Emička

XXX.XXX.18.93
Dobrý den,
Asi před hodinou jsem svému psovi vyndala klíště za uchem. Má tam boulicku a je červená ale nevypadá to, že by ji to bolelo. Mám jít k veterinářovi nebo počkat třeba pár dní jestli se to uklidní?
Emička
napsal(a):
Dobrý den,
Asi před hodinou jsem svému psovi vyndala klíště za uchem. Má tam boulicku a je červená ale nevypadá to, že by ji to bolelo. Mám jít k veterinářovi nebo počkat třeba pár dní jestli se to uklidní?
Panebože s čím chcete jít na veterinu? To je normální reakce jako, když vás třeba píchne komár. Teda předpokládám, že s tím k doktorovi nejdete. Pro klid duše to na desinfekci naťupejte betadinou(desinfekcí)
Emička
napsal(a):
Dobrý den,
Během pár dní by se to melo ztratit, jen kdyby se to horšilo a "zapalovalo", tak bych to řešila, ale pravděpodobnost je malá.
Emička
napsal(a):
Dobrý den,
Chudáci veti, pokud se za nimi chodí s tímto... Nechci se Vás, prosím, dotknout, ale tento týden jsem mému kocourovi přetrhla nejméně 3 klíšťata. Vždy jsem na jejich vytažení měla dobrý "grif" a uměla je rukou odstranit celá, ale tento týden teda slabota... Takže kusadla a hlava zůstaly v kůži, kůže zarudlá... Samozřejmě třeba borelku je nutné nepodceňovat, ale viz rady výše.
Pro ostatní, kdo přečtete až sem: dávala jsem kocourovi cca 2 týdny zpět spot on Frontline Combo. To už je fakt tak šílená rezistence těch potvor, i když použiju dvojkombinaci? Jinak kocourova reakce na tento spot on naštěstí žádná (mám na mysli, že v minulosti mi blbě reagoval v podstatě na jakákoli antiparazitika), ale jak je vidět, tak efekt též nula nula nic.
eli22
napsal(a):
Jediný co nám fungovalo je Bravecto, ale tady na to nejsou "recenze" nic moc, tak jsem letos nedala, a včera úroda klíšťat, ale naši mají takovou srst, že než klíště dorazí na ke kůži, většinou se udusí.
Máme Bravecto asi 3 týden. Někteří jedinci se i zapijou následně tedy zhebnou, ale vytahuju je, i když už tam moc nedrží. Ale předtím jsem tahala ze psa nejmíň 30 klíšťat denně, teď tak dvě-tři.
lesnížínka
napsal(a):
Máme Bravecto asi 3 týden. Někteří jedinci se i zapijou následně tedy zhebnou, ale vytahuju je, i když už tam moc nedrží. Ale předtím jsem tahala ze psa nejmíň 30 klíšťat denně, teď tak dvě-tři.
Já to Bravecto asi dám, neměla jsem s ním nikdy problémy, jako že by psovi bylo nějak špatně, nebo jakákoli reakce.