Majitelka

XXX.XXX.95.24
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám doma 5 psů – 4 pumry a 1 fenku. Moje sestra si pořídila malinkou fenečku, myslíte že ji přijmou mezi sebe nebo si budou chránit teritorium?
Za každou radu budu ráda.
rapotacka11
napsal(a):
Přidání pumra do smečky?
Když je pumr fena, bude to horší.
Těžko, těžko radit.
Chodí sem někdo, kdo zvládá ekvilibristiku se slovy,
snad mrkne i na tenhle složitý případ a poradí stylem, že jistě pochopíte.
Bude to jednoduché.
Já se to snažila pochopit už včera asi 5 minut, ale buď mi nebylo zhůry dáno, nebo mi chyběl alkohol v žilách..., snad bude někdo úspěšnější...
Janae1

XXX.XXX.160.6
marushka
napsal(a):
Zase jsem obohatila svůj slovník o další výraz, ale dotaz stejně nechápu
Zakladatelka se chtěla pochlubit málo používaným slovem a sama neví, co to slovo znamená.
Více bych v tom nehledala.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sisi58
napsal(a):
Pokud byste do své smečky přidala dalšího pumra, budete mít 1 fenku + 5 psů. Pumr je samec, nikoli výraz pro psa, jako takového.
Ale zadavatelka píše o přidání fenečky, nebo ne?

Pumr se říkalo hlavně u jezevčíků, takže si asi myslí, že říká "přidat plemeno pumra, fenku".
Co na tom nechápete
No a zase mám jen svoje ultra chytré "kdo se musí ptát cizích lidí, nechť nevymýšlí krávoviny".

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No to se právě neví, když v nadpisu píše o přidání pumra.
Máte pravdu, to jsem překoukla. Já se soustředila rovnou na příspěvek. V tom případě si to odporuje.
Majitelka

XXX.XXX.90.136
napsal(a):
Ale zadavatelka píše o přidání fenečky, nebo ne?
Já jsem se chtěla i zeptat na pumra, takže jsem napsala do nadpisu pumr, ale pak jsem si řekla, ze napíšu jen o té fence a zapomněla jsem napsat do nadpisu fena.
Majitelka

XXX.XXX.90.136
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jakože máte 5 psů, a chcete jich mít 7?!
Ne my máme 5psu a chtěla jsem se zeptat když k nim přidám fenecku jestli ji přijmou mezi sebe
Majitelka
napsal(a):
Ne my máme 5psu a chtěla jsem se zeptat když k nim přidám fenecku jestli ji přijmou mezi sebe
Přidat do smečky 2 nové psy, když neumíte ani odhadnout naturel a chování vlastních psů je hazard, který může špatně skončit - smečka se chová jinak než jednotlivec, a stačí aby jeden začal, ostatní se přidají, a z nového psa vám udělají puzzle, které budete sbirat po celém dvoře...
Majitelka

XXX.XXX.90.136
sisi58
napsal(a):
Pokud máte pejsky slušné,tak ne. Ale s tou fenkou, co už máte, by problém být mohl. A pokud by byl, nic příjemného vás nečeká.
Děkuji s tou fenkou problém nebude tu už zná ale ty ostatní psy to bude asi větší oříšek
Majitelka
napsal(a):
Děkuji s tou fenkou problém nebude tu už zná ale ty ostatní psy to bude asi větší oříšek
Dokud je fenka ve štěněcím věku a starší fena není asociál, bude vše ok. Problémy by mohly nastat ve chvíli, kdy štěně/fena pohlavně i tělesně dospěje. Taky záleží na tom, jaká máte plemena.