Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Renčus

21.6.2020 08:13
Renčus

XXX.XXX.8.30

Zdravím a přicházím s netypickým dotazem, na který mi snad někdo dokážete odpovědět, pokud je zde někdo kdo krmí granule značky Acana Puppy.
Před třemi měsíci jsme si pořídili štěně border kolie, které bylo od chovatelky krmeno značkou Royal Canin, ve které jsme pokračovali tak jak bylo zvyklé. Po začtení diskusí a stránek psikrmivoradce jsem se rozhodla, že složení těchto granulí se mi nelíbí a že přejdeme na jinou, kvalitnější značku.
Vybrali jsme značku Acana Puppy s tím, že to bude lepší, výživnější složením a kvalitnější. Jaké však bylo moje překvapení, když jsem otevřela pytel a už vzhled těchto granulí se mi moc nepozdával. Jsou suché, takové obyčejné, světlé, bez chuti a bez zápachu. Vždy jsem myslela že kvalita granulí se pozná že jsou takové voňavé a jakoby promaštěné. Tyto k mému zklamaní, strukturou připomínají nejhorší marketovky.
A samozřejmě, pes je nežere a donutilo mě to pokračovat v Royalu.
Máte někdo tyto Acana granule taky, opravdu je ta struktura normální, nebo jsme natrefili na nějakou divnou vadnou šarži? Mám zkusit koupit jiný pytel, jinou příchuť, jestli i tohle bude uvnitř takové?
Nebo to tak má vypadat a na kvalitu a složení to nemá vliv a mám být neúprosná a štěněti neustupovat v jeho sveřepém odmítání, pokud změna granulí z horších na kvalitnější je pro jeho dobro?
Renata.

22.6.2020 09:45
whasabi

XXX.XXX.219.21

Zdravím, opravdu kvalitu granulí nepoznáte podle vzhledu. Některé méně kvalitní granule bývají vzhledově atraktivnější, mívají na povrchu tukový nástřik, takže na první pohled vypadají luxusněji, plus se do něj používají různá zchutňovadla, aby pejskům co nejvíc šmakovalo. Nevýhoda nástřiku je, že tuk na povrchu granule má více tendenci žluknout, proto je u těchto granulí hojněji používaná silnější chemická konzervace. Kvalitnější granule mají tuk vmíchaný vevnitř granule, proto vypadají více suché.
Nicméně co se týká vůně, zrovna Acana mi vždycky po otevření pytle voněla pěkně. Jinak než třeba ten Royal, taková více masová vůně, nebo jak to říct, ale rozhodně nebyla "bez chuti a zápachu". A třeba rybí nebo jehněčí Acana má "vůni" hodně intezivní, aspoň pro mě.

Renčus

22.6.2020 13:30
Renčus

XXX.XXX.68.89

Děkuji za reakci, zkusím ještě jeden jiný pytel, jestli tohle nebyla jen nějaká vadná nebo třeba prošlá šarže. Renata.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2020 14:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rybí Acanu monentálně mám a je cítit rybinou dost. Pesovi šmakuje.Granule psům střídám,ale Acana jim šmakovala vždy,ale naši psi dostávají granule většinou jen jednou denně,jinak mají maso,přílohy.

Renčus

23.6.2020 13:09
Renčus

XXX.XXX.68.89

Zdravím a děkuji za reakci. Naše Acana není s příchutí ryby, je to varianta Puppy pro štěňata. Opravdu nevoní, čuchala jsem znovu a velmi důkladně, jsou to vážně takové suché obyčejné granule, necítím žádnou vůni ani zápach. Ale spíš se přikláním k tomu že máme vadnou šarži. R.

30.10.2020 11:30
LiEm

XXX.XXX.232.94

Renčus napsal(a):
Zdravím a děkuji za reakci. Naše Acana není s příchutí ryby, je to varianta Puppy pro štěňata. Opravdu nevoní, čuchala jsem znovu a velmi důkladně, jsou to vážně takové suché obyčejné granule, necítím žádnou vůni ani zápach. Ale spíš se přikláním k tomu že máme vadnou šarži. R.

Zdravím, momentálně řeším stejný problém - mám doma dvou a půl měsíční štěně, které bylo od chovatelů naučeno na RC, ale jak píšete, je to složení nešikovné a ráda bych začala s něčím jiným. Máte už nějakou další zkušenost, případně jak to s tou Acanou dopadlo? také o ní přemýšlím...

Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík