Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2020 13:05
lucaaa_malychova

XXX.XXX.170.12

Dobrý den,

teď máme takový problém s jednou paní z vedlejšího vchodu. Paní má Shih-tzu pejsky a chodí s nimi ven bez vodítka i když ví, že jsou agresivní, dneska ráno mi oba vyjeli po mojí fence.

Každý šel z jedné strany, tak jsem jednoho mírně "nakopla" nebo spíše odstrčila, paní na mě mezitím křičela co si to dovoluji a že jsem nevychovaný děcko, abych si pohlídala svoje zlé bestie a nestarala se. Ta, kterou jsem nestačila odstrčit zatím chtěla kousnout mého psa do nohy, ale můj pes se po ní ohnal a kousl jí do krku, nebylo to nijak silně, ani pořádně nestiskla, ale i tak pořádně vypískla.

Paní mi pohrozila policií a myslím, že to i udělá, mám teď dost velkej strach i když vím, že můj pes se jenom bránil... Nestalo se někomu už? Mám z toho fakt hrůzu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2020 21:05

Bohužel to bude tvrzení proti tvrzení a těžko dokážete, jak to bylo doopravdy. Jestli váš pes (fena) poranila jejího psa (fenu), může po vás majitelka žádat uhrazení veterinární péče.
To je realita.

P.S.: Z vašeho dotazu jsem úplně nepochopila, která z vás má kolik psů nebo fen...

15.7.2020 21:11

Co praví vyhláška o volném pohybu psů?
Já lidem říkám - tak já svého psa taky pustím, co říkáte?
A je klid.

15.7.2020 21:21
lucaaa_malychova

XXX.XXX.170.12

No máme i fotky, protože tohle jejich vystartování po naší fence není poprvé, paní dokonce nemá ani po ruce vodítka, nic. Ona má dva Shih-tzu pejsky, já mám kříženou fenku. Ale právě že tohle se nám nikdy nestalo a náš pes na menší pejsky ani nereaguje, takže je i s těmito plemeny v pohodě. Vím že se můj pes bránil, ale z tohoto dne nemám nic jak bych pořádně bránila svého psa, kromě těch fotek.

15.7.2020 21:23

Příště naklikat na mobilu natáčení, jak je uvidíte. Jestli má navolno malé agresory, její bvoj.

15.7.2020 21:28
lucaaa_malychova

XXX.XXX.170.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co praví vyhláška o volném pohybu psů?
Já lidem říkám - tak já svého psa taky pustím, co říkáte?
A je klid.

Nemám nic proti lidem co si nechávají psy na volno, ale když už, tak musí majitel vědět jak jeho pes reaguje na ostatní, a i když by věděl že jeho pes je k ostatním psům hodný a kamarádský, nikdy nemůže vědět co by se stalo kdyby se mu nějaký cizí pes nelíbil, v tomhle nikdo nemá 100% záruku. Já proto svého psa pouštím na louce a nebo před barákem na lavičce, ale to vím že můj pes si sedne k mým nohám a bude odpočívat na sluníčku. No jsem ráda že mamka má paní vyfocenou jak jsou její pejskové bez vodítka, jinak bych z toho měla větší hrůzu než když se to stalo :))

15.7.2020 21:32
LájošM

XXX.XXX.14.251

A vy jste měla svou fenku na vodítku?

Doporučuji s ní s náhubkem a na vodítku aspoň vycházet z domu, pouštět až kousek dál. Když to tak budete dělat vždy, aspoň vám mohou v případě sporu dosvědčit sousedé, že vy máta psa zajištěného a kousnout nemůže. A to s náhubkem skutečně nejde. Kdybyste ho měla dnes, byla byste v jiné pozici, nikdo by na vás ječet nemohl.

15.7.2020 21:33
lucaaa_malychova

XXX.XXX.170.12

Příště naklikat na mobilu natáčení, jak je uvidíte. Jestli má navolno malé agresory, její bvoj.

Bohužel, v tu chvíli jsem myslela na ochranu svého psa, můj pes se sice umí bránit sám, ale když vám z každé strany jdou takovéhle potvory tak něco udělat musíte, paní nic nedělala, nechytila si je, nic, jenom na mě řvala že jsem nevychovaná a že jsem ji právě nakopla psa..

15.7.2020 21:37
lucaaa_malychova

XXX.XXX.170.12

LájošM napsal(a):
A vy jste měla svou fenku na vodítku?

Doporučuji s ní s náhubkem a na vodítku aspoň vycházet z domu, pouštět až kousek dál. Když to tak budete dělat vždy, aspoň vám mohou v případě sporu dosvědčit sousedé, že vy máta psa zajištěného a kousnout nemůže. A to s náhubkem skutečně nejde. Kdybyste ho měla dnes, byla byste v jiné pozici, nikdo by na vás ječet nemohl.

Já svého psa mám na vodítku pořád, pouštím jenom na louce. Náhubek máme, ale na venčení nepoužívám, nebyla moje chyba že moje fenka jejího psa kousla, já jsem ji měla na krátko u své nohy, její psi běželi za mojí fenkou a už jí šly po nohou. Když vím že můj pes nekouše a na ostatní je hodný, tak nevím proč by jsem ji měla u venčení takhle trápit, chápu že je to občas potřeba, ale moje fenka se v tomto případě jenom bránila..

15.7.2020 21:53
LájošM

XXX.XXX.14.251

To je dobře, že jste ji na vodítku měla. Snad se paní vyřvala a příště si dá pozor.

Proč by měl být náhubek týrání? Když pořídíte lehký, dostatečně prostorný, pes si na něj zvykne stejně jako na obojek a vodítko. Vy budete mít klid a váš pes bude v mnohem větším bezpečí, protože pak můžete cizího útočícího psa odkopnout klidně až přeletí paní přes hlavu.

15.7.2020 22:03

lucaaa_malychova napsal(a):
Bohužel, v tu chvíli jsem myslela na ochranu svého psa, můj pes se sice umí bránit sám, ale když vám z každé strany jdou takovéhle potvory tak něco udělat musíte, paní nic nedělala, nechytila si je, nic, jenom na mě řvala že jsem nevychovaná a že jsem ji právě nakopla psa..

To já naprosto chápu, jsem si před týdnem nechala prokousnout ruku, ale trouba je vcelku.

Ale až tu můru uvidíte, připravte se.

15.7.2020 22:06
lucaaa_malychova

XXX.XXX.170.12

LájošM napsal(a):
To je dobře, že jste ji na vodítku měla. Snad se paní vyřvala a příště si dá pozor.

Proč by měl být náhubek týrání? Když pořídíte lehký, dostatečně prostorný, pes si na něj zvykne stejně jako na obojek a vodítko. Vy budete mít klid a váš pes bude v mnohem větším bezpečí, protože pak můžete cizího útočícího psa odkopnout klidně až přeletí paní přes hlavu.

Neřekla jsem že je to týrání, jenom že jí při venčení s tím nechci trápit. Náhubek dáváme jenom když jdeme na očkování a nebo když někam jedeme. V žádném případě bych to nebrala jako týrání, ale přece jen to musí být nepříjemné a nosit to vždycky když se jde ven, mi přijde trochu moc, kdyby špatně snášela ostatní pejsky, tak ano, ale ona je klidná a cizích psů si nevšímá.

15.7.2020 22:07

Nevím nevím. Náhubek by teda měli mít všichni psi, když vychází z domu, protože pes = nebezpečný okolí. A oni nemají ani vodítko :-)
To se mi nelíbí. Kvůli nezodpovědným sousedům budu mít na psovi nakonec ještě Michelin obleček a chodit jinudy.
Video je dobrý nápad. Nenatáčejte ale obličeje lidí. Jen psy, dům, boty,.. okolí.

15.7.2020 22:15
lucaaa_malychova

XXX.XXX.170.12

To já naprosto chápu, jsem si před týdnem nechala prokousnout ruku, ale trouba je vcelku.

Ale až tu můru uvidíte, připravte se.

Tak to doufám že už máte ruku v pořádku :) paní jsem vynadat nestačila, čehož lituju.. ale jestli se něco podobného stane příště, tak do jedné ruky psa a do druhé mobil, nenechám si sypat na hlavu urážky.

16.7.2020 12:18
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Pokud jste Vy měla svého pohodového psa na vodítku a paní měla psy navolno a pokud jste neporušila nějakou tu vyhlášku apod., tak jste naprosto z obliga.

16.7.2020 12:32
lucaaa_malychova

XXX.XXX.170.12

Varaxi napsal(a):
Pokud jste Vy měla svého pohodového psa na vodítku a paní měla psy navolno a pokud jste neporušila nějakou tu vyhlášku apod., tak jste naprosto z obliga.

Jak už jsem spala výše, svého psa jsem měla na vodítku na krátko u své nohy, procházela jsem kolem paní která je měla na volno, oba se k nám rozeběhly a hned startovali po mém psovi, jednoho jsem odstrčila nohou a druhej už chtěl kousnout mého psa, ale můj pes ho chytil dřív. S menšími pejsky je v pohodě, hraje si s nimi, s většími už máme sice problém, ale nikdy to nebylo tak že by někoho kousla nebo vystartovala, vrčí nebo štěká, jinak nic.. včera se jenom bránila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík