Kříženec pomeranian x německý špic?

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dasa12

25.6.2020 08:04
dasa12

XXX.XXX.167.132

Dobrý den,
nedávno jsem si domů pořídila štěňátko. Bylo mi řečeno, že je kříženec pomeraniana a německého špice. Mně se zdá, že je "šmrncnutá" ještě něčím. (Neviděla jsem rodiče, prodávala mi ji paní, která ji koupila přímo od chovatelky.) Chtěla bych Vás poprosit jestli byste mi pomohli přijít na to čím by mohla být ještě křížená a zda-li by se dalo odhadnout kolik cca bude vážit a měřit v dospělosti. Fenka má teď 11 týdnů, měří necelých 20 cm a váží 1,6 kg.
Předem Vám děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2020 08:11

My ale nikdo nemáme křišťálovou kouli...
Kdybyste koupila štěně s průkazem původu, nemusela byste se teď tady takhle ptát.

25.6.2020 08:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.244

Koupila jste si křížence špice, mně se štěně zdá špicovité.
Proč si myslíte, že je to kříženec ještě něčeho?

dasa12

25.6.2020 08:41
dasa12

XXX.XXX.167.132

Fiona.Praha napsal(a):
Koupila jste si křížence špice, mně se štěně zdá špicovité.
Proč si myslíte, že je to kříženec ještě něčeho?

Děkuji za odpověď.
Zdály se mi divné ouška, ale asi jen zbytečně plaším.

25.6.2020 08:58
conie

XXX.XXX.206.202

dasa12 napsal(a):
Děkuji za odpověď.

Máte krásného a určitě milého kříženečka, nic víc, nic míň. Pokud jste chtěla vědět, jaké je to plemeno, měla jste si pořídit pejska s PP.

25.6.2020 09:10

Pokud to chcete vědět s jistotou, tak asi jedině nechat udělat testy plemenné příslušnosti (cena: 2700,- Kč - podrobnosti v odkazu níže). Druhá možnost je smířit se s tím, že je to prostě voříšek.

https://www.genomia.cz/cz/test/caniline/

25.6.2020 10:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.244

dasa12 napsal(a):
Děkuji za odpověď.

Stejně s tím nic nenaděláte, prostě buď to špic bude nebo nebude

Pokud chcete zjišťovat a odhadovat, najděte si obrázky štěňat špiců (i pomeranian je špic) a porovnávejte.

Já bych se spíš věnovala výchově, aby to byla v dospělosti prima parťačka, ať špic nebo "mělajsembýtšpicem"

25.6.2020 14:29
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud to chcete vědět s jistotou, tak asi jedině nechat udělat testy plemenné příslušnosti (cena: 2700,- Kč - podrobnosti v odkazu níže). Druhá možnost je smířit se s tím, že je to prostě voříšek.

https://www.genomia.cz/cz/test/caniline/

Tyhle testy jsou pitomost! Zatím nikdo neumí určit plemeno podle genetiky. A už vůbec neumí určit plemena zastoupená v nějakém mixu.

Ad dotaz zadavatelky:
Já tam teda nevidím toho pomeranče. Špic tam pravděpodobně bude, ale pomeranian spíš nikoliv.
Zadavatelko, osobně se domnívám, že nemá smysl pátrat po pravděpodobných předcích. K čemu Vám to bude dobré? Vědomě jste koupila křížence, tak máte křížence.

25.6.2020 14:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mně to z té druhé fotky nejvíc připomíná šeltii nebo něco méně huňatého než běžný německý špic. Ale u 11týdenního štěňátka... Těžko říct. Líp se vždycky odhadují předci dospělých psů.
Velká nebude, ale úplný trpaslíček taky ne.
Obecně u malých psů platí taková ta poučka, že ve 4 měsících váží 50 % hmotnosti dospělce. Tak počkejte ještě měsíc a kousek a zkuste to odhadnout.

dasa12

25.6.2020 14:59
dasa12

XXX.XXX.167.132

Mně to je samozřejmě jasné, že je kříženec.
Kdybych chtěla čistokrevného psa nepořizuji si ji, protože (jak píšete) vědomě jsem kupovala křížence.

Chtěla jsem se zeptat spíše jen ze zvědavosti. I když není čistokrevná mám ji ráda, prostě mě to jenom zajímalo.

Jinak děkuji všem za odpovědi.

25.6.2020 21:06
assil

XXX.XXX.121.3

Uši špicí nejspíš nemá, ale blbý fotky. Je to prostě špicoid, ne špic.

25.6.2020 21:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.151

dasa12 napsal(a):
Mně to je samozřejmě jasné, že je kříženec.
Kdybych chtěla čistokrevného psa nepořizuji si ji, protože (jak píšete) vědomě jsem kupovala křížence.

Chtěla jsem se zeptat spíše jen ze zvědavosti. I když není čistokrevná mám ji ráda, prostě mě to jenom zajímalo.

Jinak děkuji všem za odpovědi.

Můžete sem dát třeba za 3 měsíce nebo půl roku fotku, abychom viděli, co z ní vyrostlo?

dasa12

26.6.2020 07:13
dasa12

XXX.XXX.167.132

Fiona.Praha napsal(a):
Můžete sem dát třeba za 3 měsíce nebo půl roku fotku, abychom viděli, co z ní vyrostlo?

Jasně, sama jsem zvědavá.

Thh

14.11.2020 17:45
Thh

XXX.XXX.244.25

Dobrý den, budu kupovat také křížence. Můžete pridat fotku jak vypadá ted?

Přidejte reakci

Přidat smajlík