Nedomykavost chlopní, šelest a zavodnění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2020 21:01
zdenula

XXX.XXX.60.191

Teno týden u mé 11-leté fenky bišonka byla zjištěna diagnoza nedomykavost chlopní, šelest a zavodnění. Před stanovením této dg. mi 3 x zkolabovala a to tak, že spadla jakoby byla v bezvědomí, byla jak hadrová panenka, ale poměrně rychle vždy přišla k sobě. Veterinářka ji nasadila léky Enap a Vetmedin a lék na odvodnění Upcard. Fenka po lécích dostala hrozný průjem a přestala žrát. Po konzultaci s veterinářkou jsme do pondělí vysadili Vetmedin a Upcard, fenka dostala lék na průjem a je už lepší, neprůjmuje a začala žrát. Chtěla bych se zeptat zde diskutujících na zkušenosti s tímto srdečním onemocněním a jak dlouho Vaši pejsci s touto nemocí žili.

5.6.2020 22:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

zdenula napsal(a):
Teno týden u mé 11-leté fenky bišonka byla zjištěna diagnoza nedomykavost chlopní, šelest a zavodnění. Před stanovením této dg. mi 3 x zkolabovala a to tak, že spadla jakoby byla v bezvědomí, byla jak hadrová panenka, ale poměrně rychle vždy přišla k sobě. Veterinářka ji nasadila léky Enap a Vetmedin a lék na odvodnění Upcard. Fenka po lécích dostala hrozný průjem a přestala žrát. Po konzultaci s veterinářkou jsme do pondělí vysadili Vetmedin a Upcard, fenka dostala lék na průjem a je už lepší, neprůjmuje a začala žrát. Chtěla bych se zeptat zde diskutujících na zkušenosti s tímto srdečním onemocněním a jak dlouho Vaši pejsci s touto nemocí žili.

Zavodnění a šelest je následek nedomykavé chlopně. Dá se to myslím celkem dlouho držet jen na lécích u lidí a u psů to nejspíš bude podobné. Akorát se musí správně vyladit ty léky, aby jí nezpůsobovali to, co doteď.

5.6.2020 22:35
assil

XXX.XXX.121.3

Na zavodnění má můj pes Furon a žádný potíže nemá, asi to chce prostě vyzkoušet jiný prášky. Co vím, se zavodněním žijou psi ještě dlouho, když berou prášky, ale jak s tou nedomykavostí, to nevím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2020 11:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje fenka brala léky na nedomykavost chlopně (Enap. Vetmedin) a léky na odvodnění (furon) od 8 let. Dožila se 14 let a nakonec zemřela na něco jiného, než na srdíčko. Je potřeba chodit pravidelně na kontrolní ultrazvukové vyšetření - doppler a případně upravovat léky. Také moc doporučuji jako doplňkovou léčbu podávat bylinné kapičky Energy veterinární řadu. Mají internetovou poradnu, kde vám doporučí, které kapičky podávat.

8.6.2020 17:22
vendul

XXX.XXX.14.146

Fena Cane Corso lehce přes 2 roky, dyspazie mitrální chlopně... první synkopy (do mozku se nedostává dostatek kyslíku, tak zavelí kalaps - jak vy zmiňujete, tělo se zklidní, fena se rozdýchá a je to oki) cca v září. Zahájena "léčba" z léků také Furon, Enap, Vetmedin postupně další na práci srdce, už si to nepamatuju...v srpnu následujícího roku musela být uspána.

8.6.2020 23:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

vendul napsal(a):
Fena Cane Corso lehce přes 2 roky, dyspazie mitrální chlopně... první synkopy (do mozku se nedostává dostatek kyslíku, tak zavelí kalaps - jak vy zmiňujete, tělo se zklidní, fena se rozdýchá a je to oki) cca v září. Zahájena "léčba" z léků také Furon, Enap, Vetmedin postupně další na práci srdce, už si to nepamatuju...v srpnu následujícího roku musela být uspána.

Je mi to líto, ale váš pes měl toto postižení zřejmě dané geneticky, je to něco jiného, jak u starého psa, tam je to dáno věkem a není to tak drastické.

9.6.2020 16:59
vendul

XXX.XXX.14.146

lesnížínka napsal(a):
Je mi to líto, ale váš pes měl toto postižení zřejmě dané geneticky, je to něco jiného, jak u starého psa, tam je to dáno věkem a není to tak drastické.

No spíše než dáno geneticky, je důležitější, že tuto vadu měla vrozenou....

Přidejte reakci

Přidat smajlík