Katulka12345

XXX.XXX.249.244
Zdravým, mám dotaz.
Mám pesana z útulku (mix, cca 5kg) a prijde nam docela hubený. Krmíme granule a konzervy. Cetla jsem, ze se hubeným psům muže přidávat do stravy tučný tvaroh, ale nikde jsem se nedocetla jak často a hlavně kolik. Jasne, dávala bych od oka, ale chci se zeptat, zda s tim nema nekdo zkušenost.
Předem diky.
Tučný tvaroh ještě se žloutkem bych dávala 1-2x týdně místo jedné porce jídla. Určitě bych krmila 2x denně. K "vykrmení" hubeného psa se mi nejvíc osvědčilo přidávat do kvalitních granulí pravidelně lžíci sádla. Nebo přejít na syrové maso, kdy se pes většinou pěkně "obalí", protože mu chutná.
Já se trošku obávám, že pes z útulku, který je na granulích, se vám po tučném tvarohu potento...zrovna tak po žloutcích.
Já žloutky občas krmím, ale mám psy na barfu, tvaroh teda nedávám nikdy.
Když jsem si přinesla fenu z útulku, taky cca 5 kg, měla střídavě zácpu a průjmy s krví. Jednak to asi bylo změnou krmení - v útulku krátce žrala Britky, u předchozích majitelů bůhvíco. Roli hrál určitě i stres. Obávala jsem se, že s jejím choulostivým trávením se nám přechod na barf nezadaří, ale opak byl pravdou. Ze strachu jsem začínala extrémně opatrně, ale byly to zbytečné obavy - jakmile začala žrát syrové, trávení se upravilo přímo zázračně a už tak zůstalo.
Plánujete-li zůstat u granulí, spíš než přidání tvarohu bych tedy zvažovala jejich změnu za tučnější. O Essential foods se říká, že po nich psi pěkně přibírají. Já jsem tu zkušenost udělala taky. Sice jsou z těch dražších, ale zas máte 5 kg psa a to by vás zruinovat nemělo.
Samozřejmě, pokud je pes na čerstvé stravě, můžete si s tím pohrát víc - tučnější maso, přílohy...
Taky nepíšete, co je to za psa, možná je to tzv. "štíhlý typ" a vykrmovat ho netřeba.