Pawprint

XXX.XXX.70.136
Chtěla bych se zeptat, kdy byste doporučili pořídit permanentní postroj na tah i na procházky (nemůže být jen na tah, protože zatím nevím, jestli vůbec někdy tahat bude moci - ale bylo v plánu jak kolo, tak běh s tahem - ale vím že tahání miluje )? Pejsovi je teď cca 13 měsíců, ale za poslední 3 měsíce se vytáhl asi o 8cm a starý štěněcí postroj mu přestal sedět. Je to samec středního plemene (do 30kg, cca 56cm), ve fázi samá noha a fenčí vzhled. Stále doufám, že zmohutní, měl by na to mít ještě čas. Určitě počkám minimálně do začátku podzimu, ale nikdy jsem tohle neřešila, takže nevím kdy ho pořídit, aby postroj nepřerostl?
Nevím ani, jaký pořídit. Četla jsem zde doporučení na zero dc short (+ vodítko s tlumičem od nich) a dost se mi postrojek líbí. Ale ta cena...
A rovnou sem zahrnu i související otázku, kdy pořídit náhubek? Nespěchám na něj, nijak jej nepotřebuji, ale chci ho do budoucna mít k dispozici. Určitě chci kovový, vím, že musí být dost velký na zívnutí a dýchání. Pokud by byl někdo ještě tak hodný a poslal fotku se skutečně padnoucím a vhodně vybraným náhubkem, byla bych vděčná. Děkuji všem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč nenapíšete plemeno?
Postroj bych dávala jen pokud opravdu jde tahat, na běh, atd. Na běžnou procházku ne. naučila bych psa ovladatelnosti na obojku. Mně se se psem na obojku mnohem lépe manipuluje, než na postroji.
Náhubek už měl mít a měl být na něj zvyklý. Většinou se pořizuje víc náhubků, tak, jak pes roste. Opakuji, napište, jaké máte plemeno. Obecně je to jak píšete - náhubek kovový, dostatečně hluboký. Když se na něho podíváte z boku, měl by se směrem ke špičce čenichu rozšiřovat, a tím kopírovat otevřenou tlamu. Pes si musí v náhubku pohodlně zívnout. Určitě neberte náhubek, co se ke špičce čenichu zužuje a kopíruje tak zavřenou tlamu. Nejlepší je vzít psa s sebou do prodejny nebo na výstavu (kde bývá větší výběr) a náhubek vyzkoušet. A třeba nekoupit hned napoprvé, ale objet více prodejen či výstav.

Já mám na běžné fungování obyčejný podšitý postroj od Zera (v objemu hrudníku je nějaké rozpětí, takže když bude aktuální rozměr na spodní hranici, až zmohutní, tak ho povolíte + šijí za stejnou cenu na míru a určitě i poradí). Pozitivní efekty: menší zátěž na (krční) páteř, když se něčeho lekne, nevyvlékne se, u velkého psa se dá, když je to třeba, chytit jako igelitka (třeba když starý pes potřebuje jištění na schodech). Nosí ho i do auta.
Cvičáky jsme absolvovali v předepsaném stahovacím obojku, klasika.
Na tah potřebujete dlouhý postroj, v rámci ochrany zdraví bych si připlatila, a koupila jeden postroj (nebo obojek - dle Vašich preferencí) na procházku, a jeden extra na tah.
Obecně mám od ZeroDC více výrobků, a mám je ráda (e-shop i produkty). Vše funkční, nic se nezničilo, ty nejstarší kusy drží přes deset let. Navíc velká výhoda toho šití na míru.

Koukněte na fb do skupin jako "psí bazárek". Kupte, co se nejvíc pozdává, lidé to tam dávají za 200. Uvidíte, jestli padne, proběhnete se s tím a zjistíte, že je postroj k ničemu, že někde tlačí a konečně uvidíte live, za které části pes doopravdy táhne, takže po jednom dni s tím výrobkem zjistíte, že je ten výrobek úplně blbý a už budete vědět, co pořídit.
Postroje poctivé šité a s kovovými mohutnými oky jako manmat a zero a spousty dalších se mohou použité kupovat zcela s klidem.
Nepadne, pošlete dál, koupíte jiný. Si to vše vyzkoušíte a už bude jasno, co ve věku 18 - 24 měsíců pořídit nafurt.
Náhubek.. foto by nebyla?