MiniTof

XXX.XXX.237.166
Narazila jsem na tyto granule, česká receptura, vyráběno v Holandsku.
Můžu poprosit o názory stran složení? Máme 3měsiční kavalírku, zatím na Husse (od chovatele), chceme postupně změnit a dopracovat se ke krmeni ráno granule, večer BARF.
Mohly by tyto granule být pro toto vhodné?
Děkuji předem za reakce.
Rufruf minigranule krocan a treska
Složení
Živočišné složky: čerstvé krůtí maso 27%, treska 16% (upravená enzymy), celé vejce 5,8%, lososový olej 2,4%.
Pozn. granule obsahují celkem 51,2% živočišných složek, které dále doplňujeme o kvalitní ovoce, zeleninu a bylinky.
Zelenina a superpotraviny: čerstvé batáty 27%, sušené řepné řízky 4%, bramborový škrob, pivovarské kvasnice, minerály, lněné semínko, slunečnicový olej, mrkvové vločky, sušené brusinky, směs bylinek (petržel, rozmarýn, kopřiva, heřmánek, šalvěj, tymián, koriandr, pampeliška, lékořice), výtažek z měkkýšů a korýšů (zdroj glukosaminu), chondroitin sulfát.
Analytické složky: hrubý protein 25,50 %, hrubý tuk 11,70 %, vlhkost 10,0 %, hrubá vláknina 2,80 %, hrubé popeloviny 7,90 %, vápník 1,1 %, fosfor 0,9 %.
Vitamíny a stopové prvky: Vitamín A 15 000 IU/kg, Vitamín D3 1500 IU/kg, Vitamin E 250 mg/kg, Vitamin K3 1,6 mg/kg, Vitamin B1 7,2 mg/kg, Vitamin B2 10,8 mg/kg, Niacin 45 mg/kg, kyselina pantothenová 20 mg/kg, Vitamin B6 4 mg/kg, Vitamin B12 10,8 mcg/kg, Biotin 400 mcg/kg, Cholinchlorid 808 mg/kg, kyselina listová 1 mg/kg, Vitamín C 20 mg/kg.
Železo 75 mg/kg, mangan 27 mg/kg, měď 13 mg/kg, zinek 133 mg/kg, jod 1,3 mg/kg, selenium 0,25 mg/kg.
Popis produktu
Tyto granule se pyšní hypoalergenní bezobilnou recepturou, která obsahuje pouze živočišné bílkoviny s ověřeným původem. Základem je čerstvá krůta z volného chovu (svalovina) a treska (celá) pocházející z moře, ulovená trvale udržitelným způsobem rybolovu (MSC certifikace). Kromě masa jsme do granulí přidali celé vejce a porci lososového oleje, což je velmi kvalitní zdroj tuků a minerálů. Receptura neobsahuje masové moučky, dochucovadla, konzervanty ani barviva.
Granule připravujeme lisováním za čerstva, což je šetrný způsob výroby z čerstvých surovin za nízkých teplot. Takto vyrobené granule mají více výživových hodnot, jsou také mnohem chutnější a lépe stravitelné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Maso jí k tomu budete muset dát hned, je to takový slabý odvar. Dávkování sedět nebude, ale zkusit to můžete, pak napište.
Psi z lisovaných nadšení nejsou, jsou nevýrazné - protože vůni a chuť dělá tuk a tady je ho málo, málo i pro štěně.
Za čerstva :-) na 90 .. tak vaří granule už téměř celý svět.. ale co je tam za čerstva na 90? v lisu pokojová teplota :-) a suší se to sluníčkem, že :-)
Je to nějaké nedodělané. Ne že by suroviny byly špatné, ale co to je za zmatené složení? Treska je čerstvá, ale upravená enzymy? Takže hydrolyzát nebo proteinový koncentrát nebo co si mám domyslet?
https://www.youtube.com/watch?v=GI1r55WQ1dM
Vitamin K3 nemá v krmivu co dělat, zkuste to, až ho zruší.
Co tím chci říct.. co je přírodního, šetrného a raw na K3? Zatím je to zmatek, počkám, až to spraví. Jejich popis hledání fabriky je úsměvný.. takových je 12 do tuctu. Tipuji, že se tam vaří Bardog a podobné.
MiniTof

