupiny neřeší, alespoň jsem z toho pochopila. Workovi vzali krev a prý dobrý a zrovna Berrymu dali transfuzi. Kamarádka jela se svým psem aniž by jsme věděli, vyzkoušeli a hned volali, že můžem přijet, že krev můžem dostat. Byla to neskutečná bezmoc. Když dostanete diagnozu, i když hnusnou, víte alespoň, na čem jste a co vás čeká. My jsme do poslední chvíle čekali, že se na něco přijde a zachrání ho, ještě neměl 8let.
Jo, když na tom nebyl ještě tak špatně, bral se vzorek z té břišní tekutiny. Taky bez výsledku

Krevní skupiny se u psů opravdu neřeší tak jako u lidí, zvlášť když jde o jednorázovou transfúzi.

3.6.2020 17:04

pletete tady různý věci dohromady.

diferenciální diagnóza hemolytické anémie je úplně jiný šálek čaje oproti neregenerativní anemii.

v podstatě můžete mít chudokrevnost ze zvýšených ztrát, chronické krvácení nebo rozpad krvinek, a tady máte různý hemangiosarkomy a vředy a babésiózu atd

a chudokrevnost z nedostatečné tvorby a tam, pokud vyloučíme nedostatek železa a b12 (tam jsou pak i odlišnosti ve velikosti krvinek a bla bla) tak zbývá selhání ledvin a dřeňové útlumy.

a pokud jsou ledviny ok, tak co je dřeni se dá zjistit opravdu jen a pouze biopsií.

3.6.2020 17:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

diferenciální diagnóza hemolytické anémie je úplně jiný šálek čaje oproti neregenerativní anemii.

v podstatě můžete mít chudokrevnost ze zvýšených ztrát, chronické krvácení nebo rozpad krvinek, a tady máte různý hemangiosarkomy a vředy a babésiózu atd

a chudokrevnost z nedostatečné tvorby a tam, pokud vyloučíme nedostatek železa a b12 (tam jsou pak i odlišnosti ve velikosti krvinek a bla bla) tak zbývá selhání ledvin a dřeňové útlumy.

a pokud jsou ledviny ok, tak co je dřeni se dá zjistit opravdu jen a pouze biopsií.

Chrlím to, jak si vzpomínám, co všechno se zjistilo. Byla to hemolitická anémie - jako diagnoza z papírů. Prý: masivní rozpad červených krvinek. Každotýdenní odběry ukazovaly postupně, že krvinky se už ani netvoří. Přes veškerou lékovou podporu. Načež vet řekl, že mu asi neměl dávat ta ATB, protože jak čekal zlepšení, se další krevní obraz výrazně zhoršil, zastavila se ta krvetvorba. Tak přišla ta první transfuze. Jemné nuance v podrobných rozborech(velmi podrobných), mi ale už vysvětlovány nebyli, asi bych ve svém stavu stejně asi nebyla schopná všechno pobrat...Ledviny byli dobré, protože po prvních týdnech říkal: ještě, že to nesejmulo ledviny, ty ho zatím drží.

3.6.2020 17:25

....únava je obcas strasná, jsem schopna prospat cely den, bolesti v zadech, v kyclich, zadýchavani, obcas skobrtam pri chuzi....biopsie z kostni dreni je opravdu velmi bolestiva......po krevni transfuzi jako kdyz cloveka pokropi zivou vodoi....

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 17:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Děkuji!
Ledviny má v pořádku. Tak tedy zbývá ta kostní dřeň - biopsie. To mu udělají bez narkózy?
A je šance z toho na nějakou diagnózu, která se dá ve 12,5 letech ještě léčit?

3.6.2020 17:29

Děkuji, to jsem právě chtěla vědět - jestli "jen" únava, nebo nějaké bolesti.
Právě, že on už dost těžko dýchá a to mě napadlo, jestli nemá paniku, že se dusí.

Manželovi držím palce!

