Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2020 09:13

Budeme mít několik dní na hlídání dospělého psa, jorkšíra. Z čeho mám docela obavu je to že není dobře naučený venčit se pouze venku, poměrně často se vyčurá doma, občas i něco označkuje.
O to mně ani nejde, prostě se to umyje. Ale mám štěně 6 měsíců, když to uvidí, nezačne taky čurat doma? Nebo po něm přeznačkovávat?
Samozřejmě se to bude muset co nejrychleji uklidit a něčím vydezinfikovat, ale ... ikdyž samotné je doma nenecháme tak není možné je sledovat v kuse.

9.7.2020 09:18

fuj

uchcanej pes by u mě doma šel jedině do klece - kenely.

nechat si pochcat byt od cizího čokla, to je hnus. nevím, co by majitel musel udělat, aby mě přesvědčil ke hlídání takového zvířete.

9.7.2020 09:25

No. A si představte, že počůrá stůl. Sedačku. Skříně. Je to kluk.

Mladý by se nemusel nechat strhnout, toho bych se nebála. Spíše společně něco sežerou. A klid nebude mít vůbec nikdo :-)

9.7.2020 09:26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Budeme mít několik dní na hlídání dospělého psa, jorkšíra. Z čeho mám docela obavu je to že není dobře naučený venčit se pouze venku, poměrně často se vyčurá doma, občas i něco označkuje.
O to mně ani nejde, prostě se to umyje. Ale mám štěně 6 měsíců, když to uvidí, nezačne taky čurat doma? Nebo po něm přeznačkovávat?
Samozřejmě se to bude muset co nejrychleji uklidit a něčím vydezinfikovat, ale ... ikdyž samotné je doma nenecháme tak není možné je sledovat v kuse.

A tak když máte štěně 6 měsíců....sice už není úplné mimi, ale asi s ním chodíte častěji, asi má nějaký režim. Tak třeba se york naopak naučí. A značkování hlídat, nedovolit.

Ale na rovinu, mě kdyby chtěl někdo nacpat takhle a teď se omlouvám za výraz který použiju, protože pejsek je v tom nevinně, kdyby mi chtěl někdo nacpat takhle nevychovaného čokla, tak bych ho poslala někam.

Nevím teda komu budete pejska hlídat...chápu, že pokud je to nějaká nutnost v rodině, třeba operace a následný pobyt v nemocnici, tak se asi těžko odmítá. Ale pokud ne, tak mě osobně by ani ve snu nenapadlo někomu dát na hlídání zvíře, co mu pochčije byt.
Jako pokud je to štěně, tak s tím počítám, že to bude náročnější, u dospělého psa pak maximálně pohlídám, aby neměl tendence značkovat v neznámém prostředí...ale toto??

9.7.2020 09:26

fuj

uchcanej pes by u mě doma šel jedině do klece - kenely.

nechat si pochcat byt od cizího čokla, to je hnus. nevím, co by majitel musel udělat, aby mě přesvědčil ke hlídání takového zvířete.

No kdyby záleželo na mě já bych ho nehlídala. Ale bydlím ještě s rodiči... je to pes z rodiny. Jenže to by v té kleci musel být nonstop.

9.7.2020 09:31

A tak když máte štěně 6 měsíců....sice už není úplné mimi, ale asi s ním chodíte častěji, asi má nějaký režim. Tak třeba se york naopak naučí. A značkování hlídat, nedovolit.

Ale na rovinu, mě kdyby chtěl někdo nacpat takhle a teď se omlouvám za výraz který použiju, protože pejsek je v tom nevinně, kdyby mi chtěl někdo nacpat takhle nevychovaného čokla, tak bych ho poslala někam.

Nevím teda komu budete pejska hlídat...chápu, že pokud je to nějaká nutnost v rodině, třeba operace a následný pobyt v nemocnici, tak se asi těžko odmítá. Ale pokud ne, tak mě osobně by ani ve snu nenapadlo někomu dát na hlídání zvíře, co mu pochčije byt.
Jako pokud je to štěně, tak s tím počítám, že to bude náročnější, u dospělého psa pak maximálně pohlídám, aby neměl tendence značkovat v neznámém prostředí...ale toto??

Je to právě 7-letý pes, ten už se to asi nenaučí. Mně to vadí, jenže s tím nic nenadělám. Rozhodli to naši u kterých bydlím.
Ano se štěňátkem máme režim, krásně se naučil venčit jen venku, už teda dávno a teď se bojím aby pak nezačal taky doma čurat. Když to uvidí u druhého a ještě dospělého psa.

Není to kvůli nemoci, ale kvůli dovolené...

9.7.2020 09:35

Je to právě 7-letý pes, ten už se to asi nenaučí. Mně to vadí, jenže s tím nic nenadělám. Rozhodli to naši u kterých bydlím.
Ano se štěňátkem máme režim, krásně se naučil venčit jen venku, už teda dávno a teď se bojím aby pak nezačal taky doma čurat. Když to uvidí u druhého a ještě dospělého psa.

Jo už jsem četla, že to nebyla vaše volba........za mě to je teda děs a běs, fakt nechápu, že má někdo tolik drzosti, že takhle nevychovanýho psa někomu šoupne na hlídání s tím, že ví, že to hlídačům doma počůrá. No asi jak jsou zvyklí, tak jim to přijde normální.

Já si myslim, že když se štěndem pojedete pořád stejnej režim, tak že to bude v poho. S tím značkováním netuším jestli to bude velkej problém, to záleží na tom, jakou má štěndo náturu, jestli akutně musí všecičko přeznačkovávat.

9.7.2020 09:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.248

Osobně bych se bála, že budu muset dezinfikovat svůj byt po cizím psovi a že to stejně nevyčistím tak, aby to můj nebo nějaký další pes necítil a neměl potřebu to přeznačkovat (omítka, spáry, futra,....).
Takže kdybych "musela" hlídat (píšete, že je někoho z rodiny), venčila bych ho jako štěně a doma nasadila nekompromisně proti čůrací pás (pruh látky, která drží pinďoura na břiše a na zádech je sucháč). Určitě by šel nahradit šálou, plenou nebo kusem hadru. Na noc do klece bez pásu, pod klec igelit.
Za pár dní hlídání ho to asi neodnaučíte, tak bych tomu prostě zabránila. I když ty pásy jsou mi proti srsti, ale rekonstruovat byt kvůli cizímu psovi by se mi nechtělo. Páníčkům bych se s tím pak nesvěřila

Ale třeba budete mít kliku, york to pojme jako jiný kraj, jiný mrav a přizpůsobí se.

9.7.2020 10:05
Markéta80

XXX.XXX.224.55

To to u nich musí vypadat jestli psa nenaučili že se čůrá venku. Fakt hnus . Tohle neuhlídáte a bude to všude smrdět, nejspíš bude všude zvedat nohu. Takového psa bych si rozhodně na hlídání nevzala. Domluvit se s rodiči kde ten pes bude, rozhodně ho snad nenechají vlně v celém bytě? To za ním budou pořád chodit s hadrem?

9.7.2020 10:07
rapotacka11

XXX.XXX.212.115

Jestli jste v RD, byli by prostě venku.
Doma bez dohledu ani vteřinu.
Pás nebo klec.

9.7.2020 10:36

Markéta80 napsal(a):
To to u nich musí vypadat jestli psa nenaučili že se čůrá venku. Fakt hnus . Tohle neuhlídáte a bude to všude smrdět, nejspíš bude všude zvedat nohu. Takového psa bych si rozhodně na hlídání nevzala. Domluvit se s rodiči kde ten pes bude, rozhodně ho snad nenechají vlně v celém bytě? To za ním budou pořád chodit s hadrem?

No bude volně v celém bytě tam kde bude vždycky někdo s ním. Aby byl pod dozorem, ale zvednout nožku je mžik, nevím jestli se to dá uhlídat. On teda nečurá pořád doma, jen někdy, ale ono stačí když se to podaří jednou denně.

9.7.2020 10:38

rapotacka11 napsal(a):
Jestli jste v RD, byli by prostě venku.
Doma bez dohledu ani vteřinu.
Pás nebo klec.

Venku určitě ne. Můj pes sám venku být nechce a jejich na to taky zvyklý není. A bez dozoru bych je už vůbec nenechala. Klec v noci, ale přes den, nemůže být celé dny v kleci. Přemýšlím nad tím pásem, nesundá si ho ale sám? Vůbec nevím jak to funguje.

9.7.2020 11:06
janaa

XXX.XXX.161.117

No,jestli není naučený čistotnosti a doma mu tolerují značkování, tak je naprostá jistota,že když přijde do cizího prostředí a ještě k druhému psovi, zechčije vám fakt všechno. Štěně bych ještě neřekla,že by bylo ve věku,kdy by mělo potřebu druhého psa přeznačkovávat, a když zachováte režim,mělo by to být ok. Ale až mazánek odejde, je to o desinfekci celého bytu

9.7.2020 11:17

Ale dřevěný nábytek desinfekci neocení.

9.7.2020 11:45

A rodiče tuší, co je asi tak čeká? Pročůraný a smradlavý byt jim nebude vadit?

9.7.2020 11:46
GAELLE

XXX.XXX.55.67

takového psa bych si na hlídání a do bytu nevzala. pokud ano byl by venku nebo v kleci. Moč zateče do parket, do spár, do futer. Určitě se v bytě i vykadí. Ne všechno jde omýt a dezinfikovat.

9.7.2020 12:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Asi to bude u feny jiné, ta neznačkuje. Ale znám fenu, která je doma zvyklá na plenu, když tu plenu nemá, tak je schopná se vyvenčit doma úplně kdekoli. Nicméně když je na hlídání, přibalují ji plenu sebou, jenže "hlídači" ji vůbec nepoužívají, prostě s fenou chodí často ven a ejhle, žádná louže se doma nekoná. A jakmile se fena vrátí domů, tak to zase začne.

9.7.2020 12:58
Markéta80

XXX.XXX.224.55

No bude volně v celém bytě tam kde bude vždycky někdo s ním. Aby byl pod dozorem, ale zvednout nožku je mžik, nevím jestli se to dá uhlídat. On teda nečurá pořád doma, jen někdy, ale ono stačí když se to podaří jednou denně.

tak to bude brutál, bude v cizím prostředí. nevychovaný takže ochčije vše. V ohrádce by byl, nebo jestli je zahrada tak tam a na noc do ohrádky . Vždyt je léto tak fakt nezmrzne . To těm majitelům nevadí že se jim pes venčí doma? navíc pes takže doma nejspíš značkuje a štěně to pak vše ucítí a klidně to bude dělat taky

9.7.2020 13:38

Tak hlavně že je to york, a ne třeba bernardýn nebo německá doga...

9.7.2020 14:51

Tak zase to by toho psa vychovaného měli, protože to už by pak nebyly loužičky, ale jezera....kam dosáhne doga při značkování, to bude asi taky podstatný rozdíl

9.7.2020 15:27

Tak zase to by toho psa vychovaného měli, protože to už by pak nebyly loužičky, ale jezera....kam dosáhne doga při značkování, to bude asi taky podstatný rozdíl

Jen aby... Když jim přijde normální psa, kterého v tomto směru nevychovali, poslat k někomu na “prázdniny”... Mně kdyby se pes běžně vyprazdňoval doma, tak kromě toho, že bych asi chodila kanálama, pozvala bych někoho, ať si udělá u nás doma “dovolenou”, a hlídá psa tam... Ne že takové, s odpuštěním, čuně nacpu někomu domů s tím, že jim tam bude čůrat do parket a kadit na gauč, když to přeženu.

9.7.2020 18:08
GAELLE

XXX.XXX.55.67

já se pokaždé jen divím jak je možné že majitelé velkých psů tyto problémy nemají...............přesně jak píšete neumím si představit ten smrad z malého psa natož z velkého. Hovno jorkšíra a dogy se taky podstatně liší

9.7.2020 21:47
Markéta80

XXX.XXX.224.55

GAELLE napsal(a):
já se pokaždé jen divím jak je možné že majitelé velkých psů tyto problémy nemají...............přesně jak píšete neumím si představit ten smrad z malého psa natož z velkého. Hovno jorkšíra a dogy se taky podstatně liší

já si to nedovedu představit ani u našich grifonků a brabantice. Jak v tom někdo dobrovolně může žít. Starší teda když byly menší tak štastné že jdou ven a nejmladší když řeknu ráno že půjde ven čůrat tak otevře jedno oko a zaleze pod peřinu Pak teda vyleze ale nejraději by ještě spala a to s ní jdu až kolem 9h. Neustále zívá

9.7.2020 23:19

Od kdy psa hlidate?
Vazne by me zajimalo jak to dopadlo... jak to vypada atd.

Ja mam napriklad tu zkusenost, ze to s cim prijde "cizi" pes pred vratka naseho domu/pozemku, za vratkama mizi.
Strasne rychle pochopi "pravidla domu" a to co se dela normalne doma nedela u nas, protoze to se u nas proste nedela...
Asi to u nas uz od vrat zavani "disciplinou"...

Staci od zacatku zavest jasne "misto" (pochcanej pelech od majiteju?), misky (kdy, kde, co), ne, fuj, dobre, hodny, sikovny, pasak..., sedni, cekej, lehni..., ze i to by slo najednou bez sislani pochopit ???... a urcite to pujde!

28.7.2020 13:57

Tak jsme to ustáli bez problémů a bez loužiček. S tím že se s ním chodilo každé 2h na zahradu, jako s malým štěnětem.

Moje 7-měsíční štěně bylo naprosto vzorné, což jsem byla moc ráda. Trochu jsem měla obavy jestli nebude divočit. Občas zkusil jestli si s ním nebude hrát (nehráli si vůbec), ale když psí návštěvník nechtěl tak ho vůbec neotravoval a většinu času si ho ani nevšímal. Akorát se vždycky přivítali když jsem přišla třeba z procházky. Jejich pes moc na procházky není zvyklý chodit.
Jsem ráda že to máme za sebou

28.7.2020 14:19

Tak jsme to ustáli bez problémů a bez loužiček. S tím že se s ním chodilo každé 2h na zahradu, jako s malým štěnětem.

Moje 7-měsíční štěně bylo naprosto vzorné, což jsem byla moc ráda. Trochu jsem měla obavy jestli nebude divočit. Občas zkusil jestli si s ním nebude hrát (nehráli si vůbec), ale když psí návštěvník nechtěl tak ho vůbec neotravoval a většinu času si ho ani nevšímal. Akorát se vždycky přivítali když jsem přišla třeba z procházky. Jejich pes moc na procházky není zvyklý chodit.
Jsem ráda že to máme za sebou

Takže dobrý konec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík