Zdravím. Myslíte, že by moje fenka měla zhubnout? Shora vypadá jak váleček ale z boku mi to nepřijde... víc očí víc vidí. Díky :)
Nee, vychrtlá určitě není. Právě mi teď přišla plnější, ale možná je to pro to, že ji porovnávám s novou fenkou, která k nám přišla před necelým měsícem a naopak byla hubenější...
Přidávám foto zboku a vleže.
Vidím tam trochu něco pinčoidního a přijde mi, že je prostě v prima kondici. Jak je stará? Na fotce roční fena německého pinče.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně přijde tak akorát, spíš štíhlejší.

hubená
(myslím ta z fotky zadavatelky, ne conie)

No fakt je, že jestli je to porovnání s nějakou ještě hubenější fenou, tak ta druhá musí být teda hubená fest. Ale tak můj pes byl fest hubenej až do 5 let, kdy jsem ho nechala kvůli zdravotním problémům vykastrovat... Prostě povaha hyper magor a žrádlo někde kolem 10. místa v žebříčku priorit.

Jiinka
napsal(a):
Zdravím. Myslíte, že by moje fenka měla zhubnout? Shora vypadá jak váleček ale z boku mi to nepřijde... víc očí víc vidí. Díky :)
Ne. Nevidím váleček ani shora, ani ze strany. Spíš se blíží k hranici vyhublosti.
Taky bych neřekla, že je hubená. On to každej posuzuje podle toho, na jaké psy je zvyklej a co má doma. Některé typy prostě obalené nebudou, conie má pravdu - dle barviček může fena mít v předcích pinče. Vedle nás bydlí fena, která je zřejmě mixlá vipetem a tu taky nevykrmí a nevykrmí.
Foto conie je trochu matoucí na posuzování, fena je mírně pod úhlem, ruší tam pozadí a stíny na těle psa - myslím si, že konstitučně je na tom hodně podobně jako fena zadavatelky.

Na úhlu pohledu záleží, nicméně to, že mu po kastraci už nešly na dálku spočítat obratle, byla příjemná změna. Foto ve věku cca 2-3 roky, ta u misky je vyloženě demonstrativní a uklidňovací pro majitele nežravých psů

Je úplně v pohodě.
conie
napsal(a):
Vidím tam trochu něco pinčoidního a přijde mi, že je prostě v prima kondici. Jak je stará? Na fotce roční fena německého pinče.
Ano, pinčoindní zřejmě skutečně je, ale nikoho z rodičů ani prarodičů neznám, mám ji z dočasky, letos to budou dva roky. Jsou jí tři a pro lepší představu - má 45 cm v kohoutku a 14 kg.
Druhá fenka, která je zatím hubená je u nás necelý měsíc a už taky začíná vypadat hezky.
Možná se mi moje fenka "větší" právě v porovnání s mojí novou a taky pořád v poslední době vídám tolik tlustých psů, že jsem se lekla, jestli se mě to náhodou taky netýká :D
Každopádně děkuji za uklidnění a prosím o případné tipy na nasvalení.

Jiinka
napsal(a):
Ano, pinčoindní zřejmě skutečně je, ale nikoho z rodičů ani prarodičů neznám, mám ji z dočasky, letos to budou dva roky. Jsou jí tři a pro lepší představu - má 45 cm v kohoutku a 14 kg.
Druhá fenka, která je zatím hubená je u nás necelý měsíc a už taky začíná vypadat hezky.
Možná se mi moje fenka "větší" právě v porovnání s mojí novou a taky pořád v poslední době vídám tolik tlustých psů, že jsem se lekla, jestli se mě to náhodou taky netýká :D
Záleží na typu postavy, vaše je subtilnější. Můj pes má v kohoutku 43 podle bonitačního listu a měl by vážit +/- 11 kg. Váží možná tak 13. Je tedy celkem nasvalený, ale hlavně je tady moje maminka a jeho žebravý výraz. Na plemeno je trochu špek, i když všem připadá normální, těm s vnímáním někde bokem dokonce hubený.
Jiinka
napsal(a):
Tohle je úplně stejný jak u lidí.
Hromada ženských, co se váží jak šílená, nikdy nebude spokojená se svou postavou, přitom je potřeba KOUKAT, ne tolik vážit, protože když udáte výšku a váhu, nebude to nikdy úplně směrodatný, když zároveň neuvidíte tu postavu...
Vaše fena je , teda čistě jen z mého pohledu a názoru, štíhlá. Ne nijak vyhublá, ale kdyby byla o něco obalenější, ani potom by nebyla tlustá. Prostě být to můj pes, vůbec bych se mu nebála dopřát.
Jiinka
napsal(a):
Pokud má fenka ráda vodu, tak teď je nejlepší na osvalení plavání. My děláme kondiční plavání,což znamená, že pes v intervalech plave určitý čas aniž by vylezl z vody - za začátku třeba 3 x 5 minut, pak 3 x7, 3x10, 3x15 atd......
Pak je taky dobré kolo, koloběžka...
Ale je fakt, že já jsem zvyklá na jiné typy psů, s jinou postavou, "šlachovité".. A celkově ta postava je daná i geneticky.
A jinak teda pokud někomu tahle fenka přijde vychrtlá, tak na mě a mého psa už by asi volal KVS za týrání a psa by označil za psa, na pokraji smrti .

vychrtlá asi nebude (ono by to chtělo si šáhnout), ale relevantní téma by spíš bylo "měla by přibrat"?
sice od puriny, ale....:
https://www.purina.cz/psi/zdravi-a-vyziva/fyzicka-aktivita-a-rizeni-telesne-hmotnosti/nastroj-hodnoceni-telesne-kondice-psu
napsal(a):
vychrtlá asi nebude (ono by to chtělo si šáhnout), ale relevantní téma by spíš bylo "měla by přibrat"?
sice od puriny, ale....:
https://www.purina.cz/psi/zdravi-a-vyziva/fyzicka-aktivita-a-rizeni-telesne-hmotnosti/nastroj-hodnoceni-telesne-kondice-psu
No když ono podle těchto obrázku se to nedá zase až tak moc brát, nedá se to použít na každého psa, vzhledem k tomu, že každý pes má jinou kostru, postavu.... Každý pes má jinak široký hrudník a jinak "vytvarovaný" pas. Znám třeba vysportovanou fenu, která má širší hrudník a pak úplně tenoulinký pas, ale hubená fakt není.

vždyť píšu - šáhnout
a píší to i v odkazu..... (pod slovy "hmatatelná" žebra)

Přifařím se sem. Náš pes konečně s příchodem dospělosti nalezl chuť k jídlu a začal trochu nabírat, nejsem si ale jistá, jestli už to nezačíná být moc. Vkládám fotky pro posouzení. Co myslíte?
napsal(a):
Přifařím se sem. Náš pes konečně s příchodem dospělosti nalezl chuť k jídlu a začal trochu nabírat, nejsem si ale jistá, jestli už to nezačíná být moc. Vkládám fotky pro posouzení. Co myslíte?
Počkejte - jako ptáte se, zda by měl zhubnout?
Já tedy na toto nejsem žádná odbornice, ale podle těch dvou fotek se mi jeví akorát!
Na té fotce při pohledu shora obzvlášť! Žádné vypouklé břicho nebo tak něco. Ale jak píšu, je to jen můj odhad. Možná napište i jak je velký a kolik váží.
napsal(a):
Mne sa nezdá "byť moc" 😊Ale viac hláv,viac rozumu😎
Na té první fotce nepoznám nic moc, na té druhé se mi zdá ok .
Může mást to, jak má delší srst, ale nějak extra tlustej mi nepřijde. Navíc má v sobě bígla, ten asi takovou postavu má ne? Ten nemá mít extra "štíhlý pas".
Ale úplně nejlíp to posoudíte vy pohmatem, jestli jdou nahmatat dobře žebra :-)

fikovnice
napsal(a):
Počkejte - jako ptáte se, zda by měl zhubnout?
Já tedy na toto nejsem žádná odbornice, ale podle těch dvou fotek se mi jeví akorát!
Na té fotce při pohledu shora obzvlášť! Žádné vypouklé břicho nebo tak něco. Ale jak píšu, je to jen můj odhad. Možná napište i jak je velký a kolik váží.
Já nemyslím jestli má zhubnout, ale jestli mu už můžu přestat podstrojovat, aby nabral. Byl od puberty dost nežravý, teda spíš ve smyslu vybíravý, než že by neměl vůbec zájem o jídlo.

marcelaamax
napsal(a):
Na té první fotce nepoznám nic moc, na té druhé se mi zdá ok .
Může mást to, jak má delší srst, ale nějak extra tlustej mi nepřijde. Navíc má v sobě bígla, ten asi takovou postavu má ne? Ten nemá mít extra "štíhlý pas".
Ale úplně nejlíp to posoudíte vy pohmatem, jestli jdou nahmatat dobře žebra :-)
Jo, žebra mu jdou nahmatat snadno, ale nevystupují. Ten "pas" se mi zdá shora opticky málo výrazný, ale na pohmat je tam pevný, svalnatý.

Zdá se mně akorát. Asi bych jen udržovala. Vypadá moc hezky.

napsal(a):
Zdá se mně akorát. Asi bych jen udržovala. Vypadá moc hezky.
Ok, díky. Přestanu mu podstrojovat a uvidím, kam se to bude ubírat.

napsal(a):
Ok, díky. Přestanu mu podstrojovat a uvidím, kam se to bude ubírat.
A jak jste mu podstrojovala, jestli se můžu zeptat? Já si přivezla podvýživenyho psa a nezbylo než dávat rohlíky a buchty. Tvarohový má obzvlášť od té doby rád. A teda denně kilo masa dostával. Nabral cca 10 kilo, co mu chybělo. Teď už zas musím brzdit. :-)

Kohokoliv potkáme, tak hned všichni, že ten pes je tlustej, vyžranej, jako bejk.....povídám a viděli jste někdy jiného bulteriera....zakroutí hlavou, tak povídám: no a vidíte, tak zrovna takhle má vypadat....

napsal(a):
A jak jste mu podstrojovala, jestli se můžu zeptat? Já si přivezla podvýživenyho psa a nezbylo než dávat rohlíky a buchty. Tvarohový má obzvlášť od té doby rád. A teda denně kilo masa dostával. Nabral cca 10 kilo, co mu chybělo. Teď už zas musím brzdit. :-)
Tak rohlíky a buchty by si dal s chutí, nebo třeba guláš se šesti , ale to je přesně to, na co jsem nechtěla přistoupit. Čistě na mase by být nemohl, ani na granulích, nechtěl mi žrát 2 dávky po sobě to samé. Syrové maso vůbec. Takže měl střídavě granule (ochucené) a vařené žrádlo (psí polívečky, rizůtka z hovězího ořezu), kuřecí skelety si vzal jedině orestované na pánvi, kůžička musela být zvlášť vypečená až na škvarečky, protože blemtavá je fuj).
Teď už se to zlomilo, syrové maso teda nevezme do huby dál, ale granule už si dá i suché, když nic lepšího není. Teda suché, ale posypané piškotovým prachem

napsal(a):
Kohokoliv potkáme, tak hned všichni, že ten pes je tlustej, vyžranej, jako bejk.....povídám a viděli jste někdy jiného bulteriera....zakroutí hlavou, tak povídám: no a vidíte, tak zrovna takhle má vypadat....
No, to je právě ono. Já netuším, jak by měl správně vypadat bíglošpic. Chybí nám porovnání.

napsal(a):
Tak rohlíky a buchty by si dal s chutí, nebo třeba guláš se šesti , ale to je přesně to, na co jsem nechtěla přistoupit. Čistě na mase by být nemohl, ani na granulích, nechtěl mi žrát 2 dávky po sobě to samé. Syrové maso vůbec. Takže měl střídavě granule (ochucené) a vařené žrádlo (psí polívečky, rizůtka z hovězího ořezu), kuřecí skelety si vzal jedině orestované na pánvi, kůžička musela být zvlášť vypečená až na škvarečky, protože blemtavá je fuj).
Teď už se to zlomilo, syrové maso teda nevezme do huby dál, ale granule už si dá i suché, když nic lepšího není. Teda suché, ale posypané piškotovým prachem
No, člověk zkouší kde co, koukám. Já když poprvé ty buchty přinesla, tak jsem je sama sežrala, jak voněly. Dnes je nemůžu ani vidět.
My chodili denně plavat a na dlouhé procházky, aby nebyl vyloženě tlustý, ale svalnatý. Zkusím dát fotky, teď k nim nemám přístup. Ale je to obrovský rozdíl. Nikdy bych nevěřila, že se nám na výstavě podaří získat CAC.

napsal(a):
Jo, žebra mu jdou nahmatat snadno, ale nevystupují. Ten "pas" se mi zdá shora opticky málo výrazný, ale na pohmat je tam pevný, svalnatý.
Já osobně...jsou hmatatelná žebra a z pohledu zhora je znatelný pas...za mě ok.
To, že je opticky málo výrazný??
Když vezmu svoje pesany...ber-bery...dvojčata, fena o něco vyšší, váha cca stejná plus mínus 1-2 kila. A přesto měl pes při pohledu shora podstatně výraznější pas než fena...ta měla navíc i větší zadel, na druhou stranu neměla tak hluboký hrudník.
Prostě si nemyslím, že by fena byla oproti psu tlustá, ale spíš, že jako ženská byla prostě jinak stavěná.
Navíc mě teda vždycky psi na zimu nabrali klidně i 5 kilo...na jaře bez jakékoliv změně jídelníčku byli zpátky na svém.
Psa teda teď jako důchodce musím trochu hlídat...snažím se i tu váhu pomalu snižovat, ale u něj je to dané hlavně tím, že tam poklesla intenzita pohybu....prochajda max hodinku, když mu to šllape a má toho plný zuby na celej den, o to je to těžší, že ta redukce váhy nemůže být přes pohyb.

napsal(a):
No na bulíky prostě běžná měřítka nejde aplikovat

fikovnice
napsal(a):
Myslíš štíhlejší?
Myslí namakaný

marcelaamax
napsal(a):
A já zrovna znám bulíky, kteří vypadají jinak
no je trochu mezi kejtama vyplněnější, ale to má narostlé cecíky po faleškách, spravit to nejde.... 30kg, široké plece a hrudník, to lidi prostě neznají.....

napsal(a):
no je trochu mezi kejtama vyplněnější, ale to má narostlé cecíky po faleškách, spravit to nejde.... 30kg, široké plece a hrudník, to lidi prostě neznají.....
Teda, na tom gauči bych ji poňufkala, ale bafnout na mě někde jako na té fotce z lodi, to bych měla docela nahnáno.

....naprosto neškodnej bulík....
napsal(a):
krásná. Kamarádka má bilou vypadá podobně. Plave vaše? Ta její po bříško a konec. Ani s vestou ne.

plave, když jí zavolám(znám její limit) i za klackem, který není hozený dál, než uzná za vhodné....ale po břicho se ráchá nejraději hlavně v létě....

napsal(a):
plave, když jí zavolám(znám její limit) i za klackem, který není hozený dál, než uzná za vhodné....ale po břicho se ráchá nejraději hlavně v létě....
Ke konci filmu je vidět, že si hlavní hvězda chtěla hačnout, než jí došlo, že je v rybníce :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
Provokace a nuda v karanténě. 😀

napsal(a):
Ne, není to moc.

GAELLE
napsal(a):
rybář byl určo nadšen
....moje pruty...nechápala, že když se to tam hodí, kde to je? a bylo to na ní daleko...Lipno.
napsal(a):
....moje pruty...nechápala, že když se to tam hodí, kde to je? a bylo to na ní daleko...Lipno.
aha tak to potom jo :) taky jsme oba rybáři. Argo to vždy jen pozoroval ze břehu. Do vody se za krmítkem nevrhal ačkoliv na aporty z vody byl "nemocný".
napsal(a):
Slyšela jsem dobře? Je to Ronja?
Nebo mám slyšiny?
Baví mne zjišťovat, jak se něčí pes jmenuje, protože u nás na sídlišti je to bez fantazie samá Betyna, Ketyna, Megyna,Pegyna a Sendyna a ze psů Filip, Mates, Ben, Bert a Max.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nebo mám slyšiny?
Baví mne zjišťovat, jak se něčí pes jmenuje, protože u nás na sídlišti je to bez fantazie samá Betyna, Ketyna, Megyna,Pegyna a Sendyna a ze psů Filip, Mates, Ben, Bert a Max.
Pegyna a Ebyna - dva psi (teda čubiny) od sousedky!
Fiona.Praha
napsal(a):
Nebo mám slyšiny?
A "Megííí" Vám tu bezfantazijnost spočítá .
napsal(a):
No, člověk zkouší kde co, koukám. Já když poprvé ty buchty přinesla, tak jsem je sama sežrala, jak voněly. Dnes je nemůžu ani vidět.
My chodili denně plavat a na dlouhé procházky, aby nebyl vyloženě tlustý, ale svalnatý. Zkusím dát fotky, teď k nim nemám přístup. Ale je to obrovský rozdíl. Nikdy bych nevěřila, že se nám na výstavě podaří získat CAC.
Dajte,ja som baba zvedavá
fikovnice
napsal(a):
Pegyna a Ebyna - dva psi (teda čubiny) od sousedky!
Ještě jsem u některých postřehla, že když si pořídí novou fenku po úmrtí předchozí fenky, tak ji pojmenují jinak než byla ta předchozí
První Bettyna, druhá Bessyna nebo opačně.
První Kettyna, druhá Kessyna.
První Pegyna, druhá Megyna.
První Belina, druhá Nelina, třetí Elina.
Možná je to i tím, že mi vadí, když se přidává ina/yna.
Fiona.Praha
napsal(a):
Ještě jsem u některých postřehla, že když si pořídí novou fenku po úmrtí předchozí fenky, tak ji pojmenují jinak než byla ta předchozí
První Bettyna, druhá Bessyna nebo opačně.
První Kettyna, druhá Kessyna.
První Pegyna, druhá Megyna.
První Belina, druhá Nelina, třetí Elina.
Možná je to i tím, že mi vadí, když se přidává ina/yna.
No, ta moje sousedka, tak mají Ebynu. A teď nově pořídili jinou fenku (ale Ebi stále žije) a dali jí jméno Pegyna. Mně to přijde nerozumné už jen z toho důvodu, že to zní stejně a pesany můžou být občas zmatené, kdo že je to vlastně volán k paničce.
fikovnice
napsal(a):
No, ta moje sousedka, tak mají Ebynu. A teď nově pořídili jinou fenku (ale Ebi stále žije) a dali jí jméno Pegyna. Mně to přijde nerozumné už jen z toho důvodu, že to zní stejně a pesany můžou být občas zmatené, kdo že je to vlastně volán k paničce.
Možná to tak sousedka neřeší nebo doufá, že přijde aspoň jedna a ta druhá přijde za tou první.

Fiona.Praha
napsal(a):
Snad se s tím "Megíííí" nějak porovná a zvládne to
Je to hezké jméno, ale tak často omílané, že by mne třeba ani nenapadlo mít další Megynu v ulici.
Tss :-) Můj pes se jmenuje Líza, ale doma mi zakázali tak na ni volat, takže.. a stejně jí říkám "štěňátko" a "špekáčku". Většinou teda, když jsme samy, např. včera, jak skousla myšce hlavičku, to jsem pravila "ty jsi moje šikovný štěňátko!".
Nad námi bydlí úžasná psovitá vesnická teriérka jménem
Megí :-)
A o 1 km dál byla americká buldočka Megí
a všecky tři jsou bíloflekaté.

Jak kdyby se nemohla jmenovat Markéta. Nebo co to je česky. Mně se česká jména líbí. Třeba Alfons. Věnceslava. Brtník. Až budu mít čivavu, bude se jmenovat
Břetislav Udatný.

nemám fantazii na jména - našim psiskům zůstávají jména od chovatelů - takový Xerxes byl unikát... takový se splést nedal s nikým široko daleko. Jen Beta byla "běžná" - ale ta slyšela na Kosatku a na Alžbětu. Nightů taky moc neběhá

Fiona.Praha
napsal(a):
Možná to tak sousedka neřeší nebo doufá, že přijde aspoň jedna a ta druhá přijde za tou první.
To máte jedno. Já mám Kocoura a Jenny. Ať volám jednoho, nebo druhou, přiběhnou oba.

Terven
napsal(a):
Počkejte, až přijde Balu
Anebo Rebeka s Kidem :-)
Co jsem provedla? Tak jako když to takhle řeknete, tak tady rozhodně čekat nebudu!

Fiona.Praha
napsal(a):
Nebo mám slyšiny?
Je to Ronja , dcera loupežníka ....
Nebožka Elisa a první kříženeček z útulku Alík , takhle, ono Alík je skoro jako holčičí Alice a to se čte Elis...

