Nezaplatili za štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bagetka

17.7.2020 12:39
Bagetka

XXX.XXX.174.9

Dobrý den, v neděli si dojel pán pro naše dvě štěňátka. V inzerátu jsme měli napsanou cenu. Domluvili jsme se, že napíšu ohledně platby jeho dceři, pro kterou pejsci byli. Paní jsem napsala, ale ta mi odpověděla, že o žádné ceně neví. Poslala jsem jí potvrzení inzerátu i s cenou. po chvíli uznala, že tam konkrétní částka napsaná je a že mi peníze pošle. Nic mi nepřišlo a neustále se vymlouvá. Mám právo pohrozit policií za krádež psů? Co byste dělali na našem místě? Nejde mi ani o ty peníze (je to vcelku malá částka-nepokryje ani krmení za ty dva měsíce), ale o princip, že si odveze štěnata a potom za ně není schopná zaplatit

17.7.2020 12:51
assil

XXX.XXX.225.195

Zajisté máte smlouvu do kdy má nový majitel kolik zaplatit a s tím se můžete obrátit na právníka. A také máte zajisté podepsané převzetí štěňat a štěňata jsou jistě čipovaná a registrovaná na vás, takže dokázat, že mají vaše štěňata nebude problém a případnou soudní při lehce vyhrajete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2020 12:54

To jako dáte cizímu člověku dva psy a nechcete za ně rovnou zaplatit? Kupní smlouva nic? Kdo chce kam... Budete ráda, když z nich peníze vydolujete, protože nepředpokládám, že jde o PP chov, nemáte jak dokázat, že psi byli původně vaši.

17.7.2020 13:00

jako když někomu dáte neočipovaná štěňata bez smlouvy a nenecháte si je rovnou zaplatit, tak asi buďte ráda, že jste se těch nechtěných vořechů zbavila a doufejte, že je nový majitel nehodlá sníst nebo něco takového.

17.7.2020 13:05
impact

XXX.XXX.25.79

Kdyby blbost kvetla, tak bude radost na Vás pohledět.

17.7.2020 15:02

Nemohla bych vidět ten inzerát? Prosím.
To bude legrační TO. Prodali jsme psy, můžeme dokázat, že jsou naši, ok, za dvě hodiny sepsáno.
A pak hned dostaneme sepsuto, že jsme je nečipovali a neregistrovali.
Kolik to je.. 50 tisíc korunek!
Nečipuješ - neobchoduješ! (“Neprijmeš čip, nemôžeš obchodovať) www.zomri.online

17.7.2020 15:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

no za blbost se holt platí.........
předat někomu psy bez smlouvy a bez placení na to už je potřeba hodně velká blbost

17.7.2020 15:58
eli22

XXX.XXX.58.41

GAELLE napsal(a):
no za blbost se holt platí.........
předat někomu psy bez smlouvy a bez placení na to už je potřeba hodně velká blbost

To je jedna věc, ale druhá, která by mě trápila víc je, že co to je za lidi, kterým jsem štěnda prodala. Jaký vztah k nim budou mít, když se dokáží chovat tímto způsobem.

17.7.2020 16:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

eli22 napsal(a):
To je jedna věc, ale druhá, která by mě trápila víc je, že co to je za lidi, kterým jsem štěnda prodala. Jaký vztah k nim budou mít, když se dokáží chovat tímto způsobem.

a tak paní jistě toto netrápí zato peníze které za psy nedostala ano jinak by byl dotaz položen jinak. A evidentně jde o vořechy nikoliv psy s pp. Nepochopím - předám psy proti penězům i když tedy zřejmě bez smlouvy, bez čipu, bez očkování. Nemáš peníze - nemáš ani psy.
Možná že už je přeprodali dál.................je to marný je to marný je to marný

17.7.2020 16:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

eli22 napsal(a):

Lehce nabyl, lehce pozbyl. Chudinkové malí!

