Nokidding

XXX.XXX.248.224
Zdravím majitele psů,
potřebuji prosím poradit. Mám 6 roční fenku labradora kříženou, kdo ví čím. Pes má stavy, stalo se to asi 3x (trvá to cca. 14 dní) za poslední rok. Zkusím to popsat. Přijedeme domů, otevřeme branku, pes na schodech daleko od branky a zavyje bolestí. Ležím na posteli, vstávám, pes leží ode mě 2m, zavyje bolestí. Manželka je v kuchyni zády ke psovi, daleko od ní, ona udělá krok, pes zavyje bolestí. Vytí aktivuje náš pohyb, ale my jsme daleko. A někdy můžeme okolo psa chodit a nic. Je to nárazové.
Pes není týraný, spíš rozmazlovaný. Normálně běhá na zahradě a štěká na lidi okolo. Psa jsem prohmatal a nic. Normálně žere.
Děkuji za rady.
Nokidding

XXX.XXX.248.224
Zavytí vypada stejně, jako když jsem ji omylem třeba šlápli na packu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Třeba vyje preventivně. Takové "já jsem tady, ne abyste na mě šlápli". Podle toho, jak často jste na ni šlapali.
Nebo ji opravdu něco bolí. Páteř? Když vy vstáváte, zvedá se taky?

Plácla jsem plácačkou mouchu a megí mě šla zastavit - vytím a zoufalým tenkým štěkotem. Tak to vypadá, že ji tluču.. Musela jsem jí jednu plácačku dát a ukázat mrtvou mouchu.. no asi třikrát, než uznala, že tohle dělat můžu.
Ukážu mrtvou mouchu - neřvi, dívej, musela jsem ji zabít pro tvoje i moje dobro - a megí řekne - hm, dobře, moucha umřetá, ale stejně tě budu hlídat, a jak zvedneš ruku s plácačkou, začnu nanovo :-)
Být to jiný pes, věřím, že mě i kousne :-)
Každopádně něco podobného musel tenhle pes vidět, aby tušil, co bude následovat - a toho následku se bojí.
Vytí může znamenat, že je na vážkách - nevydrží neříct nic, ale na vrčení nebo zběsilý útěk to není.
Někdy za to majitel jako ani nemůže, stačí nechat psa venku u krámu. Ale myslím si, že ty nohy něčemu ublížily.
Psa bych zaměstnala. Chozením u nohy, běháním, skákáním, ale aj lidí, ne že pes se bude dřít.. pes musí vidět, že ty činnosti jsou normální.
A pak je samozřejmě ortopedický problém nebo ..

Psi mají někdy zvláštní názory. Psice nesnáší když někdo plácne rukama mouchu, mola. A když návštěva v zápalu líčení příběhu plácne do stolu - to ho jde srovnat. Nevrčí, neskočí, nechňapne, jen štěkne, dojde "bacha, jsem tady, tak tu nebouchej do stolu". O nadšeném plácání a hulákání gól při sledování fotbalu ani nemluvím.
Nokidding

XXX.XXX.248.224
Taky jsem si říkal, že je to preventivní vytí, ale vůbec si nepamatuji, kdy na ni naposledy někdo šlápl, nebo jinak ublížil. Hlavně takhle "blbne" třeba měsíc a potom je třeba 5 měsíců klid.
Nokidding
napsal(a):
Taky jsem si říkal, že je to preventivní vytí, ale vůbec si nepamatuji, kdy na ni naposledy někdo šlápl, nebo jinak ublížil. Hlavně takhle "blbne" třeba měsíc a potom je třeba 5 měsíců klid.
A není takhle hysterická kolem hárání? Zkušenosti nemám, nemám fenu, ale holky to tu často píšou..
Nokidding

XXX.XXX.248.224
Hárala tak před měsícem.

Nokidding
napsal(a):
Hárala tak před měsícem.
Tak to je jasné :-) Hledejte heslo "faleška".
Ale určitě nespoléhejte jen na tohle rozuzlení, furt to může být nějaká bolest, záda,..