Štěňátko snědlo krky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2020 21:18
Keira2020

XXX.XXX.237.80

Dobrý večer,naše tříměsíční štěňátko nám snědlo krky z vývaru. Všude čtu,že je to pro štěňátka škodlivé. Prosím o radu, jestli s ní máme jet na veterinu nebo sledovat stolici a dát dietu? Děkuji za rady. A vím, že by to jistě neměla,ale bohužel se stalo...

17.7.2020 21:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Neplašila bych. Ono to riziko, že se něco stane, je ve skutečnosti docela malé - ale je tam, proto se varuje před tím, dávat vařené kosti...

Záleží, jak je velká a kolik toho snědla, ale prostě bych ji jen zkontrolovala, jestli se v pořádku vyprazdňuje. Kdyby byla zabetonovaná nebo jste si všimla, že je viditelně "nějaká divná", teprve pak bych začala řešit eventuelní problém.

To máte doma tak měsíc... ta vám ještě možná sežere věcí...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2020 21:32

Ještě sledujte, jestli k ránu nenatahuje na blinkání. Pokud se vyblinká, v pořádku, pokud ne, buďte v pozoru.

17.7.2020 21:35

Kolik váží, co je to za psa? Se dobře najedl :-)

17.7.2020 21:37
Keira2020

XXX.XXX.237.80

Váží 6 a půl kilo...je křížená labradorka s pitbulem. Byla spokojená a teď venku proběhla i stolice.

17.7.2020 21:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Prý labradorka s pitbulem... Ta ani neví, že v tom byly kosti

17.7.2020 21:43
Keira2020

XXX.XXX.237.80

Odpoledne při stolici dost kňučela. Ale teď už se zdá dobrá 🙏

17.7.2020 21:44

No tak jako malinký pejsek by se udusil a velký to polk bez kousání v pohodě. Tři kila krků tam asi nebyla. Konečně se dobře najedl, já si nemůžu pomoct.
Co by mu asi tak bylo z vařených krků, jsou na kaši, ne? Z vývaru se krk rozpadne na malé kousíčky. Já ty vařené kosti vidím nějak jinak, no, pardon.
Se bojím zeptat..:-) čím ho krmíte?

17.7.2020 21:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak jako malinký pejsek by se udusil a velký to polk bez kousání v pohodě. Tři kila krků tam asi nebyla. Konečně se dobře najedl, já si nemůžu pomoct.
Co by mu asi tak bylo z vařených krků, jsou na kaši, ne? Z vývaru se krk rozpadne na malé kousíčky. Já ty vařené kosti vidím nějak jinak, no, pardon.
Se bojím zeptat..:-) čím ho krmíte?

Já třeba opravdu zažila velké problémy kvůli vařeným kuřecím kostem, co psovi nasypala sousedka. Roky nic a pak za pět dvanáct zachraňujem psa. Ale zrovna krky mě popravdě neděsí tolik. Tohle byly ty dutý mrchy, co se štěpí na ostrý kousky.

17.7.2020 21:50
Keira2020

XXX.XXX.237.80

Převážně granulemi a dávám jí i syrové maso v menším podání. Není jen na granulích. Dostane psí pamlsky, piškoty i kapsle, rýží... Granule jsou značky WELLNESS CORE pro štěňata. A já bych to asi neřešila,kdyby při stolici opravdu nekňučela a nepřečetla si ty články,jak jí to může uškodit.

17.7.2020 21:54

Keira2020 napsal(a):
Převážně granulemi a dávám jí i syrové maso v menším podání. Není jen na granulích. Dostane psí pamlsky, piškoty i kapsle, rýží... Granule jsou značky WELLNESS CORE pro štěňata. A já bych to asi neřešila,kdyby při stolici opravdu nekňučela a nepřečetla si ty články,jak jí to může uškodit.

Někteří psi kňučí, i když jim taháte druhou stranou bobek na trávě. Je to štěně s trávením, které asi ještě úplně nezmasakrovaly granule, tak by to mělo projít.

17.7.2020 22:01
Keira2020

XXX.XXX.237.80

Naše štěně rádo papá a při stolici nekňučí, teď to bylo poprvé a když jsem to sbírala,tak tam ty zbytky krků měla. Vím, že z největší pravděpodobností bude dobrá, ale chtěla jsem se zeptat, abych nic nepodcenila.
A proč by trávení měly zničit granule? Nebude stoprocentně na granulích,ale budou její hlavní potravou.

17.7.2020 22:13

Keira2020 napsal(a):
Naše štěně rádo papá a při stolici nekňučí, teď to bylo poprvé a když jsem to sbírala,tak tam ty zbytky krků měla. Vím, že z největší pravděpodobností bude dobrá, ale chtěla jsem se zeptat, abych nic nepodcenila.
A proč by trávení měly zničit granule? Nebude stoprocentně na granulích,ale budou její hlavní potravou.

Vařená kost se nestráví, tak je to prckovi možná nepříjemné, jestli to byly ty kosti. Koukla jste na složení bobku? Popř. sáčkem jste ho prohmatala?

Štěňata mají vrozený jehlový reflex, tj. př. ostrý kus kosti projde střevem bez poškození. Psům na mase zůstává, u granulářů/konzervářů je potlačen a může z toho být průšvih. Psi na normální stravě mají trochu ostřejší prostředí v žaludku a jsou schopni se vypořádat s potravou, kterou granulář s "líným" trávením nedá. A nejsou to jen syrové kosti.

17.7.2020 22:21
Keira2020

XXX.XXX.237.80

Ano prohmatala jsem to a našla tam ty krky. Keira bude dostává převážně granule,ale maso ji taky dáváme v menším množství.

Jinak děkuji za to vysvětlení. Určitě ji nebudu trápit a nedávat ji maso, když ho doma chlapovi vařím. Zatím jí dávám ochutnávat po troškách. Jako i jiné ... Jen u těch vařených kostí jsem nečetla nic hezkého.

17.7.2020 22:34

Keira2020 napsal(a):
Ano prohmatala jsem to a našla tam ty krky. Keira bude dostává převážně granule,ale maso ji taky dáváme v menším množství.

Jinak děkuji za to vysvětlení. Určitě ji nebudu trápit a nedávat ji maso, když ho doma chlapovi vařím. Zatím jí dávám ochutnávat po troškách. Jako i jiné ... Jen u těch vařených kostí jsem nečetla nic hezkého.

Tak vidíte, kosti jdou ven a prostě jí "škrábou". Jestli chcete zůstat v základu na granulích, tak jí občas kupte kuřecí letky. To jsou ty konce křídel a jsou úplně měkké už před strávením, ideální malé odměny a dodržíte přísun Ca.

17.7.2020 22:40
Keira2020

XXX.XXX.237.80

Tak vidíte, kosti jdou ven a prostě jí "škrábou". Jestli chcete zůstat v základu na granulích, tak jí občas kupte kuřecí letky. To jsou ty konce křídel a jsou úplně měkké už před strávením, ideální malé odměny a dodržíte přísun Ca.

Děkuji, určitě ji stravu budu kombinovat. Jsem ráda, že to z ní jde ven...litá ještě teď venku, když jdeme vyvenčit, takže za mě snad všechno je a bude dobrý.

18.7.2020 09:05

jestli ke granulím přidáváte jenom svalovinu, tak je to opravdu špatně.
Krky dávejte, ale syrové!
ty letky, skelety
vepřové uši
občas hrtan
syrové
+přílohy, nějaké to ovozel

18.7.2020 09:45
Keira2020

XXX.XXX.236.17

jestli ke granulím přidáváte jenom svalovinu, tak je to opravdu špatně.
Krky dávejte, ale syrové!
ty letky, skelety
vepřové uši
občas hrtan
syrové
+přílohy, nějaké to ovozel

Psala jsem,že dostane rýží a jiné jídlo. Krky si myslím,že dostávat nebude,ale spíš jak píšete skelety a podobně.

18.7.2020 09:57

Keira2020 napsal(a):
Psala jsem,že dostane rýží a jiné jídlo. Krky si myslím,že dostávat nebude,ale spíš jak píšete skelety a podobně.

keira, jde, mimo jiné, o příjem minerálů, konkrétně fosforu a vápníku. Vápník by měl převažovat, Svalovina, rýže (a mnoho jiného) = brutální převaha fosforu = vzrůstá riziko vzniku růstových onemocnění skeletu (to jako všelijak křivé nožičky a tak).
A bavíme se o štěněti v růstu, respektive na počátku toho nejrychlejšího růstu + bude přezubování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík