Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

míšakulička

30.6.2020 10:34
míšakulička

XXX.XXX.48.65

Dobrý den,
mému štěněti (fence) se v teď v těch vedrech začali dělat takové jakoby beďárky okolo vulvy. Čím to mohu namazat, aby to zmizelo?
Předem děkuji za odpověď.

30.6.2020 12:53
Dasvo

XXX.XXX.101.12

míšakulička napsal(a):
Dobrý den,
mému štěněti (fence) se v teď v těch vedrech začali dělat takové jakoby beďárky okolo vulvy. Čím to mohu namazat, aby to zmizelo?
Předem děkuji za odpověď.

Mazat určitě ničím, spíš dezinfikovat a vysušovat (klidně i zapudrovat). Mast to „udusí“ a zapařeniny spíš zhorší. Osobně mám ale zkušenost, že tento problém nesouvisí ani tak s teplem, jako spíš s hormonálním nastavením. U mých fen bych očekával brzký příchod hárání.

30.6.2020 16:18
rennie111

XXX.XXX.7.245

Mne bolo poradené keď som mala šteniatko fenky s podobným problémom od chovateľky utierať jej to takými tými vlhčenými obrúskami na intímnu hygienu a pomohlo to. Súvisí to s hormónmi tak ako píše Dasvo, ale u nás to bolo naozaj v mladom šteniatkovskom veku ešte ďaleko pred prvým háraním.

míšakulička

30.6.2020 18:44
míšakulička

XXX.XXX.145.162

Děkuju moc za reakce. Fence jsou 4 měsíce, tak úplně nepředpokladám, že už by to souviselo s háráním? Každopádně jsem jí na to dala betadine, a cca po 3 hodinách mi připadá, že to vypadá líp.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2020 20:31

míšakulička napsal(a):
Děkuju moc za reakce. Fence jsou 4 měsíce, tak úplně nepředpokladám, že už by to souviselo s háráním? Každopádně jsem jí na to dala betadine, a cca po 3 hodinách mi připadá, že to vypadá líp.

4 měsíce - to by už mohla nějaká prepuberta být. Co je to za plemeno? Nebo aspoň velikost.

míšakulička

30.6.2020 20:43
míšakulička

XXX.XXX.145.162

Je to australský ovčák

30.6.2020 22:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
4 měsíce - to by už mohla nějaká prepuberta být. Co je to za plemeno? Nebo aspoň velikost.

vsak jeste neni ani prezubena

míšakulička

30.6.2020 22:19
míšakulička

XXX.XXX.145.162

vsak jeste neni ani prezubena

Přezubená kompletně ještě není, ale je pravda, že začala přezubovat ze všech sourozenců jako první. Tak třeba je nějak napřed, i když teda ve 4 měsících mi i na nějakou prepubertu přijde trochu brzy?

30.6.2020 22:27

míšakulička napsal(a):
Přezubená kompletně ještě není, ale je pravda, že začala přezubovat ze všech sourozenců jako první. Tak třeba je nějak napřed, i když teda ve 4 měsících mi i na nějakou prepubertu přijde trochu brzy?

me taky.
proste ji to maznete a bude zase dobre :-)

1.7.2020 13:47

míšakulička napsal(a):

AUO - asi ano. Když ona ta příroda dokáže občas překvapit. Jak píše petrahei - namázněte.

1.7.2020 14:10
fikovnice

XXX.XXX.135.155

AUO - asi ano. Když ona ta příroda dokáže občas překvapit. Jak píše petrahei - namázněte.

Spíš to, co píše "Dasvo". Na zapařeniny není vhodná mast, nýbrž např. něco tekutého. Betadine, co použila zadavatelka...snad, pokud to fenku nějak neštípalo.

míšakulička

1.7.2020 14:59
míšakulička

XXX.XXX.48.65

fikovnice napsal(a):
Spíš to, co píše "Dasvo". Na zapařeniny není vhodná mast, nýbrž např. něco tekutého. Betadine, co použila zadavatelka...snad, pokud to fenku nějak neštípalo.

Neštípalo, betadine někdy štípe? A jinak co třeba namáznout krémem na opruzeniny - aviril?

1.7.2020 16:29

míšakulička napsal(a):
Neštípalo, betadine někdy štípe? A jinak co třeba namáznout krémem na opruzeniny - aviril?

Jo, betadine štípe. Ale možná jak na co, jak koho. Tvrdil mi lékárník, že tekutý obvaz neštípe, pak jsem ho chtěla zavraždit. Na tohle se používá řepík.
Je to lepší vysušit, jak psal Dasvo. Dětský pudr. Kdyby to vypadalo, že bolí, tak krém. Normálně dětské na opruzeniny.
Ale tak možná by neuškodilo to někomu ukázat.

1.7.2020 17:26

Jo, betadine štípe. Ale možná jak na co, jak koho. Tvrdil mi lékárník, že tekutý obvaz neštípe, pak jsem ho chtěla zavraždit. Na tohle se používá řepík.
Je to lepší vysušit, jak psal Dasvo. Dětský pudr. Kdyby to vypadalo, že bolí, tak krém. Normálně dětské na opruzeniny.
Ale tak možná by neuškodilo to někomu ukázat.

Můj pes měl svýho času taky nějakou opruzeninu či co, mazali jsme řepíkovou mastí a po pár namazáních to bylo výrazně lepší...už si přesně nepamatuju, ale do týdne stopro v poho.

1.7.2020 22:28
fikovnice

XXX.XXX.55.16

Můj pes měl svýho času taky nějakou opruzeninu či co, mazali jsme řepíkovou mastí a po pár namazáních to bylo výrazně lepší...už si přesně nepamatuju, ale do týdne stopro v poho.

A moje máma zase vyráběla měsíčkovou mast - také byla výborná!
Nicméně na zapařeniny (opruzeniny) bych - aspoň při akutním stavu - nevolila mast. Třeba odvar z daných bylinek - omýt a vysušit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík