Taetae

XXX.XXX.30.130
Zdravím, potřebovala bych doporučit nějaké odolné vodítko pro psa středního vzrustu (max 25 - 30 kg). Jedná se o saňové/tažné plemeno. Vodítko s amort. na sport máme, ale potřebovala bych doporučit nějaké spolehlivé nejlépe přepínací když potřebuji třeba do města nebo tak. Něco s odolnou karabinou, co trochu vydrží. Koukala jsem na posuvná vodítka Tamer, ale u nich se bojím, že ten posuvný sytém nevydrží. Kdyby někdo měl s tímto vodítkem zkušenosti, moc bych to ocenila. Předem děkuji za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám na tibetana +-60 kg přepínací vodítko Hunter, karabiny v pohodě.

Já mám dobrou zkušenost se ZeroDC (mám od nich klasické “městské” vodítko - lano, stopovačku, pás do auta a postroj). Přepínací vodítko mi nejvíc vyhovuje ale kožené, protože trochu pruží. Pes něco mezi 30-40kg.

Zdravím, mám dvě posuvná Tamer vodítka, na psa cca 19 kg, páru má jak bejk ( stafbulík) a v pohodě, používala jsem i na obrany. A na Moskeváky a taky v klidu, větší zátěžovej test udělá ten stafbulík. Mě vyhovují.
TaeTae

XXX.XXX.30.130
Moc děkuji za odpovědi. Asi nakonec zkusím ty posuvná od Tamer, moc se mi líbí jejich vzhled

se mi to jeví jako opět reklama....ta tamer.....

Jestli chcete jistotu, tak si pořiďte vodítko s bronzovým kováním. Nesmrtelné, nejpevnější, používá se v mushingu, co vím. Popř. si kupte kování, šňůru a nechte si vodítko ušít podle svých potřeb.
TaeTae

XXX.XXX.30.130
Jo tak to s tou reklamou mne nenapadlo
Na ten Kyrill kouknu, díky
napsal(a):
Jestli chcete jistotu, tak si pořiďte vodítko s bronzovým kováním. Nesmrtelné, nejpevnější, používá se v mushingu, co vím. Popř. si kupte kování, šňůru a nechte si vodítko ušít podle svých potřeb.
Myslíte i bronzové karabiny? My ty bronzové máme - používám i na tah koloběžky a zatím jsem neměli nikdy žádný problém. Nicméně slyšela jsem (mezi lidmi co běhají CC, nebo jezdí na koloběžce/kole atd..), že i ty bronzové karabiny občas prasknou a že je dobré je obměňovat, což já teda dělám. Jendou za čas koupím nové, tak možná proto se nám nikdy nestalo, že by praskla.

Mám 10 let přepínací vodítko Hurtta, používané denně. Karabiny i šňůra drží.

Máme karabiny na vodítkách x let, deset i více a pořád fungují. Vodítka noname, i doma šitá, popruhovå i pletená kulatého průměru. Karabiny používáme obyčejné z KARSu.

marcelaamax
napsal(a):
Myslíte i bronzové karabiny? My ty bronzové máme - používám i na tah koloběžky a zatím jsem neměli nikdy žádný problém. Nicméně slyšela jsem (mezi lidmi co běhají CC, nebo jezdí na koloběžce/kole atd..), že i ty bronzové karabiny občas prasknou a že je dobré je obměňovat, což já teda dělám. Jendou za čas koupím nové, tak možná proto se nám nikdy nestalo, že by praskla.
Jj. Přežijí toho nejvíc, používají je i potápěči v moři.
Nejhorší jsou ti hurá amatérští výrobci, kteří ani nedají celolitý polokroužek, ale jen ten ohýbaný z tlustého drátu. To hodí do roviny i 10 kg pes, který vyrazí za ptákem.