Jak dlouho mi doma vydrží při pokojové teplotě otevřený pytel s psíma granulema? Může to nějak zkysnout nebo se zkazit? Když to tam bude třeba dva, tři měsíce?
Pejsek mi dělá odmala ciráty se žrádlem, krmím teda hlavně maso + přílohy a granule má víceméně jen na "doražení", když se milostivě rozhodne je z té misky požrat, a tím pádem mi pytel vydrží hrozně dlouho.
Děkuju moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Granule se zkazí a to i v uzavřené nádobě, protože ji každý den otevíráte.
Kyslík a světlo nejsou pro tuk ok.
Navíc se tam množí různé ty.. a plísně. Natáhnou vlhkost a nazdar.

A co přesypat granule do uzavíratelného pytlu a ten skladovat v barelu? Plno lidí takhle skladuje granule, v chladnějším prostředí samozřejmě. Dva až tři měsíce mi přijdou hodně, jestli to máte někde v pokojové teplotě a jen v otevřeném pytli.
Odhadnout, co spotřebujete relativně brzy, zbytek rozdat či prodat po známých a příště koupit menší balení.
napsal(a):
A co přesypat granule do uzavíratelného pytlu a ten skladovat v barelu? Plno lidí takhle skladuje granule, v chladnějším prostředí samozřejmě. Dva až tři měsíce mi přijdou hodně, jestli to máte někde v pokojové teplotě a jen v otevřeném pytli.
Odhadnout, co spotřebujete relativně brzy, zbytek rozdat či prodat po známých a příště koupit menší balení.
ano přesně takto jsme to měli, uzavíratelný pytel v barelu. Ale byly tam tak 3 týdny max. měli jsme velkého psa.
Já granule používám sporadicky - buď jako pamlsky anebo výjimečně k snídani, když zapomenu večer dát rozmrazit maso. Kupuju malý balení - 2 nebo 3 kg a mám dva psy dohromady 15 kg
Ten pytlík spotřebováváme cca 2 měsíce, nějakou újmu na kvalitě neřeším, je to jenom zlomek toho, co žerou.
Děkuju moc ;-) příště už každopádně koupím menší balení.
A poznám to nějak na těch granulích, že už jsou "jeté"? Když už jsou tam delší dobu?
Mám tam hodně štěněcích, které odmítal žrát, asi 3 načnuté tříkilovky různých značek. Rozdala bych to, ale nebudu riskovat že už to nebude úplně o.k. Otevřené jsou tak 2 měsíce určitě.
Debila mě nenapadlo to rozdat dřív :-(

Jednou jsem koupila 12 kg bezobilných Barking Heads a den poté jsem se rozhodla, že bude prcek kombinovat a keksy dostane jen v týdnu ráno. Přesypala jsem je do Curver barelu (těsní dobře a má i menší otvírání) a byly tam 5 m bez újmy. Ale je pravda, že jsem do něj lezla jednou za 14 dní a nabírala do velké skleněné dózy. Navíc tyhle granule mají tuk v sobě, ne ten matlavý nástřik, tam je to horší.

Rozdala bych to, ale nebudu riskovat že už to nebude úplně o.k. Otevřené jsou tak 2 měsíce určitě.
Můžete se optat blízkých útulků, jestli to nechtějí. Věnovat bezdomovci, který krmí psa. Darovat někomu, kdo má drůbež. Toxické to snad nebude.