Border kolie - čas, kolik potřebuje?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2020 06:30
AnimalsNat

XXX.XXX.160.3

Dobrý den,
mám doma border kolii jmenuje se Amigo (rok a půl). Potřeboji poradit jestli se mu nevěnuji moc nebo málo.
Ráno v pět vstanu a hodinu mi běhá u kola (5-10 km). když se vrátíme procvičim pár povelů (to i při ježdění u kola). V osm musim odejít. Dám mu tam různé hračky, schovám mu po domě pamlsky (je zvyklý je hledat), dám mu ještě trochu granulí do misky a čistou vodu a jdu. Amigo má k dispozici větší dům. V jednu hodinu se vracim a jdu s ním ven na procházku cca 5 km do lesa na volno. Pak se vracíme a trénuju s ním povely a občas učím další. Sednu si ven dělám něco na počítači a házím mu na zahradu míček/klacek nebo co si přinese. Cca ve tři hodiny s ním jdu dělat agility (někdy i canicross). Večer s ním dělám nějaké logické věci třeba že mu zdám pod misku pamlsek zamíchám to se stejnýma miskama a má najít kde je pamlsek apod. Večer s nim jdu zase na prochházku ale do parku na hodinu ale ne všude se smí na volno. Pak jdeme spát.............
Dvakrát týdně na cvičák a beru ho do MHD když jedeme do lesa. Je dobře socializovaný a máme dům se zahradou a na zahradě agility dráhu.

Děkuji předem za odpověď

26.6.2020 06:45
AnimalsNat

XXX.XXX.160.3

Jo a každou sobotu a neděli někam jedeme na tůru apod.

26.6.2020 09:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.173

AnimalsNat napsal(a):
Dobrý den,
mám doma border kolii jmenuje se Amigo (rok a půl). Potřeboji poradit jestli se mu nevěnuji moc nebo málo.
Ráno v pět vstanu a hodinu mi běhá u kola (5-10 km). když se vrátíme procvičim pár povelů (to i při ježdění u kola). V osm musim odejít. Dám mu tam různé hračky, schovám mu po domě pamlsky (je zvyklý je hledat), dám mu ještě trochu granulí do misky a čistou vodu a jdu. Amigo má k dispozici větší dům. V jednu hodinu se vracim a jdu s ním ven na procházku cca 5 km do lesa na volno. Pak se vracíme a trénuju s ním povely a občas učím další. Sednu si ven dělám něco na počítači a házím mu na zahradu míček/klacek nebo co si přinese. Cca ve tři hodiny s ním jdu dělat agility (někdy i canicross). Večer s ním dělám nějaké logické věci třeba že mu zdám pod misku pamlsek zamíchám to se stejnýma miskama a má najít kde je pamlsek apod. Večer s nim jdu zase na prochházku ale do parku na hodinu ale ne všude se smí na volno. Pak jdeme spát.............
Dvakrát týdně na cvičák a beru ho do MHD když jedeme do lesa. Je dobře socializovaný a máme dům se zahradou a na zahradě agility dráhu.

Děkuji předem za odpověď

A jaký je dotaz?

26.6.2020 09:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Fiona.Praha napsal(a):
A jaký je dotaz?

asi zda je to pro psa dost nebo málo

26.6.2020 09:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A odpočívá ten pes také někdy? Krom toho když nejste doma - pokud vůbec v tu dobu odpočívá. Učila bych psa odpočívat i v mojí přítomnosti, aby pořád nevyžadoval nějakou akci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2020 09:54

Taky mě napadlo - odpočívá ten pes někdy?
Jako super že se mu tak věnujete, borderka potřebuje vyžití, pohyb a zaměstnání ve velkém množství. Ale za mě je tohle už příliš. Zvolnila bych a naučila psa odpočívat a třeba si jen hrát, hersenwork místo některé aktivity, něco na okusování, jen být spolu a relaxovat.

Další věc co mi vrtá hlavou - pracujete asi jen 5h denně i s cestou? A kdy děláte ostatní věci? Nákupy, domácnost, ...

26.6.2020 10:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.173

GAELLE napsal(a):
asi zda je to pro psa dost nebo málo

Mně to přišlo jako chlubení - hele, jak se psem makám a nenechám ho vydechnout.

Proto se ptám na dotaz.

26.6.2020 10:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Fiona.Praha napsal(a):
Mně to přišlo jako chlubení - hele, jak se psem makám a nenechám ho vydechnout.

Proto se ptám na dotaz.

nevím jak psovi a zrovna BOC ale mně osobně by z tohoto programu po týdnu asi hráblo. a jak píše LM nechápu kdy dotyčný dělá domácí práce a odpočívá
a ta jeho pracovní doba taky "zvláštní"

26.6.2020 10:49
rapotacka11

XXX.XXX.212.58

To je nějaká školní slohovka.
Pochlubilo se nám to na Fauně.
Pes toho má málo.
Chybí mi tam ovce
nebo aspoň pasení balónů.
A bude to dobrý .

26.6.2020 11:11
AnimalsNat

XXX.XXX.165.107

Děkuji za rady, ale nechtěla jsem aby to vypadalo, že Amigo neodpočívá, když nejsem doma tak si žužlá hračky, leží a odpočívá. A já vyjmenovala ty aktivity co děláme a mezitím leží. Ale i tak díky

26.6.2020 12:45
karo2702

XXX.XXX.142.230

AnimalsNat napsal(a):
Děkuji za rady, ale nechtěla jsem aby to vypadalo, že Amigo neodpočívá, když nejsem doma tak si žužlá hračky, leží a odpočívá. A já vyjmenovala ty aktivity co děláme a mezitím leží. Ale i tak díky

Nevím teda, jestli žužlání hraček je úplně odpočinek. Jako žužlání kostí je i tohle pro psa spíš unavující aktivita. Měl by si umět lehnout a spát.
To je ten problém, že každý říká, že když máte borderku, že jí musíte zabavit a dělat hodně aktivit, ale podle mě je u takovýchhle plemen i důležitější naučit je spát a nemít pořád něco v hubě
Nicméně každodenní hodinový běh u kola a agility zní na odrovnání kloubů

26.6.2020 12:59

GAELLE napsal(a):
nevím jak psovi a zrovna BOC ale mně osobně by z tohoto programu po týdnu asi hráblo. a jak píše LM nechápu kdy dotyčný dělá domácí práce a odpočívá
a ta jeho pracovní doba taky "zvláštní"

Celé mi to přijde jako dětský sen.

Přidejte reakci

Přidat smajlík