Terven
napsal(a):
Lidský jména psům už to tu bylo. Skoro takovej průšvih, jako se zeptat čeho by to mohl být kříženec
:-) :-) Tak to tu asi nemám psát, že jsem měla prasátko Barborku a že spinkala v posteli?

napsal(a):
:-) :-) Tak to tu asi nemám psát, že jsem měla prasátko Barborku a že spinkala v posteli?
kdybyste mela tri psy s lidskymi jmeny, pamatovala byste si tenhle nazor
napsal(a):
Je to Ronja , dcera loupežníka ....
Nebožka Elisa a první kříženeček z útulku Alík , takhle, ono Alík je skoro jako holčičí Alice a to se čte Elis...
Tak jsem slyšela dobře :-)
Neznám dceru loupežníka Ronju, ale vím, že podle nějaké postavy mají dceru Ronju herec Pavel Liška a herečka Bára Poláková.

Fiona.Praha
napsal(a):
Tak jsem slyšela dobře :-)
Neznám dceru loupežníka Ronju, ale vím, že podle nějaké postavy mají dceru Ronju herec Pavel Liška a herečka Bára Poláková.
njn. maji. pojmenovali dceru podle Ronji, dcery loupeznika
napsal(a):
njn. maji. pojmenovali dceru podle Ronji, dcery loupeznika
Musela jsem si najít, jak se jmenuje jejich druhá dcera, věděla jsem, že je taky od R, takže je Rika.
A trošku jsem se dovzdělala:
Kde se vzala Ronja?
Ronja je nejen dcera loupežníka z knížky pro děti od švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové, ale také název optického zařízení, které umožňuje bezdrátově propojit dva body počítačové sítě až na vzdálenost 1300 metrů.

:-D me by zase nenapadlo, ze by herci pojmenovali dite podle optickeho zarizeni
Herečka Bára Poláková (37) se stala maminkou holčičky, které s partnerem, hercem Pavlem Liškou, vybrali zvláštní jméno - děvčátko se jmenuje Ronja. „Je to skandinávské jméno. A je z pohádky Ronja, dcera loupežníka. Ta pohádka začíná tak, že se Ronja narodí za veliké bouře. Je to velmi statečné a rozhodné děvče,“ svěřila Bára webu Promaminky.cz.
napsal(a):
:-D me by zase nenapadlo, ze by herci pojmenovali dite podle optickeho zarizeni
Herečka Bára Poláková (37) se stala maminkou holčičky, které s partnerem, hercem Pavlem Liškou, vybrali zvláštní jméno - děvčátko se jmenuje Ronja. „Je to skandinávské jméno. A je z pohádky Ronja, dcera loupežníka. Ta pohádka začíná tak, že se Ronja narodí za veliké bouře. Je to velmi statečné a rozhodné děvče,“ svěřila Bára webu Promaminky.cz.
Tak to mne taky nenapadlo
Jen mne zaujalo, že je to nejen jméno, ale i přístroj.

Jedna známá chovka má fenečky pojmenovaný Sněhurka, Popelka a podobně. Takže kašlu na to, co se komu líbí nebo ne, psa si pojmenuju podle toho, co k němu sedí. Nebo co se mně líbí. Nikdo nikdy neprotestoval. Naopak nejvíc rodinní příslušníci remcali, když jsme si přivezli osvojenýho psa a rozhodli se mu jméno nechat, třeba Maggie nebo Nelly. Asi jich je hodně jak mezi psama, tak i lidma. :-)

OT: Jeden náš důchodce(takovej všudybyl, všechnoznal, to by jste ho museli vidět, i na jógu se chodil "válet"-pouštěl tam prej akorát větry) měl psa jménem Ještěr.... úplně vidím toho varana...
Ronju jsme se jménem už koupili, vrh od R (Ronja Fišer-kdyby tu byl i jiný majitel dalších štěňat) jméno se nám líbilo, tak jí zůstalo....
napsal(a):
OT: Jeden náš důchodce(takovej všudybyl, všechnoznal, to by jste ho museli vidět, i na jógu se chodil "válet"-pouštěl tam prej akorát větry) měl psa jménem Ještěr.... úplně vidím toho varana...
Ronju jsme se jménem už koupili, vrh od R (Ronja Fišer-kdyby tu byl i jiný majitel dalších štěňat) jméno se nám líbilo, tak jí zůstalo....
Je to moc pěkné jméno a vlastně žádného jiného psa tohoto jména neznám. Takže asi i originální.

Ještěr je malina. Možná víc bulteriér. Ten velký, co má verun :-)
Takový Tyranosaurus Rex, aj ten ocas, to si nenechávejte nic na stolku, projde Rex a máte po kafi. Aj ty nožičky neohrabané, přesně bulík.