Jaký postroj na NO - co nejvíce univerzální

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2020 17:43
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Dobrý den, prosím o radu. Chci pořídit pro moji fenu NO postroj, vzhledem k tomu, že jí byla zjištěna dyzplazie kyčelních kloubů, padly zde rady s ní zkusit tah. Byla bych ráda, kdybyste mi poradili nějaký vhodný postroj, ideálně univerzálnější, na běh u kola, obrany, stopy. Výběr je velký a nevím, jaké parametry sledovat, střihů je hromada. Dívala jsem se třeba na tento: https://www.manmat.cz/produkty-postroj-guard-detail-15 nebo tento: https://www.manmat.cz/produkty-postroj-soft-universal-detail-20 , tady se mi líbí materiál (kůže): http://www.gappay.cz/obrana/postroje . Budu moc vděčná za všechny tipy.

21.6.2020 17:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

měli jsme postroj od Hurtty ale nedělali jsme se psem žádný sport. Jen na běžné nošení.

21.6.2020 18:05
HanaNO

XXX.XXX.245.153

GAELLE napsal(a):
měli jsme postroj od Hurtty ale nedělali jsme se psem žádný sport. Jen na běžné nošení.

Děkuji, podívám se. Taky to nebude žádné sportování, spíš zabavení a udržení její kondice a osvalení.

21.6.2020 18:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ale vám radili tah těžkého břemene ne? Na to se totiž používá úplně jiný postroj a univerzální není.

První dvě fotky - postroj na weight pull, tedy tah břemene, mám odsud (odkaz), na psa už pár let a spokojenost
https://www.magweb.cz/Weight-Pull-postroj-c59_774_2.htm

další fotka postroj na obrany, ten používám i u kola, kde mi ale psi netahají, ale běží vedle kola, taky z MAGu...

Poslední dvě fotky je dlouhý tažný postroj, který používám hlavně na koloběžku, ale i na výlety, když mám psy v sedáku a tahají, a také na běh v tahu. Vím, že na tento tah někdo používá i krátké postroje. Tyhle postroje mám od paní Levíčkové a co se postrojů týče, tak dokáže fakt poradit.
https://www.mushgo.cz/

Ale tahání řetězů nebo tak opravdu jen v postroji na to určeném, rozhodně bych to neriskovala v jiném postroji. A ze začátku opatrně, pomalu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2020 19:01

Rozmyslete si, cim zacnete a budete delat nejvice - a podle toho kupte postroj.
Na stopu nepotrebujete zadny a delat obrany s postrojem na tahani - to zabijete sebe, psa nebo figa drive, nez to bude fungovat

A az se rozhodnete - doporucuji taky p. Levickovou -mushgo, vybere dobre.

For Marcela - proc by meli delat tezky tah?
NO na to nema stavbu tela, je to spise vytrvalec, klusak. jsou vhodnejsi na dogtreking a pod.

21.6.2020 19:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na stopu nepotrebujete zadny a delat obrany s postrojem na tahani - to zabijete sebe, psa nebo figa drive, nez to bude fungovat

NO na to nema stavbu tela, je to spise vytrvalec, klusak. jsou vhodnejsi na dogtreking a pod.

To neříkám, já, že by to měli dělat. Ale vím, že v diskuzi kde paní řeší ten problém s fenou, tak právě někdo radil ten tah....

Myslím, že tam někdo zmiňoval tah pneumatiky, ale možná se pletu.

21.6.2020 19:07

marcelaamax napsal(a):
To neříkám, já, že by to měli dělat. Ale vím, že v diskuzi kde paní řeší ten problém s fenou, tak právě někdo radil ten tah....

aha.

osobne bych tezky tah totiz nedelala ani se zdravym ovcakem
kolo, beh -to je jejich parketa

21.6.2020 19:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pokud má špatné nohy tak ideál je plavání. a u kola hlavně ne na asfaltu

21.6.2020 19:57
Majka1810

XXX.XXX.169.153

marcelaamax napsal(a):

To jsem zmiňovala já, jako jednu z možností, bylo nám to doporučeno na osvalení končetin skrz špatné klouby, ale je fakt, že u CC. NO má jinou stavbu těla, tam bude opravdu lepší tah v rámci běhu. Mělo mě to napadnout 😇

21.6.2020 20:40
HanaNO

XXX.XXX.245.153

marcelaamax napsal(a):
Ale vám radili tah těžkého břemene ne? Na to se totiž používá úplně jiný postroj a univerzální není.

První dvě fotky - postroj na weight pull, tedy tah břemene, mám odsud (odkaz), na psa už pár let a spokojenost
https://www.magweb.cz/Weight-Pull-postroj-c59_774_2.htm

další fotka postroj na obrany, ten používám i u kola, kde mi ale psi netahají, ale běží vedle kola, taky z MAGu...

Poslední dvě fotky je dlouhý tažný postroj, který používám hlavně na koloběžku, ale i na výlety, když mám psy v sedáku a tahají, a také na běh v tahu. Vím, že na tento tah někdo používá i krátké postroje. Tyhle postroje mám od paní Levíčkové a co se postrojů týče, tak dokáže fakt poradit.
https://www.mushgo.cz/

Ale tahání řetězů nebo tak opravdu jen v postroji na to určeném, rozhodně bych to neriskovala v jiném postroji. A ze začátku opatrně, pomalu...

Paráda, moc děkuju.
Pro lepší orientaci, v diskuzi mi bylo doporučeno toto, tak zatím ještě moc nevím, jak moc ji zatížit:
"Jinak tahání na měkkém terénu - to zdůrazňuji - měkkém, žádný asfalt. Polňačky, louky, lesní cesty. Fenu naučit tahat v postroji a běhat s ní nebo zapřáhnout ke kolu či koloběžce a v poklidném tempu ji nechat klusat."
"nejlépe plavání a tah (např. táhnutí pneumatiky)"
No nic, jdu studovat

21.6.2020 20:42
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Taktéž děkuju, jdu studovat

21.6.2020 20:43
PumaCZ

XXX.XXX.222.99

Já vím, že už jsem s tím trapná, ale za nás jedině Non-Stop :) Univerzální je Line, ten se dá vážně použít úplně na vše vč. dogtreking či malinko canicrossu a bikejoringu. Na opravdové tahání pak FreeMotion.

Minimálně odpružené vodítko doporučuji od nich.

21.6.2020 20:45
HanaNO

XXX.XXX.245.153

GAELLE napsal(a):
pokud má špatné nohy tak ideál je plavání. a u kola hlavně ne na asfaltu

Děkuju, asi se tu brzo budu ptát, jak ji přesvědčit, aby si oblíbila plavání Ale třeba holka překvapí

21.6.2020 20:46
HanaNO

XXX.XXX.245.153

Majka1810 napsal(a):
To jsem zmiňovala já, jako jednu z možností, bylo nám to doporučeno na osvalení končetin skrz špatné klouby, ale je fakt, že u CC. NO má jinou stavbu těla, tam bude opravdu lepší tah v rámci běhu. Mělo mě to napadnout 😇

Děkuji za upřesnění, přeptám se i veta

21.6.2020 22:10

Majka1810 napsal(a):

a delala jste to nakonec s tim CC?

21.6.2020 23:00
Majka1810

XXX.XXX.169.153

a delala jste to nakonec s tim CC?

Přiznám se, že jsem to zkoušela, ale nějak jsem ho nedokázala namotivovat, aby ho to chytlo a bavilo. Moje chyba 😔 Byl to temperamentem takový rozvážnější a klidnější typ, žádný akčňák. Nechtěl nikdy ani plavat, ve vodě by vydržel celý den, ale jen pokud stačil po krk 😁 Nicméně, nakonec byl krásně nasvalený a vyrýsovaný i bez tohoto druhu pohybu. Celý jeho život jsem se bála, aby ho nohy nezačaly hodně bolet a měl problémy s během a chůzí, naštěstí se tak, i přes původní nehezkou diagnózu, nestalo.

22.6.2020 11:04

Majka1810 napsal(a):
Přiznám se, že jsem to zkoušela, ale nějak jsem ho nedokázala namotivovat, aby ho to chytlo a bavilo. Moje chyba 😔 Byl to temperamentem takový rozvážnější a klidnější typ, žádný akčňák. Nechtěl nikdy ani plavat, ve vodě by vydržel celý den, ale jen pokud stačil po krk 😁 Nicméně, nakonec byl krásně nasvalený a vyrýsovaný i bez tohoto druhu pohybu. Celý jeho život jsem se bála, aby ho nohy nezačaly hodně bolet a měl problémy s během a chůzí, naštěstí se tak, i přes původní nehezkou diagnózu, nestalo.

On ten tezky tah mi nesedi ani pro toho canika. Pred tim, nez dospeje - urcite ne.
A potom - to uz by mel byt davno nasvaleny.

Ale prave jsem premyslela, jak by se na to dali namotivovat. Je fakt, ze obcas prekvapi.
Nezkousela jsem teda nikdy tezky tah, ale dali jsme s canickou dogtreking - bez pripravy a treninku
byla jsem ve sladke predstave, ze to nejak odslape kolem me -ale ona tahala celou cestu dost poctive -a tim me uplne odrovnala. tyden jsme se nemohla hybat, jak jsem pri brzdeni pouzivala svaly, ktere normalne neznam

Přidejte reakci

Přidat smajlík