Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2020 11:08
Baki

XXX.XXX.234.244

Ahojte,

venuje sa tu niekto bull športom? Konkrétne weight pulling.
Potrebovala by som poradiť ako začať a nejaké veci na začiatok.

18.7.2020 11:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pro začátek si nechte ušít postroj na WP. Já mám od Magu, mám od nich více věci, a jsem s nimi spokojená.

No a pak postupně psa začít zvykat na to, že něco tahá za sebou.. A postupně můžete navyšovat zátěž, pomalu.

Chcete dělat WP jakože profi? Na dráze? Tam pak bude potřeba sehnat trenéra, který tu dráhu má a věnuje se tomu..

A nebo chcete "jen" tahat třeba řetězy?

Jo a kolik je psovi?

18.7.2020 11:24
Baki

XXX.XXX.234.244

Postroj už máme. Aj sme začali trochu ťahať 1-2 plné veľke flašte. Nechceme to robit nejak profi ale chcem aby nasvalila a potom možno aj nejake vyššie váhy.
Je to fenka, 15kg, približne 1 rok aj 4 mesiace.
Ale vpodstate neviem aku zaťaž dať na začiatok, kedy pridať záťaž a po koľko, ako často a dlho trénovať...

18.7.2020 13:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já jsem možná v tomhle opatrná víc, než jiní lidé, ale feně v tomhle věku bych vyloženě velkou zátěž ještě nedávala. Počkala bych až po těch dvou letech. Mé feně (taky 15 kg) budou v září dva a chystám se to až potom nějak postupně zvedat. Zatím má postroj a je naučená něco za sebou tahat - kus řetězu, nevím nevážila jsem, ale není to nic extra těžkého. I když teda ne některých závodech profi pullingu je povolena účast psa už od 12 měsíců (někde myslím 18), tak zrovna na ten WP to mě osobně přijde málo. Ale to je jen můj názor.

Psovi bude "už" pět. Pořádně jsme začali taky až po tom druhém roce, nikdy jsem nevážila, kolik přesně tahá. Mám řetěz nařezaný na více části, ze začátku jsem nějakou dobu dávala jednu část, po čase jsem přidala další, další... Pak jsem ty části řetězů vyměnila za jeden kus těžšího řetězu a k tomu postupně zase přidávala lehčí...

Krom toho trénujeme na drag pull sprint - což je tah břemene sprintem, pes musí co nejrychleji uběhnout 40 m se saněmi a závažím (u kategorie SBT je celková hmotnost závaží většinou polovina váhy psa)... U APBT a AST je to víc..

ako často a dlho trénovať...

No, to záleží na tom, co dalšího se psem děláte. Pokud děláte i jiné bull sporty a další aktivity, prostě to nějak rozložit.

Nicméně teď, když je teplo, tak bych na nasvalení doporučila spíš kondiční plavání, pokud má fena ráda vodu. Přijde mi škoda to přes léto nevyužít. Dělám to s udičkou, na které mám střapec. Začínám tak, že psi plavou 5 minut v kuse 3 x za sebou (s pauzou mezi těmi sériemi), pak to postupně navyšuji na 3x10, 3x15, 3x20....

Vím, že zrovna teď úplné vedro není, ale stejně jdeme radši k rybníku plavat, než tahat řetězy. Když je teď ta možnost plavání.

Ale tohle všechno berte jen jako můj názor, pokud se tomu chcete věnovat opravdu na plno, tak bych doporučila vyhledat spíše trenéra bull sportů, radši. Nám vždycky udělá i takový tréninkový plán. Ale zrovna tahání řetězů máme spíš jako "vedlejší" činnost, takže to jsme v tom plánu nikdy ani neměli, tak neporadím víc. My spíš víc jedeme v tom plavání a koloběžce (plus další bullsporty, Profi WP ale závodně neděláme, jen ten drag pull sprint)...

18.7.2020 14:14
Baki

XXX.XXX.252.180

Tak teda začneme s väčšinu váhou až po tých 2 rokoch
Nad tým plávanim som tiež rozmýšlala ale ona nejak moc extra vodu nemusí. Ide tam len za hračkou a aj to len keď sa jej chce, tak som rozmýšlala ešte že by som ju tam len držala.

Ďakujem moc za radu

18.7.2020 14:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No chce to motivaci, u nás za strapeckem vlezou kamkoliv. Ale do vody i bez něj, jen na to kondiční plavání potřeba je.

Jinak na ten tah se zkuste ještě někde poptat, pokud máte FB, tak třeba má skupině Bull sporty.

18.7.2020 15:11
Baki

XXX.XXX.252.180

No to ona moc na hračky neni. Už dlhšie sa snažim ju namotať na hračky ale buď ju nezaujímaju alebi ju to baví len chvíľu a potom už o to nemá záujem

Skúsim, ďakujem

7.10.2020 06:03
Baki7

XXX.XXX.234.212

Kolko tak cca dat váhu fenke ktorá má 1 rok aj 7 mesiacov a 15kg? Neviem koľko jej možem tak maximálne dať, tak aby som neurobila nejakü blbosť.

7.10.2020 11:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Koukala jste na tu skupinu na FB, kterou jsem vám radila minule?

Neviem koľko jej možem tak maximálne dať

Kolik jí dáváte teď? A jak přesně taháte?

Moje fena má aktuálně 14 kg, když trénujeme na drag pull, tak ji dávám zátěž 7 kg (včetně sáněk) a běží s tím sprintem 40 metrů. Pokud dávám řetězy normálně na procházku, dávám méně než těch 7 kg. Nedávno jsme byli na tréninku WP, kde tahala 600 kg (dráha s kolejnicí).

Pes 29 kg mi při drag pullu tahá cca 15 kg.... Na procházkách méně... Na WP na závodech teď utáhl přes 2 tuny a určitě by dal víc, jen se nám chtělo už hrozně spát a byla zima, tak jsme to zabalili .

Takže fakt nejde jednoznačně odpovědět na to, kolik maximálně může vaše fena tahat. Krom toho jak a co taháte, záleží i na aktuální kondici feny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík