Americký pitbulteriér

Prodám Amerického pitbulteriéra - Nabízím štěňátka APT narozena 7.4. 2025 K...
18000 Kč
Dobrý den,
máme argentinskou domu kříženou s pitbullem, jsou mu dva roky a asi před třemi dny mu zjistili chronické selhavani ledvin. Chtela bych se zeptat, jak dopadli pejsi, kteří toto měli.
Zatím má pes infuze, ale nevypadá to s nim moc dobře, neji, zhubl jednou mu tekla krev z nosu je strasne slabý dezorientovany.
Veterinář říkal, ze se uvidí podle krevních testu a ze máme nejspíš počítat s tím nejhorším.
Jaké mate vy zkušenosti s touto nemoci u psa.
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
U nás bohužel také špatný konec, ono se na to přijde až když už je to špatné. Nechtěl žrát a když, tak to ochutnal jen jednou, pak už vůbec. Rozloučili jsme se ním den před silvestrem, nechtěli jsme ho trápit. Hodně štěstí a držte se.
mi
XXX.XXX.211.66
Na krvácení z nosu bych dala homeopatika Ferrum phosphoricum 9 CH. Vyhledejte si na internetu. Zakoupíte v lékárně, která vede homeopatika.
Jsou i homeopatika posilující ledviny, ale měly by se zřejmě podávat preventivně. Nám zemřeli již tři psi na selhání ledvin (z toho dva při rakovině), polehávali, hodně spali, přestali štěkat a přestali močit, a to je vlastně už konec.
U psů to jde velmi rychle. Bohužel. Ať jsme dělali, co jsme dělali, nepomohlo to. Všichni ale byli ve vysokém věku. Přeji vám i pejskovi, aby to dobře dopadlo. Držte se!
mi
XXX.XXX.211.66
Jeden z těch pejsků nám odešel cca před týdnem. Najednou začal hodně pít, pak začal odmítat potravu. Když jsme mu nabízeli něco, co měl rád, jen se olízl, aby nám ukázal, že by si to dal, ale už nemůže. Hubl. Vyhledával chladnou podlahu nebo se chodil chladit ven. Ostatní už jsem popsala výše. Pokud to jednou budete muset ukončit, pozvěte si prosím veterináře domů. Je to sice dražší, ale v domácím prostředí. Děkuji. Opět přeji, aby se vše v dobré obrátilo!
Já si to tu dovolím oprášit. Pes, 14, začal hůř žrát (u retríva podezřelý), podle prvních výsledků to ukazuje na zhoršenou funkci ledvin. Přesnější výsledky budeme mít až příští týden, dobrý to teda vzhledem k jeho věku asi nebude, má toho dalšího fůru.
Tak by mě zajímalo, jak jste s tím kdo dlouho válčil? Řeším to i kvůli tomu žrádlu, dietu už jsem mu nasadila teď, léta barfujeme, tak jsem nalistovala u Novosádové příslušnou kapitolu a jedeme podle ní syrový maso + vařený přílohy + zelenina. Když o tu ale čtu, že je to otázka 1-3 měsíců, tak si říkám, že možná nemusím tak lpět na tom syrovým, protože dlouhodobý dopady už asi bohužel nestiheneme, a můžu ho po ten zbylý čas rozmazlovat vařeným?
Jestli se to nechutenství bude zhoršovat, tak u vařenýho asi stejně skončíme (mají to málo, tak se po tom můžou utlouct), ale jestli má před sebou dva měsíce, tak si říkám proč mu nenasadit už teď?
Zoia
napsal(a):
Já si to tu dovolím oprášit. Pes, 14, začal hůř žrát (u retríva podezřelý), podle prvních výsledků to ukazuje na zhoršenou funkci ledvin. Přesnější výsledky budeme mít až příští týden, dobrý to teda vzhledem k jeho věku asi nebude, má toho dalšího fůru.
Tak by mě zajímalo, jak jste s tím kdo dlouho válčil? Řeším to i kvůli tomu žrádlu, dietu už jsem mu nasadila teď, léta barfujeme, tak jsem nalistovala u Novosádové příslušnou kapitolu a jedeme podle ní syrový maso + vařený přílohy + zelenina. Když o tu ale čtu, že je to otázka 1-3 měsíců, tak si říkám, že možná nemusím tak lpět na tom syrovým, protože dlouhodobý dopady už asi bohužel nestiheneme, a můžu ho po ten zbylý čas rozmazlovat vařeným?
Jestli se to nechutenství bude zhoršovat, tak u vařenýho asi stejně skončíme (mají to málo, tak se po tom můžou utlouct), ale jestli má před sebou dva měsíce, tak si říkám proč mu nenasadit už teď?
To mě moc mrzí...
Napíšu zkušenost s kočkami - ty na selhání ledvin trpí ještě mnohem častěji. Jeden z mých milovaných minulých kocourů - domnívám se zpětně - tím trpěl nejméně řádově měsíce - zvýšené pití, hubnutí, občasné zvracení. Opravdu terminální stadium trvalo cca 2 - 3 týdny a uspán měl být rozhodně dříve než byl. Tehdy jsem se řídila radou vetky a dodnes si to vyčítám!
Moc Vám přeji, ať se ukáže nějaký pozitivnější výsledek s lepší prognózou!
mám kocoura se selháním ledvin, - vynechám omáčku - přestal zcela žrát, jsem si vzpomněla na Amin avast (dříve renavast) - nasazen + ipakitine = kocour začal okamžitě žrát, velké zlepšení stavu -trvalo cca rok, teď jde zase dolů
Zoia
napsal(a):
Nas pes s tymto ochorenim bojoval asi rok, pricom postupne odmietal uz vsetko. Obcas musel byt krmeny striekackou, ale len kym som videla, ze to ma zmysel, pretoze bol velmi culy a spraval sa normalne. Potom tp nabralo rychly spad a bolo..
napsal(a):
mám kocoura se selháním ledvin, - vynechám omáčku - přestal zcela žrát, jsem si vzpomněla na Amin avast (dříve renavast) - nasazen + ipakitine = kocour začal okamžitě žrát, velké zlepšení stavu -trvalo cca rok, teď jde zase dolů
Můj kocour na ledvinové dietě rok a půl, zlepšil se a zatím drží.
napsal(a):
To by tak odpovídalo...ten můj to určitě řádově měsíce měl. Jenže byl to "jen" chalupový kocour, všimla jsem si příznaků pozdě. Pak ten sešup byl rychlý a konec teda dost hrozný. Ipakitine jsem dávala, renální dietu taktéž - nepomáhalo nic.
Našemu 15letému kocourovi podávám půl tablety/den Chitosanu (Dolfos ChitoFos), 2x/3x týdně + ledvinová dieta + renální granule Josera Carismo. Tabletu rozmělňuji na prášek a vsypu do žrádla. Občas dostává i pastu Urocid.
Krásně nám nakynul, ze začátku byl vychrtlo, vrátila se i chuť k jídlu, žere jak prokoplej a konečně se sám dojde napít.
Hodnoty se mi daří srážet do normálu (kreatinin měl 203 a nyní je na 153, močovina byla 10 -> teď 9,9).
Dávkování tablet je různé, dle váhy zvířete, závažnosti.
Chitosan preventivně dávám i druhému kocourovi (mlaďoch).
Dobrý den. My máme 14 letou fenku anglického špringršpaněla s chronickým selháním ledvin. První propad kdy přestala jíst byl v březnu 2020 a od té doby válčíme s touhle nemocí, jsou období kdy celkem jí a období kdy nechce vůbec nic a je mimo. je to už přes rok ale snažíme se dál. Každé ráno dostane zdobičkou na dorty 30 gramů rozmočených granulí a v tom zamíchané léky (Benakor, Degan, Pronefru, Ipakitine) pak jdeme na procházku kde jsme jedno období jedly, takže my nosily plný batoh s různými granulkama, misku s vařeným, po procházce nabízíme vařené, a večer prášky zabalené do šunky, Ipakitine s Pronefrou si dá z prstíku. Je to jako na houpačce, jeden den jí to a za dva dny to nechce. Hlavní je do ní něco dostat, cokoliv, hlavně musí jíst. Tito pejsci umírají na vyhladovění. Hodně síly a vytrvalosti přeji.