míšakulička

XXX.XXX.48.65
Dobrý den,
mému štěněti (fence) se v teď v těch vedrech začali dělat takové jakoby beďárky okolo vulvy. Čím to mohu namazat, aby to zmizelo?
Předem děkuji za odpověď.
míšakulička
napsal(a):
Dobrý den,
mému štěněti (fence) se v teď v těch vedrech začali dělat takové jakoby beďárky okolo vulvy. Čím to mohu namazat, aby to zmizelo?
Předem děkuji za odpověď.
Mazat určitě ničím, spíš dezinfikovat a vysušovat (klidně i zapudrovat). Mast to „udusí“ a zapařeniny spíš zhorší. Osobně mám ale zkušenost, že tento problém nesouvisí ani tak s teplem, jako spíš s hormonálním nastavením. U mých fen bych očekával brzký příchod hárání.
Mne bolo poradené keď som mala šteniatko fenky s podobným problémom od chovateľky utierať jej to takými tými vlhčenými obrúskami na intímnu hygienu a pomohlo to. Súvisí to s hormónmi tak ako píše Dasvo, ale u nás to bolo naozaj v mladom šteniatkovskom veku ešte ďaleko pred prvým háraním.
míšakulička

XXX.XXX.145.162
Děkuju moc za reakce. Fence jsou 4 měsíce, tak úplně nepředpokladám, že už by to souviselo s háráním? Každopádně jsem jí na to dala betadine, a cca po 3 hodinách mi připadá, že to vypadá líp.
Uživatel s deaktivovaným účtem

míšakulička
napsal(a):
Děkuju moc za reakce. Fence jsou 4 měsíce, tak úplně nepředpokladám, že už by to souviselo s háráním? Každopádně jsem jí na to dala betadine, a cca po 3 hodinách mi připadá, že to vypadá líp.
4 měsíce - to by už mohla nějaká prepuberta být. Co je to za plemeno? Nebo aspoň velikost.
míšakulička

XXX.XXX.145.162
Je to australský ovčák

napsal(a):
4 měsíce - to by už mohla nějaká prepuberta být. Co je to za plemeno? Nebo aspoň velikost.
vsak jeste neni ani prezubena
míšakulička

XXX.XXX.145.162
napsal(a):
vsak jeste neni ani prezubena
Přezubená kompletně ještě není, ale je pravda, že začala přezubovat ze všech sourozenců jako první. Tak třeba je nějak napřed, i když teda ve 4 měsících mi i na nějakou prepubertu přijde trochu brzy?

míšakulička
napsal(a):
Přezubená kompletně ještě není, ale je pravda, že začala přezubovat ze všech sourozenců jako první. Tak třeba je nějak napřed, i když teda ve 4 měsících mi i na nějakou prepubertu přijde trochu brzy?
me taky.
proste ji to maznete a bude zase dobre :-)

míšakulička
napsal(a):
AUO - asi ano. Když ona ta příroda dokáže občas překvapit. Jak píše petrahei - namázněte.
napsal(a):
AUO - asi ano. Když ona ta příroda dokáže občas překvapit. Jak píše petrahei - namázněte.
Spíš to, co píše "Dasvo". Na zapařeniny není vhodná mast, nýbrž např. něco tekutého. Betadine, co použila zadavatelka...snad, pokud to fenku nějak neštípalo.
míšakulička

XXX.XXX.48.65
fikovnice
napsal(a):
Spíš to, co píše "Dasvo". Na zapařeniny není vhodná mast, nýbrž např. něco tekutého. Betadine, co použila zadavatelka...snad, pokud to fenku nějak neštípalo.
Neštípalo, betadine někdy štípe? A jinak co třeba namáznout krémem na opruzeniny - aviril?

míšakulička
napsal(a):
Neštípalo, betadine někdy štípe? A jinak co třeba namáznout krémem na opruzeniny - aviril?
Jo, betadine štípe. Ale možná jak na co, jak koho. Tvrdil mi lékárník, že tekutý obvaz neštípe, pak jsem ho chtěla zavraždit. Na tohle se používá řepík.
Je to lepší vysušit, jak psal Dasvo. Dětský pudr. Kdyby to vypadalo, že bolí, tak krém. Normálně dětské na opruzeniny.
Ale tak možná by neuškodilo to někomu ukázat.

napsal(a):
Jo, betadine štípe. Ale možná jak na co, jak koho. Tvrdil mi lékárník, že tekutý obvaz neštípe, pak jsem ho chtěla zavraždit. Na tohle se používá řepík.
Je to lepší vysušit, jak psal Dasvo. Dětský pudr. Kdyby to vypadalo, že bolí, tak krém. Normálně dětské na opruzeniny.
Ale tak možná by neuškodilo to někomu ukázat.
Můj pes měl svýho času taky nějakou opruzeninu či co, mazali jsme řepíkovou mastí a po pár namazáních to bylo výrazně lepší...už si přesně nepamatuju, ale do týdne stopro v poho.
napsal(a):
Můj pes měl svýho času taky nějakou opruzeninu či co, mazali jsme řepíkovou mastí a po pár namazáních to bylo výrazně lepší...už si přesně nepamatuju, ale do týdne stopro v poho.
A moje máma zase vyráběla měsíčkovou mast - také byla výborná!
Nicméně na zapařeniny (opruzeniny) bych - aspoň při akutním stavu - nevolila mast. Třeba odvar z daných bylinek - omýt a vysušit.