Sophia222

XXX.XXX.109.172
Môžu dlho namočené granule uškodiť psovi?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží... kazivost se bude lišit dle toho, čím je zaléváte, při jaké teplotě a jak dlouho skladujete, jestli k nim bude mít přístup hmyz... Těch faktorů bude celá řada. Já osobně bych namočené nezkonzumované granule nenechávala a vyhodila bych je. Za půl dne se z toho stane - i kdyby nic jiného - taková poměrně nevzhledná, řekla bych až odpudivá, hmota. Ale mně se zvedá žaludek i z mokrých piškotů v nepečených dortech, tak třeba jen nejsem dostatečně odolný vzorek.
Každopádně, jestli Vám pravidelně zbývají nezkonzumované granule (předpokládám, že jinak byste se neptala), zamyslela bych se nad tím jídelníčkem a krmnou dávkou spíše obecně a řešila, proč to nechce. Možná mu ty granule nechutnají, možná mu vadí, že jsou mokré (to nemá rád můj pes), možná by je chtěl místo vody zalít vývarem a přidat trochu masa a zeleninky, možná nemá dostatečně pestrý jídelníček, možná by mu vyhovovalo jíst častěji v menších dávkách...
Suma sumárum, řešila bych, aby to psovi chutnalo, aby měl z jídla potěšení.

Vypadají .. to se nedá popsat. Kdo by to žral? :-)
Nesnáším.. sladké nákypy, studené dorty střecha ze sušenek a tvarohu.. ee.. taková škoda sušenek!
Mám tak rozmazleného psa, že jí úplně to stejné jako já - vzhledné kousky. Jak je to míchanice rozpatlaná, tak máme dietu.
Zkuste to ochutnat.. nechutná to nijak. To vím. Jsem to ochutnala, proč to pes nechce.
Totiž nahoře na granuli je tuk a ten dělá to lákavé. Když granuli osprchujete, máte po chuti a vůni.
To za prvé. A za druhé - v létě zkysnou jako mlíko, v zimě zmrznou, takže těžko je necháte déle..máchat.. topit se..blemcat..ježiš..
Sophia222

XXX.XXX.109.8
Ja jej ich nezaliavam, rozprávala som sa zo susedou a padla téma na granule povedala mi že dlhú dobu svojmu vtedy šteniatku zalievala granule vodou a neskôr sa dopočula že dlho namočené granule môžu pôsobiť ako jed.
Sophia222
napsal(a):
Ja jej ich nezaliavam, rozprávala som sa zo susedou a padla téma na granule povedala mi že dlhú dobu svojmu vtedy šteniatku zalievala granule vodou a neskôr sa dopočula že dlho namočené granule môžu pôsobiť ako jed.
když už zalít tak vývarem a takové množství co pes hned sní .............my mu míchali do granulí maso nebo konzervu (někdy)

Jakmile se granule rozmočí, tak mi připomínají....a teď se omlouvám všem se slabším žaludkem...konzistencí, barvou i vůní resp smradem řídký lidský exkrement. Když jsem svoje psy před dávnými roky krmila granulemi, tak jsem taky zkoušela zalít a to vývarem. Ne proto, že by to pesani nejedli, ale už tehdá jsem asi měla pocit, že i ty granule bych jim měla nějak vylešit. Když jsem to podávala hned po zalití, tak v poho, jednou jsem to nechala stát déle a vzniklo z toho právě to něco, po čem se mi zvednul žaludek a za stálého míchání jsem to vylila do záchodu.
Ano ...mám, co se garnulí týče, máslo na hlavě. A když se nad tím normální člověk zamyslí, tak z jakého důvodu máme potřebu granule?...To naprosto skvělé a vyvážené papáníčko...něčí zalévat...protože to psovi nechutná?...Pak je něco špatně, proč cpát do psa nějakej hnusanec? To je jako by do mě denně cpali hrachovou kaši...
A nebo máme pocit, že bychom měli psu nějak přilepšit...pak je to taky špatně.....proč tedy nedávat masíčko, zeleninku, jogurtík, nějaké přílohy atd atd.