Prosím máte někdo zkušenost?
Máme ke dvěma fenkám,které zvládají cestování v pohodě ještě třetí (letos v únoru jsme si vzali další asi 5 letou z útulku)a ta při každé jízdě zvrací. Veterinář doporučil 1/4 Kinedrylu.To nezabralo.
Včera řekl, že vzhledem k tomu, že přibrala (má 12.5 kg) můžu dát půlku. Koukala jsem na různé diskuze a někdo doporučil homeopatika Cocculine. Opravdu zabírají?
Je rozdíl v homeopatikách pro lidi a pro psy? Jaké by bylo pro naši fenku dávkování?
Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Možná bych zvážila, kde v tom autě jezdí. Jestli by ji ten žaludek například na sedačce s výhledem z oken netrápil méně než v kufru. Jen nápad.
S homeopatiky zkušenost nemám (ani nemám zájem si ji pořizovat).
Zkoušela jsem vozit na sedadlech s dalšími 2 cubinami,Zkoušela jsem ji dát na zem,zavřená okýnka,pootevrena okýnka. Jezdíme jen na chalupu...40km,takže cestování u nás spojeno s blbnutim,litanim. Bohužel netušíme,co prožila než se dostala do útulku. Jelikož se bojí a byla nalezena s 8 stenatky,Asi nic hezkého

A prospat by tu jízdu nemohla? Ne po prášcích, ale po nějaké práci, zábavě.
Jak vypadá takový výlet pro psa.. vidí auto a už je mu blbě? Zkoušeli jste jen nastupovat, hrát si v autě, vylézt zas a jezdit třeba 10 metrů po dvoře?
Kinedryl se dává celý na 30kg psa.. a hlavně ve vhodnou dobu.. a já bych to psovi nedala vůbec.
Prý se dá dát Cerenia nebo Torecan. Všechno je to takové.. no.. někoho kinedryl uspí a někomu je to fuk.. ale to, kde je kofein, to může psovi vylekanému a zavřenému v autě ještě pěkně zavařit. Může mu být ještě hůř.

Byla s těmi osobami vzadu připoutaná a na klíně? Koukat dopředu a ukazovat, na co má jásavě koukat... Jinak jak píše megi, možnost je umořit raťafáka do bezvědomí a pak vyrazit.
Unavení nepomáhá. Samozřejmě i když ji měla dcera na klíně,byly pripoutane obě...neriskuju.Ja muzu jet sebeopatrneji a vždy se najde hulvát. Zpočátku viděla auto a už začala slintant a klepat se ještě než jsem ji naložila. Teď si v autě lehne,primackne se k druhým cubinam a spí...najednou se zvedne a šup je to venku.Zkousela jsem několikrát i ji vzít do auta,nikam nejet a jen jsme se mazlili,párkrát jsem ji dala odměny...též ve stojícím autě. Zpočátku i když viděla kšíry,nechtěla je.Normalne cubiny chodí na obojku,kšíry mají jen do auta.Ted vezmu kšíry a běží první si nechat nandat. Vždy říkám,,holky jedem na chaloupku."Takže to vypadá,že se i na cestu těší.
Cocculine pomáhal me dceři, když byla mala a zvracela i po 10minutach ☺ po kinedrylu bývala hrozne ospala.
Homeopatika rozhodne nejsou JEN cukr. Jsou tam účinne, přírodní látky. Pokud je dávkuje zkušený odborník jsou dobrým pomocníkem
Za vyzkoušení nic nedáte - max tu 100,- v lékárně ☺ dávkování máte na krabičce, bere se už jeden před jízdou a pak v den a při jízdě.
Homeopatika mám vyzkoušené u sebe i u psa, na milion věcí pomohly nám oběma, ale zase ne na všechno to bych kecala, ale tak ono je u nich známo, že se musí někdy i dost dlouho hledat ta pravá. To jen na okraj, takže bych je klidně vyzkoušela. A já se přimlouvám i za ten kinedryl. Protože pokud je psu prostě blbě z toho pohybu auta, tak to kinedryl vyřeší, nám pomohl hodně. Muž ho jako štěňátko u chovatele vyzvedával, přivezl ho těch 300km a byl celý poblitý. Od té doby tentýž problém, ačkoliv jsme jeli jen kousek a na výlet, pes do auta i vlezl a těšil se, ale jen stál(v kufru) sednout ani omylem a slinil. Druhý vedle něj naprosto v klidu, tomu to nedělalo nic. Dostal tehdy jako dorostenec možná půlku, možná jen čvrtku kinedrylu(na radu veterináře pochopitelně) a nebylo mu blbě. Po druhé cestě s kinedrylem, už bylo vidět, že se té cesty nebojí, nečekal prostě už to, že mu bude tak hrozně blbě, když už dvakrát nebylo. Od té doby necestuje rád, někdy ho k nastoupení do auta musím ukecávat, ale už nikdy nezvrací. Měl ten kinedryl jen dvakrát a pak už nikdy.

Možná by stálo za pokus - místo nedetekovatelného množství kulčiby dávivé, ropy a cukru dát prostě
cukr. Tatranku.
Homeopatika jsou vlastně vakcína myšlenkou. Kdyby tam totiž nějaké účinné látky byly, tak se otrávíme. Vedle ve vláknu se řeší, kolik které bylinky nás zabije, ale u homeopatik to nevadí.. není to divné?
Základ je dát Kinedryl a podobné včas a ne na prázdný žaludek. Cerenia to říká také a někdo, komu je blbě všude (já) taky.
Kinedryl je složený ze dvou takových divných věcí - jedna uspává a druhá povzbuzuje.
Nikdy se neví, na koho to bude mít jaký účinek. Pes by musel dostat o dost víc než půl tablety, aby to bylo spolehlivé, jenže to zas není úplně bezpečné kvůli kofeinu.
Je možné dělat v cestě přestávky.
A zkusit zázvor. Zázvorové sušenky. Jídlo uspává, cukr obalí nervy a zázvor je na nevolnost. Myslím, že se i něco pro psy prodává.
Jeden zajímavý článek k homeopatikům:
https://www.idnes.cz/technet/veda/oscillo-oscillococcinum-homeopatie-homeopatika-redeni-vyroba-omyly.A191030_132345_veda_pka

Posměšný ton článku se mi moc nelíbí, ale v principu má pravdu. Kdepak jsou studovaní homeopaté nyní, když je všichni potřebujeme. Pročpak nejdou pomoct, když je to takový zázrak.. vezmu kousek covid viru, stomilionkrát rozředím a všecky do jednoho vás naočkuji!
Asi protože už tenkrát to s tou chřipkou moc nevyšlo..