Prázdninová fota pejsků – kam vyrazit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2020 10:38
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Rada bych zavedla lehčí téma, kde bychom si vyměnili zkušenosti, kam se dá vyrazit s pejsky po ČR na dovolenou, výlety.
Třeba i náročnost terénu (protože moji mopsíci) toho tolik jako jiný pejsci.

Kde se dá třeba i dobře s nimi ubytovat ☺

Pokud se někdo přidá budu moc ráda a když přidáte ještě fotku pejsku na jeho dovolené (a třeba i s vámi) budeme nejšťastnější.

Jana, Toník a Rozka 👧🐕🐩

11.7.2020 10:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

A přidávám zatím první - z ŘÍPU , zde pro psy pěkný výběh jak pod horou, da se projít pěkný okruh lesní cestou, a pak pěkný vyšlap do kopce. Mozno jit uz z Roudnice nad labem (polní cestou ores vesce) asi 5 km
Dají se zde půjčit i koloběžky

Nahoře restaurace, kde mají pejsci i páníčci připravene misky na občerstvení ☺

Pejsku tam chodi poměrne dost , tak jestli některemu pesanovi nesedi společnost, asi to pro něj nebude .

11.7.2020 10:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

A už vidim v úvodním textu hroznou hrubku , ale nejde to opravit 🙈 omluva

11.7.2020 19:22
conie

XXX.XXX.206.202

Pardubický kraj, oblast Bohdanečských rybníků - naštěstí zatím turisticky málo využívaná, nádherné procházky i celodenní výlety - Bohdaneč - Břehy - Kladruby. Trasu si vybere každý, délky od 2 do kolik chcete km, výhodu je téměř všude dostupná voda - potůčky, rybníky, písáky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2020 19:56

conie napsal(a):
Pardubický kraj, oblast Bohdanečských rybníků - naštěstí zatím turisticky málo využívaná, nádherné procházky i celodenní výlety - Bohdaneč - Břehy - Kladruby. Trasu si vybere každý, délky od 2 do kolik chcete km, výhodu je téměř všude dostupná voda - potůčky, rybníky, písáky.

Tý jo...škoda, že to je od nás tak hrozně daleko, to by bylo ideální, pro toho mýho psího důchodce. On teda do vody plavat neleze, ale brouzdání to on rád.
Něco takovýho mít za "humny" to je výhra v loterii.

11.7.2020 20:25
Terven

XXX.XXX.110.191

conie napsal(a):

Přesně jako u sardullah - to by byl ráj pro moje brouzdače

12.7.2020 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Přesně jako u sardullah - to by byl ráj pro moje brouzdače

Taky mám jen brouzdače a vodu nikde

12.7.2020 10:45
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Zajimave kolik psu radši jen brouzda ☺

Tip na výlet u Boskovic nemate ? Chci teda s detma na Macochu,Bouzov, Pernštejn - ale něco méně znameho, co výletníci neznají a bude tam klidno? 😉

12.7.2020 10:46
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Taky mám jen brouzdače a vodu nikde

A fotku by jste nedala ? Myslím, že ji ještě nikde nezahedla ☺

12.7.2020 10:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

conie napsal(a):

Ta voda je opravdu k nezaplacení, v teplech bez ni nasi psi (zejména Černá fenka) nedají ani ránu 😐

12.7.2020 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

RozaTonda-mopsi napsal(a):
A fotku by jste nedala ? Myslím, že ji ještě nikde nezahedla ☺

Někde najdu staré. Už dva roky moc nebrouzdá ani v potoce a to by mohl, máme ho před barákem, jenže je kamenitý a na špatné packy(nohy) už to není. Je rád že ráno přebrodí, když jdem z okruhu. Samík neplave, má pud sebezáchovy na Sibiři se zaplavání si = jistá smrt Když se namočí, vysychá podle počasí až tři dny. Ale neplaval ani berňucha, ten ani nebrodil, jít se napít, ochladit trochu...bylo maximum a pak hned z vody pryč. To samík by tam vydržel brodit hodiny.

12.7.2020 11:09
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Někde najdu staré. Už dva roky moc nebrouzdá ani v potoce a to by mohl, máme ho před barákem, jenže je kamenitý a na špatné packy(nohy) už to není. Je rád že ráno přebrodí, když jdem z okruhu. Samík neplave, má pud sebezáchovy na Sibiři se zaplavání si = jistá smrt Když se namočí, vysychá podle počasí až tři dny. Ale neplaval ani berňucha, ten ani nebrodil, jít se napít, ochladit trochu...bylo maximum a pak hned z vody pryč. To samík by tam vydržel brodit hodiny.

Děkuji za info ! To jsem o nich nevěděla , pritom je to tak logické! 😏

Tak budu čekat na tu fotku

12.7.2020 11:09

Tip na výlet u Boskovic nemate ? Chci teda s detma na Macochu,Bouzov, Pernštejn - ale něco méně znameho, co výletníci neznají a bude tam klidno? 😉

U Boskovic? Jste od tam, nebo tam jedete na dovču?
Kousek je Kunštát - zámek, Jeskyně Blanických rytířů v Rudce, a za shlédnutí rozhodně stojí i zámky v Rájci a v Lysicích. A zámek a hrad v Boskovicích. A samozřejmě jeskyně Moravského krasu. Ale se psy těžko. Jak tam bude klidno - no moc ne, je sezóna.
Se psy lze prochodit Moravský kras, po značených cestách, když mrknete na mapu, tak si vyhodnotíte, zda je cesta lesem a zda je na trase voda...
Koupání je v rybníku na Suchým, což je vyhledávaná rekreační oblast, nebo na přehradě Křetínka, kde bude asi klidněji.

12.7.2020 11:13

Samojed taky plave. Ten náš plaval nepřílš rád, ale když to muselo být... Ve vodě, pokud ho nedrhnete šamponem, se mu ani všechna srst nenamočí. Vyleze z vody, otřepe se, a uschne cca za stejnou dobu jako NO, choďák, či podobně osrstěný pes.

12.7.2020 11:27
12.7.2020 11:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak my měli super plavce. ve 13 to dal do půlky jezera a cestou zpět mne ještě táhl (byla to hra) když jsem se ho držela za zadní nohy..................(vážil polovinu co já) už to jsou jen vzpomínky.
Jinak v Polabí je hafo písníků a skvělé koupání i pro lidi a můžou tam psi (tam kde se neplatí) Odvážlivci vlezou i do Labe ale tam náš pes nechtěl.
Když mu bylo 8 hodil mu tam přítel petku byl duben on pro ni skočil a málem ho vzal proud (do té doby nikdy ve vodě nebyl a neplaval) tak si to asi pak už pamatoval. Já už byla připravená pro něj skočit tehdy............

12.7.2020 11:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Samojed taky plave. Ten náš plaval nepřílš rád, ale když to muselo být... Ve vodě, pokud ho nedrhnete šamponem, se mu ani všechna srst nenamočí. Vyleze z vody, otřepe se, a uschne cca za stejnou dobu jako NO, choďák, či podobně osrstěný pes.

Tak určitě, asi dvakrát v životě se nechal ukecat a plaval, jednou spadl do potoka, z kterého se nedalo vylézt...takže než jsme ho vytáhnuli, chudák plavat musel. Pokud mu bylo fest horko a vlezl(spadl) do velké vody tak zaplaval, ano nerad a ano nenamočil se dočista. Ale pokud plaval se mnou cca 10minut, už promočený byl.

12.7.2020 12:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak tady, jen staršího data 2014-15(pak už berňucha nebyl a ani moc výletů) První dvě jsou náš potok před barákem. Pak slovenský Dubník(máme za rohem) tam jsem dala i tu s náma, protože mamka věděla, že pustit Worku z vodítka je obr riziko, kdyby se tam něco mihnulo mimo vodu, už by byl v trapu. Takže v očích smrt: zavolej ho, podívej, jak je daleko, on ti zdrhne... (nezdrhnul, ve vodě se mu míhaly rybky ) No a poslední jsou písky - Ostrožská Nová Ves. To také není od nás daleko.

12.7.2020 13:09

My teda rádi prochazky kdekoliv po horách, po značených turistických cestách vlastně kamkoliv. Čím méně lidí, tím lépe .
Přidávám fotky z dneška, Beskydy, hora Radhošť

Co můžu doporučit jako pohodovou procházku je výlet na Štramberk, okruh kolem jeskyně Šipka, pak přes náměstí na stramberskou trubu. Šli jsme to loni se štěnětem a v pohodě úplně , k vidění sochy, jeskyně, lom a nakonec výhled na okolí z truby.

12.7.2020 14:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

My teda rádi prochazky kdekoliv po horách, po značených turistických cestách vlastně kamkoliv. Čím méně lidí, tím lépe .
Přidávám fotky z dneška, Beskydy, hora Radhošť

Co můžu doporučit jako pohodovou procházku je výlet na Štramberk, okruh kolem jeskyně Šipka, pak přes náměstí na stramberskou trubu. Šli jsme to loni se štěnětem a v pohodě úplně , k vidění sochy, jeskyně, lom a nakonec výhled na okolí z truby.

A není vám tam dneska zima? Nemyslím psisku Na Radhošti jsme taky se psy byli projezdili jsme strašně moc, ale ne moc daleko, tak do 150km, samík v autě cestoval nerad, bývalo mu blbě. Krátké dává.

12.7.2020 14:29

Rudice a okolí. Větrný mlýn, Rudické propadání, bývalý lom Seč, arboretum Habrůvka...

12.7.2020 15:08

lesnížínka napsal(a):
A není vám tam dneska zima? Nemyslím psisku Na Radhošti jsme taky se psy byli projezdili jsme strašně moc, ale ne moc daleko, tak do 150km, samík v autě cestoval nerad, bývalo mu blbě. Krátké dává.

Nahoře bylo 7 stupňů, mlha, foukalo, takže takový lepší podzim
Počítala jsem s tím, takže jsem se adekvátně oblékla a bylo mi skvěle. Výhoda takového počasí, nikde ani noha, tři lidi jsme potkali cestou k autu a pak až skoro u auta dvě rodinky s dětmi. Pro mě ideál, pes skoro celou vycházku na volno, když není moc lidí, nemusím ho pořád volat k sobě a zapínat na vodítko

12.7.2020 16:46

To je krásné téma 🙂. S pejskem vyrážíme často na výlety po celé ČR. Rádi objevujeme místa, která ještě nejsou tak provařená.

Na poslední dovolené mě naprosto uchvátily Dunajovické kopce. Byli jsme tam koncem června. Pálavské vrchy byly už přelidněné, ale tady jsme nepotkali ani živáčka. Je odtud krásný výhled na vinice, Pálavu a Mikulov se Svatým kopečkem. Nahoře v kopcích najdete krásné rozkvetlé louky a mandloně ❤️.

Trasa se dá přizpůsobit kondici pejsků. Jen je třeba počítat s tím, že je to trochu do kopce (nic náročného) a je potřeba vzít vodu sebou.

12.7.2020 22:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

U Boskovic? Jste od tam, nebo tam jedete na dovču?
Kousek je Kunštát - zámek, Jeskyně Blanických rytířů v Rudce, a za shlédnutí rozhodně stojí i zámky v Rájci a v Lysicích. A zámek a hrad v Boskovicích. A samozřejmě jeskyně Moravského krasu. Ale se psy těžko. Jak tam bude klidno - no moc ne, je sezóna.
Se psy lze prochodit Moravský kras, po značených cestách, když mrknete na mapu, tak si vyhodnotíte, zda je cesta lesem a zda je na trase voda...
Koupání je v rybníku na Suchým, což je vyhledávaná rekreační oblast, nebo na přehradě Křetínka, kde bude asi klidněji.

Jedeme tam, byla jsem tam jednou kdysi , ale ješte bez deti , tak to chci projít.
Budeme přímo v Boskovicích.

Dekuji hlavně za to koupání, zjistím na mapě přesnou polohu 👍

12.7.2020 22:31
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Ježíš to je krásných fotek ☺
Všude bych se hned podivala - jsem hrozny cestovatel ☺

A to mi řekněte, že jsou všichni ti psi, tak fotogenicti 😏 ? Jeden krásnější , než druhý 🐕

13.7.2020 01:28

Ježíš to je krásných fotek ☺
Všude bych se hned podivala - jsem hrozny cestovatel ☺

A to mi řekněte, že jsou všichni ti psi, tak fotogenicti 😏 ? Jeden krásnější , než druhý 🐕

Já teda upřímně přiznám že psa naaranzuju a pak prostě čekám až se podívá výhoda je odložení ze kterého neodejde, takže nemusím aranžovat furt dokola

13.7.2020 12:46
balisek

XXX.XXX.208.124

S Damiánem máme procestován kus Čech i Slovenska. Zde je několik tipů: lázně Poděbrady (pes může i do lázeňského parku na vodítku), Průhonický zámecký park (oficiálně na vodítku, ale moc se to nehlídá ani nedodržuje), Ladův kraj (krásné cyklovyjížďky), zámek Loučeň (pes může v tašce i do zámku), Čachtický hrad (SK), Lednice (ve francouzské zahradě na vodítku, v anglickém parku i bez vodítka), zřícenina hradu Branč (SK), zámek Liblice (menší, ale moc hezký zámecký park), zámek Nelahozeves (pěkná trasa z Nelahozevsi do Kralup podél Labe a pískovcových skal, Veltrusy (krásná procházka zámeckým parkem pěšky nebo na kole), Želízy (úžasné pískovcové sochy).

13.7.2020 14:01
Terven

XXX.XXX.110.191

balisek napsal(a):
S Damiánem máme procestován kus Čech i Slovenska. Zde je několik tipů: lázně Poděbrady (pes může i do lázeňského parku na vodítku), Průhonický zámecký park (oficiálně na vodítku, ale moc se to nehlídá ani nedodržuje), Ladův kraj (krásné cyklovyjížďky), zámek Loučeň (pes může v tašce i do zámku), Čachtický hrad (SK), Lednice (ve francouzské zahradě na vodítku, v anglickém parku i bez vodítka), zřícenina hradu Branč (SK), zámek Liblice (menší, ale moc hezký zámecký park), zámek Nelahozeves (pěkná trasa z Nelahozevsi do Kralup podél Labe a pískovcových skal, Veltrusy (krásná procházka zámeckým parkem pěšky nebo na kole), Želízy (úžasné pískovcové sochy).

Krásné...máte takové civilizované psy občas přemýšlím, čím jsem si zasloužila, že mí psi pojímají každou vycházku jako "co by se dalo kde ulovit"...a pokud nic, tak pouhé caprtání je nevýslovná nuda. Zámecké parky by asi byly propadák

13.7.2020 14:01
juhaj

XXX.XXX.164.121

Jižní Morava, krásně kdekoli. To jsem ráda, že se psalo o tom brouzdání, už jsem myslela, že mám nějaké divné psy, moje úplně první fenka plavala od prvního spatření vody jako tuleň- i pod vodou. A obě hoviny tak akorát pod břicho a stačí.

13.7.2020 14:12
Terven

XXX.XXX.110.191

juhaj napsal(a):
Jižní Morava, krásně kdekoli. To jsem ráda, že se psalo o tom brouzdání, už jsem myslela, že mám nějaké divné psy, moje úplně první fenka plavala od prvního spatření vody jako tuleň- i pod vodou. A obě hoviny tak akorát pod břicho a stačí.

Já říkám, že mám takovou pobřežní hlídku

13.7.2020 17:28

Taky máme brouzdače. Plavat jsem ho viděla asi tak dvakrát, ale courání ve vodě je jeho oblíbená činnost. Moře, potok nebo žabinec. Je to jedno. Hlavně že to čvachtá 😃

14.7.2020 10:01

Rada bych zavedla lehčí téma, kde bychom si vyměnili zkušenosti, kam se dá vyrazit s pejsky po ČR na dovolenou, výlety.
Třeba i náročnost terénu (protože moji mopsíci) toho tolik jako jiný pejsci.

Kde se dá třeba i dobře s nimi ubytovat ☺

Pokud se někdo přidá budu moc ráda a když přidáte ještě fotku pejsku na jeho dovolené (a třeba i s vámi) budeme nejšťastnější.

Jana, Toník a Rozka 👧🐕🐩

Památky kolem Boskovic byly hezky popsány v jiném příspěvku, já bych spíš navrhnul pěší tůry a vycházky. Hezká vycházka je z Adamova k Máchovu památníku, Býčí skále, jeskyni Jáchymka, Staré huti a zpět do Adamova, část vede kolem Křtinského potoka, tak se hafík může osvěžit. Nebo z Adamova přes Nový hrad, na Vranov a zpět do Adamova.
Místo Bouzova bych navrhoval spíš Javoříčko a vycházku kolem ponorného potoka Špraněk nebo vycházky v Litovelském Pomoraví kolem Mladče (i když tam asi bude letos dost komárů a klíšťat).
Místo Pernštejna výšlap do Treckovy rokle (sice poněkud dobrodružnější, ale moc pěkná a hlavně kolem vody). Hezké jsou i rozhledny kolem Tišnova - Klucanina a Čebínka, trasa kolem Svratky z Tišnova do Vev. Bitýšky nebo údolí Bílého potoka.

14.7.2020 10:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tu první trasu z Adamova, kterou jste popsal jsme šli se psy před lety s kámoškou...ona je od Brna, tak mě tam vzala

14.7.2020 11:07

Já musím opět doporučit Ralsko - bývalý vojenský prostor a přilehlé okolí, spousta lesů, skal, rybníky, kopec Ralsko nebo potom na druhou stranu Hradčanskými stěnami až k Mácháči.
Potom je další krásná lokalita blízko Sloupu v Čechách a za Radvancem Údolí samoty a Údolí vzdechů - celkem liduprázdno, mám prochozeno s koněm.

Teď už s mopslema nevýletujeme, jedný je třináct a tý druhý nevíme, ale už taky skoro nic neujde.

14.7.2020 11:17

lesnížínka napsal(a):
Tu první trasu z Adamova, kterou jste popsal jsme šli se psy před lety s kámoškou...ona je od Brna, tak mě tam vzala

V červnu bývá 3 víkendy po sobě den otevřených dveří v Býčí skále. Stojí to za to. Samozřejmě je možné pokračovat až do Křtin a navštívit jeskyni Výpustek.

14.7.2020 23:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V červnu bývá 3 víkendy po sobě den otevřených dveří v Býčí skále. Stojí to za to. Samozřejmě je možné pokračovat až do Křtin a navštívit jeskyni Výpustek.

Děkuju, my už jsme bohužel staří a ne úplně zdraví Už jen couráme po okolí...

15.7.2020 13:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

conie napsal(a):

Je to mám kousek, tam by se naším psům taky líbilo, u vody.

Jezdili jsme spíše na Pamětník, Obedovice, Mělice - všechno pisaky, ale bývá tam dooost lidí, takže pokud tady tolik lidí není, tak by to bylo fajn.

15.7.2020 19:10
domi.t

XXX.XXX.228.232

Pridávam sa aj ja zo slovenskej strany😉A všetkými 20 odporucam Vojenský obvod Záhorie😍Narodila som sa tam a pre mňa nie je krajšie miesto na Zemi❤️

A áno,Nefret aj napriek vyplznutiu vyzerá ako malý medveď😁A teda moje dievčatko skáče do každej vody s 10-metrovym rozbehom,nech to má štýl. My obchádzanie rybník peso a ona pri nás nadšené pláva.

15.7.2020 19:42

"Lednice (ve francouzské zahradě na vodítku, v anglickém parku i bez vodítka)",

"Zámecké parky by asi byly propadák"

Nedejte se mýlit. Z Lednického parku mám "krásný" zážitek. Po projití francouzského parku s poměrně otrávenou fenkou, došli jsme do anglické části, spíš do lesoparku. Vypuštěná fena radostně poskočila a odpelášila za nejbližší křoví. Vrátila se šťastná, vyválená v průjmu!!!! Následný partnerův řev o tom, jak poběží za autem, to že bude taky určitě šťastná....koupání v Dyji, cesta s otevřenými okny a několikadenní odstraňování smradu....No, taková šťastná, veselá příhoda.

15.7.2020 19:58

"bývalý vojenský prostor a přilehlé okolí",

Tady jsme se placatily dnes, na turistické pár lidí, ale cest tu je.......
Jen psice momentálně, někde v prostoru, t.j. mimo záběr.
Ale jo, byla tu taky :-)

15.7.2020 21:35
Terven

XXX.XXX.110.191

"Lednice (ve francouzské zahradě na vodítku, v anglickém parku i bez vodítka)",

"Zámecké parky by asi byly propadák"

Nedejte se mýlit. Z Lednického parku mám "krásný" zážitek. Po projití francouzského parku s poměrně otrávenou fenkou, došli jsme do anglické části, spíš do lesoparku. Vypuštěná fena radostně poskočila a odpelášila za nejbližší křoví. Vrátila se šťastná, vyválená v průjmu!!!! Následný partnerův řev o tom, jak poběží za autem, to že bude taky určitě šťastná....koupání v Dyji, cesta s otevřenými okny a několikadenní odstraňování smradu....No, taková šťastná, veselá příhoda.

Průjem jako atrakce v zámeckým parku by u nás měl rozhodně úspěch

16.7.2020 07:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

domi.t napsal(a):
Pridávam sa aj ja zo slovenskej strany😉A všetkými 20 odporucam Vojenský obvod Záhorie😍Narodila som sa tam a pre mňa nie je krajšie miesto na Zemi❤️

A áno,Nefret aj napriek vyplznutiu vyzerá ako malý medveď😁A teda moje dievčatko skáče do každej vody s 10-metrovym rozbehom,nech to má štýl. My obchádzanie rybník peso a ona pri nás nadšené pláva.

Ahoj, snad to nepletu, ale je to tentýž jak jsme my tam jezdili od Senice? Ten nový satelit u jezera, golfové hřiště...vy pak chodíte v tom prostoru nejspíš z druhé strany? Byli jsme možná 3x..Okolí Šaštína tam taky ještě patří? I tam jsme chodili, jeli jsme se tam kouknout z nostalgie, kdysi jsme tam taky byli na dovče

16.7.2020 07:21
domi.t

XXX.XXX.228.232

lesnížínka napsal(a):
Ahoj, snad to nepletu, ale je to tentýž jak jsme my tam jezdili od Senice? Ten nový satelit u jezera, golfové hřiště...vy pak chodíte v tom prostoru nejspíš z druhé strany? Byli jsme možná 3x..Okolí Šaštína tam taky ještě patří? I tam jsme chodili, jeli jsme se tam kouknout z nostalgie, kdysi jsme tam taky byli na dovče

Áno,VO Záhorie je obrovský priestor a áno,my chodievame z jeho opačnej strany-od Malaciek,kde žijeme😊

V Šaštíne som v tej rekreačnej oblasti párkrát bola,je to riadna spomienka na minulý režim 😁Je to cca 40 km od nás.

16.7.2020 09:11

"bývalý vojenský prostor a přilehlé okolí",

Tady jsme se placatily dnes, na turistické pár lidí, ale cest tu je.......
Jen psice momentálně, někde v prostoru, t.j. mimo záběr.
Ale jo, byla tu taky :-)

Vidím Hradčanské stěny a na druhé fotce je Psí kostel?

16.7.2020 12:41
marushka

XXX.XXX.41.2

Já musím opět doporučit Ralsko - bývalý vojenský prostor a přilehlé okolí, spousta lesů, skal, rybníky, kopec Ralsko nebo potom na druhou stranu Hradčanskými stěnami až k Mácháči.
Potom je další krásná lokalita blízko Sloupu v Čechách a za Radvancem Údolí samoty a Údolí vzdechů - celkem liduprázdno, mám prochozeno s koněm.

Teď už s mopslema nevýletujeme, jedný je třináct a tý druhý nevíme, ale už taky skoro nic neujde.

Nedoporučuji Chci to tu pro sebe
Ne, dělám si legraci.. Kdo má rád rozlehlé lesy, žádné náročné převýšení a víceméně liduprázdno, je tu nádherně.. Jen Mácháči se doporučuji v sezóně vyhnout, tam je turistů spoustu.

16.7.2020 13:23

marushka napsal(a):
Nedoporučuji Chci to tu pro sebe
Ne, dělám si legraci.. Kdo má rád rozlehlé lesy, žádné náročné převýšení a víceméně liduprázdno, je tu nádherně.. Jen Mácháči se doporučuji v sezóně vyhnout, tam je turistů spoustu.

Já tu taky bydlím a přesto doporučuji

16.7.2020 14:06

My si loni prošli zámecký park s koňmi a nemělo to chybu

16.7.2020 14:30

Já tu taky bydlím a přesto doporučuji

Efe, jukla jsem na ty vaše zvířátka ve vašem profilu. Koně vám závidím, krásný. Zrovna tento týden jsem byla u kamarádky, chová achalteky, překrásný zvířata.

16.7.2020 14:59

Efe, jukla jsem na ty vaše zvířátka ve vašem profilu. Koně vám závidím, krásný. Zrovna tento týden jsem byla u kamarádky, chová achalteky, překrásný zvířata.

Děkuji za pochvalu, ačkoliv zrovna s koníkama se mi moc nedaří a osud mi háže klacky pod nohy. Ale i tak jsem u nich moc ráda a je to pro mě velký relax. A právě tady v tom našem okolí je to pro koníky a s koníky ráj

26.7.2020 09:34
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Tak s nasima mopsakama byl Pernštejn a cesta kolem Boskovickeho hradu, a hrad kuneticka hora (to už jsme zase Pardubicích :')

Cesty kolem jeskyni v Moravském krasu, pejsci můžou i do zoo v Brně (což my nevyužíváme)

Jinak ubytování ve westernovem městečku Boskovice super (pro děti, psy i dospěle, kteří mají rádi, tuto atmosféru)

26.7.2020 09:35
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Lesní žinko - ta blondýnka na fotce jste vy ???

Já vás mela za černovlasou ženu v mych představách 🙈

26.7.2020 21:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Lesní žinko - ta blondýnka na fotce jste vy ???

Já vás mela za černovlasou ženu v mych představách 🙈

Sem se musela podívat, co jsem tam dala za fotky. Jo, to jsem já Jsem i na profilovce...s Workou

28.7.2020 15:18
fikovnice

XXX.XXX.134.227

Zajeďte si do Letovic, na Křetínku. Super koupání, minimum lidí, Drahanská vysočina, houby,...

2.8.2020 17:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak čerstvá zkušenost... Toulovcovy maštale (chrudimsko), je to tam krásný, o tom není sporu. Se psy úplně v pohodě. Na frekventovanějších místech se jich sice vyskytuje víc naráz, ale všichni na těhlech místech na vodítku, nikde to tam nelítá, jak se komu zlíbí.

Ale opravdu nedoporučuju plánovat si okruhy podle jejich oficiálního webu.
Našli jsme si okruh a ten šli. Ze začátku byly po lese i šipky, které značily přímo tu trasu z webu. Ale asi v půlce se veškerá značení začala úplně rozcházet. Na většině míst je navíc úplně všude červená značka. Hlavně, žlutá uvedená na webu je vlastně většinu času taky červená. Máte rozcestí o třech směrech a všechny tři směry jsou červená, i když podle uvedených okruhů je jedna z nich přece žlutá.
Potkali jsme už dost vyflusanou rodinku s dvěma malými dětmi, která byla ráda, že nás vidí a ptala se na cestu, že se ztratili, protože jejich okruh vyšuměl do ztracena.
Takže doporučuju orientovat se podle mapy, ne až tak podle značení. (V jednu chvíli jsem se ptala na trasu místních a bylo mi řečeno, že ty značky se předělávaly a asi to někdo nedodělal, udělal blbě nebo nevím...) Vtipné je, že předloni tam byla máma s přítelem a vyprávěla, jak sešli z cesty a ze skal neviděli vůbec nic. Jsme si ji dobírali, jací jsou turisti
To odpoledne jsme potkali ještě jednu úplně ztracenou skupinku. Podobné výlety chodíme úplně běžně a nikde jsem ještě neviděla takhle matoucí značení.

Jinak je to tam ale opravdu hezké a hlavně ani v parném létu tam na většině míst není úplně jak v zadku a kromě nejfrekventovanější zastávky, přímo Toulovcovy maštale, jdete v podstatě celou trasu sami.

4.8.2020 10:25

Byli jsme na Stezce hastrmanů u Brniště.
http://www.stezkahastrmanu.cz/mapa-stezky.html
Ideální, pokud máte ke psům ještě menší děti. Na stezce jsou dřevěné sochy a několik přírodních hřišť. V Brništi samotném ještě zajímavé ekocentrum. Pro psy rybníky na vykoupání.
A ještě všeobecný postřeh. V Čechách se v poslední době vstává před polednem. Když vyrazíte ráno raníčko, ještě než bude vedro, máte na cestách zaručený klid a samotu. Krajina ožívá kolem poledního.

4.8.2020 10:57

Byli jsme na Stezce hastrmanů u Brniště.
http://www.stezkahastrmanu.cz/mapa-stezky.html
Ideální, pokud máte ke psům ještě menší děti. Na stezce jsou dřevěné sochy a několik přírodních hřišť. V Brništi samotném ještě zajímavé ekocentrum. Pro psy rybníky na vykoupání.
A ještě všeobecný postřeh. V Čechách se v poslední době vstává před polednem. Když vyrazíte ráno raníčko, ještě než bude vedro, máte na cestách zaručený klid a samotu. Krajina ožívá kolem poledního.

:-) Vycházka s gaučem, můj sen.

4.8.2020 11:02

Máte někdo tip kam vyrazit s pejskem na výlet Zlínsko a východní morava?
Už jsme na několika výletech byli, ale určitě se najde nějaké krásné místo které jsme ještě nenavštívili.

Hrady, zříceniny, zámecké parky, skály, příroda, ... v podstatě cokoliv. K vodě spíš ne, štěník zatím neplave a do vody nechce.

4.8.2020 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Máte někdo tip kam vyrazit s pejskem na výlet Zlínsko a východní morava?
Už jsme na několika výletech byli, ale určitě se najde nějaké krásné místo které jsme ještě nenavštívili.

Hrady, zříceniny, zámecké parky, skály, příroda, ... v podstatě cokoliv. K vodě spíš ne, štěník zatím neplave a do vody nechce.

Buchlovské hory máte prochozené? Tak jsme jezdívali na tůry poměrně často, prolozili jsme je ze všech stran. Barborku nedoporučuju tak je z jedné strany stezka ,,horolezecká" po skalách, tam jsme Berunka tedy museli těžce vytahovat nahoru

4.8.2020 11:48

:-) Vycházka s gaučem, můj sen.

Jak vidíte, i sen mé psice - má nárok - víc než 11.

4.8.2020 12:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Poradíte, co určitě nevynechat v Českém Švýcarsku? Pojedeme tam jen na víkend, takže určitě nestihneme všechno, co bychom chtěli.

Ráda bych i nějaké koupání pro psy, ubytování máme poblíž Olešsého rybníka, ale co jsem četla, tak psi se tam koupat nesmí. Uvidíme, jestli to platí všude, nebo jestli najdeme i nějaké místo "stranou" kde to půjde.

Určitě chceme navštívit Pravčickou bránu, jen nevím, jak to tam vypadá teď v sezoně, asi narváno, co?

4.8.2020 12:50

marcelaamax napsal(a):
Poradíte, co určitě nevynechat v Českém Švýcarsku? Pojedeme tam jen na víkend, takže určitě nestihneme všechno, co bychom chtěli.

Ráda bych i nějaké koupání pro psy, ubytování máme poblíž Olešsého rybníka, ale co jsem četla, tak psi se tam koupat nesmí. Uvidíme, jestli to platí všude, nebo jestli najdeme i nějaké místo "stranou" kde to půjde.

Určitě chceme navštívit Pravčickou bránu, jen nevím, jak to tam vypadá teď v sezoně, asi narváno, co?

Určitě stojí za návštěvu vyhlídky kolem Jetřichovic - Mariina vyhlídka, Vilemínina stěna. Rudolfův kámen se psem asi ne. Hezká je Malá Pravčická brána (v závěru je krátký žebřík, museli byste na střídačku a někdo zůstat dole), krásný je Šauštejn - dlouhý žebřík. Dolský mlýn - tam si hafan užije koupačku, Krásná je plavba v soutěskách - ale tam asi bude dost lidí. Hezké jsou vyhlídky na červené značce z Děčína do Hřenska. Hezká je vyhlídka z Pastýřské stěny v Děčíně. A pak řada krásných tras v Německu.

4.8.2020 13:07

lesnížínka napsal(a):
Buchlovské hory máte prochozené? Tak jsme jezdívali na tůry poměrně často, prolozili jsme je ze všech stran. Barborku nedoporučuju tak je z jedné strany stezka ,,horolezecká" po skalách, tam jsme Berunka tedy museli těžce vytahovat nahoru

V Chřibech je hezká trasa na zříceninu Cimburku, kolem skalních útvarů Kozel a Kazatelna na hradiště sv. Klimenta. V Modré u Velehradu areál Živá voda, archeoskanzen, pěkné jsou trasy v Hostýnských vrších třeba na zříceninu hradu Lukov, na Tesák. V Bílých Karpatech trasy kolem Žítkové, Mikulčin vrch apod.

4.8.2020 13:22

Určitě stojí za návštěvu vyhlídky kolem Jetřichovic - Mariina vyhlídka, Vilemínina stěna. Rudolfův kámen se psem asi ne. Hezká je Malá Pravčická brána (v závěru je krátký žebřík, museli byste na střídačku a někdo zůstat dole), krásný je Šauštejn - dlouhý žebřík. Dolský mlýn - tam si hafan užije koupačku, Krásná je plavba v soutěskách - ale tam asi bude dost lidí. Hezké jsou vyhlídky na červené značce z Děčína do Hřenska. Hezká je vyhlídka z Pastýřské stěny v Děčíně. A pak řada krásných tras v Německu.

Já bych vás poslala víc na sever. Zmiňované - to jsou všechno hlavní turistické cíle, prázdniny.....
Kyjov, údolí říčky Křinice, celým údolím sice prochází cyklostezka, ale je tam semtam přes vodu spousta pěšin, údolíčka, skály.....A ještě malý kousek na sever okruh kolem Soví jeskyně. Předpokládám, že tenhle kout bude méně navštěvovaný.

4.8.2020 13:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V Chřibech je hezká trasa na zříceninu Cimburku, kolem skalních útvarů Kozel a Kazatelna na hradiště sv. Klimenta. V Modré u Velehradu areál Živá voda, archeoskanzen, pěkné jsou trasy v Hostýnských vrších třeba na zříceninu hradu Lukov, na Tesák. V Bílých Karpatech trasy kolem Žítkové, Mikulčin vrch apod.

Ano, trasy na Cimburk byly jedny z prvních, co jsme chodili, protože mamka vždycky: lesem a proč jen lesem, bude tam na konci alespoň nějaký hrad

4.8.2020 14:22

lesnížínka napsal(a):
Ano, trasy na Cimburk byly jedny z prvních, co jsme chodili, protože mamka vždycky: lesem a proč jen lesem, bude tam na konci alespoň nějaký hrad

No jestli mamku nelákalo spíš to občerstvení u hradu . Jinak na Cimburk je několik přístupových cest, z jara dávám přednost té přes Moravanské lúky, na podzim je hezké brouzdání spadaným listím na cestě ze Střílek. A když k tomu ještě zatroubí jeleni, nemá to chybu.

4.8.2020 18:17
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

marcelaamax napsal(a):

České Švýcarsko - Jetřichovice můj druhý domov 💖

Supik popsal výborne.

Ten Dolsky mlyn myslím s pejskama top. Z Jetřichovic jsou to 4 km krásnou lesní cestou , ve stinu a podel všude Teče voda. Když dojdete az na Dolák , prejdete lávku můžete pokračovat do strmého kopce az do vysoké lípy - tam je restaurace a výchozí místo na ten Šaunstejn (se psy se ale nahoru na hrad neodstanete je tam žebřík) a pak na malou pravcickou bránu ...
Nebo můžete pak na českou silnici a přes Vyhlídky (Mariana, vilemina, Rudolf kamen) zpět na Jetřichovice.

Je to Krásná celodenní procházka
Skalama cca 20 km

Ve skalách restaurace není. Je na začátku před dolakem, pak ve vysoké lípe a pak zase v Jetřichovicich .

Na pravciccke určite plno lidi bude ... ale stoji určíte za to !
Nahoře v restauraci mají pro pejsky misky s vodou

4.8.2020 18:20
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Kdyz půjdete na ten Dolsky mlyn - z Jetřichovic jsou tam dvě cesty. Jdete tou levou , obejdete dětský tábor a kolem Černého smrku... vyhnete se prudkým schodům vytesanym ve skále. Ktere si myslím pro psy by byly problém :-)
Takhle projděte pohodlne lesní cestou ☺

4.8.2020 20:00

Kdyz půjdete na ten Dolsky mlyn - z Jetřichovic jsou tam dvě cesty. Jdete tou levou , obejdete dětský tábor a kolem Černého smrku... vyhnete se prudkým schodům vytesanym ve skále. Ktere si myslím pro psy by byly problém :-)
Takhle projděte pohodlne lesní cestou ☺

Nevím, jak letos, ale loni o prázdninách byla ta cesta přes skály i zavřená z důvodu rizika pádu stromů či co. Tak pět let zpátky jsem tam šla s mojí první fenkou. Pod těmi prudkými schody ve skále mě nenapadlo nic lepší, než že fenku pustím, že se jí to lépe vyběhne. Fenka vyrazila, ale místo toho, aby běžela po schodech za manželem, vzala to okolo schodů přímo po hladké skále. Chvíli běžela, pak začala ztrácet rychlost, zastavila se, a začala jet zpátky dolů. Naštěstí je dole hluboký potok, tak žbluňkla do něj z asi tří metrů. Byl z toho jen odřený čumák. Lekly jsme se tehdy obě ale pořádně.

4.8.2020 21:54
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Nevím, jak letos, ale loni o prázdninách byla ta cesta přes skály i zavřená z důvodu rizika pádu stromů či co. Tak pět let zpátky jsem tam šla s mojí první fenkou. Pod těmi prudkými schody ve skále mě nenapadlo nic lepší, než že fenku pustím, že se jí to lépe vyběhne. Fenka vyrazila, ale místo toho, aby běžela po schodech za manželem, vzala to okolo schodů přímo po hladké skále. Chvíli běžela, pak začala ztrácet rychlost, zastavila se, a začala jet zpátky dolů. Naštěstí je dole hluboký potok, tak žbluňkla do něj z asi tří metrů. Byl z toho jen odřený čumák. Lekly jsme se tehdy obě ale pořádně.

No to se nedivim, že jste se leskly
Ty schody jsou o strach. Já vzdy mačkam zábradlí a všem dětem ruce, aby nespadly.

Ještě, že se fence nic nestalo !

5.8.2020 09:03
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

Já můžu na pěkný výlet doporučit Hranicko - Teplice nad Bečvou, na procházku je krásný lázeňský park, přímo v lázních můžete na střídačku (bez pejska) na prohlídku jeskyní, pak už i s pejskem krásná procházka lesem k hranické propasti a od ní po značkách dojdete pohodlně lesem ve stínu až do města Hranice na Moravě. Je tam hezká naučná stezka a jako bonus je řeka Bečva přímo v lázních i pak v Hranicích ideální pro brodivky

5.8.2020 10:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Děkuji všem moc za tipy, kam v tom Českém Švýcarsku. Uvidíme, jak to vymyslíme, ono tím, že tam jedeme jen na víkend, tak toho opravdu moc nestihneme a rádi bychom chodili někde po okolí tam, kde budeme ubytovaní a co nejméně jezdili autem. V pátek přijedeme nejspíš až odpoledne, takže do večera něco stihneme, sobotu budeme mít celou a to bychom právě chtěli vyrazit rovnou z kempu pešky, na celý den, ale taky podle počasí. No a v neděli se chceme autem přiblížit k té Pravčické bráně, a prochodit zase okolí tam a pak už jet rovnou domů.

5.8.2020 13:23

lesnížínka napsal(a):

Buchlovské hory moc ne, jen okolí hradu Buchlova. Spíš něco ne moc náročného na terén, ale zkusíme

5.8.2020 13:30

Cimburk vypadá lákavě, děkuju, tam bych vyrazila hned. Super ta lesní cesta kde může psík na volno a okruh taky tak akorát.

V Modré ve skanzenu jsme byli před pár lety, na Lukově letos na konci května. Tam to bylo perfektní. Napadl mě ještě archeoskanzen v Rožnově, ale nevím jestli tam smí psi?
Spíš vyhlídkově a až nebude horko.

Na Mikulčák jezdíme v zimě abysme potkali aspoň nějaký sníh

6.8.2020 17:45
Tuvalu

XXX.XXX.172.161

Také doporučuji Teplice nad Bečvou. Já teda jela bez psa, ale i s ním by se dalo :). Krásná procházka lázeňským parkem, koupačka (brodička) v Bečvě, na jídlo a my zajeli do Zbrašovských aragonitových jeskyníc(kde psi nemůžou) a z nich rovnou pěšky na Hranickou propast. Na tu Hranickou propast to není ani nějak zvlášť náročné a je tam krásně. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík