Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Insanus

29.7.2020 16:08
Insanus

XXX.XXX.57.128

Zdravím všechny.

Jsem na hlídání dvou fén. Holky jsou na sebe zvyklé a nikdy se nic špatného nedělo. Jedno je kříženka labradora (Arina) a pitbulla a druhé je smíšenina buldoka, staforda a dalších dvou (Amy).
Obě milionové, tedy ne moc vychované. Jedna z útulku a druhá od známých, které se jí potřebovali zbavit.
Jenže dnes jako by Amy přeplo a vždy na Arinu skočí, drží ji předními kolem krku a kouše ji u toho do hlavy. Samozřejmě Arině se to nelíbí a brání se, takže to nakonec schytá vždy jen Amy.

Nenapadá vás proč to dělá?
Ani jedna nehárá, nic se mezi nimi nestalo. Arina je s ní stále v pohodě, dokud po ní Amy nezačne chňapat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2020 16:17

Insane kinder surprise.

Insanus

29.7.2020 17:12
Insanus

XXX.XXX.57.128

Kinder Surprise? Nemyslím, už jim je kolem pěti let

29.7.2020 17:17
Sunnyday

XXX.XXX.8.228

Máte feny , z toho jedna kříženka pita , druhá stafa. U těch plemen je nesnášenlivost jiných psů celkem běžná ( kord stejné pohlaví ). :) Takže mě to neudivuje.

Insanus

29.7.2020 18:03
Insanus

XXX.XXX.57.128

Sunnyday:
Obě jsou však mírumilovné ke všem ostatním psům. A to i k sobě po celých těch pět let co jsou spolu.
Ještě jsem si psal s majitelkou, prý si takhle hrajou normálně, jen jsou více odvázané. Teď už jsou zase v klidu, takže planý poplach 😅

29.7.2020 18:13

Insanus napsal(a):
Sunnyday:
Obě jsou však mírumilovné ke všem ostatním psům. A to i k sobě po celých těch pět let co jsou spolu.
Ještě jsem si psal s majitelkou, prý si takhle hrajou normálně, jen jsou více odvázané. Teď už jsou zase v klidu, takže planý poplach 😅

Nejsem pejskař, ale příspěvky pročítám. A u fen se doporučuje být více obezřetný, i když doteď vycházely v pohodě. Zvláště u těchto plemen (a jejich kříženců).

31.7.2020 11:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Sunnyday napsal(a):
Máte feny , z toho jedna kříženka pita , druhá stafa. U těch plemen je nesnášenlivost jiných psů celkem běžná ( kord stejné pohlaví ). :) Takže mě to neudivuje.

To je sice fakt, ale myslím si, že pokud by to bylo myšleno jako "bitka" tak to dopadne mnohem hůř. Ale jinak souhlasím s Kometou, že u tohoto typu psů se to může změnit ze dne na den a stačí málo a feny se nesnáší...

A to co jste popisovala, nemohla to být jen hra? Ono u těch bullů jsou ty hry někdy takové tvrdší. Kolikrát když někdo ze známých vidí, jak si naši psi hrají a jak u toho vrčí, tak se mě ptají, jestli je to ještě pořád hra.

3.8.2020 15:01
marq

XXX.XXX.160.41

marcelaamax napsal(a):
To je sice fakt, ale myslím si, že pokud by to bylo myšleno jako "bitka" tak to dopadne mnohem hůř. Ale jinak souhlasím s Kometou, že u tohoto typu psů se to může změnit ze dne na den a stačí málo a feny se nesnáší...

A to co jste popisovala, nemohla to být jen hra? Ono u těch bullů jsou ty hry někdy takové tvrdší. Kolikrát když někdo ze známých vidí, jak si naši psi hrají a jak u toho vrčí, tak se mě ptají, jestli je to ještě pořád hra.

Mám dotaz přímo na Marcelu: Jsou spolu Váš pes a fenka jinak v pohodě? Poprali se někdy? Vím, že jste někde psala, že nejsou spolu, když jsou sami doma. Ale spíš mě zajímá jak spolu fungujou. Jestli je třeba být hodně ve střehu a předcházet případné rvačce, nebo je to spíš v klidu. Omlouvám se jestli to tu už někde bylo napsáno. Díy za odpověď:-).

3.8.2020 15:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jsou spolu naprosto v pohodě. Nikdy se neporvali a ani nemusím být nějak extra ve střehu. Když nejsem doma, tak je pro jistotu odděluji, ale pokud doma jsem, tak psi jsou normálně spolu a to i když nejsem s nimi v místnosti. Jako třeba dneska, je hnusně, psi se válí na gauči, já uklízím celý barák a i venku na terase a psi jsou prostě spolu a spí na tom gauči. Ale oni jsou extrémně hodní, když prší, neviditelní .

Párkrát se třeba stalo, že fena chtěla vzít psovi nějaké žrádlo - normálně jí to nechal a odešel. Společné hry jsou dost divoké (obzvlášť ty venku, kde se může pořádně lítat), takže ty hlídám a pokud už se mi to nelíbí, tak to ukončím - ale oni si nechtějí ublížit, ale přeci jen fena má 15 kg a pes 30 kg. Jediné, co s nimi dělám sólo jsou tréninky - ať už poslušnost, nebo bull sporty - ono to teda ani moc nejde dělat dohromady. Někdo třeba dělá to, že psům zavěsí na strom jednoho velkého peška, a dva, tři psi se do něho zakousnou a společně se o něj tahají. Tohle já nedělám. Vidím to prostě jako zbytečné riziko. A to jinak je o hračky nechávám tahat, honit se.

Ale tyhle ty "tréninkové" hračky jsou pro moje psy prostě top a tak předcházím tomu, aby měli nějaký problém. To samé je třeba udička se střapcem - pokud běhají sólo, tak na konci pes dostane střapec, pokud běhají oba společně, tak střapec nedostanou (případně dostanou každý svůj, jiný)...

Teď začátkem léta jsme ještě přišli na jednu věc, kterou jsem musela začít hlídat a to, že pokud hodím hračku do vody a plavou pro ní oba psi, tak pes je vždy rychlejší, hračku si vezme a následně když se k němu fena přiblíží a chce mu hračku vzít, nebo ji nést společně, tak se pes ohradí, ale tak jako velmi něžně zabručí. Což beru jako normální komunikaci, ale přesto tomu předcházím tím, že buď házím hračky dvě, nebo pouštím psy postupně.

Jinak prostě v běžném životě, na procházkách, doma, při krmení, při hrách - jsou spolu naprosto v pohodě. A ještě bych snad dodala, že u nás je to oddělování hlavně kvůli psovi a jeho povaze. Ačkoli feně nikdy neublížil, tak někdy má prostě nepřiměřené reakce na určité podněty, nebo jak bych to popsala..

Plánujete nový přírůstek? :-)

3.8.2020 16:50
marq

XXX.XXX.160.41

Díky moc ještě jednou:-) za krásnou a obsáhlou odpověď:-). No přírůstků bude víc, čekáme štěňátka, tak se připravuju kdyby nám náhodou jednou "uvízlo" doma a hlavně někteří zájemci o štěňátko už třeba pejska mají (teď mi psala paní s AST křížencem z útulku), tak hodně přemýšlím jestli to je úplně ok. Jsou ňuňu na tom gauči :-).

3.8.2020 19:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak přeji hlavně ať je všechno v pořádku a hodně radosti s "miminkama" .

Jinak teda ještě dodám, že když jsme si fenku přivezli, tak měla 4 kg a pes z ní měl ohromnou radost a byl dost hrr, tak to jsem hlídala fakt hodně. Postupem času jak fena rostla a rozkoukávala se, tak zase extrémně kousala jehličkama psa, a ten se nechal i do krve, takže pak jsem zase "korigovala" fenu. Ale teď už je to v pohodě. Hry doma jsou spíš takové něžné, okusovaci a venku to prostě nenechám úplně rozjet.

S těmi novými majiteli je to hlavně na nich, aby oni dobře odhadli svého psa, oni ho znají nejlíp.

3.8.2020 22:15
marq

XXX.XXX.160.41

Jasně, je to tak. Jen jsem chtěla vědět, jak to má třeba někdo jiný s podobnými plemeny:-). Víc hlav, víc názorů atd. Já mám druhého psa nekonfliktního oříška, který se podřídí, takže není problém. Feňule je dobře socializovaná, odmala ale semtam ji musím taky zprdnout ať mu dá pokoj, nikdy si neublížili, jen ty hry jsou někdy opravdu drsnější. Ale třeba známí mají dvě čubiny SBT a to jsou boje do krve a párkrát na šití.

Přidejte reakci

Přidat smajlík