Pes krade naše oblečení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2020 08:30
tereza.krato

XXX.XXX.139.148

Ahoj, mám rok a půl starého křížence, ještě hravé štěně. V pokoji, kde spí, máme skříň s ponožkama. Jednoho dne se mu z otevřené skříně podařilo jednu ukrást a měl z toho ohromnou radost, chtěl si se mnou hrát a honit se. Ze začátku to byla sranda když ponožky ukradl jednou za čas, no bohužel jsem si to zapříčinila sama, ale teď stačí nechat skříň na 5 sekund pootevřenou a krade ponožky jednu za druhou. Když mu ji vezmu a nestihnu mezi tím skříň zavřít, jde si pro další. Nedělám skoro už nic jiného, během převlíkání tam stihne jít tak 5x. Prosím o radu jak ho to odnaučit. Čím víc se o to snažím, tím víc se mi zdá, že je začíná krást. Zkoušela jsem si ho nevšímat když ponožku vezme, vedlo to pouze k roztrhaným ponožkám. Když jdu naštvaně za ním a vezmu mu ji, chce se přetahovat (o provaz normálně nemá zájem) a utíkat přede mnou. Děkuji za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2020 08:36

udělala jsi z toho bezva hru....
takže - mít skříň zavřenou
a psa učit poslušnosti (jako třeba pusť, místo a úplně všechno ostatní.....)

2.7.2020 08:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

tereza.krato napsal(a):
Ahoj, mám rok a půl starého křížence, ještě hravé štěně. V pokoji, kde spí, máme skříň s ponožkama. Jednoho dne se mu z otevřené skříně podařilo jednu ukrást a měl z toho ohromnou radost, chtěl si se mnou hrát a honit se. Ze začátku to byla sranda když ponožky ukradl jednou za čas, no bohužel jsem si to zapříčinila sama, ale teď stačí nechat skříň na 5 sekund pootevřenou a krade ponožky jednu za druhou. Když mu ji vezmu a nestihnu mezi tím skříň zavřít, jde si pro další. Nedělám skoro už nic jiného, během převlíkání tam stihne jít tak 5x. Prosím o radu jak ho to odnaučit. Čím víc se o to snažím, tím víc se mi zdá, že je začíná krást. Zkoušela jsem si ho nevšímat když ponožku vezme, vedlo to pouze k roztrhaným ponožkám. Když jdu naštvaně za ním a vezmu mu ji, chce se přetahovat (o provaz normálně nemá zájem) a utíkat přede mnou. Děkuji za rady

Máte doma dveře?

Pokud ano, tak je jednoduše zavřete až se budete převlíkat, a psa nechte za nimi...

2.7.2020 08:40

Naučte ponožky uklízet sebe nebo psa. Těch 5 vteřin prostě zrušte, neberte psa do té místnosti a vymyslete jinou zábavu stejného druhu.
Dejte mu ponožku, aby ji odnesl do skříně. Běžte s tou ponožkou a s ním a naučte povel pustit. Ale asi nejdřív ten povel :-)
Najděte věci, které může lovit po bytě a které Vám nebudou vadit. Třeba pamlsky, pískací hračky, bez těch se určitě obejdete :-)
Můj pes má radost, když běží za zajícem. Tak to jsem zatrhla, ale nechala ho lovit myši a míček. Má taky dovolený lov nákupu z krabice. Cítí se užitečný a děsně chytrý.

2.7.2020 19:31
fikovnice

XXX.XXX.55.10

Myslím, že vše je v naprostém pořádku! Problém začněte řešit, až si Váš pes začne Vaše oblečení oblékat a chodit v něm!

2.7.2020 21:07

Já teda nevím, jak to mají ostatní, ale u štěňat a mladých psů všechno uklízím, zavírám, dávám vysoko z dosahu psa. Věci, co se mu přesto podaří "znárodnit" odebírám a říkám, že to je "fujky, fujky"....a ono to časem tak nějak asi odezní nebo co.

Teď to vidím s novým štěnětem, jak rychle jsme se naučili dávat opět všechno z dosahu.

Jo a jinak, moje nová malá psí holka, má košík, kde jsou "její" ponožky, co už jsou třeba roztrhaný, stará trička, ručníky...takže může rabovat beztrestně, akorát to večer posbírám, dám zpátky a ráno může začít nanovo.
Jo a taky má "svoje" boty....ve spodní polici botníku, já jí tu botu sice seberu, s tím, že tohle pejsci brát nesmí, ale zároveň když jí poničí, tak se nic neděje, stejně jsou na vyhození.

2.7.2020 21:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já teda nevím, jak to mají ostatní, ale u štěňat a mladých psů všechno uklízím, zavírám, dávám vysoko z dosahu psa. Věci, co se mu přesto podaří "znárodnit" odebírám a říkám, že to je "fujky, fujky"....a ono to časem tak nějak asi odezní nebo co.

Teď to vidím s novým štěnětem, jak rychle jsme se naučili dávat opět všechno z dosahu.

Jo a jinak, moje nová malá psí holka, má košík, kde jsou "její" ponožky, co už jsou třeba roztrhaný, stará trička, ručníky...takže může rabovat beztrestně, akorát to večer posbírám, dám zpátky a ráno může začít nanovo.
Jo a taky má "svoje" boty....ve spodní polici botníku, já jí tu botu sice seberu, s tím, že tohle pejsci brát nesmí, ale zároveň když jí poničí, tak se nic neděje, stejně jsou na vyhození.

U nás je to tak - teda bylo, vždy, když byli psi malí a mladí - nechci aby kousal boty? Žádné mu nedám, ani staré, protože jak pes rozliší boty na vyhození od těch, co nosím?
Jak rozliší ponožky na hraní od těch, které na hraní nejsou?

2.7.2020 22:10

Mám plyšového medvídka a malého divočáčka, sedí na posteli. Sedí tam i megí. Své nestvůrky má v koši na hračky (ve kterém má sedět ona, ale sedí na posteli). Když mě chce "naštvat", naznačuje, že žere medvídka, a bokem kouká, jestli koukám. A když zjistí, že koukám, směje se a vrtí a někdy jej i shodí na zem!
Ví, že je to můj medvídek. Jak? Jsem jí to řekla - trhej očička svému medvídkovi.

2.7.2020 22:18

Nejlepší rada, kterou jsem kdy dostala ohledně štěňat, byl jednoznačně nápad jít na podlahu na všechny čtyři a optikou štěněte projít a prohledat celý byt/dům ještě než si jej přivezu. Následně odstranit/zabezpečit vše potenciálně nebezpečné a uklidit vše, co nemá podlehnout zkáze.

A k zadavatelce... Já vždycky říkám, představte si, jak bude ten návyk roztomilý příštích 15 let při třeba 40 kg psa... Optimální je - a snad se z tohoto poučíte - dobře si rozmyslet, co je ok a co nikoli dopředu, a od začátku zaujmout správný postoj. Rady na optimalizaci aktuálního chování byly zmíněny výše ostatními, nebudu je tedy opakovat.

2.7.2020 22:33

U nás je to tak - teda bylo, vždy, když byli psi malí a mladí - nechci aby kousal boty? Žádné mu nedám, ani staré, protože jak pes rozliší boty na vyhození od těch, co nosím?

No tak mě se spíš osvědčilo trénování "že boty se nepapaj" právě na starých botách.

Nepotřebuju boty schovávat, potřebuju, aby se naučil, že boty má nechat na pokoji.
Zatím mi to funguje.

2.7.2020 22:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

přesně můj kamarád s vestajem. Skákal po něm - on může vždyt mám na sobě montérky.
pak přišly jeho dcery v šatičkách nebo v bílých kalhotech a jak měl chudák pes rozlišit že najednou skákat nesmí? A dostával na zadek

2.7.2020 22:51

GAELLE napsal(a):
přesně můj kamarád s vestajem. Skákal po něm - on může vždyt mám na sobě montérky.
pak přišly jeho dcery v šatičkách nebo v bílých kalhotech a jak měl chudák pes rozlišit že najednou skákat nesmí? A dostával na zadek

Tak to je základ...montérky nemontérky, je jedno co mám na sobě, fakt nechci, abych přišla z práce a víc než padesátikilovej pes mě vítal tím, že mi bude skákat po hlavě. Takže už od štěněte....pohladím tě, přivítám se s tebou jen a pouze, pokud máš všechny čtyři packy na zemi.

Tohle mi snad přijde jako úplně to nejjednodušší, co psa můžu naučit.

2.7.2020 22:55
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Tak to je základ...montérky nemontérky, je jedno co mám na sobě, fakt nechci, abych přišla z práce a víc než padesátikilovej pes mě vítal tím, že mi bude skákat po hlavě. Takže už od štěněte....pohladím tě, přivítám se s tebou jen a pouze, pokud máš všechny čtyři packy na zemi.

Tohle mi snad přijde jako úplně to nejjednodušší, co psa můžu naučit.

však to nebyl můj pes. a náš neskákal. a prý jako štěně nikdy nic nezničil a neroztrhal. aniž se mu kdo věnoval a něco ho učil............

2.7.2020 22:58

No tak mě se spíš osvědčilo trénování "že boty se nepapaj" právě na starých botách.

Nepotřebuju boty schovávat, potřebuju, aby se naučil, že boty má nechat na pokoji.
Zatím mi to funguje.

U nás byly boty "Fuj!" od začátku. Všechny. Prevence - nenechávat je v dosahu psa, a nabídnout kousání něčeho dovoleného...

2.7.2020 23:04

GAELLE napsal(a):
však to nebyl můj pes. a náš neskákal. a prý jako štěně nikdy nic nezničil a neroztrhal. aniž se mu kdo věnoval a něco ho učil............

Tak to nebylo na tebe.... To bylo na toho pána, kterému to v montérkách nevadí

Jo a jsou i světlé vyjímky, které nic neničí, neskáčou....jednoho mám doma, ten tak max roztrhá leták, co spadnul ze stolku a i to si myslím, že dělá za účelem úklidu....

2.7.2020 23:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Tak to nebylo na tebe.... To bylo na toho pána, kterému to v montérkách nevadí

Jo a jsou i světlé vyjímky, které nic neničí, neskáčou....jednoho mám doma, ten tak max roztrhá leták, co spadnul ze stolku a i to si myslím, že dělá za účelem úklidu....

skákal na povel. když jsme ho vyzvali to nám opřel packy o ramena a olízl obličej

hmn

3.7.2020 09:56
hmn

XXX.XXX.4.31

"Žádné mu nedám, ani staré, protože jak pes rozliší boty na vyhození od těch, co nosím?
Jak rozliší ponožky na hraní od těch, které na hraní nejsou?"

můj pastevec se v důsledku učení pusť naučil věci (jako obuv, vložky apod.) přinášet a "ptát se", jestli tohle může nebo ne......

3.7.2020 10:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Asi je mu zima.

3.7.2020 14:12

hmn napsal(a):
"Žádné mu nedám, ani staré, protože jak pes rozliší boty na vyhození od těch, co nosím?
Jak rozliší ponožky na hraní od těch, které na hraní nejsou?"

můj pastevec se v důsledku učení pusť naučil věci (jako obuv, vložky apod.) přinášet a "ptát se", jestli tohle může nebo ne......

To je šikovný. Ale já nějak postrádám smysl toho, nechat psovi kousat boty. I oblečení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík