Zdá se mi to, nebo je složení za tu cenu fakt zajímavé (napočítala jsem 36% masa)?
https://www.mountfield.cz/starvita-pro-dospele-psy-hovezi/ryba-12-kg-2krm1132
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně se to jenom zdá.
Mountfield prostě dobrý jídlo dělat nebude. Jsou to furt stejné granule, jenom zase špatně napsané.
Včera jsem v lidlu našla nějaké novější žrádlo, je tam maso, brambory.. vlastně jsou to přepsané Purizon a Rinti. Smrdí jako sojová omáčka.. to asi ten hydrolyzát a hovězí.. a chutná to i husám!
Prej se zaručili, že bez chemie, konzervantů.. teoreticky jim to i věřím. Vyrobeno kvůli Finům nebo někde tam nahoře obyvatelům.. podle receptu určitě Německo.. prostě Purizon.. no ale cena je stejná :-)
Nehodlám tím z lidlu krmit, ale mountfieldu nevěřím už vůbec.
Je to divné. Nemáte třeba orig. italské složení? Jestli si to tady nepřeložili jinak..

ale ve složení žádné maso uvedeno není.....
(mimo ryb)

napsal(a):
ale ve složení žádné maso uvedeno není.....
(mimo ryb)
:-) No, asi tak, jako minule, to tam zas motali vnitřnosti a maso a říkali tomu - maso.
Takže pořád stejně nezákonné krmivo.
Tím teda krmit nebudu :-)
Zajímavé, jak je ten sekačkový bůh nedotknutelný. Kdo tam má z vlády podíl? Někteří v množírnách, tak počítám, že v mountpoli taky. Ty přeškrtlé ceny jsou zakázané, tady tohle složení granul je špatně, tak co to jako je?

napsal(a):
Mně se to jenom zdá.
Mountfield prostě dobrý jídlo dělat nebude. Jsou to furt stejné granule, jenom zase špatně napsané.
Včera jsem v lidlu našla nějaké novější žrádlo, je tam maso, brambory.. vlastně jsou to přepsané Purizon a Rinti. Smrdí jako sojová omáčka.. to asi ten hydrolyzát a hovězí.. a chutná to i husám!
Prej se zaručili, že bez chemie, konzervantů.. teoreticky jim to i věřím. Vyrobeno kvůli Finům nebo někde tam nahoře obyvatelům.. podle receptu určitě Německo.. prostě Purizon.. no ale cena je stejná :-)
Je to divné. Nemáte třeba orig. italské složení? Jestli si to tady nepřeložili jinak..
Starvita a italske slozeni???
Pry to vyrabi fitmin
napsal(a):
Mně se to jenom zdá.
Originální italské složení nemám, ani to nechci krmit, jen jsem na to náhodou narazila a překvapilo mě, kolik 'masa' obsahují. Ale máte recht, vůbec jsem si neuvědomila, že u hovězího a vepřového chybí slovo maso, dobrá finta

napsal(a):
Starvita a italske slozeni???
Pry to vyrabi fitmin
Dělali to v Monge. Ale je možné, že už ne, nevím. Kdysi jsme to tady zkoumali a došlo se k tomu Monge.
O Carnis píší, že je dělají tady a v dalších 7 zemích EU. To by mohl být Fitmin, protože ten má fakt základnu in Spain, fabriku tady a kde dál nevím - Dibaq.
Tak máte pravdu.

Dříve to psali takto:
Maso (sušené drůbeží maso 21,5 %, čerstvá vepřová játra 20 %, čerstvé drůbeží maso 15 % sušené vepřové maso 4%, hydrolyzovaná vepřová játra 3,5%), bramborové vločky, hrách, drůbeží tuk..
A to bylo taky špatně :-)
Jakou mají trvanlivost?