Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2020 14:50

Uvažuji o koupi rotvajlera, jelikož se mi velice líbí jeho vzhled a povaha. Problém ale vidím v tom, že pracuji v práci, kde jsem 12 hodin 3-4x týdně. Plánuji bydlet v bytě 2+1 o výměře cca 50-55 m^2. Zkušenost se psy mám, ale dříve jsem bydlel v domě se zahradou, kde pes mohl být. Se psem bych mohl jít ráno před prací cca od 6:45 do 7:15 na procházku. Poté by byl sám do 20:20, kdy bych s ním mohl jít přibližně na 1-1,5 hodiny ven na procházku a hrát si s ním. Není problém krmení - to bych pořídil automatický dávkovač. Poté bych byl u něj v bytě a snažil bych se mu co nejvíce věnovat.

V době, kdy bych práci neměl, bych s ním mohl chodit bez problémů na 30min. procházku ráno, poté v poledne, odpoledne a večer si s ním šel zaběhat a zabavit ho fyzickou zátěží. Celkově tedy na 2-3 hodiny. Případně do města, pokud bych šel s přáteli na kávu na zahrádku, na výlet apod.

Další možnost mě napadla, že bych pejska vždy mohl odvézt ráno před prací do psí školky a po práci si ho šel vyzvednout. Tato varianta by se ale výrazně prodražila.

Samozřejmě bych s pejskem od štěněte chodil na výcvik.

Byl bych rád, kdybych obdržel váš názor, zda je vhodné si rotvajlera pořizovat, či nikoliv. Případně, zda vás napadá něco, jak pejska zabavit v době mé nepřítomnosti.

3.6.2020 14:54

Do tohoto režimu žádného psa. Vy byste vydržel nejít na WC minimálně 13 hodin?

3.6.2020 15:11

Proč by nemohl jít na záchod? Koupit se dá WC i pro velká plemena.

3.6.2020 15:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

😳

3.6.2020 15:31
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

NE.
Nemám podmínky, nemám psa.

Petr9837

3.6.2020 15:55
Petr9837

XXX.XXX.105.90

Mam take rotvajlera v byte a pokud odjizdim do prace, davam ho do psi skolky kterou mame pobliz. Se psem zadny problem neni a kdyz je ve skolce je tam v kontaktu aspon s jinymi psy. V tom vsichni vidite problem?

3.6.2020 15:59

Záchod do bytu pro psy je nesmysl...učit psa čůrat doma ještě větší. Možnost by tu byla, kdybyste měl někoho, kdo by Vám psa vyvenčil a pohrál si s ním, když budete v práci (u štěněte několikrát denně) - rodina, přátele, partner...Pokud nikoho takového nemáte, psa bych si zatím nepořizovala a počkala na lepší podmínky...ono nechávat štěně 12 hodin doma samotné (pochybuji, že si budete moct vzít dovolenou delší, než 14 dnů) hraničí s týráním...co z toho ten pes má, že celej den čučí doma sám, nudí se (on by si teda zábavu nejspíš našel v ničení věcí) a nemůže se jít ani vyvenčit a tím pádem se učí vyprazdňovat doma?
Nějak mi tam vlastně chybí, proč vůbec chcete psa...psu se nestačí věnovat jen když se vám to zrovna hodí a máte čas. Je to opravdu závazek, o který se musíte řádně starat a který konzumuje spoustu času a většinou i peněz.

3.6.2020 16:02

Petr9837 napsal(a):
Mam take rotvajlera v byte a pokud odjizdim do prace, davam ho do psi skolky kterou mame pobliz. Se psem zadny problem neni a kdyz je ve skolce je tam v kontaktu aspon s jinymi psy. V tom vsichni vidite problem?

Já tedy nevím, ony psí školky fungují celodenně? Štěně tam ráno dáte a večer vyzvednete? Nějak se mi to nezdá, ale neznám to...každopádně levná záležitost to určitě nebude a svěříte svoje štěně na celý den cizím lidem. Určitě je to ale lepší, než aby byl pes 13 hodin (i s cestou) zavřený sám doma.

3.6.2020 16:02

se nám tady nějak množí násobné osobnosti,koukám......

3.6.2020 16:03

se nám tady nějak množí násobné osobnosti,koukám......

Jsem si ani nevšimla, že to je stejná IP adresa

3.6.2020 16:05
Markéta80

XXX.XXX.224.55

To snad je jen pokus o vtip . To venčení je tky tragédie, to bude vyhovovat tak společenskému plemeni,ale žádný pes není vhodný aby byl doma zavřený celý den

3.6.2020 16:09

třeba se to mělo vyvinout v reklamu na psí školu
nebo wc

3.6.2020 17:04
PumaCZ

XXX.XXX.242.166

Já tedy nevím, ony psí školky fungují celodenně? Štěně tam ráno dáte a večer vyzvednete? Nějak se mi to nezdá, ale neznám to...každopádně levná záležitost to určitě nebude a svěříte svoje štěně na celý den cizím lidem. Určitě je to ale lepší, než aby byl pes 13 hodin (i s cestou) zavřený sám doma.

Ano, fungují. Mohou tam být třeba nějaké příplatky za pozdější vyzvednutí, ale jinak jsou to většinou i psí hotely a někdo tam je 24/7.

3.6.2020 18:38
GAELLE

XXX.XXX.55.67

proč zrovna rotvajlera? Tak velký pes se vám v bytě na plínu venčit nebude.
A i ten čas kdy by byl sám není vůbec dobrý. A to ani pro menšího a nenáročnějšího psa než je rotvík.
Máte někoho v záloze pro případ nemoci apod?
a pokud by měl být více ve školce než s vámi tak choďte venčit do útulku. Třeba přehodnotíte zda psa opravdu "musíte" mít

3.6.2020 20:08

GAELLE napsal(a):
proč zrovna rotvajlera? Tak velký pes se vám v bytě na plínu venčit nebude.
A i ten čas kdy by byl sám není vůbec dobrý. A to ani pro menšího a nenáročnějšího psa než je rotvík.
Máte někoho v záloze pro případ nemoci apod?
a pokud by měl být více ve školce než s vámi tak choďte venčit do útulku. Třeba přehodnotíte zda psa opravdu "musíte" mít

Taky se přimlouvám zatím psa nepořizovat. Já ho plánuju až na důchod, protože žiju sama a vím, že teď bych mu nezajistila vhodné podmínky. Takže mám 2 kocoury domácí, kteří se zabaví i beze mě a zvládají kočkolit.

4.6.2020 02:46
Ebra

XXX.XXX.74.163

Ne, nemáte podmínky, je to tak snadné nemáte podmínky nemůžete mít takového psa. To že se vám takové plemeno líbí a že ho chcete neznamená vůbc nic. Byl by příliš dlouho sám doma, nemáte vůbec vhodné podmínky, i pro pravé společenské plemeno typu maltézák, mops by toto NEbyly vhodné podmínky. Nemáte podmínky pro žádného živého psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík