HanaNO

XXX.XXX.245.153
Zdravím, prosím o radu, nikde na netu jsem nenašla. Používá se na nosework skořice čínská (tzv. nepravá), nebo cejlonská (pravá)? Zní to hloupě, ale ony voní opravdu dost odlišně. A když už se ptám, tak pomerančová kůra může být doma sušená, že? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

...skořice normalní kusová, mají v každém obchodě v odd. Koření..

OT: se prostě neubráním..... a budete s tou skořicí mluvit? jestli ne , tak je to jedno
napsal(a):
OT: se prostě neubráním..... a budete s tou skořicí mluvit? jestli ne , tak je to jedno
Takhle...pokud by paní plánovala skládat zkoušky nebo závodit a naučila by si psa na nějakou odlišně vonící skořici, asi by měla problém. Samozřejmě, pokud by se psem čuchala samodomo pro radost, bylo by úplně jedno, na jakej pach by ho naučila.
Já osobně jsem netušila, že existuje nějaká čínská nepravá skořice, v nw se čuchá celá skořice, která je běžně k dostání ve všech obchodech, jedno jestli Vitana nebo Kotányi....
HanaNO

XXX.XXX.245.153
napsal(a):
...skořice normalní kusová, mají v každém obchodě v odd. Koření..
Děkuji za odpověď, já jsem si myslela, že to bude ta běžná - čínská, ona ta cejlonská vypadá skoro stejně, ale je drahá, tak se běžně nahrazuje tou čínskou: https://cejlonskekoreni.cz/clanek/26

HanaNO
napsal(a):
Děkuji za odpověď, já jsem si myslela, že to bude ta běžná - čínská, ona ta cejlonská vypadá skoro stejně, ale je drahá, tak se běžně nahrazuje tou čínskou: https://cejlonskekoreni.cz/clanek/26
...ja ani nevím že nějaka takova je, berte to jednoduše, zajdu do kramu bafnu skorici vcelku, zaplatim a jdu....
HanaNO

XXX.XXX.245.153
napsal(a):
Já Vám rozumím, ono to fakt zní jako dost pitomá otázka Ale jak píše Terven, ono to fakt jedno není, ta vůně je opravdu jiná (já taky znala jen tu obyčejnou, pak jsem se někde dočetla o té cejlonské, zkusila ji a jinou už nekupuju, ta čínská mi začala smrdět, takže co pak takový citlivý psí čenich). Takže na závodech (ne že by byly v plánu, ale nikdy neříkej nikdy) by to vážně problém byl... Znovu všem děkuji za reakce

HanaNO
napsal(a):
Já Vám rozumím, ono to fakt zní jako dost pitomá otázka Ale jak píše Terven, ono to fakt jedno není, ta vůně je opravdu jiná (já taky znala jen tu obyčejnou, pak jsem se někde dočetla o té cejlonské, zkusila ji a jinou už nekupuju, ta čínská mi začala smrdět, takže co pak takový citlivý psí čenich). Takže na závodech (ne že by byly v plánu, ale nikdy neříkej nikdy) by to vážně problém byl... Znovu všem děkuji za reakce
Myslím, že na první zkoušce můžete mít jakýkoliv svůj vzorek. Někdo používá třeba čaj atd. Jestli to bude čínská nebo cejlonská skořice je úplně jedno
napsal(a):
Myslím, že na první zkoušce můžete mít jakýkoliv svůj vzorek. Někdo používá třeba čaj atd. Jestli to bude čínská nebo cejlonská skořice je úplně jedno
Krom základních zkoušek nesmějí být vzorky vlastní, ale standardní - pomerančová kůra nebo skořice, takže určitě nelze použít nějaké spešl koření
Už na zkouškách prvního stupně se hledá jeden vzorek vlastní a jeden standardní.
Kdybych v tom chtěla závodit a nějak víc se angažovat, tak psa naučím na obě skořice - nikdy totiž nevíte, jakou zrovna který pořadatel bude mít, a pak budete čumět jak puk, až vám o vzorek ani nebrnkne...
Stejně tak jako se soutěžní psi učí na stopě označovat i téměř nenapachovaný předmět, protože pokud má kladeč u sebe 6 sad v pytíčku, a vytáhne z něj předměty, až jde šlapat, tak o nějakém napachování nemůže být řeč... 🙄

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kdybych v tom chtěla závodit a nějak víc se angažovat, tak psa naučím na obě skořice - nikdy totiž nevíte, jakou zrovna který pořadatel bude mít, a pak budete čumět jak puk, až vám o vzorek ani nebrnkne...
Stejně tak jako se soutěžní psi učí na stopě označovat i téměř nenapachovaný předmět, protože pokud má kladeč u sebe 6 sad v pytíčku, a vytáhne z něj předměty, až jde šlapat, tak o nějakém napachování nemůže být řeč... 🙄
.. a což teprva když se vzorek skořice zabalí do fólie aby nekontaminoval misto kam je ložen....vseobecně se doporucuje stridat výrobce skořice, kramy ktere ji maji, vypůjcovat si od kamarádů, mít ji různého stáří a tak všelijak podobně...

....anebo ji dát do plastové zkumavky a tu umistit v terénu....

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ta skořice je tak aromatická, že je to i tak pro psa snadné (pokud ji najít chce🤔)
....to jsou všechno libůstky Nicol a ty její úkryty jsou geniální.....