Pozor na mražené maso pro psy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2020 09:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na tohle jsem dneska narazila. https://www.ferty.cz/psi-zradlo-muze-obsahovat-bakterie-odolne-vuci-antibiotikum-vedci-se-obavaji-dalsi-epidemie/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=iuaT2xqTsT2-202007280530&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Sice si s bakteriemi psí zažívání pravděpodobně poradí, ale pozor při manipulaci.

Vzhledem k tomu, ze maso pro psy je odpad z potravinářského průmyslu - tzn. ze stejných zvířat, jako je maso pro lidi, tak se mi nechce věřit, že by se to týkalo pouze masa určeného pro psy. To by těmi bakteriemi musely být kontaminované až ty linky, kde se to zpracovává a balí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2020 09:42

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Vzhledem k tomu, ze maso pro psy je odpad z potravinářského průmyslu - tzn. ze stejných zvířat, jako je maso pro lidi, tak se mi nechce věřit, že by se to týkalo pouze masa určeného pro psy. To by těmi bakteriemi musely být kontaminované až ty linky, kde se to zpracovává a balí.

To si právě myslím, že kontaminace bude souviset se zpracováním. Možná do toho přidávají i "odleželé" neprodané maso, nespěchají se zamražením a někde jim to leží na hromadě... možností je víc. Psům to nejspíš neublíží, ale lidem ano, takže pozor na hygienu.

28.7.2020 09:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To si právě myslím, že kontaminace bude souviset se zpracováním. Možná do toho přidávají i "odleželé" neprodané maso, nespěchají se zamražením a někde jim to leží na hromadě... možností je víc. Psům to nejspíš neublíží, ale lidem ano, takže pozor na hygienu.

Tak, že jsou různý Vetamixy, Falca apod. tak trochu hnůj (hlavně mletý), to není žádný tajemství - bez rukavic bych se toho nedotkla, a do kuchyně pro lidi to u nás nikdy nesmělo.

28.7.2020 10:00
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Tak ještěže to pro toho jednoho kupuju normálně u řezníka.....

28.7.2020 10:16

Tak, že jsou různý Vetamixy, Falca apod. tak trochu hnůj (hlavně mletý), to není žádný tajemství - bez rukavic bych se toho nedotkla, a do kuchyně pro lidi to u nás nikdy nesmělo.

To je velmi užitečné doporučení.

28.7.2020 10:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Vím, že na vetamix dost lidí nadávalo, ale beru i od nich a ještě jsem neměla s kvalitou masa jediný problém.

Brala jsem tam třeba hovězí hrubomleté, které mě v množstevní akci vyšlo na nějakých 31,5 kč/kg, a fakt pěkný maso. Úplně nejvíc jsem tam byla spokojená s hovězími kousky, které tam normálně stojí 120 kč/kg, ale tenkrát jsem je chytla taky v množstevní akci za 60 kč/kg. A to bylo fakt krásný maso. Teď mám odtamtud mletého králíka a taky dobrý. Brala jsem tam i vnitřnosti a kosti, drůbeží ořezy, ryby a všecko možné...

Edit.: a to musím říct, že u toho masa v množstevní akci jsem trochu obavy měla, že je to tak hrozně levné... Ale maso bylo fakt v pohodě.

28.7.2020 10:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak jsem to přečetla. Enterokoky jsou bakterie mléčného kvašení, které když nic, tak dáváte psu v jogurtu(takže bacha na manipulaci s jogurtem ) Dělám si srandu, ale přijde mi to jako další poplašná zpráva a jak už jsem kdysi psala, na zprávy typu: vědci zjistili...mám alergii. Kde se berou na mase netuším, ale si myslím, že je to vlastně jedno. Co mi přijde divné je, že právě na psím mase jsou ty odolné kmeny? Proč právě jen na psím mase? Ne tak náhodou, že už všude, kde to otestují, bude polovina odolných? Asi tak.

28.7.2020 10:37

Tak pozor na slintání psa a vůbec na psa :-) Enterococcus faecium je psův kamarád. A velmi prospěšný. Má tyhle bakterie všude.. přidávají se do krmiv.. co třeba Protexin.. ony jsou tam schválně, je to nejúžasnější obyvatel trávicího traktu..
..článek mi přijde akorát zmatený. Vybrali hloupou skupinu bakterií.
Co ale nedělám - nesahám ani na granule rukama. Jsou tam plísně..
Ale hlavně i maso pro lidi je docela hnusné, v lednici nevydrží ani do druhého dne, takže krmení pro zvířata.. tyhle bakterie mají lidé taky, taky v trávicím traktu.. až když se dostanou, kde být nemají, máte z toho zánět moč. cest.. syrové maso pro psy nejím, granule taky nejím a tím, že mám psa furt u sebe odmalička, jsem odolný tvor..se ničeho nebojím :)

28.7.2020 10:43

Me už to přijde jak všeobecná hysterie, na nic nesahejte holou rukou, bez roušky a bez ochranného oděvu.
Že maso nemám krájet na stejném prkenku a stejným nožem jako zeleninu mi maminka říkala už jako decku. Ale jinak chystám psi maso stejně jako lidské a zatím jsme nevyhynuli 🙃
Jestli nakonec není lepší krmit těmi granulemi, abychom náhodou nechytili mor

28.7.2020 10:48

Včera měli v Lidlu mražené sardinky. 99kč. Není každá balená sama, tak nevím..
Když to vezme do ruky prase, co si nemyje po WC ruce, tak smůla, ani maso z Tuzexu vás neochrání.

cestmir: ale v granulích je těch enterokoků nejvíc, protože ony tam být musí, přidávají se tam naschvál :-)

28.7.2020 10:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

A nezačali se spíš výrobci granulí bát toho, jak čím dál víc lidí krmí masem, tak si zaplatili článek?

28.7.2020 10:54

"bakteriální nálož v suchém žrádle činila 53 %, v mokrém pouhých 9 %"
syrové obsahovalo bakterie ve 100 % vzorků

28.7.2020 10:59

"bakteriální nálož v suchém žrádle činila 53 %, v mokrém pouhých 9 %"
syrové obsahovalo bakterie ve 100 % vzorků

Jaké překvapení

28.7.2020 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Atheira napsal(a):
A nezačali se spíš výrobci granulí bát toho, jak čím dál víc lidí krmí masem, tak si zaplatili článek?

To bylo první, co mě po přečtení napadlo

28.7.2020 11:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

Me už to přijde jak všeobecná hysterie, na nic nesahejte holou rukou, bez roušky a bez ochranného oděvu.
Že maso nemám krájet na stejném prkenku a stejným nožem jako zeleninu mi maminka říkala už jako decku. Ale jinak chystám psi maso stejně jako lidské a zatím jsme nevyhynuli 🙃
Jestli nakonec není lepší krmit těmi granulemi, abychom náhodou nechytili mor

Možná kdybyste viděla, jak se to maso pro psy skladuje, přepravuje, a co se tam kolikrát háže za mňamky, tak mluvíte jinak - měla jsem tu čest zrovna v tom Vetamixu🤮

To si s masem k lidské spotřebě nikdo nedovolí.

28.7.2020 11:07

"Co ale nedělám - nesahám ani na granule rukama. Jsou tam plísně"

Tak teď už mi zbývá jediné : "Na něco umřít musím".. Granule nosím i po kapsách jako pamlsky.

28.7.2020 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud krájím maso na vaření, teda jako třeba chystám krůtí na zelenině(kořenové) tak to dělám na jednom prkénku, protože to jde společně do trouby. Pokud dělám bifťoura s rajčatovým salátem, krájím každé na jiném prkénku, jiným nožem. Ale mamka mi nikdy nic takového neříkala a vzhledem k tomu, že jsme měli doma vždycky prkénko jedno, 100% to ona neřešila Sice si po WC ruce umývám, ale pak se poolizuju se psem...takže tak

28.7.2020 11:12

"Co ale nedělám - nesahám ani na granule rukama. Jsou tam plísně"

Tak teď už mi zbývá jediné : "Na něco umřít musím".. Granule nosím i po kapsách jako pamlsky.

Když mám z toho vyrážku :-) Ale zas .. když mi dojde voda a už budu jako fakt naštvaná, tak se napiju z potoka. Z proudu přes kameny.

S masem se zachází ošklivě, ale ty bakterie tam patří. Takže co autor ztratil v překladu?

28.7.2020 11:21

Je třeba z E.coli jistý kmen, co produkuje toxiny a fakt nám pěkně zavaří, i když jiné E.coli jsou běžnou součástí trávení.
https://www.bezpecnostpotravin.cz/vyuziti-enterokoku-v-potravinarske-vyrobe.aspx
Takže nejíst, nepít, nechodit ven.

28.7.2020 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když mám z toho vyrážku :-) Ale zas .. když mi dojde voda a už budu jako fakt naštvaná, tak se napiju z potoka. Z proudu přes kameny.

S masem se zachází ošklivě, ale ty bakterie tam patří. Takže co autor ztratil v překladu?

Takže co autor ztratil v překladu? - všechno tuším

28.7.2020 11:29

lesnížínka napsal(a):

:-) :-) no třeba jako u té E.coli určitý kmen a proč by nám měl něco dělat, když si pro - pre biotika kupujeme schválně a někteří jak praštění.. Tak jako.. já jdu pryč :-)

28.7.2020 11:47

Možná kdybyste viděla, jak se to maso pro psy skladuje, přepravuje, a co se tam kolikrát háže za mňamky, tak mluvíte jinak - měla jsem tu čest zrovna v tom Vetamixu🤮

To si s masem k lidské spotřebě nikdo nedovolí.

Dlouhou dobu jsem vozila chladirenskym kamionem potraviny, od masa přes jogurty a sýry po ovoce a zeleninu. Vozila jsem Tesca, Kauflandy, Penny, Hrušku, Lidly a podobně.... A tedy, asi jsem ztratila iluze o jakémkoliv nakládání s jakýmkoliv jídlem, protože z některých věcí by vám vstávaly vlasy hrůzou na hlavě.

Takže nějaké mleté psi maso mě fakt nemůže rozhodit :)

28.7.2020 11:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dlouhou dobu jsem vozila chladirenskym kamionem potraviny, od masa přes jogurty a sýry po ovoce a zeleninu. Vozila jsem Tesca, Kauflandy, Penny, Hrušku, Lidly a podobně.... A tedy, asi jsem ztratila iluze o jakémkoliv nakládání s jakýmkoliv jídlem, protože z některých věcí by vám vstávaly vlasy hrůzou na hlavě.

28.7.2020 11:59

Asi tak.

28.7.2020 12:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To je možné, ale pochybuju, že si někdo dovolí u masa pro lidi třeba vyříznout z kýty absces otrepat z toho larvy, a jebnout ho do mletiny - u masa pro psy je tohleto třeba běžné🤮

Kamarád (ne úplně neznámý v kynologii) dělal řadu let na jatkách pod které spadá Vetamix veterinární dozor - není žádná princezna, ale říkal, že to byla síla i na něj.

28.7.2020 13:02

To je možné, ale pochybuju, že si někdo dovolí u masa pro lidi třeba vyříznout z kýty absces otrepat z toho larvy, a jebnout ho do mletiny - u masa pro psy je tohleto třeba běžné🤮

Kamarád (ne úplně neznámý v kynologii) dělal řadu let na jatkách pod které spadá Vetamix veterinární dozor - není žádná princezna, ale říkal, že to byla síla i na něj.

Věřím tomu, že to tak je. Ale i v kuřeti pro lidi najdete larvy, vlastní zkušenost. Mně třeba jakýkoliv kuřecí maso pro lidi smrdí, takže když nemusím, tak to nejím. Ale je to těžký, rodina kuřecí preferuje, já jsem prasožrout. :-)

28.7.2020 13:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):

Ten článek na mě působí jako takový to čtení pro lidi, co nad detailama moc nepřemýšlí. Prostě hltají tyhlety věci, kde se píše "vědci zjistili" a tyhlety cancy. To jsou prostě konzumenti, kteří nějaký čtení stráví, vyhodnotí - hele, oni říkaj, že tohle je špatný, že to nemám dělat/jíst/kupovat, tak nebudu.
Ale proč, to už je nezajímá. Ani kolik je v tom pravdy a kolik doopravdy užitečných informací, ani jakou mají spojitost...
Jsou vykulený, jak je svět nebezpečnej a ještě vděčný, že jim to takhle jednoduše někdo naservíroval.

28.7.2020 13:49

Atheira napsal(a):
Ten článek na mě působí jako takový to čtení pro lidi, co nad detailama moc nepřemýšlí. Prostě hltají tyhlety věci, kde se píše "vědci zjistili" a tyhlety cancy. To jsou prostě konzumenti, kteří nějaký čtení stráví, vyhodnotí - hele, oni říkaj, že tohle je špatný, že to nemám dělat/jíst/kupovat, tak nebudu.
Ale proč, to už je nezajímá. Ani kolik je v tom pravdy a kolik doopravdy užitečných informací, ani jakou mají spojitost...
Jsou vykulený, jak je svět nebezpečnej a ještě vděčný, že jim to takhle jednoduše někdo naservíroval.

A pak jsou ti : jůůůů, dají tomu lajk a za minutu nevědí, co četli, protože mají hlavu průtočnou.

28.7.2020 14:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Věřím tomu, že to tak je. Ale i v kuřeti pro lidi najdete larvy, vlastní zkušenost. Mně třeba jakýkoliv kuřecí maso pro lidi smrdí, takže když nemusím, tak to nejím. Ale je to těžký, rodina kuřecí preferuje, já jsem prasožrout. :-)

My si kdysi koupili maďarskou kachnu, s velkou slávou, že si ji upečeme a vyběhl z ní nějaký obr mravenec. Ne lesní, ty znám, ale nějaký fakt velký, nikdy jsem takového neviděla. Ne, že by mravenec byl totéž jak červi, ale i tak nás chuť přešla, dostali ji psi

Neregistrovaný uživatel

28.7.2020 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.161

Po tom co hrabu holejma rukama na potkany vrazdim to mrazim rozmrazuju krmim tim havet seberu rukou hovno mebo vyblitinu a max si prejedu ruce sanytolem a to jen proto ze potrebuju sahnout na jinou zver (kdyz ne tak kolikrat ani to) tak nejaky fujky maso a údajný bakterky me fakt nerozhodej. Viz hazeni zabitejch potkanu zveri vynrani vyblitinky jinde otreni ruky do ubrousku a hura se najist. A ziju i po x letech 😂

28.7.2020 14:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Po tom co hrabu holejma rukama na potkany vrazdim to mrazim rozmrazuju krmim tim havet seberu rukou hovno mebo vyblitinu a max si prejedu ruce sanytolem a to jen proto ze potrebuju sahnout na jinou zver (kdyz ne tak kolikrat ani to) tak nejaky fujky maso a údajný bakterky me fakt nerozhodej. Viz hazeni zabitejch potkanu zveri vynrani vyblitinky jinde otreni ruky do ubrousku a hura se najist. A ziju i po x letech 😂

Každý holt máme nastavenou tu laťku jinak.

28.7.2020 15:20

Jednou špatná zkušenost s masem pro psy - Vetamix a zároveň první a poslední nákup od nich, tuším. Sardinky byly krvavý extra páchnoucí šrot. Prostě jako narvaná popelnice 3 dny na sluníčku v tropických teplotách. Jinak mi psí maso vydrží 3 dny v lednici bez náběhu na "jetinu", déle jsem to nikdy nezkoušela. Krkovička pro lidi z marketu je v kondici max. 2 dny, o kuřecím ani nepíšu.

28.7.2020 15:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jednou špatná zkušenost s masem pro psy - Vetamix a zároveň první a poslední nákup od nich, tuším. Sardinky byly krvavý extra páchnoucí šrot. Prostě jako narvaná popelnice 3 dny na sluníčku v tropických teplotách. Jinak mi psí maso vydrží 3 dny v lednici bez náběhu na "jetinu", déle jsem to nikdy nezkoušela. Krkovička pro lidi z marketu je v kondici max. 2 dny, o kuřecím ani nepíšu.

Já nevím, jakou mají technologii pro zpracování masa pro lidskou spotřebu, ale myslím si, že používají nějakou formu "konzervace" (ať už nějakým plynem, lázní... ), která vede k prodloužení trvanlivosti, protože já beru denně čerstvé maso z jatek, a to už 3 den není žádná pecka ani v lednici. V pátek když vyzvvednu na vikend, tak v neděli už je to oslizlý. Přitom maso z obchodu vypadá 3. den úplně v pohodě, a to datum koupě určitě není datem porážky.

28.7.2020 15:47
Terven

XXX.XXX.103.178

Stejna zkusenost - maso pro lidi mi prislo zasmradajici uz ke konci expirace, hlavne kureci, ale i hovezi. Ted uz marketovy nekupuju, max. pro psy a, ze by vonelo lip nez z Do psi misky, to urcite ne.

28.7.2020 15:49

Já nevím, jakou mají technologii pro zpracování masa pro lidskou spotřebu, ale myslím si, že používají nějakou formu "konzervace" (ať už nějakým plynem, lázní... ), která vede k prodloužení trvanlivosti, protože já beru denně čerstvé maso z jatek, a to už 3 den není žádná pecka ani v lednici. V pátek když vyzvvednu na vikend, tak v neděli už je to oslizlý. Přitom maso z obchodu vypadá 3. den úplně v pohodě, a to datum koupě určitě není datem porážky.

No já naopak. Když to koupím u řezníka, tak to ještě jde, ale ze supermarketu je datum spotřeby úplná blbost, druhý den konečná. A to standard převážím v geniálních chladících igelitkách, které jsem si mmch koupila v barfshopu, když jsem zapomněla tašku. A maso v horku v kufru i po hodině šutr bez šance na porcování.
Pro psa Maso Amos, Barf Me, Litice a Agro Bio. Jestli tam to hluboké zamražení nepovraždí nějaké mikroskopické pracanty, třeba...

28.7.2020 15:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No já naopak. Když to koupím u řezníka, tak to ještě jde, ale ze supermarketu je datum spotřeby úplná blbost, druhý den konečná. A to standard převážím v geniálních chladících igelitkách, které jsem si mmch koupila v barfshopu, když jsem zapomněla tašku. A maso v horku v kufru i po hodině šutr bez šance na porcování.
Pro psa Maso Amos, Barf Me, Litice a Agro Bio. Jestli tam to hluboké zamražení nepovraždí nějaké mikroskopické pracanty, třeba...

My právě moc maso v supermarketech nekupujeme, spíš u řezníka

28.7.2020 16:02

Balené maso = ochranná atmosféra dusíku nebo dusíkové směsi.
Maso na pultech v penny apod. = naprosto čerstvé ráno rozmražené maso kdo ví odkud, ale v době nákupu nádherné přenádherné.
Nevím, jak dnes, ale z dopsimisky vozili např. ryby ve stejném balení, jako je dostali v Lidlu - nemražené na polystyrenovém modrém platu. Kolikrát tady lososa nebo pražmu chtěla ségra psovi sežrat.
Dřív tady třeba ten Lidl měl kuřata a další věci pěkné (ostatní markety ble), pečlivě balené, druhý den v lednici žádný problém.. asi změna dodavatele a už sa to nedá. Nebo prostě změna zaměstnanců kdekoli po cestě.. jim to spadne na zem..nebo šetří energii (každý stupínek Celsia nahoru na chlazení je dost kč).. co já vím.

28.7.2020 16:36
Archie213

XXX.XXX.207.62

Jím zmrzlinu s mraženým ovocem z lidlu a čtu tuhle diskuzi. Zrovna jsem byla u těch červů v mase. Chtěla jsem si dát lžičku se zmrzlinou do pusy, podívala jsem se na ni a tam byl prostě zmražený malý červík dlouhý tak 0,5 cm . Taková náhoda .
No, červi nečervi, zmrzlinu jsem dojedla, protože je fakt horko .

28.7.2020 16:40
Terven

XXX.XXX.160.10

Archie213 napsal(a):
Jím zmrzlinu s mraženým ovocem z lidlu a čtu tuhle diskuzi. Zrovna jsem byla u těch červů v mase. Chtěla jsem si dát lžičku se zmrzlinou do pusy, podívala jsem se na ni a tam byl prostě zmražený malý červík dlouhý tak 0,5 cm . Taková náhoda .
No, červi nečervi, zmrzlinu jsem dojedla, protože je fakt horko .

Ale červ v ovoci a červ v mase je rozdíl

28.7.2020 16:41
Archie213

XXX.XXX.207.62

Terven napsal(a):
Ale červ v ovoci a červ v mase je rozdíl

Jo, já vím, ale celkem mě to pobavilo

28.7.2020 17:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Archie213 napsal(a):
Jo, já vím, ale celkem mě to pobavilo

A navíc máte jistotu, že to ovoce v té zmrzce je fakt ovoce, když to mělo i svého červíka

28.7.2020 17:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A nezáleží ta kvalita masa od Vetamixu i na tom, odkud to přímo vezou? Z jakého skladu?

Chápu, že když jste měla špatnou zkušenost, tak už tam neberete. Já zatím fakt bez problému, a to mám maso od nich v lednici pravidelně tak 2 dny, někdy i 3. Mám další známé z okolí, kteří tam berou maso taky a taky nemají problém. Kvalitou mi to přijde srovnatelné s Do psí misky, kde beru taky. Ty hovězí kousky mi z Vetamixu přišly ještě lepší.

Je teda pravda, že poslední dobou jsem měla menší problémy v komunikaci s nimi, ale s kvalitou zatím ne.

Ale jelikož tam beru ve velkém (třeba 50 kg masa), tak mám teď docela brouka v hlavě . Při představě, že řeším 50 kg masa v kvalitě, jakou popisujete a navíc to asi nejspíš zjistím až po rozmražení..

28.7.2020 18:19

marcelaamax napsal(a):
A nezáleží ta kvalita masa od Vetamixu i na tom, odkud to přímo vezou? Z jakého skladu?

Chápu, že když jste měla špatnou zkušenost, tak už tam neberete. Já zatím fakt bez problému, a to mám maso od nich v lednici pravidelně tak 2 dny, někdy i 3. Mám další známé z okolí, kteří tam berou maso taky a taky nemají problém. Kvalitou mi to přijde srovnatelné s Do psí misky, kde beru taky. Ty hovězí kousky mi z Vetamixu přišly ještě lepší.

Je teda pravda, že poslední dobou jsem měla menší problémy v komunikaci s nimi, ale s kvalitou zatím ne.

Ale jelikož tam beru ve velkém (třeba 50 kg masa), tak mám teď docela brouka v hlavě . Při představě, že řeším 50 kg masa v kvalitě, jakou popisujete a navíc to asi nejspíš zjistím až po rozmražení..

Taky beru od Vetamixu a mám tu nejlepší zkušenost, ačkoliv na FB většina lidí nadává. I komunikace s nima je super, v pohodě změní objednávku, když třeba na něco zapomenu. A doprava taky OK, spíš nadstandard. K nám to vozí z Olomouce. Asi před měsícem byly někde popadaný stromy, řidič čekal 3 hodiny, než se to odklidili a přijel v 8 večer.

28.7.2020 18:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky beru od Vetamixu a mám tu nejlepší zkušenost, ačkoliv na FB většina lidí nadává. I komunikace s nima je super, v pohodě změní objednávku, když třeba na něco zapomenu. A doprava taky OK, spíš nadstandard. K nám to vozí z Olomouce. Asi před měsícem byly někde popadaný stromy, řidič čekal 3 hodiny, než se to odklidili a přijel v 8 večer.

Jako já jsem s nimi neměla žádný závažný problém. Akorát mají psát minimálně den předem SMS, že druhý den budou zavážet, což jednou asi nějak zapomněli a nepsali. Takže jsem nevěděla, jestli se něco děje, nicméně dohodli jsme se a maso druhý den normálně dovezli, včas, tak jak měli. Ještě asi hodinu předem volali.

No a pak jsem jednou dělala objednávku s vyzvednutím na prodejně - v den, kdy to tam mělo být se neozval nikdo, nepřišel mail, nic. Den poté také ne. Pak jsem si teda volala a paní že už to tam je, jen ať ji řeknu kdy přijedeme, aby s tím počítali. To, že mi nikdo nedal vědět vůbec neřešila. Chápu, stane se. No pak tam přítel maso vyzvednul. Asi za dva dny mi volali z prodejny s tím, že tam mám připravené maso k vyzvednutí a kdy si přijedu . Když jsem jim řekla, že už máme maso dávno doma, tak se docela divili, že to tam je připravené, omluvili se a popřáli hezký den. Takže mi pak přišlo, že tam mají trošku bordel..

Ale jinak na závozy jako takové a na kvalitu si stěžovat nemůžu.

Navíc je pro mě velkou výhodou, že jsou to jedni z mála (u nás vlastně snad jediní), kde to stačí objednat den předem do 12ti hodin, a že vozí každou středu.

Z do psí misky po mě chtěli třeba 200 kč za to, že to zavezou o týden dřív, s jiným rozvozem. A jinak klasicky za dopravu 90 kč, vetamix zadarmo. Jo jasně, není to závratná částka, ale já v dnešní době už beru tak nějak automaticky, že když si objednávám něčeho hodně, za víc peněz, tak už bývá doprava zdarma.

Ale zase jako neříkám, že kvůli těm 90 kč si z DPM neobjednám, to ne. Taky tam občas vezmu, když to teda vyjde tak, že někdo bude v den závozu doma, což teda teď při poslední objednávce vůbec nevycházelo.

28.7.2020 18:46

Bacha, z potoka dostanete žloutenku

28.7.2020 18:51

No, pro mě i ty 200 za dopravu by teď byly hodně. Naposledy jsem brala za cca 3500 a myslím si, že je to dost vysoká částka na to, aby byla doprava zdarma. Takže já beru zatím jen Vetamix. Samozřejmě, že kdybych spokojená nebyla, tak bych jinde brát musela. Spíš bych to ale řešila někde přímo u farmáře a radši bych si pro to zajela.

28.7.2020 18:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, pro mě i ty 200 za dopravu by teď byly hodně. Naposledy jsem brala za cca 3500 a myslím si, že je to dost vysoká částka na to, aby byla doprava zdarma. Takže já beru zatím jen Vetamix. Samozřejmě, že kdybych spokojená nebyla, tak bych jinde brát musela. Spíš bych to ale řešila někde přímo u farmáře a radši bych si pro to zajela.

No, já příště asi vezmu taky zase Vetamix. Nemám důvod platit navíc za dopravu, když kvalita je stejná . A s těmi množstevními slevami je to cenově o dost lepší, nebo aspoň myslím.

Jak dlouho od nich berete? Jak tam při větší objednávce naskakují slevy v procentech, tak se dostanu tak na 5 %. Kamarádka, která od nich bere roky mi právě říkala, že dřív se se stejným množstvím masa dostala na 20 % , ale že pak nějak ten systém slev pozměnili.

Já mám ještě vyhlédnutých pár dalších barf shopů, které chci zkusit. Ale zatím mi vůbec nevycházeli ty závozy no. U vetamixu mám jistotu, že každou druhou středu bude přítel doma a přebere to.

28.7.2020 18:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Teď už je Vetamix v pohodě - tim, že už je na trhu konkurence a dodává i do Hornbachu apod., tak si nemůže dovolit takový excesy jako dřív.
Cca před těma 8 rokama to byl ale mazec, a tenkrát přišli i o většinu zákazníků - několikrát jsem jim nepřebrala závoz, protože to bylo zelený a páchlo to na 100 honů🤮. Někdy ten zavoz vůbec nedojel, jindy chtěli zaplatit 2x atd...

28.7.2020 19:35

Bacha, z potoka dostanete žloutenku

Ale neumřu žízní :-) já nevim, když je to vysoko v lese, tak v pohodě.. ve vsi teda ne.. ale tam zas neumírám žízní.. věřím, že něco dostanu z masa, které bude jeden den v lednici.. bylo přesně vidět, že měl v krámě službu někdo jiný než obvykle.. jsem viděla tu věc za pultem a šla jsem pryč. Jedna prodavačka měla takový nápad.. kýchla si do dlaní a šla krájet salám :-) On je vidět rozdíl i v prodejnách, kde je veliký provoz.. byl Albert (vlastně asi Delvita v té době) v Labuti a tam byl v kteroukoli denní dobu šílený bordel a neriskla bych tam ani balený chleba, ale u nás ve velkoměstě (celých deset tisíc obyvatel) pořádek a moc much tam neměli.

28.7.2020 19:37

A ten Vetamix má dopravu jak, trasy? Kamkoli?

28.7.2020 19:41

marcelaamax napsal(a):
No, já příště asi vezmu taky zase Vetamix. Nemám důvod platit navíc za dopravu, když kvalita je stejná . A s těmi množstevními slevami je to cenově o dost lepší, nebo aspoň myslím.

Jak dlouho od nich berete? Jak tam při větší objednávce naskakují slevy v procentech, tak se dostanu tak na 5 %. Kamarádka, která od nich bere roky mi právě říkala, že dřív se se stejným množstvím masa dostala na 20 % , ale že pak nějak ten systém slev pozměnili.

Já mám ještě vyhlédnutých pár dalších barf shopů, které chci zkusit. Ale zatím mi vůbec nevycházeli ty závozy no. U vetamixu mám jistotu, že každou druhou středu bude přítel doma a přebere to.

Beru od února. To se mně konečně podařilo přesvědčit manžela, že přejdeme na maso trvale, dřív nechtěl. Tvrdil, že je to moc drahé. Než si to přepočítal a zjistil, že to vyjde jak lepší granule. :-)
S těma slevama to je následovně: když vezmu 20x 2 kg směsi, mám slevu 20% oproti tomu, kdybych to vzala jednotlivě. Slevy jsou i u zeleniny a ovoce, když se vezme 12 nebo 24 balení, cca 25%, je to u všeho uvedený, když to hodíte do košíku. Pak mám navíc slevu 3%, když vezmu za 1600, 5% za 2400, 15% za 4100, vyšší sleva už není. No a za každou druhou objednávku si ještě můžu odečíst 1% z nákupu. Já většinou beru za těch cca 2400, jen teď jak byl svátek a dovolené, tak jsem vzala víc, k nám zajíždí jen v pondělí.

28.7.2020 19:44

A ten Vetamix má dopravu jak, trasy? Kamkoli?

Když vlezete na stránky a zadáte si polohu, tak by vám mělo vyjet, kdy zajíždí konkrétně k vám. Ale můžete se tam přímo zeptat, dole vpravo je Napište nám zprávu a mně hned odpověděli, ale bylo to dopoledne, teď tam nikdo nebude.

28.7.2020 19:50

Teď už je Vetamix v pohodě - tim, že už je na trhu konkurence a dodává i do Hornbachu apod., tak si nemůže dovolit takový excesy jako dřív.
Cca před těma 8 rokama to byl ale mazec, a tenkrát přišli i o většinu zákazníků - několikrát jsem jim nepřebrala závoz, protože to bylo zelený a páchlo to na 100 honů🤮. Někdy ten zavoz vůbec nedojel, jindy chtěli zaplatit 2x atd...

Aha, tak to jsem ještě nevěděla, že nějaký Vetamix existuje. :-) Na FB na to někteří nadávají pořád, ale zase kdovíkdy naposledy brali. Stížnosti byly třeba na plasty v mletině. Já třeba chápu, že se to může stát, proto to kontroluju, ale za celou dobu jsem našla jen jeden pidikousek zelenýho plastu.

28.7.2020 20:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Beru od února. To se mně konečně podařilo přesvědčit manžela, že přejdeme na maso trvale, dřív nechtěl. Tvrdil, že je to moc drahé. Než si to přepočítal a zjistil, že to vyjde jak lepší granule. :-)
S těma slevama to je následovně: když vezmu 20x 2 kg směsi, mám slevu 20% oproti tomu, kdybych to vzala jednotlivě. Slevy jsou i u zeleniny a ovoce, když se vezme 12 nebo 24 balení, cca 25%, je to u všeho uvedený, když to hodíte do košíku. Pak mám navíc slevu 3%, když vezmu za 1600, 5% za 2400, 15% za 4100, vyšší sleva už není. No a za každou druhou objednávku si ještě můžu odečíst 1% z nákupu. Já většinou beru za těch cca 2400, jen teď jak byl svátek a dovolené, tak jsem vzala víc, k nám zajíždí jen v pondělí.

Ono někdy právě mají akce i na 20x1kg - tak jsem právě brala ty hovězí kousky, které normálně stojí 120 Kč/kg a mě vyšly na 60...

Ty pořád hlídám a kdyby byly v té akci znovu, tak si vezmu snad zase 40 kg, protože to bylo fakt asi nejlepší maso, jaký jsem pro psy kdy měla 😀 . Ale aktuálně bych to stejně neměla kam dát. Začala mi vozit maso pro psy ještě kamarádka od známého a mám teď mrazák narvaný k prasknutí.

28.7.2020 20:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Aha, tak to jsem ještě nevěděla, že nějaký Vetamix existuje. :-) Na FB na to někteří nadávají pořád, ale zase kdovíkdy naposledy brali. Stížnosti byly třeba na plasty v mletině. Já třeba chápu, že se to může stát, proto to kontroluju, ale za celou dobu jsem našla jen jeden pidikousek zelenýho plastu.

Teď mi to semtam někdo přibalí ke psovi na hlídání, a poslední cca 2 roky to maso vypadalo v pořádku.

28.7.2020 20:09

marcelaamax napsal(a):
Ono někdy právě mají akce i na 20x1kg - tak jsem právě brala ty hovězí kousky, které normálně stojí 120 Kč/kg a mě vyšly na 60...

Ty pořád hlídám a kdyby byly v té akci znovu, tak si vezmu snad zase 40 kg, protože to bylo fakt asi nejlepší maso, jaký jsem pro psy kdy měla 😀 . Ale aktuálně bych to stejně neměla kam dát. Začala mi vozit maso pro psy ještě kamarádka od známého a mám teď mrazák narvaný k prasknutí.

Jo, těch množstevních slev tam maji hodně. Já mám 4 psy, tak beru vždycky dvoukilovky, to jim rozdělím a ještě jim do toho přidám krky nebo jiný kousky. Pak ještě beru na okus hovězí oháňky, bývá na nich docela dost masa a na zuby jsou úplně super. Jednou jsem brala hovězí morkový kosti, ale jsou hodně velký, museli jsme to ještě pilkou rozčtvrtit.

28.7.2020 20:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo morkovy hovezo kosti taky bereme. My je teda měli na kusy tak akorát.

A hovezi ohanky jsem teďka brala poprvé, ale ještě jsme nezkoušeli.

28.7.2020 20:32

Ty morkový jsem tuším brala balení 5 kg, měli jsme to na 2x pro všechny. Oni by to během celýho dne asi taky dali, ale já je zprvu musela hlídat, aby po sobě nevyjeli a tehdy jsem na to neměla čas. Byla jsem překvapená, jak se psovi, kterýho mám od jeho roku a půl a měl od granulí hrozně zaneřáděný zuby, pěkně vyčistily.

29.7.2020 08:00

co berete za ty dvoukilovky od vetamixu, ze se to da krmit?

29.7.2020 08:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky jsem teď brala dvoukilovku, jen jednu na zkoušku. Ale ještě jsem to psům nedávala, tak nemůžu soudit - brala jsem tohle https://www.vetamix.cz/hovezi-smes.

Jinak beru dost tohle a s tím jsem spokojená https://www.vetamix.cz/hovezi-maso-hrubomlete, no a pak tohle a z toho jsem nadšená https://www.vetamix.cz/hovezi-kousky-1-kg, ale to jsou kilovky no....

29.7.2020 08:16

Dvoukilovky jsem brala kuře, kuře s hovězím, hovězí s droby. Pan pes teď začal frfňat a mletiny odmítá, vůbec to nechce žrát. Přitom maso nesmrdí, je o.k., ale prostě mletinu nechce. Asi chce chroupat, takže jsem nakoupila celá kuřata, krky a křídla.

29.7.2020 08:19

marcelaamax napsal(a):
Taky jsem teď brala dvoukilovku, jen jednu na zkoušku. Ale ještě jsem to psům nedávala, tak nemůžu soudit - brala jsem tohle https://www.vetamix.cz/hovezi-smes.

Jinak beru dost tohle a s tím jsem spokojená https://www.vetamix.cz/hovezi-maso-hrubomlete, no a pak tohle a z toho jsem nadšená https://www.vetamix.cz/hovezi-kousky-1-kg, ale to jsou kilovky no....

chyba 404 - stranka nenalezena :-(

29.7.2020 08:20

Vymažte tu čárku/tečku na konci každého odkazu.

29.7.2020 08:21

Vymažte tu čárku/tečku na konci každého odkazu.

tak to me nenapadlo :-)

tohle je to prvni ?

https://www.vetamix.cz/search/hov%C4%9Bz%C3%AD%20sm%C4%9Bs

29.7.2020 08:25

Ano

29.7.2020 08:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem tele

Takže dvoukilovka https://www.vetamix.cz/hovezi-smes

hovězí hrubomleté kilovka https://www.vetamix.cz/hovezi-maso-hrubomlete

a hovězí kousky https://www.vetamix.cz/hovezi-kousky-1-kg

29.7.2020 08:42

obcas jsem koupila nejakou tu dvoukilovku Vetamixu ve zverimexu - tu hovezi smes urcite -a me se teda nelibila
drubezich smesi se vylozene bojim po tom, co mi jedna takova vymalovala kuchyn

ale jo, presvedcili jste me -asi zkusim jeden zavoz objednat na zkousku.

29.7.2020 09:10
29.7.2020 09:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo, zkuste a uvidíte. Já mletiny celkově moc neberu, krom toho hrubomletého hovězího. Teď jsem vzala na zkoušku tu hovězí směs, hlavně proto, že by pro mě bylo mnohem jednodušší dát směs i s drobama, než dát nějakou svalovinu, k tomu podíl vnitřností a kostí tak, jako to dělám teď . Jo a ještě jsem vlastně vzala mletého králíka, ten je i s kostí, ale to taky ještě nemám vyzkoušené.

Zkoušela jsem nějaký drůbeží směsi a ne že by to bylo špatný smradlavý maso, ale mě se to taky moc nelíbilo. Ale to nejen z Vetamixu, ale celkově. Ale třeba zrovna tu co píše Sarah neměla, ale moc se mi nelíbí, že tam ani nemají napsané, kolik % je v tom kostí.

Jo a co z vetamixu vyloženě nedoporučuju je kuře mleté celé... To nejen že se nelíbilo mě, ale i psi potom měli řidší bobek .

29.7.2020 19:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nedělám si iluze ani u masa pro lidi. Před pár lety nám lehlo prase, něco za půlku váhy, kdy porážíme. Přijel veterinář, než zrušili živočišnou v družstvu, tak tam dělal. Buďto jsme měli léčit, to znamená testy, antibiotika, stejně se možná na nic nedojde, nebo porazit, což jsme zvolili. Ráno dorazil řezník, když se prase otevřelo, maso dobrý, ale vnitřnosti samá boule, snad s tekutinu, již nevím. Tak zas dojel veterinář, vše prohlédl, maso schválil ke konzumaci, jen tepelně vždy upravit, zbytek zakopat. Když odjížděl, viděl, že jsme stále na vážkách, tak povídá. Nebojte se, dělám příležitostné dozor na jatkách a tohodle ( vnitřnosti s boulema) jsem tam viděl mraky. To se tepelně upraví a namele do paštik, co myslíte, že vnitřnosti vyhodí?.
Mimochodem, třeba zrovna naše domácí vepřové vydrží čerstvé v lednici i týden bez problémů, dýl jsme nezkoušel. A chuťově je taky jinde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík