Mamutík

XXX.XXX.8.122
Máte někdo zkušenost s chovatelskou stanicí Balihara ranch ze Slovenska? Nabízí salašnická plemena.
lira77

XXX.XXX.65.155
Nemám od nich psa, ani by som si nikdy nekúpila. Je to továreň na psov, tvrdý biznis. Desiatky-stovky psov, stovky-tisícky vyprodukovaných šteniat, psy zavreté v kotercoch a v nevhodných podmienkach. Fenky dobré len ako nonstop rodičky. Nechápem ako do týchto podmienok môže niekto predať psov a rovnako si šteňa kúpiť a tým podporiť takýto biznis! Neuverte klipkajúcim očkám majiteľky, ktorá sa vás bude snažiť opantať svojou láskou ku zvieratám a výstavnými úspechmi.
Aby nebola nápadná, skrýva sa pod viacerými názvami viacerých chovateľských staníc (Balihara Ranch, Cursallag´s , Balliharas, from Maras home). Má to premyslené a písané na svoju rodinu. Radšej uprednostite maličkú chovateľskú stanicu, možno s nie tak zvučným menom a budete mať zdravé spokojné šteniatko z dobrých podmienok. V Čechách je veľa kvalitných staníc, orientovala by som sa tam.
Moja rada - vždy sa chovateľa pýtajte na počet psov celkovo, počet vrhov na jednej fenke, počty vyprodukovaných šteniatok v chov.stanici ročne a najmä-overte si informácie v danom klube. Ak nemá daný chovateľ čo tajiť, údaje budú ľahko dostupné......
Držím vám palce s výberom vášho psíka.