Fixace nohou při změnách poloh

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JarkaH

5.7.2020 15:30
JarkaH

XXX.XXX.45.95

Co se vám osvědčilo - jak nejlépe učit psa, aby při změnách poloh sedni, lehni, vstaň fixoval zadní nohy? Nebo se vám osvědčilo fixovat přední?
Zjistila jsem, že při sedni, lehni fixuje zadní a vstává vždy s pohybem zadních.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2020 15:57

Je to jedno, vzdycky bude nejaka kombinace poloh neprirozena a budete ji muset ucit

JarkaH

5.7.2020 21:43
JarkaH

XXX.XXX.45.95

Proto se ptam na tipy,co se komu osvedcilo - jak to ucit. 😀

5.7.2020 22:28

JarkaH napsal(a):
Proto se ptam na tipy,co se komu osvedcilo - jak to ucit. 😀

Podle psa.
Vetsinou neco nabizi ochotneji.
Vetsina lidi, co dela OB fixuje zadek jsem koukala.
Ja to nechapu - a tak fixuji predek
Figle - pohybovy stereotyp, bedynka, target, klikr.
A dobre rozmyslet treninky.

JarkaH

5.7.2020 23:38
JarkaH

XXX.XXX.45.95

Target zvlada pres povel predni, na zadnich makame, ale nedokazu ho ani pres navedeni pamlskem navest tak, aby pri "vstan" neudelal krok zadnima. Zadni si zacal fixovat sam.
Kdyz koukam na videa belgicaku, jak dělají polohy,mam pocit, ze moji psy maji uplne jinak uzpusobenou kostru 😁

6.7.2020 06:42

JarkaH napsal(a):
Target zvlada pres povel predni, na zadnich makame, ale nedokazu ho ani pres navedeni pamlskem navest tak, aby pri "vstan" neudelal krok zadnima. Zadni si zacal fixovat sam.
Kdyz koukam na videa belgicaku, jak dělají polohy,mam pocit, ze moji psy maji uplne jinak uzpusobenou kostru 😁

Ted asi uplne nechapu:
Zacal si sam fixovat zadni, ale pri vstan udela krok zadnima?
Z jake kombinace? Ze sedu nebo z lehu?

O kostre si myslim, to moc neni.
Spis o odmenovani, o tom jak se psem pracujete, jestli ho napr.ucite aktivne pouzivat zadni nohy.

Potrebujete ty polohy na OB naucit?

JarkaH

6.7.2020 09:12
JarkaH

XXX.XXX.45.95

Na sedni i lehni mu zustavali zadni na stejnem miste od zacatku, kdy jsme cvicili jen tak, kdyz jsem zacala odmenovat jen hezky sed a hezky leh - ne valeni po stehe.Nenavadela jsem pamlskem. Ted chci fixaci kvuli OB. Ukroci si kdyz leha ze sedu i z lehu. Umi couvat, target zadnima cvicime, v lese ho navadim zadnima na parezy, couva pres padle stromy. Tak myslim, ze vi, ze ty nohy vzadu ma😀
S tou kostrou jsem si delala srandu 😉 jsou ve srovnani s mojima psiskama jak roboti 😁

6.7.2020 13:45

jestli to myslite s OB vazne - doporucuji si zaplatit aspon par lekci s trenerem.
konkretne na ty polohy maji hafo dobrych rad.
resite zaklady -a ty jsou nejdulezitejsi. je lepsi to spravne naucit od zacatku nez odnaucovat chyby.

neresila jsem fix dlouho - delam sportovku a tam to zase neni tak horke s tim nepohnutim se.
a kdyz pak prislo na to, ze uz jsem to chtela -byl strasny problem psy predelavat.
u mladeho se ted snazim od zacatku, aby opravdu ten fix prednich mel a je to mnohem jednodussi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík