Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 Kč
Dobry den,
chtela bych se zeptat. Minuly tyden se nasi fence JRT 12,5 roku objevila velika boule pod krkem ( velikost cca vetsiho pimpongoveho micku), v pondeli jsem s ni byla na veterine. Vzali biopsii s podezrenim na rakovinu miznich uzlin, pry mela zvetsenou jeste jednu uzlinu. Jinak fenka je stale hodne akcni, zere uplne normalne a zazivani tez uplne normalni. A co mi je zahadou a nikde to nemuzu dohledat, dneska se ta boule pod krkem zmensila na velikost vetsiho hrachu a ustoupil i takovy zvlastni otok hlavy co mela. Proto se chci optat, jestli je mozny, ze by se lymfom po biopsii takhle zmensil? Dekuji. Lenka
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nu... zatím máte jen podezření, jestli to dobře chápu. Ze svých zkušeností (pozor, nemám lékařské vzdělání) bych řekla, že pokud je to nějaká nehomogenní struktura s cystami naplněnými tekutinou, jsou změny rozměrů obecně možné (samozřejmě oběma směry).
"Prý měla zvětšenou ještě jednu uzlinu" - kterou? I když vlastně je to jedno - na 99% rozhodne histologie. A moc se mi nezdá, že by se lymfom sám od sebe zmenšil. Neboli to lymfom nejspíš není. Ale dejte vědět, jak to dopadlo, aspoň se poučím(e).
napsal(a):
"Prý měla zvětšenou ještě jednu uzlinu" - kterou? I když vlastně je to jedno - na 99% rozhodne histologie. A moc se mi nezdá, že by se lymfom sám od sebe zmenšil. Neboli to lymfom nejspíš není. Ale dejte vědět, jak to dopadlo, aspoň se poučím(e).
Ani po medikaci - např. Prednison?
Možná bylo myšleno, že jak se do toho řízlo nebo co tam dělali, tak se boule zmenšila.. a ono to klidně možné je. Nikdo zatím neví, co to je. Třeba taková divná reakce na hmyzí štípnutí. Struma. Viroza. Neléčená angína. Já nevím.
napsal(a):
Možná bylo myšleno, že jak se do toho řízlo nebo co tam dělali, tak se boule zmenšila.. a ono to klidně možné je. Nikdo zatím neví, co to je. Třeba taková divná reakce na hmyzí štípnutí. Struma. Viroza. Neléčená angína. Já nevím.
Ono záleží na tom, které 2 uzliny jsou zasažené - pokud jsou to třeba obě na krku, popř. jedna na krku, druhá u hlavy, tak to může být třeba problém v tlamě (třeba zuby)
Ale pokud je jedna na krku, a druhá v břiše nebo na zadní noze, tak už je ten lymfom pravděpodobný.
Proto jsem se ptala na tu druhou uzlinu.
Druha uzlina byla u predni packy na stejne strane. Biopsii brali pouze vzorky injekci na sklicka, ktere posilaji na patologii. Prikldam fotky nedele vs dnesek.
Uvidíte, jaké budou výsledky, ale nepropadejte panice.
U nás úplně stejně vypadal absces. Dokonce to měl pejsek na stejném místě, celou hlavu oteklou... Nakonec mu boule praskla, tekutina vytekla a objevilo se několik osin, které to měly na svědomí.
Nevím, jak u vás s tou uzlinou na nožičce a tak, ale nemyslete hned na nejhorší. Může to dopadnout i dobře. Hlavně se nestresujte, ať se nestresuje ani pejsek. Ty emoce se přenáší. Držím Vám palce, ať to dobře dopadne.
napsal(a):
U nás úplně stejně vypadal absces. Dokonce to měl pejsek na stejném místě, celou hlavu oteklou... Nakonec mu boule praskla, tekutina vytekla a objevilo se několik osin, které to měly na svědomí.
Nevím, jak u vás s tou uzlinou na nožičce a tak, ale nemyslete hned na nejhorší. Může to dopadnout i dobře. Hlavně se nestresujte, ať se nestresuje ani pejsek. Ty emoce se přenáší. Držím Vám palce, ať to dobře dopadne.
Dekuji, doufam v to. Jeste k te uzline u packy, ta byla jen nepatrne zvetsena, zadna boule. Kazdopadne az budou vysledky dam vedet. Jeste jednou dekuji.
napsal(a):
Přesně!
Zrovna před měsícem a půl zněla prvotní diagnoza u mé březí feny lymfom, a nakonec to bylo něco jiného (sice žádná hitparáda, ale léčitelného)
lianka87
napsal(a):
Druha uzlina byla u predni packy na stejne strane. Biopsii brali pouze vzorky injekci na sklicka, ktere posilaji na patologii. Prikldam fotky nedele vs dnesek.
U přední packy - jako předlopatková? Z popisu nejsem úplně moudrá. Ale podle fotografií - takhle se lymfom nechová. Spíš ten absces - když do něj řízli, tak obsah vytekl. Hádám, neviděla jsem.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Přesně!
Zrovna před měsícem a půl zněla prvotní diagnoza u mé březí feny lymfom, a nakonec to bylo něco jiného (sice žádná hitparáda, ale léčitelného)
Od té doby, co se u nás před lety z rakoviny vyklubal zarostlý chlup (a že to bylo se vší operační parádou), to beru s nadhledem. Ono to (preventivní) stresování se neprospívá nikomu. Lepší šetřit síly.
V tomto případě si myslím, že je šance na nějaký relativně dobrý výsledek - jak psaly dámy výše, že by lymfom jen tak zmizel...
lianka87
napsal(a):
Dekuji, doufam v to. Jeste k te uzline u packy, ta byla jen nepatrne zvetsena, zadna boule. Kazdopadne az budou vysledky dam vedet. Jeste jednou dekuji.
Jo a vzali krev na hematologii (krevní obraz)?
vierka22111989
XXX.XXX.234.73
Dobry den, a mozem sa opytat o aku chorobu teda nakoniec islo? Dakujem