Štěně nechce čůrat venku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2020 20:47
petája

XXX.XXX.42.39

Rodiče si pořídili štěně pudlíka, teď jsou mu 4 měsíce, brali si ji ve skoro 9 týdnech. Je to již jejich čtvrtá fenka, pudlíky chovají skoro 40 let. Toto štěndo se vůbec nechce naučit kakat a čůrat venku. Chodí s ní několikrát za den na malé i větší procházky a fenka přiběhne domů a první co se vyčůrá a pak vykaká ( pokud se jí chce) do svého oblíbeného rohu. Čůrá kde se jí zamane. Chodí tedy na podložky, ale také má dny, kdy chodí - jakoby schválně mimo. Myslíme si, že chovatelka - od které ji máme, štěňata vůbec neučila ven a venku asi vůbec do jejich prodeje nebyly, venčily se podle mne jen v domě.
Prosím vás zkušenější, jak fenku naučit čůrat/kakat venku, kdyby se jí to povedlo ze začátku aspoň občas...
Děkujeme za rady...

6.7.2020 20:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

odstranit podložky, plíny a hadry !!! Je možné že psa takto naučila bohužel chovatelka
štěně schválně nic nedělá. Sledovat, ihned vyvést ven, pochválit, odměnit.
Hlavně za potřebu v domě netrestat.Chce to trpělivost a čas. Ať se daří

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2020 21:36

Chodit často nestačí. Musí se chodit v pravý čas. To je : Když se štěně vzbudí, popadnout a ven. Když si štěně hraje a najednou se zastaví a "zamyslí" - popadnout a ven. Nevodit, nosit. V náruči se vám nevyčůrá, na vodítku ano.
A jak psáno přede mnou - odstranit všechny podložky, hadry, plíny a nevím co dalšího si majitelé malých psů vymýšlí, aby nemuseli běhat, když zrovna "nemůžou" - na Nově běží zprávy a na Barandově seriál.........
Štěně nepochopí proč někdy doma může a jindy ne. Proč na plínu může a na ručník, který upadl nemůže.
Jako někdy je to výhoda, když to pes umí doma - kolikrát já jsem svého předchozího psa přesvědčovala, že balkon je vlastně taky venku, nepřesvědčila - ale draze se za to platí nečistotností psa a smrdutým příbytkem.

6.7.2020 21:37

A netrestat, nosíček nemáchat - tak leda sobě. Za to, že jste ho nepopadli a nevynesli včas.

6.7.2020 22:22

A já bych ještě připsala, že některá štěňata zkraje spíš čůrají ve známém prostředí. Takže na první místo...trávu...nejblíž u baráku a tam chodit tak dlouho, dokud se štěndo nevyčůrá a pak teprve zábava...hraní, procházka.
Na bobánek je zase lepší pohyb, rozhýbat střevy, taky bych zkraje, než to pochopí chodila kolem baráku, furt dokolečka....za chvíli z toho bude nudné místo a štěně tak bude mít čas i na jiný věci, než na čůrání.

A samozřejmě to vynášení a chválení za vykonání potřeby venku...to je základ.

Ono, když má člověk zahradu, tak je to jednodušší....mám štěně 3 měsíce a už doma loužičky nedělá, doběhne si ven nebo si kňourne, ale musí se jít hned, ale třeba ráno se mi stávalo, že se malá vzbudila dřív než já (bohužel ta potvora nechce spát se mnou v posteli a než se ke mě do ložnice dorabala, tak někde po cestě loužičku pustila. Tak mám prostě budík na 4:15...protože nejdřív se mi vzbudila v půl pátý někdy v půl šestý někdy později, ale už to neriskuju, prostě holt vstanu dřív, uděláme "čúranda"...to děláme dalo by se říct na povel a tradá ještě hajat.

I když ten základ už měla feňule asi od chovatelky. Štěňata měla místnost navazující na venkovní výběh a na noc doma, s tím, že kolem půlnoci se šlo ještě venčit. Pro mě půlka práce. Chápu, že v paneláku to třeba s odchovem pudlíků takhle nejde, ale pokračovat s podloužkou je dle mého blbost. Nějaký pes se naučí, přeučí bez problémů, ale zatím sto procent psů, o kterých vím, že mají s konáním potřeby doma problém, jsou pejsci na plínách, záchůdkách atd.
Já třeba mám všude natažený deky na velkých plochách..nestihli jsme to, malá udělala loužičku, tak se deka hodí do pračky a natáhne se jiná....žádné "tady na tu plínku budeš chodit"

6.7.2020 22:22
fikovnice

XXX.XXX.135.11

petája napsal(a):
Rodiče si pořídili štěně pudlíka, teď jsou mu 4 měsíce, brali si ji ve skoro 9 týdnech. Je to již jejich čtvrtá fenka, pudlíky chovají skoro 40 let. Toto štěndo se vůbec nechce naučit kakat a čůrat venku. Chodí s ní několikrát za den na malé i větší procházky a fenka přiběhne domů a první co se vyčůrá a pak vykaká ( pokud se jí chce) do svého oblíbeného rohu. Čůrá kde se jí zamane. Chodí tedy na podložky, ale také má dny, kdy chodí - jakoby schválně mimo. Myslíme si, že chovatelka - od které ji máme, štěňata vůbec neučila ven a venku asi vůbec do jejich prodeje nebyly, venčily se podle mne jen v domě.
Prosím vás zkušenější, jak fenku naučit čůrat/kakat venku, kdyby se jí to povedlo ze začátku aspoň občas...
Děkujeme za rady...

OT - ta profilovka - nádherná čičina - je to MCO?

6.7.2020 22:27
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chodit často nestačí. Musí se chodit v pravý čas. To je : Když se štěně vzbudí, popadnout a ven. Když si štěně hraje a najednou se zastaví a "zamyslí" - popadnout a ven. Nevodit, nosit. V náruči se vám nevyčůrá, na vodítku ano.
A jak psáno přede mnou - odstranit všechny podložky, hadry, plíny a nevím co dalšího si majitelé malých psů vymýšlí, aby nemuseli běhat, když zrovna "nemůžou" - na Nově běží zprávy a na Barandově seriál.........
Štěně nepochopí proč někdy doma může a jindy ne. Proč na plínu může a na ručník, který upadl nemůže.
Jako někdy je to výhoda, když to pes umí doma - kolikrát já jsem svého předchozího psa přesvědčovala, že balkon je vlastně taky venku, nepřesvědčila - ale draze se za to platí nečistotností psa a smrdutým příbytkem.

"...a najednou se zastaví a "zamyslí"..."

K tomuto bych doplnila, že všichni naši vořešáci, když byli malinká štěnda a učila se čistotě, tak se nejen "zamysleli", ale začali být "nervózní", něco hledali, otáčeli se dokola...možná to blbě popisuju... Ale takto to bylo u nás. Jak začal (třeba ten současný vestaj) "cosi" hledat, točit se dokolečka, apod., tak jsem jej hned popadla a pádili jsme ven. A bylo fuk, že na mě třeba ve výtahu trošku čůrnul - zbytek udělal venku a byl vždy velmi chválen. Čistotnosti jsme jej naučili velmi rychle.

7.7.2020 00:05
petája

XXX.XXX.42.39

fikovnice napsal(a):
OT - ta profilovka - nádherná čičina - je to MCO?

Zakladatelka: Ne ne, nasi jsou si myslim ve vychove pejska docela zbehli, cumak v louzicce nemachaji atd. Mame vyhodu venkova, takze sotva se pejsek vzbudi, sprintuje mama klidne v pyzamu honem s pejskem ven...kdyz se venku vyjimecne zadari, tak hodne chvali i odmena je....
Vzdycky kdyz to vypada, ze se pejskovi chce, jde s ni klidne i na hodinu ven, pochodi si venku, fenka ma samozrejme milion zajmu a prijdou domu a vycuri se, pripadne bobek...
Ti predchozi pejsci to pochopili docela rychle a byla louzicka obcas...proto jsme z tohoto docela prekvapeni..

Pro FIKOVNICE: Toto je prosim kocicka domaci, nekdo pohodil na ulici malinke kotatko, tak jsme se ho pred 4 lety ujali, bylo to v prosinci, dva dny po vanocich...Pritel nemel rad kocky, ale tato ho uplne okouzlila, ze zmenil nazor, je moc hodna...Beha volne venku, hodne se drzi u domu a na noc chodi spat vetsinou domu do chodby se psem v pelisku (s am. stafordem - vzacne pratelstvi)
Netusila jsem, ze by to mohlo byt nejake plemeno, co je to prosim MCO?

7.7.2020 05:00

"Vzdycky kdyz to vypada, ze se pejskovi chce, jde s ni klidne i na hodinu ven, pochodi si venku, fenka ma samozrejme milion zajmu a prijdou domu a vycuri se, pripadne bobek."..

Tak potom možná zkusit posadit na trávu a "čůůůráme" - žádné blbnutí se nekoná. Nechceš? Tak se jde domů. Třeba na minutu....a popadnout a zase ven a "čůůůráme" a žádná zábava. A teprve když se vyčůrá, následuje procházka, hra atp.
Přidávala bych ten povel, vyplatí se, když se pak třeba spěchá.

7.7.2020 05:05
rapotacka11

XXX.XXX.212.97

- pudlíky chovají skoro 40 let.....
Holt zestárli ....
jinak to nevidím.

Za 2 týdny (a to přeháním) to pes musí umět, kór čtyřměsíční.
Člověk se na to prostě musí zaměřit.

7.7.2020 07:20

"Vzdycky kdyz to vypada, ze se pejskovi chce, jde s ni klidne i na hodinu ven, pochodi si venku, fenka ma samozrejme milion zajmu a prijdou domu a vycuri se, pripadne bobek."..

Tak potom možná zkusit posadit na trávu a "čůůůráme" - žádné blbnutí se nekoná. Nechceš? Tak se jde domů. Třeba na minutu....a popadnout a zase ven a "čůůůráme" a žádná zábava. A teprve když se vyčůrá, následuje procházka, hra atp.
Přidávala bych ten povel, vyplatí se, když se pak třeba spěchá.

fenka ma samozrejme milion zajmu a prijdou domu a vycuri se, pripadne bobek...

A to je přesně ono, panička to dělá dobře, snaží se, ale ta potvůrka na to prostě venku nemá čas a když přijde domů, tam už to zná dobře, není důvod se s něčím seznamovat a je čas na vykonání potřeby.

Takže jak je psáno...žádná zábava než se vyčůrá, s tím "nosit zpět domů" to jsem teda nikdy nezkoušela, ale za pokus to stojí, ale to se paní asi dost naběhá.

Přijde mi vtipný, jak to mají štěňata s těma svěračema....když se chystaj udělat to doma, tak to to nevydržej ani než si člověk nazuje boty, ale venku, když mají "jinou práci", to toudrží až dom.

Pro zadavatelku:
píšete, že bydlení je na venkově.....dům se zahradou nebo bytovka??

7.7.2020 08:01

a moje pyrenejské štěňátko se nejen nezamyslelo, ono mnohdy ani nezastavilo....

7.7.2020 09:18

a moje pyrenejské štěňátko se nejen nezamyslelo, ono mnohdy ani nezastavilo....

7.7.2020 09:19
petája

XXX.XXX.42.39

fenka ma samozrejme milion zajmu a prijdou domu a vycuri se, pripadne bobek...

A to je přesně ono, panička to dělá dobře, snaží se, ale ta potvůrka na to prostě venku nemá čas a když přijde domů, tam už to zná dobře, není důvod se s něčím seznamovat a je čas na vykonání potřeby.

Takže jak je psáno...žádná zábava než se vyčůrá, s tím "nosit zpět domů" to jsem teda nikdy nezkoušela, ale za pokus to stojí, ale to se paní asi dost naběhá.

Přijde mi vtipný, jak to mají štěňata s těma svěračema....když se chystaj udělat to doma, tak to to nevydržej ani než si člověk nazuje boty, ale venku, když mají "jinou práci", to toudrží až dom.

Pro zadavatelku:
píšete, že bydlení je na venkově.....dům se zahradou nebo bytovka??

Řadovka, bohužel s neoplocenou zahradou (společné prostory), ale travičku má hned u domu, louku také, takže venčící prostory super...
Štěndo je oproti dřívějším hodně akční...přes den se vůbec nezastaví, ani si nechce pospat - odpočinout, ale zase pak krásně spí od večera až do rána....

7.7.2020 09:32
petája

XXX.XXX.42.39

rapotacka11 napsal(a):
- pudlíky chovají skoro 40 let.....
Holt zestárli ....
jinak to nevidím.

Za 2 týdny (a to přeháním) to pes musí umět, kór čtyřměsíční.
Člověk se na to prostě musí zaměřit.

Prosím vás, moji rodiče jsou velmi aktivní důchodci, kdyby na psa nestačili, tak by si dalšího nepořizovali. U nás byli i psi vždycky sportovněji založení, žádní gaučáci.
Pudly si oblíbili pro jejich chytrost, dokonce ti první chodili se mnou (jako dítětem) na cvičák a naučili se i zadržet pachatele na rukáv (i když si je potom na tom rukávu odnesl )
Takže stářím to asi nebude
Právě že běžné metody naučení se venčení prostě selhávají, je to fakt zlobivá dračice...proto píšu sem a ptám se na rady zkušenějších...

7.7.2020 10:06

petája napsal(a):
Řadovka, bohužel s neoplocenou zahradou (společné prostory), ale travičku má hned u domu, louku také, takže venčící prostory super...
Štěndo je oproti dřívějším hodně akční...přes den se vůbec nezastaví, ani si nechce pospat - odpočinout, ale zase pak krásně spí od večera až do rána....

Tak bych zůstala u toho baráku, dokud by se madam nevyčůrala.....
i kdybych měla říct manželovi, ať mi tam přinese kafe a sednout si na schody.
Myslím, že hlavně první ranní čůráníčko by nemělo trvat nějak extrémě dlouho.

7.7.2020 13:09
fikovnice

XXX.XXX.135.107

petája napsal(a):
Zakladatelka: Ne ne, nasi jsou si myslim ve vychove pejska docela zbehli, cumak v louzicce nemachaji atd. Mame vyhodu venkova, takze sotva se pejsek vzbudi, sprintuje mama klidne v pyzamu honem s pejskem ven...kdyz se venku vyjimecne zadari, tak hodne chvali i odmena je....
Vzdycky kdyz to vypada, ze se pejskovi chce, jde s ni klidne i na hodinu ven, pochodi si venku, fenka ma samozrejme milion zajmu a prijdou domu a vycuri se, pripadne bobek...
Ti predchozi pejsci to pochopili docela rychle a byla louzicka obcas...proto jsme z tohoto docela prekvapeni..

Pro FIKOVNICE: Toto je prosim kocicka domaci, nekdo pohodil na ulici malinke kotatko, tak jsme se ho pred 4 lety ujali, bylo to v prosinci, dva dny po vanocich...Pritel nemel rad kocky, ale tato ho uplne okouzlila, ze zmenil nazor, je moc hodna...Beha volne venku, hodne se drzi u domu a na noc chodi spat vetsinou domu do chodby se psem v pelisku (s am. stafordem - vzacne pratelstvi)
Netusila jsem, ze by to mohlo byt nejake plemeno, co je to prosim MCO?

Mainská mývalí kočka. Na těch dalších fotkách se mi tak už nejeví, jen v profilovce ji trochu připomíná... Ale je nádherná!

Přidejte reakci

Přidat smajlík