XXX.XXX.237.166
Dekuji moc za reakci. Já se popravdě v těch různých značkách a typech granulí ztrácím... Ráda bych vybrala nějaké, které mohu kombinovat s masem (ráno gr., večer Barf), měla jsem vybrané Black angus junior, ale pak mě odradila velikost granulek- pro 2,5kilove stene kavalirka příliš velké, mini variantu nedělají. Byly mi doporučeny Yoggies, ale ty mi zas nejsou pro svou marketingovou kampaň moc sympatické... Takže zatím tápu, ovšem na Husse určitě deledobe zůstat nechci.
Za každou radu předem diky!
MiniTof
napsal(a):
Dekuji moc za reakci. Já se popravdě v těch různých značkách a typech granulí ztrácím... Ráda bych vybrala nějaké, které mohu kombinovat s masem (ráno gr., večer Barf), měla jsem vybrané Black angus junior, ale pak mě odradila velikost granulek- pro 2,5kilove stene kavalirka příliš velké, mini variantu nedělají. Byly mi doporučeny Yoggies, ale ty mi zas nejsou pro svou marketingovou kampaň moc sympatické... Takže zatím tápu, ovšem na Husse určitě deledobe zůstat nechci.
yoggies jsme krmili ve 13 letech velkého křížence. Bylo to v pohodě.Doporučila nám je veterinářka která mu trhala zuby. Předtím měl Brit Care. a dávali jsme mu i maso, těstoviny, rýži, psí salámy a další. Nebyl jen na granulích. Ale ovoce ani zeleninu nechtěl.
MiniTof
napsal(a):
Yoggies jsou jediné granule, které náš pes sežere i když nejsou polité vývarem.
Mně to složení připadá dost strašné. Netuším, jaká je cena, ale tohle jsou prostě průměrné (možná podprůměrné) granule. Zajímalo by mě, co je „česká receptura vyráběná v Holandsku“. :-( Ovšem jako přílohu k masu bych to bral.
Ad Yoggies:
Mám všežravé psy, ale tyhle granule moc nechtěli.
K těm Vašim vybraným:
Myslím si, že se velikosti granulí bát nemusíte. I malé štěně si poradí s většími granulemi. Je určitě lepší, když bude muset kousat, než když granule z misky „vysaje“ a polkne.
Dasvo
napsal(a):
Mně to složení připadá dost strašné. Netuším, jaká je cena, ale tohle jsou prostě průměrné (možná podprůměrné) granule. Zajímalo by mě, co je „česká receptura vyráběná v Holandsku“. :-( Ovšem jako přílohu k masu bych to bral.
Ad Yoggies:
Mám všežravé psy, ale tyhle granule moc nechtěli.
K těm Vašim vybraným:
Myslím si, že se velikosti granulí bát nemusíte. I malé štěně si poradí s většími granulemi. Je určitě lepší, když bude muset kousat, než když granule z misky „vysaje“ a polkne.
Vidíte a můj starší pes má raději menší granule, i když má zuby ještě všechny.
Tom23

XXX.XXX.79.36
My Rufem krmíme - přecházeli jsme z Barking heads které jsou ještě o něco dražší a všichni naši 3 psi jsou nadšení (2 jezevčíci senioři a 1 NO dospělý). Zatím krmíme 4 měsíce a granule se jim neojedly, hovínka jsou pevné a nesmrdí. Jezevčíkům dáváme minigranule a NO klasickou velikost a vše ok. S NO chodíme na cvičák a rozhodně se mi nezdá, že bych mu k tomu něco musel dávat (nehubne).
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!