On měl sice velmi nízké hodnoty, ale jelikož je anemik od mala, tak ta dušnost se u něj nedostavila. Po transfuzi úplně ok, u člověka pomůže cca na 3 týdny, což je údajně poločas rozpadu krvinek (potom buď znovu transfuze anebo už se nastartuje vlastní tvorba).
Pokud pes už opravdu lapá po dechu, nic příjemného to asi není, zkusila bych zatím aspoň tu transfuzi, měla by výrazně ulevit, než zjistíte, co a jak dál.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2020 17:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Krevní skupiny se u psů opravdu neřeší tak jako u lidí, zvlášť když jde o jednorázovou transfúzi.

Když jde o jednorázovou transfuzi tak se to opravdu až tak neřeší. První přežije i když krev dárce bude jiná. Ale druhou už nepřežije, protože má už protilátky.
Takže když se dá předpokládat opakovaná transfůze, tak se musí krevní skupiny či aspoň tolerance řešit.
To už jsem si načetla.

3.6.2020 18:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

v mládí jsem měla anemii, řešilo se to tehdy jen železem a vitaminem B v injekcích. Měla jsem tlak tak 80/60 (to mám nakonec i někdy teď) a často se mi dělalo blbě že mi začalo hučet v uších, všechno se ztemnělo a častokrát jsem omdlela a flákla sebou někde, nejčastěji ve vydýchaném vlaku.
Jinak ke psu - náš pes kterého jsme zdědili v 9ti a nikdy až do 13 nebyl nikdy nikde bez nás zvládl 4 dny v kleci na VFU v Brně bez problémů, pomohli mu tam moc.
pak ještě jezdil na infuze a taky byl celé dny bez nás v kleci ale tam už plakal, už toho měl asi plné zuby. Když jsme ho tam vozili tak se chudák klepal ale nedalo se nic dělat. Do té doby než ho špatně píchli strach neměl...................(ale tam šlo o selhání ledvin)Takže jestli vám nabídnou léčbu, udělejte to, pes to bez vás zvládne a za prodloužení života to určitě stojí zkusit.

3.6.2020 19:42
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Kolik mu bylo když Vám umřel?

Nevím, kolik máte chuti a času si na "Kočkách" projít vlákno "Podivné chování kocourka". Je o mém bývalém kocourovi, který mi onemocněl FeLV neboli kočičí leukémií a projevovalo se to mj. téměř absolutním nedostatekem Ery (červ. krvinek). Řešila jsem tam transfúze, je to tam popsáno jako deník... Pak dostával Erytropoetin, který jej na čas dostal do remise. Zda by to bylo využitelné u Vás, záleží na tom, co píše "Bodlinka", tj. o jaký typ anémie se jedná. Každopádně to nebyla levná léčba...
Jinak dle úvodního infa - vložte ještě jednou nález z veteriny, ale tak, aby byl vidět levý okraj - tj., kterých parametrů se co týká. Něco se dá odhadnout, něčím si nejsem jistá. Každopádně kromě toho, že má anémii, tak má naopak něco velmi zvýšené (Leu?, nevím - neumím dešifrovat).
Další věc - ptáte se na příznaky: únava, spavost až letargie, později dušnost. Vyvíjí-li se úbytek Ery pomalu, bývají příznaky snesitelnější (organismus se částečně adaptuje). Transfúze krve u mě - nalili do mě tuším dvě nebo tři konzervy po jedné těžké operaci, kdy mi Hb spadl na cca 70, a bylo to opravdu jako lití živé vody do žil!

3.6.2020 22:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nerýpu, zajímá mě to.

Očkovaná byla, ale jak už tu někdo psal - vakcína nedrží rok, navíc mi týden po očkování začala hárat (to má fena potlačenou imunitu, protože se připravuje na příchod cizí buňky - spermie). Byla pozitivní na 3 kmeny leptospirozy, a jeden těch z kmenů ani vakcína neobsahuje.

Březost jsme museli ukončit ve 35 dni. Nepřežila by štěňata ani fena - takto má šanci aspoň fena.

3.6.2020 22:07

Očkovaná byla, ale jak už tu někdo psal - vakcína nedrží rok, navíc mi týden po očkování začala hárat (to má fena potlačenou imunitu, protože se připravuje na příchod cizí buňky - spermie). Byla pozitivní na 3 kmeny leptospirozy, a jeden těch z kmenů ani vakcína neobsahuje.

Březost jsme museli ukončit ve 35 dni. Nepřežila by štěňata ani fena - takto má šanci aspoň fena.

To je mi líto. Držím palce, aby se fena z toho dostala. A děkuji za informace.

3.6.2020 22:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To je mi líto. Držím palce, aby se fena z toho dostala. A děkuji za informace.

Díky.

3.6.2020 22:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

držím palce ať to zvládne

4.6.2020 09:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
držím palce ať to zvládne

Děkujeme 🍀

11.9.2020 21:09
Elzice9

XXX.XXX.20.113

Otviram vlákno po dvouch měsicich ale našla jsem to tady protože hledám info, mé fence které je 11let se cyklicky vrací anémie ,řesime to už rok...vždy skoro umře a pak se sama z toho dostane,dostávala všechno o čem se tady píše včetně erytropoetinu a třech transfuzích,dnes 11.9.2020 měla třetí a v úterý jdeme na odběr kostní dřeně...vždy ji umřou všechny červené krvinky a nové se netvoří...nikdo nemůže přijít na to co se děje...

12.9.2020 07:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Elzice9 napsal(a):
Otviram vlákno po dvouch měsicich ale našla jsem to tady protože hledám info, mé fence které je 11let se cyklicky vrací anémie ,řesime to už rok...vždy skoro umře a pak se sama z toho dostane,dostávala všechno o čem se tady píše včetně erytropoetinu a třech transfuzích,dnes 11.9.2020 měla třetí a v úterý jdeme na odběr kostní dřeně...vždy ji umřou všechny červené krvinky a nové se netvoří...nikdo nemůže přijít na to co se děje...

Kdyby ji umřely všechny červené krvinky, a netvorily se nové, tak fenka umře taky.

K tomuto je potřeba říct, že ke stanovení hladiny retikulocytů (tzn. jestli pes tvoří nové červené krvinky, a v jakém množství), je potřeba, aby se vzorek krve dostal na rozbor do cca 1,5 hodiny po odběru, jinak vám to bude furt vycházet jako neregenerativní HA, i když to nebude pravda.

Pokud krev berete normálně u veta, tak máte málo šancí, že se krev dostane na rozbor včas, a pořád budete mít v tomto falešný výsledek.

12.9.2020 11:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kdyby ji umřely všechny červené krvinky, a netvorily se nové, tak fenka umře taky.

K tomuto je potřeba říct, že ke stanovení hladiny retikulocytů (tzn. jestli pes tvoří nové červené krvinky, a v jakém množství), je potřeba, aby se vzorek krve dostal na rozbor do cca 1,5 hodiny po odběru, jinak vám to bude furt vycházet jako neregenerativní HA, i když to nebude pravda.

Pokud krev berete normálně u veta, tak máte málo šancí, že se krev dostane na rozbor včas, a pořád budete mít v tomto falešný výsledek.

Na klinikách si to dělají sami. Měli jsme to podobně, tipuju, že psa drží při životě transfuzema. Bohužel, tři už jsou moc a je pravděpodobné, že další už nepřežije. Nám už nepřežil druhou

12.9.2020 11:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Na klinikách si to dělají sami. Měli jsme to podobně, tipuju, že psa drží při životě transfuzema. Bohužel, tři už jsou moc a je pravděpodobné, že další už nepřežije. Nám už nepřežil druhou

Jenomže pes tu krev z transfuze rozbije zhruba za 4 dny, a navíc tím hrozně zatěžuje ledviny, takže ti psi pak casto padnou na selhání ledvin - to nejde dělat dlouho.

12.9.2020 11:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):

Samy si to dělají jen velké kliniky.

12.9.2020 14:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, přesně tak, pokud si ji sám netvoří, transfuze ho právě podrží jen krátce. U nás to bylo řešení...snad se mezitím na něco přijde, něco se stane(asi zázrak, myšleno ) Vet nám řekl, že už druhá transfuze je riziko, že pes proti krvi začne tvořit protilátky a konec. A ano, druhou krev už nepřijal. Od Worička ano, ale od kamaráda, taky berňáka, pak už ne.

12.9.2020 16:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Ano, přesně tak, pokud si ji sám netvoří, transfuze ho právě podrží jen krátce. U nás to bylo řešení...snad se mezitím na něco přijde, něco se stane(asi zázrak, myšleno ) Vet nám řekl, že už druhá transfuze je riziko, že pes proti krvi začne tvořit protilátky a konec. A ano, druhou krev už nepřijal. Od Worička ano, ale od kamaráda, taky berňáka, pak už ne.

No, ony by se hlavně ke každé další transfuzi měla podávat imunosupresiva, aby se právě potlačila ta reakce organismu.

Transfuze má smysl jen při ztrátách krve, nebo u anemií, kde je šance na zlepšení, a je potřeba získat čas (než zaberou léky apod.), ale u neregenerativní anemie, bez řešitelné příčiny, je to spíš jen oddalování konce, které zvířeti nic dobrého nepřináší, a jen z majitele tahají další peníze.

30.9.2020 13:34
Elzice9

XXX.XXX.20.159

U nás odber kostní dřeně nic neprokázal ,jen že nemá v krvi žádné mladé červené krvinky prostě je netvoří,dnes už je na tom bohužel špatně, MVDr.Hanzlicek ji nasadil kortikoidy protože si myslí že je to Autoimuni hematolicka anémie nebo jak se tomu říká i když měla cumbsuv test říkal že není 100% bohužel kortikoidy ji úplně složily tak se museli vysadit a dnes dostala jiná imunopresiva,už třikrát se z toho sama dostala hematokrit měla pod 2a zvládla to,ale teď už je slabá hodně...nevím co mám dělat...kdy poznám že je čas ji nechat odejít... :( Je to prostě na ho..no.

30.9.2020 13:37

Elzice9 napsal(a):
U nás odber kostní dřeně nic neprokázal ,jen že nemá v krvi žádné mladé červené krvinky prostě je netvoří,dnes už je na tom bohužel špatně, MVDr.Hanzlicek ji nasadil kortikoidy protože si myslí že je to Autoimuni hematolicka anémie nebo jak se tomu říká i když měla cumbsuv test říkal že není 100% bohužel kortikoidy ji úplně složily tak se museli vysadit a dnes dostala jiná imunopresiva,už třikrát se z toho sama dostala hematokrit měla pod 2a zvládla to,ale teď už je slabá hodně...nevím co mám dělat...kdy poznám že je čas ji nechat odejít... :( Je to prostě na ho..no.

bohužel kdyby měla AIHU, na kterou by mohly pomoci kortikoidy nebo imunosupresiva, tak v krvi mladé červené krvinky má. AIHA způsobuje předčasný rozpad, je to regenerativní anemie.

pokud je váš pes anemický a netvoří, tak trpí dřeňovým útlumem a tam prostě bohužel. sama to vidíte, že to nikam nevede.

30.9.2020 13:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Elzice9 napsal(a):

Pokud je ta hemolytická anemie sekundární (způsobená něčím zvenčí - viry, bakterie, nádor apood.), tak ten coombs test vychází negativní, a to jestli retikuluje červené krvinky jde zjistit i z odběru krve, pokud se to dostane na rozbor do hodiny.
Hematokrit pod 2 - to lze?
Bohužel v této fazi už není řešení😳
Nechte ji odejít dřív, než se sama udusí (červené krvinky nesou kyslík, a bez nich to bohužel nejde).

Držte se!

30.9.2020 13:44
Elzice9

XXX.XXX.20.159

Já vím ale začalo to loni v 6 měsíci dostala se u toho pak v 9.mesici a dostala se z toho pak znova 6mesic a dostala se z toho no a teď v září bojuje teda hodně ale myslím ,že už nemá silu,...vždy se z toho dostala bez transfuze prostě sama je zase vytvořila ale za 4 měsíce uhynuli a tak to bylo 3xdokola...proto jo stále dává veterinářka šance že to zvládne....

26.7.2021 22:06
ceky

XXX.XXX.141.32

Dobry den, muzu se zeptat, jake zkusenosti presne mate a co byste doporucil? Mame potvrzene autoimunitni onemocneni, hematokrit mela v sobotu 17, v pondeli rano 10, sla na transfuzi a po tydnu jsme opet na 14. Ve Ct byla na 13, takze je uspech, ze to nejleslo. Ale asi reaguje na lecbu pomalu. Mate nejake doporuceni? Dekuji

26.7.2021 22:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

ceky napsal(a):
Dobry den, muzu se zeptat, jake zkusenosti presne mate a co byste doporucil? Mame potvrzene autoimunitni onemocneni, hematokrit mela v sobotu 17, v pondeli rano 10, sla na transfuzi a po tydnu jsme opet na 14. Ve Ct byla na 13, takze je uspech, ze to nejleslo. Ale asi reaguje na lecbu pomalu. Mate nejake doporuceni? Dekuji

A jaký ma bilirubin?
Tušíte příčinu?

26.7.2021 22:52
ceky

XXX.XXX.141.32

A jaký ma bilirubin?
Tušíte příčinu?

Ma potvrzene AIHU. Davaji ji prednison a cytostatika, b komplex, kyselinu listovou a dobirame antibiotika doxyhexal, ktery nasadili, jeste nez byly vysledky testu. Bilirubin nevime. Neznate zkratku, kterou pouzivaji v testech? Doporucili byste nejake vitaminy jeste? Je ted celkem vybirava v jidle a nevim, co ji varit, granule nesezere. Dekuji

26.7.2021 23:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

ceky napsal(a):
Ma potvrzene AIHU. Davaji ji prednison a cytostatika, b komplex, kyselinu listovou a dobirame antibiotika doxyhexal, ktery nasadili, jeste nez byly vysledky testu. Bilirubin nevime. Neznate zkratku, kterou pouzivaji v testech? Doporucili byste nejake vitaminy jeste? Je ted celkem vybirava v jidle a nevim, co ji varit, granule nesezere. Dekuji

Jak dlouho to trvá, a jakou máte prognózu?
Měli podezření na krevní parazity, že vám dali ten Doxyhexal?

26.7.2021 23:31
ceky

XXX.XXX.141.32

Jak dlouho to trvá, a jakou máte prognózu?
Měli podezření na krevní parazity, že vám dali ten Doxyhexal?

Prakticky minuly patek prestala zrat, v sobotu jsem si vsimla, ze ma bilou tlamu, na veterine vecer namerili hematokrit 17, dali zatim antibiotika, v nedeli 13, tak uz nasadili kortikoidy a v pondeli rano 10 a transfuze. Testy posilaji do Nemecka a trvaji 3 dny, proto ty antibiotika. Parazity nepotvrdili, ale antibiotika dobirame, kdyby tam preci jen nejaky byl. Tak bilirubin nevime, mame jen hematologicke mereni.
Pricinu nevime, ale tyto reakce jsou pry po lecich a vakcinaci, nebo pricina neznama. Zadne leky nebrala a ockovani mela na konci kvetna, odcerveni 1.7. Myslime si, ze se ji to rozbehlo behem cervna. Prisla mi pomalejsi, ale myslela jsem, ze je to kvuli teplu.
Ted asi cekame, jak to zabere, jestli vubec to telo ty leky da, a doufame, ze neklesne na hodnoty, kdy zas potrebuje transfuzi. Druha pry casto neni uspesna.
Je to tedy kokr, 9 let.

26.7.2021 23:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

ceky napsal(a):
Prakticky minuly patek prestala zrat, v sobotu jsem si vsimla, ze ma bilou tlamu, na veterine vecer namerili hematokrit 17, dali zatim antibiotika, v nedeli 13, tak uz nasadili kortikoidy a v pondeli rano 10 a transfuze. Testy posilaji do Nemecka a trvaji 3 dny, proto ty antibiotika. Parazity nepotvrdili, ale antibiotika dobirame, kdyby tam preci jen nejaky byl. Tak bilirubin nevime, mame jen hematologicke mereni.
Pricinu nevime, ale tyto reakce jsou pry po lecich a vakcinaci, nebo pricina neznama. Zadne leky nebrala a ockovani mela na konci kvetna, odcerveni 1.7. Myslime si, ze se ji to rozbehlo behem cervna. Prisla mi pomalejsi, ale myslela jsem, ze je to kvuli teplu.
Ted asi cekame, jak to zabere, jestli vubec to telo ty leky da, a doufame, ze neklesne na hodnoty, kdy zas potrebuje transfuzi. Druha pry casto neni uspesna.
Je to tedy kokr, 9 let.

Ty postvakcinační AIHA prý bývají nejčastěji 2 měsíce po očkování.

Ono teď asi nejde nic jiného dělat, než počkat. Druhou transfuzi pes rozbije stejně jako tu první a ještě mu to zatíží ledviny.

Držím pěsti! 🍀

27.7.2021 07:20
ceky

XXX.XXX.141.32

Ty postvakcinační AIHA prý bývají nejčastěji 2 měsíce po očkování.

Ono teď asi nejde nic jiného dělat, než počkat. Druhou transfuzi pes rozbije stejně jako tu první a ještě mu to zatíží ledviny.

Držím pěsti! 🍀

Dekujeme, zatim bojuje.
Nemate doporuceni na neco prirodniho, cim podporit organy a aby ty leky tolik nezatezovaly telo? Pry jsou taky nejake vitaminove pasty, abych ji doplnovala vitaminy.

27.7.2021 07:33

ceky napsal(a):
Dekujeme, zatim bojuje.
Nemate doporuceni na neco prirodniho, cim podporit organy a aby ty leky tolik nezatezovaly telo? Pry jsou taky nejake vitaminove pasty, abych ji doplnovala vitaminy.

prirodniho ne, ale davam hemovet

27.7.2021 08:20
ceky

XXX.XXX.141.32

prirodniho ne, ale davam hemovet

Ok, dekuji, podivam se. Nekde tu na diskuzich zminuji calopet pastu, ale vypada to, ze je vsude vyprodana nebo se tu uz neprodava

27.7.2021 08:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

ceky napsal(a):
Ok, dekuji, podivam se. Nekde tu na diskuzich zminuji calopet pastu, ale vypada to, ze je vsude vyprodana nebo se tu uz neprodava

Já mám výbornou zkušenost s Aptus Reconvalescent, ale u těch atb. a prednisonu je důležité dávat něco na ochranu žaludku - např. Famosan.

27.7.2021 08:25

ceky napsal(a):

calopet je na dodani energie. a ne, aktualne neni moc dostupna.
misto ni jde koupit pastu od aptusu reconvalescent

30.7.2021 14:04
fikovnice

XXX.XXX.135.174

ceky napsal(a):
Je to tedy kokr, 9 let.

Taky držím pěsti.
Zkratka pro bilirubin je Bi, viděla jsem i Bili nebo vypsané bez zkratky. Dejte sem vědět, jak se situace vyvíjí.

31.7.2021 15:44
ceky

XXX.XXX.141.32

Dekuji vsem za cenne informace. Hafan se stale drzi, ale stoupa ji to pomalu. V Po mela 14,7 a ve Ct 15, takze zadne mega zlepseni, muze to byt i jen laboratorni odchylka. Ale porad lepsi, nez kdyby ji to klesalo. Prijde nam lepsi, i kdyz je dost unavena a hur se ji v tomhle teple dycha. Rikam si ale, ze kdyz ma porad chut k jidlu, tak bojuje. Musim ji ted varit, protoze granule ani konzervu by ted nesnedla, takze ma zpestreni. V Po jdeme opet na kontrolu, a mozna prida dalsi leky, coz asi pro telo taky neni ideal. 😐.
Bilirubin nam nemeri, delaji jen hematologicke testy, je ale porad trosku nazloutla.
Dam vedet, jak pokracujeme, muze se to v budoucnu nekomu hodit. Zatim vsem preji hezky den.

31.7.2021 19:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.62.60

ceky napsal(a):
Dekuji vsem za cenne informace. Hafan se stale drzi, ale stoupa ji to pomalu. V Po mela 14,7 a ve Ct 15, takze zadne mega zlepseni, muze to byt i jen laboratorni odchylka. Ale porad lepsi, nez kdyby ji to klesalo. Prijde nam lepsi, i kdyz je dost unavena a hur se ji v tomhle teple dycha. Rikam si ale, ze kdyz ma porad chut k jidlu, tak bojuje. Musim ji ted varit, protoze granule ani konzervu by ted nesnedla, takze ma zpestreni. V Po jdeme opet na kontrolu, a mozna prida dalsi leky, coz asi pro telo taky neni ideal. 😐.
Bilirubin nam nemeri, delaji jen hematologicke testy, je ale porad trosku nazloutla.
Dam vedet, jak pokracujeme, muze se to v budoucnu nekomu hodit. Zatim vsem preji hezky den.

Ta chuť k jídlu je po tom prednisonu, ale pokud je nazloutlá, tak to značí problémy s játry a měla by dostávat šetrnější verzi "prednisonu" prednisolon (veterinární lék Dermipred), který nejde přes játra.
Byla vyloučena leptospiroza?

31.7.2021 21:12

Ta chuť k jídlu je po tom prednisonu, ale pokud je nazloutlá, tak to značí problémy s játry a měla by dostávat šetrnější verzi "prednisonu" prednisolon (veterinární lék Dermipred), který nejde přes játra.
Byla vyloučena leptospiroza?

žloutenka může být normálně ten bilirubin z rozpadajících se červených krvinek a k játrům to nic specifického neznačí. prostě hepatální ikterus je jen jeden typ ze tří.

1.8.2021 01:51
ceky

XXX.XXX.141.32

žloutenka může být normálně ten bilirubin z rozpadajících se červených krvinek a k játrům to nic specifického neznačí. prostě hepatální ikterus je jen jeden typ ze tří.

Ano, to rika veterinar, ze je to z rozpadu tech krvinek

2.8.2021 12:59
ceky

XXX.XXX.141.32

Hlasim dnesni mereni hematokrit 24,5. Je to mega zlepseni oproti Ct, kdy mela 15. Mame z toho radost, snad se to bude jen lepsit 🙏. Myslim, ze to autoimunitni onemocneni je zradne a muze nas jeste prekvapit

2.8.2021 13:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

ceky napsal(a):
Hlasim dnesni mereni hematokrit 24,5. Je to mega zlepseni oproti Ct, kdy mela 15. Mame z toho radost, snad se to bude jen lepsit 🙏. Myslim, ze to autoimunitni onemocneni je zradne a muze nas jeste prekvapit

Strašně moc držíme tlapky 🐾🍀

2.8.2021 17:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak to je výborná zpráva, držím palce, ať se to jen lepší. U nás se to postupně jen horšilo..trochu jsem se bála, si to dnes přečíst..

2.8.2021 18:42

ceky napsal(a):

To je moc dobře! Držím palce, ať jsou hodnoty stále dobré 🍀🕷 pro štěstí

9.8.2021 16:19
ceky

XXX.XXX.141.32

Dnesni mereni 28,7, sice mensi skok nez posledne, ale aspon je to nahoru👍. Venku na kratke prochazce se ale porad hrozne louda

9.8.2021 16:20
ceky

XXX.XXX.141.32

lesnížínka napsal(a):
Tak to je výborná zpráva, držím palce, ať se to jen lepší. U nás se to postupně jen horšilo..trochu jsem se bála, si to dnes přečíst..

To me mrzi. No, jeste nemame vyhrano, muze nas to cely jeste prekvapit. Musime jen doufat🙏

16.8.2021 13:32
ceky

XXX.XXX.141.32

Tak ji to zas mirne kleslo, ma 26. Neprisla mi lepsi, a rikala jsem si, ze pokud bude mit stejne hodnoty, tak je to uspech. Hodne ji stouply bile krvinky, coz neni dobre. Dostala ty cytostatika injekci, prasky ji to zpomalily, a uvidime. Je mozny, ze tam je neco skryteho

2.9.2021 15:04
ceky

XXX.XXX.168.221

Tak pejsek nam bohuzel dnes zemrel, hrozne to boli. Oddelaly ji pravdepodobne ty vsechny leky, co se do ni rvaly, po tom, co ji zacaly cervene krvinky zas klesat😥

2.9.2021 15:49
GAELLE

XXX.XXX.66.235

ceky napsal(a):
Tak pejsek nam bohuzel dnes zemrel, hrozne to boli. Oddelaly ji pravdepodobne ty vsechny leky, co se do ni rvaly, po tom, co ji zacaly cervene krvinky zas klesat😥

Je mi to moc líto. Držte se.....

2.9.2021 17:17
ceky

XXX.XXX.168.221

Pry pricina umrti nebyla anemie, ale selhani organu nebo nejaky zanet.

2.9.2021 18:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

ceky napsal(a):

Tak ne, taky jste to nezvládnuli To mě moc mrzí, doufala jsem, že třeba vám se to povede U nás to bylo nemlich to samé, pořád se zkoušelo to a támhleto a stejně to bylo horší a horší. Když už moc špatné, vet říkal(jeden z vetů) asi jsm emu neměli dávat ta ATB, po těch se zhoršil. Jenže to byla jen jedna z mnoha. Kdybych se nenechala mužem zviklat, že oni to zvládnou, ví co dělají a zkusila to sama s tím ostropestřcem...možná tu ještě byl. Proto s Workou nikam nechodím, léčíme se samodomo, stejně už je starej a nic na něm nepokazím. U Berryho se nikdy nepřišlo na to, co to způsobilo, ani žádné testy snad všeho, včetně punkce dutiny břišní a rozbor tekutiny, příčinu neodhalilo. Já jsem měla podezření na Babesiozu, protože půl roku předtím, měl na sobě asi 20 pijáků lužních

2.9.2021 19:02

ceky napsal(a):

Moc mě mrzí, že Váš kokřík odešel..bojoval statečně...nebyl ještě starý....doufám, že netrpěl a bylo to rychlé 😪😪 teda vlastně feňulinka...
Držte se!🌷🐾

3.9.2021 20:46
ceky

XXX.XXX.168.221

lesnížínka napsal(a):
Tak ne, taky jste to nezvládnuli To mě moc mrzí, doufala jsem, že třeba vám se to povede U nás to bylo nemlich to samé, pořád se zkoušelo to a támhleto a stejně to bylo horší a horší. Když už moc špatné, vet říkal(jeden z vetů) asi jsm emu neměli dávat ta ATB, po těch se zhoršil. Jenže to byla jen jedna z mnoha. Kdybych se nenechala mužem zviklat, že oni to zvládnou, ví co dělají a zkusila to sama s tím ostropestřcem...možná tu ještě byl. Proto s Workou nikam nechodím, léčíme se samodomo, stejně už je starej a nic na něm nepokazím. U Berryho se nikdy nepřišlo na to, co to způsobilo, ani žádné testy snad všeho, včetně punkce dutiny břišní a rozbor tekutiny, příčinu neodhalilo. Já jsem měla podezření na Babesiozu, protože půl roku předtím, měl na sobě asi 20 pijáků lužních

Vidime to dost podobne. Ted si dost vycitame, ze jsme nemeli nechat do ni cpat vsechno mozny, a ze jsme ji mozna zabili nakonec my. Meli jsme jit i nekam jinam, ziskat jiny nazor. Znamy doktor rekl, ze to asi byla leukemie, ze se casto projevuje timto zpusobem a zacina to anemii. A spoustecem akutni anemie jsou i.cytostatika. Nakonec tam mohl byt i jiny problem nez jen autoimunitni reakce, ale to nikdo nezkoumal. Pak nas doktor odjel na dovolenou a ostatni se drzeli jen jeho instrukci.
Je to ted doma hrozne smutne, nikdo nas nevita a netape tady, ona byla tak zlata. Moc nam tady vsem.chybi😥

Přidejte reakci

Přidat smajlík