Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zuzka25.3

20.6.2020 13:06
Zuzka25.3

XXX.XXX.155.65

Hezký den,

vím, že nakonec se stejně musíme rozhodnout sami, ale chtěla bych slyšet, jestli někdo nezažil podobnou situaci/nemá zkušenosti s kortikoidy u psa.
Pejskovi (asi 11 let, nevíme přesně, je z útulku; menší kříženec, má 10kg) diagnostikovali rakovinu. Jde o buňky na stěnách orgánů, takže žádný nádor (hodně neodborný popis). Projevuje se to tak, že se mu celý hrudník ale hlavně břicho plní tekutinou, která tlačí na orgány - může selhat srdce/plíce atd. Momentálně má léky na odvodnění, které sice pomohly, ale dlouhodobě je to neudržitelné, po podání chodí tak 4 hodiny čůrat každých 15 minut, přes noc vstáváme co hodinu. Vidím na něm, jak ho to vyčerpává. Léčit se to nedá, máme možnost ho buď nechat důstojně odejít dokud je relativně bez problémů a bolestí, nebo zkusit kortikoidy s tím, že můžou pomoct teď a za měsíc se nám zhroutí, ale taky třeba vydrží ještě rok/dva, nebo nepomůžou vůbec a naopak mu ještě přitíží. Mám z nich strach, i jenom ty léky na odvodnění ho ovlivňují, je jak kdyby ho omámily, bez zájmu a vidím na něm, že ví, že něco není ok. Už jsme jednou zažili, že jsme se takhle drželi naděje a pes akorát trpěl.
Byli jsme téměř rozhodlí nechat ho odejít, ale pořád mě hlodá to, zda nezkusit ty kortikoidy. Mám ale pocit, že je to jenom takové oddalování nevyhnutelného, které by taky mohlo vést k tomu, že chvíli by mu bylo dobře a pak naopak ještě hůř.

20.6.2020 13:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

On takový není ale z léků na odvodnění, on je takový, že je těžce nemocný, má rakovinu. Kortikoidy mu v tomto případě už nemůžou ublížit, můžou mu na chvíli ulevit a prodloužit trochu čas s váma. Já bych to zkusila, ale dalších x lidí vám napíše, že je zbytečné to prodlužovat, když je pes nevyléčitelně nemocný. Rozhodnutí bude stejně na vás..

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2020 13:53

ano, ten pes umírá a je to všechno jen oddalování nevyhnutelného. ale třeba mu to na chvilku pomůže cítit se lépe.

třeba ne.

20.6.2020 14:08
GAELLE

XXX.XXX.55.67

asi bych psa netrápila další léčbou a nechala ho včas odejít dokud nemá bolesti. Rozhodněte se dobře a včas. Držte se...........
Jinak s kortikoidy zkušenost mám a dobrou ale neužívám je dlouhodobě.

20.6.2020 14:12

GAELLE napsal(a):
asi bych psa netrápila další léčbou a nechala ho včas odejít dokud nemá bolesti. Rozhodněte se dobře a včas. Držte se...........
Jinak s kortikoidy zkušenost mám a dobrou ale neužívám je dlouhodobě.

tohle nebude dlouhodobě.

20.6.2020 14:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tohle nebude dlouhodobě.

to je mi bohužel jasné ...........a též nemohu srovnávat psa s člověkem

Přidejte reakci

Přidat smajlík