17.7.2020 17:52
17.7.2020 18:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná si je vzali na tohle (budoucí lékař)
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pes-mel-mrtvou-tkan-vsude-po-tele-policie-podezira-medika-z-tyrani-40330854

tak toho bych rozhodně nenechala dostudovat. a ty pokusy by si další mohli zkoušet na něm. dostat se mi do ruky tak ho zmrzačím osobně takovou sv*ini . jak něco takového může studovat na lékaře?

17.7.2020 18:14

GAELLE napsal(a):
tak toho bych rozhodně nenechala dostudovat. a ty pokusy by si další mohli zkoušet na něm. dostat se mi do ruky tak ho zmrzačím osobně takovou sv*ini . jak něco takového může studovat na lékaře?

má to v hlavě asi hodně pomotaný.

problém je v tom, že na magory jsme u nás dost krátcí. doživotně někam ho zavřít nelze.

17.7.2020 18:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

problém je v tom, že na magory jsme u nás dost krátcí. doživotně někam ho zavřít nelze.

právě proto bych jeho schízu ukrátila než si za cíl místo psa vybere člověka

18.7.2020 01:01
fikovnice

XXX.XXX.135.35

A tak šlo by... jen mít k tomu vůli a snahu. Detence existuje a vždy se po pár letech zkoumá, zda trvají důvody pro detenci. Viz Barbora Orlová - ta, co šla náhodně zabíjet do školy ve Žďáře... Blbý je, že tady v tomto případě jde "jen" o psa!

18.7.2020 01:12
b.k

XXX.XXX.210.169

fikovnice napsal(a):
A tak šlo by... jen mít k tomu vůli a snahu. Detence existuje a vždy se po pár letech zkoumá, zda trvají důvody pro detenci. Viz Barbora Orlová - ta, co šla náhodně zabíjet do školy ve Žďáře... Blbý je, že tady v tomto případě jde "jen" o psa!

Obojí je hrozné a u obou bych zahodila klíč.

18.7.2020 03:52
fikovnice

XXX.XXX.134.35

b.k napsal(a):

Souhlasím!

18.7.2020 08:22

b.k napsal(a):

Ale na co takové lidi celý život živit? Trest smrti měl své opodstatnění.

18.7.2020 08:30

Trest smrti je milosrdný. Odměna. To teda nevím, za co by si to zasloužili.
A za druhé - nikdo nemá právo život brát.
Takové doživotí je docela dostatečný trest, protože ten člověk každé ráno vstává s myšlenkou, že už nic jiného nezažije. A proto se musí hlídat, aby si ten trest smrti neuložil sám. Blbechci si takovou odměnu nezaslouží.

18.7.2020 08:38

Takové doživotí je docela dostatečný trest, protože ten člověk každé ráno vstává s myšlenkou, že už nic jiného nezažije. A proto se musí hlídat, aby si ten trest smrti neuložil sám. Blbechci si takovou odměnu nezaslouží.

Já jsem pro úsporu nákladů. A líbí se mi, jak dopadl tyran, co utýral toho chlapečka.

18.7.2020 08:43

Já jsem pro úsporu nákladů. A líbí se mi, jak dopadl tyran, co utýral toho chlapečka.

To nevím, co je za případ, já nemám tv a zprávy na netu nečtu, jen někdy něco na stránce, kde otevírám maily. Ale jestli ho zabili spoluvězni, jak si myslím, tak se mi to nelíbí. A nepřijde mi v pořádku, aby se mi líbila něčí smrt.
Náklady se dají shodit tak - ve výkonu trestu má člověk pracovat, aby si svůj pobyt zaplatil. Také jsem pro, aby některé ani nezavírali, ale dávali náramky s GPS a elektrikou a veřejně prospěšné práce.
Jste třeba pro úsporu nákladů u útulků pro psy? Prý máme plno.

18.7.2020 09:02

To nevím, co je za případ, já nemám tv a zprávy na netu nečtu, jen někdy něco na stránce, kde otevírám maily. Ale jestli ho zabili spoluvězni, jak si myslím, tak se mi to nelíbí. A nepřijde mi v pořádku, aby se mi líbila něčí smrt.
Náklady se dají shodit tak - ve výkonu trestu má člověk pracovat, aby si svůj pobyt zaplatil. Také jsem pro, aby některé ani nezavírali, ale dávali náramky s GPS a elektrikou a veřejně prospěšné práce.
Jste třeba pro úsporu nákladů u útulků pro psy? Prý máme plno.

Nevím, za jakých okolností zemřel a je mi to jedno. Člověk, co utýrá dítě, si nezaslouží žít.
Možná kdybyste měla televizi a četla zprávy, tak byste věděla, že práce pro vězně je málo. A že pokud je, tak je v podstatě za odměnu, a pro lehčí vězně. Doba, kdy vězni lepili pytlíky, je dávno pryč. Náklady na vězně nese stát, tedy my všichni.
GPS náramek a pobyt na svobodě nemůže mít pachatel násilného trestného činu.

18.7.2020 09:06

"Možná kdybyste měla televizi a četla zprávy, tak byste věděla, že práce pro vězně je málo"

Práce je všude dost. Proč by nebyla pro vězně?
Práce by byla, ale asi by to bylo "nehumánní" Znáte film Frajer Luke? Pusťte si. Budeme se skládat na obědy školním dětem a potrestaní zločinci budou žít v "lázních" ? Je mi z naší pseudohumanity blivno!

18.7.2020 09:07

Nevím, za jakých okolností zemřel a je mi to jedno. Člověk, co utýrá dítě, si nezaslouží žít.
Možná kdybyste měla televizi a četla zprávy, tak byste věděla, že práce pro vězně je málo. A že pokud je, tak je v podstatě za odměnu, a pro lehčí vězně. Doba, kdy vězni lepili pytlíky, je dávno pryč. Náklady na vězně nese stát, tedy my všichni.
GPS náramek a pobyt na svobodě nemůže mít pachatel násilného trestného činu.

Jistě že násilníky venku nenechat, ale ve vězení je tak 70 % těch ostatních, tím by Vám náklady mohly přestat dělat starosti a duševní mrzáci by mohli zůstat na doživotí.

18.7.2020 09:13

Jistě že násilníky venku nenechat, ale ve vězení je tak 70 % těch ostatních, tím by Vám náklady mohly přestat dělat starosti a duševní mrzáci by mohli zůstat na doživotí.

My pamětníci víme své. Říkalo se tomu volné komando. Vězni - majetková trestná činnost, nedbalostní tr.č. - krátkodobé tresty - nevyplatilo by se jim utíkat. Spousta práce venku.
Fabrika uvnitř věznice, oplocená celá. A nelepili tam pytlíky. Dělali užitečnější práci. Jenže v takovém ošklivém prostředí, v mokru, horku......fuj - to bylo ale nehumánní.
Věznice se zrušila, fabrika zůstala....Kdo do ní nastoupil? Ženské, i kolem 50., které přišly různými reorganizacemi o práci a ten zbytek do důchodu někde odpracovat musely. No prostě humanita!

18.7.2020 09:16
lifehappens

XXX.XXX.11.166

To je sice pravda, ale někteří z těchto lidí za to "nemůžou". Prostě se narodili jiný a sice bych je nejradši "mučila" (potrestat nějak aby si přáli umřít...), ale prostě nemají koncept myšlení jako normální člověk a zavírat je do vězení, aby je normální pracující lidé platili, mi přijde hloupé. Takže trest smrti by je zredukoval, možná by i někteří nic neudělali a nemuselo by se za ně tak platit. 🤷‍♀️

18.7.2020 09:17

"Možná kdybyste měla televizi a četla zprávy, tak byste věděla, že práce pro vězně je málo"

Práce je všude dost. Proč by nebyla pro vězně?
Práce by byla, ale asi by to bylo "nehumánní" Znáte film Frajer Luke? Pusťte si. Budeme se skládat na obědy školním dětem a potrestaní zločinci budou žít v "lázních" ? Je mi z naší pseudohumanity blivno!

Práce je všude dost? Opravdu? Jak to víte? Problematika zaměstnávání odsouzených je složitější, než se zdá. Firmám se nevyplatí, protože vězni potřebují střežení. Museli by upravit své provozy nebo je přesunout do věznice. Kdysi, a hlavně v USA, pracovali vězni na stavbách železnice či dálnice. To je u nás nemyslitelné. Já bych je nechala převážet písek z jednoho rohu vězeňského dvora na druhý, pořád, den co den, jen aby pracovali. Aby neměli pobyt za mřížemi jako lázně s fitkem dohromady.
Bohužel to s humanitou přeháníme.

18.7.2020 09:21

lifehappens napsal(a):
To je sice pravda, ale někteří z těchto lidí za to "nemůžou". Prostě se narodili jiný a sice bych je nejradši "mučila" (potrestat nějak aby si přáli umřít...), ale prostě nemají koncept myšlení jako normální člověk a zavírat je do vězení, aby je normální pracující lidé platili, mi přijde hloupé. Takže trest smrti by je zredukoval, možná by i někteří nic neudělali a nemuselo by se za ně tak platit. 🤷‍♀️

Asi to radši zkuste trochu rozvést, než si začnu myslet, že to je úplně blbý názor :-) Jako že zabít je dřív, než něco provedou?
My jsme náhodou stát slavný tím, kolik máme různých ústavů. Od kojeneckých po detenční. Chyba je jinde, rozhodně ne tam, že by nebylo kam zavírat a z čeho financovat.
Vydělávat by mohla zadavatelka - jednou prodaná štěkanátka = pokuta, podruhé veřejně prospěšné práce, podmínka, větší pokuta.
Práce na lidi platí a šlechtí. Bububu podmínka ne.

18.7.2020 09:24

"Firmám se nevyplatí, protože vězni potřebují střežení. Museli by upravit své provozy nebo je přesunout do věznice".

Pamatuju si minimálně tři fabriky, které byly v areálu věznice, kde bylo nekvalifikované práce pro potrestané dost. Jenže to by si ty fabriky musel ponechat stát. Jasně že firmám se nevyplatí. Zvlášť při standardu, který je dnes potrestaným připisován. Tak je místo trestu necháme koukat na telku, chodit do fitka, hrát tenis....Ještě, že si sem tam dají přes hubu sami......

18.7.2020 09:32

Ve Stráži se furt pracuje, ne? Třídí se pošta a další dělají ve fabrice. V pekárně, ... dokonce jídlo pro psy dělají.

18.7.2020 10:26
lifehappens

XXX.XXX.11.166

Asi to radši zkuste trochu rozvést, než si začnu myslet, že to je úplně blbý názor :-) Jako že zabít je dřív, než něco provedou?
My jsme náhodou stát slavný tím, kolik máme různých ústavů. Od kojeneckých po detenční. Chyba je jinde, rozhodně ne tam, že by nebylo kam zavírat a z čeho financovat.
Vydělávat by mohla zadavatelka - jednou prodaná štěkanátka = pokuta, podruhé veřejně prospěšné práce, podmínka, větší pokuta.
Práce na lidi platí a šlechtí. Bububu podmínka ne.

Proboha to ne. 😅 Když provedou něco strašného viz. komentáře přede mnou, tak trest smrti. Rozhodně ne předtím, to bych byla odsouzena i já jenom kvůli tomu, jak mě baví hrát Dead by daylight na počítači (hrajete za vraha). Asi jsem to předtím nějak blbě napsala. 🤔No jasně máme ústavy, ale pokud ten člověk nemá rodinu apod. tak to platí lidi z daní...a i když třeba to vězení nestojí tolik (nevím kolik) tak by to stejně byla úleva. Jako zase by se platilo něco jiného, ale snad chápete kam tím mířím (já už ten cíl skoro zapomněla 😂)

18.7.2020 10:44

Ve Stráži se furt pracuje, ne? Třídí se pošta a další dělají ve fabrice. V pekárně, ... dokonce jídlo pro psy dělají.

V Rýnovicích se snad taky ještě dělá, ale Minkovice jsou zrušené určitě ( byla to jedna z novějších a nejlépe zabezpečených ), nevím jak Česká Lípa - tam plácali panely.
Volná komanda kopala, sklízela, uklízela, stavěla - dnes na to "musíme" mít Ukrajince a potrestaní si hrají.

18.7.2020 10:49

V Rýnovicích se snad taky ještě dělá, ale Minkovice jsou zrušené určitě ( byla to jedna z novějších a nejlépe zabezpečených ), nevím jak Česká Lípa - tam plácali panely.
Volná komanda kopala, sklízela, uklízela, stavěla - dnes na to "musíme" mít Ukrajince a potrestaní si hrají.

Stejně je zajímavé, kolik tu v kraji máme takových ústavů :-) z druhé strany ještě Rumcajsovo, tam byla šatlava i na náměstí! :-)

18.7.2020 10:51

lifehappens napsal(a):
Proboha to ne. 😅 Když provedou něco strašného viz. komentáře přede mnou, tak trest smrti. Rozhodně ne předtím, to bych byla odsouzena i já jenom kvůli tomu, jak mě baví hrát Dead by daylight na počítači (hrajete za vraha). Asi jsem to předtím nějak blbě napsala. 🤔No jasně máme ústavy, ale pokud ten člověk nemá rodinu apod. tak to platí lidi z daní...a i když třeba to vězení nestojí tolik (nevím kolik) tak by to stejně byla úleva. Jako zase by se platilo něco jiného, ale snad chápete kam tím mířím (já už ten cíl skoro zapomněla 😂)

"No jasně máme ústavy, ale pokud ten člověk nemá rodinu apod. tak to platí lidi z daní...a i když třeba to vězení nestojí tolik (nevím kolik) tak by to stejně byla úleva. Jako zase by se platilo něco jiného, ale snad chápete kam tím mířím"

Nevím, a radši ani nechci vědět, kam tím míříte. Máte to nějaké pomotané. Ústavy.....věznice. Mají rodinu....nemají rodinu.
To placení z daní.......to je mantra......důchody se také platí z daní.....
A kolikrát se touhle mantrou ohání ti, kteří ještě korunu daní neodvedli a zatím jen čerpají.

18.7.2020 11:00

"No jasně máme ústavy, ale pokud ten člověk nemá rodinu apod. tak to platí lidi z daní...a i když třeba to vězení nestojí tolik (nevím kolik) tak by to stejně byla úleva. Jako zase by se platilo něco jiného, ale snad chápete kam tím mířím"

Nevím, a radši ani nechci vědět, kam tím míříte. Máte to nějaké pomotané. Ústavy.....věznice. Mají rodinu....nemají rodinu.
A kolikrát se touhle mantrou ohání ti, kteří ještě korunu daní neodvedli a zatím jen čerpají.

Pro mě je rozdíl, jestli z mých daní jdou prachy na důchody nebo na vydržování vězňů. Lidem, kteří celý život pracovali, nebo těm, co ze zdravotních důvodů pracovat nemohou (a myslím tím opravdu lidi nemocné či handicapované) bych důchody ještě zvedla. Ale živit recidivisty, pachatele trestných činů, násilníky a vrahy se mi nechce. Vím, že systém nezměním. A tak je to jen povzdech.

Jo, a daně odvádím celý svůj dospělý život krom čtyř a půl roku mateřské a rodičovské. A nejsou to daně z minimální mzdy.

18.7.2020 11:12

" Ale živit recidivisty, pachatele trestných činů, násilníky a vrahy se mi nechce."

To mě jistě taky ne. A proto bych je nechala makat a držela střídmě. Ne zrovna o chlebě a vodě, ale skoro. Jen ať nám dají pravomoci a my už bychom ty náklady osekali.
Amerika přece náš vzor. Jak to dělají v Americe. Okovy na nohy a vysekávat příkopy. Kdysi? Možná i teď?

18.7.2020 11:13
lifehappens

XXX.XXX.11.166

Tak to neřešte. Jsem se v tom ztratila, dělám moc věcí najednou. Hlavní pointou byly věznice a placení pobytu vězňů, kteří si nezaslouží příliš luxusní vězení. 😁

18.7.2020 11:30
fikovnice

XXX.XXX.134.203

Ale na co takové lidi celý život živit? Trest smrti měl své opodstatnění.

No, zrovna B. Orlová je opravdu schizofrenička, a nemocní lidi fakt patří max. do detence... To by byl jiný kandidát, kdyby někdo nevzal již spravedlnost do svých rukou, a to ten haj.l Josef Kuča! A famílie jej pohřbí v bílé rakvi a mají církevní obřad!!! On nedodržel z desatera Nezabiješ!, pak se zasebevraždil (i když o tom mám pochybnosti, ale to je fuk) a církvi se neekluje udělat mu církevní pohřeb! Je mi z toho zle.

18.7.2020 11:32

fikovnice napsal(a):
No, zrovna B. Orlová je opravdu schizofrenička, a nemocní lidi fakt patří max. do detence... To by byl jiný kandidát, kdyby někdo nevzal již spravedlnost do svých rukou, a to ten haj.l Josef Kuča! A famílie jej pohřbí v bílé rakvi a mají církevní obřad!!! On nedodržel z desatera Nezabiješ!, pak se zasebevraždil (i když o tom mám pochybnosti, ale to je fuk) a církvi se neekluje udělat mu církevní pohřeb! Je mi z toho zle.

Cirkvi je to jedno. Hlavně, že pozůstalí zaplatí.

18.7.2020 11:40

fikovnice napsal(a):

Tak jsem si musela Kuču najít. A co matka? Na Kučova, ale toho chlapečka. Kde ta se smaží?

18.7.2020 11:42
fikovnice

XXX.XXX.134.203

Tak jsem si musela Kuču najít. A co matka? Na Kučova, ale toho chlapečka. Kde ta se smaží?

Ano, ta měla dostat taky trest... A ne malej!

18.7.2020 11:47
Moyda

XXX.XXX.147.89

Ta se zatím nesmaží, ta je prý znovu březí a někde se schovává aby ji lidi nelinčovali.

18.7.2020 11:47

fikovnice napsal(a):
Ano, ta měla dostat taky trest... A ne malej!

A vyvázla bez trestu?

18.7.2020 13:05
fikovnice

XXX.XXX.134.203

Moyda napsal(a):
Ta se zatím nesmaží, ta je prý znovu březí a někde se schovává aby ji lidi nelinčovali.

Fakt je znovu březí? Přiměřený by bylo ji vykastrovat!!!

18.7.2020 13:05
fikovnice

XXX.XXX.134.203

A vyvázla bez trestu?

Co vím, tak ano.

18.7.2020 13:57

A vyvázla bez trestu?

Naposledy jsem četla, že teprve čeká na soud (bylo to zmíněno v jakémsi článku o odsouzení p. Kuči). Ale byla to, pravda, nějaká letmá zmínka v plátku typu iDnes.

18.7.2020 15:35
fikovnice

XXX.XXX.134.203

Naposledy jsem četla, že teprve čeká na soud (bylo to zmíněno v jakémsi článku o odsouzení p. Kuči). Ale byla to, pravda, nějaká letmá zmínka v plátku typu iDnes.

Aha... No tak kéž by - lepší něco (nějaký trest) než nic!

Přidejte reakci

Přidat smajlík