.

XXX.XXX.193.212
Neviete náhodou určiť premeno psa podla fotky ? Ide o kríženca. Vopred ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pit x labrador v mutaci piebald.

dralin
napsal(a):
Řekla bych kříženec labradora s dalmatinem...
Vlastně nová rasa, labratin nebo dalbrador? 😁

To je jako věštit budoucnost z čajové sedliny.
Pokud to chcete vědět, zaplaťte si DNA test.
https://www.genomia.cz/cz/test/caniline/
Pokud má pes ale v rodokmenu křížence do třetí generace, dozvíte se jen to, že máte voříška😃

napsal(a):
Vlastně nová rasa, labratin nebo dalbrador? 😁
Dalibor. Nejdřív Smetana, dnes nový pes, zítra kdo ví, zlatý český ručičky :)
Sindelkaaaa

XXX.XXX.175.196
Dobrý den koupili jsme si pejska paní tvrdila že je to "čivava,, no to samozřejmě nebyla ale pejsek byl tak roztomilí že jsme si ho vzali no takže máme pejska máme rodinou vilu takže i kdyby vyrostl tak ho máme kam dát ale zajímalo by nás s čím je křížený? Poraďte prosím prosím 🙏♥️
Sindelkaaaa
napsal(a):
Dobrý den koupili jsme si pejska paní tvrdila že je to "čivava,, no to samozřejmě nebyla ale pejsek byl tak roztomilí že jsme si ho vzali no takže máme pejska máme rodinou vilu takže i kdyby vyrostl tak ho máme kam dát ale zajímalo by nás s čím je křížený? Poraďte prosím prosím 🙏♥️
Celkem by mě zajímalo, z jakého důvodu jste podpořili drobného množitele a jak je to štěně staré. Nevím, jestli to dělají fotky, ale na 3 a více měsíců to nevypadá

Frenký,Riky
napsal(a):
Je mu 8 týdnů máme ho teprve týden
Ale hlavně by mě zajímalo jak bude vypadat?
Alespoň podobně
A přesně proto se kupují psi s PP. Tam máte jistotu, jak bude v dospělosti vypadat. Vaše štěně šlo kolem čivavy obloukem :-) a jak bude vypadat ví jen bůh.

Koukla jsem na video a pes mi přijde mladsi než 8 týdnu. Osmitydenni štěně rozhodně není třeba dokrmovat mlékem.
Plus se mi nezdá ten pohyb, nemělo by štěně v 8 týdnech už být jisté na nohách a nebulat se?

Tak 4 5 max. Hlavně že telefon stál víc.

Už se to snižuje..

Frenký,Riky
napsal(a):
No když jsem to točila tak mu bylo 7 nebo 6 týdnů 😔🥺😁
To, co vám řekli při prodeji, nemusí být směrodatné. Podle videa je štěně určitě mladší, v 7 týdnech už jsou štěňata pohybově úplně jinde, než je vidět na videu.
Když k tomu přidám, že vám ho chtěli prodat jako plemeno... kecali v jedné věci, mohou kecat i v těch dalších.
Neptám se na cenu, to je vaše věc.
Ptám se na zdraví. Viděl štěně před prodejem veterinář? Bylo odčervené, očkované, čipované?... Pokud ne, pěkně jste naletěli.
Jo - a pokud je mladší, tak samozřejmě počítejte s tím, že bude v dospělosti větší, než jste čekali. Malá štěňata rostou hooodně rychle.

Frenký,Riky
napsal(a):
Ano veterinář ho vyděl a říkal že čivava to není ale že je to ten nejhezčí kříženec odčervili jsme ho a očkovaný už taky je i čip má a jinak je prý zdraví
Ta čivava tam možná kouskem je, ale určítě i jiné plemeno.
Brali jsem si před necelými 2 lety "křížence ze dvora". Bylo mu 9 týdnů, měl pečlivě vedený zdravotní průkaz, 2x odčervený, 1. dávka vakcinace. Dostali jsme k němu oblíbenou hračku, cca kilo kvalitních granulí, na které byl naučený, kšírky s vodítkem. Paní za něj chtěla symbolický příspěvek v rámci stokorun, rozhodně jí to nepokrylo náklady. Zato se zajímala, do jakého prostředí pejsek půjde.
Viděli jsme maminu, ostatní štěňata z vrhu aspoň na videu, protože jsme si brali posledního. Otec byl sousedovic špic (neplánované spojení, překonal plot). Dokonce nám bylo zdůrazněno, že je to kříženec (jako malý by se i za bígla vydávat dal).
Tak by to podle mě mělo vypadat, když už se stane "nehoda", a ne vypakovat štěňata co nejdřív a naivním kupujícím vybájit "plemeno". To spíš zavání snahou vydělat prachy a fenu zase co nejrychleji připustit. Bohužel
Přidávám fotku focenou asi 10 minut po příjezdu domů.

Mně přijde divné, že bych nevěděla, kdy má můj pes narozeniny.
ir.ma: moc hezký :) tady vypadá, že na tu hlavu bude přepadávat :-)
Jo, to plemeno je Idefix.

napsal(a):
Tak my to taky nevíme u druhého psa. Toho jsme si brali z útulku a věk byl jenom odhadovaný. Tak jsme mu prostě datum přiřadili a je to. Psovi je to fuk, v kalendáři se nevyzná. Hlavně, že dostane dárečky

GAELLE
napsal(a):
no a máme tu dalšího zadavatele co se ptá AŽ PO NÁKUPU jaké že to plemeno si koupil.
No máte vořecha, čivava to fakt není. Tak hlavně že jste podpořila množitele.
A v kolika týdnech jste si ho brala to už taky mluví za vše.
Další zachránkyně štěnat
a maminku jste viděla?
Na mě působí tazatelka mladě a nezkušeně, takové je snadné obalamutit. Od "chovatelky" to nebylo čestné jednání, mladý člověk se ještě tak neorientuje.
Proto jsem popisovala, jak to bylo u nás. Že to i v případě pořízení křížence může proběhnout férově.

napsal(a):
Jo, měl tu hlavu vůči tělu obří, pak zase rostlo tělo a hlava nestíhala, teď ve 2 letech už je souměrný
Druhé foto je focené chovatelkou v jeho cca 7 týdnech. Myslím, že jako netradičně zbarvený bígl by ve štěněcím období u laika prošel.
napsal(a):
Tak my to taky nevíme u druhého psa. Toho jsme si brali z útulku a věk byl jenom odhadovaný. Tak jsme mu prostě datum přiřadili a je to. Psovi je to fuk, v kalendáři se nevyzná. Hlavně, že dostane dárečky
taky jsme to tak měli. určili jsme mu Den Vítězství
a přesně - užíval si dort a hračky

GAELLE
napsal(a):
taky jsme to tak měli. určili jsme mu Den Vítězství
a přesně - užíval si dort a hračky
Moc pěkné! A která sklínka je jeho?
napsal(a):
Na mě působí tazatelka mladě a nezkušeně, takové je snadné obalamutit. Od "chovatelky" to nebylo čestné jednání, mladý člověk se ještě tak neorientuje.
Proto jsem popisovala, jak to bylo u nás. Že to i v případě pořízení křížence může proběhnout férově.
Děkuji za pochopení mě 13 let a mamka mi ho jenom koupila ale máme ho rádi

Frenký,Riky
napsal(a):
Děkuji za pochopení mě 13 let a mamka mi ho jenom koupila ale máme ho rádi
Tak teď už pro příště víte.
Šiřte ve svém okolí osvětu a poučte kámošky, ať případně neudělají stejnou chybu!

Frenký,Riky
napsal(a):
Co?
Věk. Koupili jste štěně mladší sedmi týdnů, což je špatně.

napsal(a):
Jo, měl tu hlavu vůči tělu obří, pak zase rostlo tělo a hlava nestíhala, teď ve 2 letech už je souměrný
Druhé foto je focené chovatelkou v jeho cca 7 týdnech. Myslím, že jako netradičně zbarvený bígl by ve štěněcím období u laika prošel.
Fešák!
napsal(a):
Jo, hezký pejsa, ale já bych v něm teda bígla asi nehledala a špice vůbec nenašla. Ta hlava mi přijde v dospělosti, jak hlava jezevčíka, nebo ,,něco jako jezevčíka" Takový jezevčíkovitý vobšourník nám tady běhá, už podruhé nakryl myslivcovi chovnou fenu Nebyl i tam u vás? On je velmi výkonný

lesnížínka
napsal(a):
Jo, hezký pejsa, ale já bych v něm teda bígla asi nehledala a špice vůbec nenašla. Ta hlava mi přijde v dospělosti, jak hlava jezevčíka, nebo ,,něco jako jezevčíka" Takový jezevčíkovitý vobšourník nám tady běhá, už podruhé nakryl myslivcovi chovnou fenu Nebyl i tam u vás? On je velmi výkonný
Bígla i jo, ale špice taky nevidím.

napsal(a):
Bígla i jo, ale špice taky nevidím.
Ale je tam. Byli přistiženi při činu
Jen je možné, že ten špic už v sobě má něco přikříženo. Maminka je čistokrevná bíglice.
Sindelkaaaa
napsal(a):
Napíšete, kolik jste za něj zaplatili? Jinak čivavu v něm tedy opravdu nevidím...

napsal(a):
Ale je tam. Byli přistiženi při činu
Jen je možné, že ten špic už v sobě má něco přikříženo. Maminka je čistokrevná bíglice.
Já vám věřím. Prostě se otcovské geny moc neprojevily.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Anebo tu mamku ojelo víc psů, přistižená byla až se špicem, ale zabrezla po jiném psovi
Anebo.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Anebo tu mamku ojelo víc psů, přistižená byla až se špicem, ale zabrezla po jiném psovi
Kdepak, byl to ten špic. Jsou po něm na psovi patrné náznaky. Delší srst, méně robusní kostra, delší nohy, typicky nesený ocas s "vlajkou", užší a kratší čumák, hlídání za plotem
Zkusím vám psa vyfotit z profilu.

Je to špic. Klidně by se tohle mohlo dělat schválně. Návrat našeho nejslavnějšího plemene.

Tady ho máte.
Když se na něco soustředí, ocas spustí dolů a často mírně zalomí špičku jako bígl. Při chůzi naopak stáčí ocas nad jřbet a povlává vlaječkou, někdy se špičkou ocasu téměř dotýká hřbetu. Chlupy má celkově delší, v zimní srsti ještě víc, než teď. Na krku mu v zimě tvoří takovou menší hřívu (ale doufám, že lev u početí nebyl ).
napsal(a):
Tady ho máte.
Když se na něco soustředí, ocas spustí dolů a často mírně zalomí špičku jako bígl. Při chůzi naopak stáčí ocas nad jřbet a povlává vlaječkou, někdy se špičkou ocasu téměř dotýká hřbetu. Chlupy má celkově delší, v zimní srsti ještě víc, než teď. Na krku mu v zimě tvoří takovou menší hřívu (ale doufám, že lev u početí nebyl ).
je to fešák :)
bígla tam vidím. nebo že by jen tou barvou?

fikovnice
napsal(a):
Jj, je to sympaťák. Ale je pravda, že jako štěnisko měl fakt hlavu hodně velkou - v úplném nepoměru k tělu. Ale třeba je to myslitel, a potřebuje víc prostoru pro mozek!
Ano, koumák je to veliký a omotal si nás kolem tlapky
Tady máte ještě pár fotek z 1. dne u nás - věk 9 týdnů.
zpátky k úvodnímu dotazu
(pokud to tady už proběhlo, tak se omlouvám):
podle jedné starší (oprášené) diskuze jde asi o křížence bordery a boxera:
https://www.dogbreedinfo.com/images25/BoxollieBoxerCollieHybridDogsHurley2YearsOld1.jpg

Šarina
napsal(a):
zpátky k úvodnímu dotazu
(pokud to tady už proběhlo, tak se omlouvám):
podle jedné starší (oprášené) diskuze jde asi o křížence bordery a boxera:
https://www.dogbreedinfo.com/images25/BoxollieBoxerCollieHybridDogsHurley2YearsOld1.jpg
Klidně jo.

Frenký,Riky
napsal(a):
3000kč
A jak vypadá a kolik váží teď? Mě na tom prvním videu přijde tak max 5 týdnů starý, a větší než bych čekala u čivavy. Ale je pěknej.

Frenký,Riky
napsal(a):
3000kč
Aspoň tak, běžný adopční poplatek. V dospělosti 10 až 15 kg, podle mě má na videu max. těch 6 týdnů. Takový akorát relativně skladný pes, kterého nezašlápnete, ale dá se odnést, když je třeba. Hezký bobek.