Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

fooducsi

30.7.2020 10:47
fooducsi

XXX.XXX.213.212

Dobrý den.

Mému pejskovi se před třemi dny utvořilo toto nad ocasem, na zádech a nejsem si jistá, jestli to je opravdu hotspot (zapařenina). Taky si to pořád vykusuje a olizuje a bojím se, aby to třeba od ní nechytili moji dva další psi.

Fence už bude 10 let a opravdu si nejsem jistá co to je a bojím se o ni.

Pokud někdo ví co to je, tak mi prosím poraďte jak to léčit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2020 10:56

Pokud se o ni bojíte, neraďte se na anonymním fóru a navštivte s ní veterináře... Tady se můžete vyptat na zkušenosti, ale diagnostiku nechte na kompetentním člověku, který si psa prohlédne osobně.

30.7.2020 11:13

ano, takhle vypadá klasický hot spot
a hot spot není zapařenina (ta může být příčinou), ale zánět kůže, způsobený právě tím vylizováním a okusováním atd., např. zde :

https://www.metropolevet.cz/hot-spot/

chce to ostříhat místo a v prvé řadě ošetřovat roztokem betadiny, několikrát denně, zabránit lízání
někdo používá aloe vera a jiné
horší stavy už nutno řešit atb/kortikoidy, lokálními, příp. i celkově

a tohle (to zelenošedavé) už jsou rozjeté bakterie

30.7.2020 11:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já ještě dodám, že kámošce se dělali u berňáků(některá plemena jsou náchylnější) a velice se jí osvědčilo mazat řepíkovou mastí na sádelném základu - a říkala, že vůbec nevadilo, že to po chvíli slízal. A ještě napíšu, co vás nepotěší. Našemu berňákovi se první(a poslední ) hotspot udělal ve chvíli, kdy u něj propukla vážná nemoc. Nalilo se mu břicho, jeli jsme na veterinu, prý to nevypadá až taková hrůza, dostal něco na játra. A za tři dny hoptspot přesně tam, kde ho má vaše fenka. Za dva měsíce umřel na rozpad červených krvinek, nedalo se to zastavit, nepřišlo se na problém. Takže radši veterinu, nechte udělat rozbory...

30.7.2020 12:00

Když si představíte, že to má člověk na hlavě. Na ruce. Jak rychle maže k doktorovi.
Ale pes necítí bolest.

30.7.2020 12:12
impact

XXX.XXX.44.217

To se raději tři dny bojíte, než byste ji vzala k veterináři?

30.7.2020 12:19

Chovatelé na to hodně doporučují tzv. dračí krev. Já bych taky nejdřív šla k veterináři, aby se vyloučil jiný problém.

30.7.2020 12:43

obecně - s hot spotem není nutno okamžitě mazat k veterináři, ale je nutno ho řešit, ošetřovat, hned.

V tomto případě, pokud jde o první výskyt u 10tiletého psa + již takto rozjetý, bych na veterinu šla + požadovala po vetovi, nechť se zamyslí nad možnou příčinou ve formě jiného primárního onemocnění, ne že skončíte jenom u blechy.

fooducsi

30.7.2020 13:12
fooducsi

XXX.XXX.246.209

pani, kdybych mela nejake love na konte, uz bych tam byla davno :)))

30.7.2020 13:18

Teda většinou se snažím nebýt ošklivá, ale jako vy máte tři psy a nemáte ani minimální rezervu na veterinární ošetření?

30.7.2020 14:08
fikovnice

XXX.XXX.134.155

fooducsi napsal(a):

A jak a čím ty psy krmíte? To jako jen tak tak vycházíte? Nebo jste zadlužená? Také nechci být zlá, ale u zvířat se prostě MUSÍ počítat i s event. veterinárními výlohami. A návštěva praktika přece nebude tak drahá!

30.7.2020 14:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
obecně - s hot spotem není nutno okamžitě mazat k veterináři, ale je nutno ho řešit, ošetřovat, hned.

V tomto případě, pokud jde o první výskyt u 10tiletého psa + již takto rozjetý, bych na veterinu šla + požadovala po vetovi, nechť se zamyslí nad možnou příčinou ve formě jiného primárního onemocnění, ne že skončíte jenom u blechy.

Přesně takhle jsem to myslela...

Jinak nemít ani minimální finanční rezervu pro podobné případy, obzvlášť se třemi psy na krku, je pro mě nepředstavitelné (za poslední tři týdny jsem na veterině nechala za de facto zdravého /jednoho/ psa pět tisíc), takže přiznávám, že mě to ani nenapadlo. Ale i tak si myslím, že je levnější (a samozřejmě lepší) jít hned s něčím “menším” než to nechat rozjet, a pak to složitě (a draze) dávat dohromady... Co jsem četla o hotspotech, tak jsem pochopila, že to bývá nějaká celoživotní záležitost, takže já - kdyby se teď mému psovi, kterému táhne na čtrnáct, poprvé náhle udělal - bych se obávala nějakého přidruženého onemocnění.

30.7.2020 14:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fooducsi napsal(a):

Tak to zkuste ošetřit dle návodů tady, určitě to pomůže a doufejte prostě, že to nebude nic vážnějšího. Některým psům se to dělá často.

30.7.2020 18:02

fooducsi napsal(a):
Dobrý den.

Mému pejskovi se před třemi dny utvořilo toto nad ocasem, na zádech a nejsem si jistá, jestli to je opravdu hotspot (zapařenina). Taky si to pořád vykusuje a olizuje a bojím se, aby to třeba od ní nechytili moji dva další psi.

Fence už bude 10 let a opravdu si nejsem jistá co to je a bojím se o ni.

Pokud někdo ví co to je, tak mi prosím poraďte jak to léčit.

Kupte v lékárně Batadine roztok a mast a proti svědění Fenistil kapky. Roztokem ránu čistěte alespoň 3x denně poté vysušte a namažte mastí.
Kapky kapejte podle váhy. Rána musí být pořád na kratičko ostříhaná, jinak se nezahojí.

30.7.2020 18:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

též mi hlava nebere že někdo nemá love na to aby navštívil veterináře. A to se nejedná o závažný a finančně náročný problém.
Tak snad paní bude mít love aspoň na tu dračí krev či Betadinu....

30.7.2020 21:22

GAELLE napsal(a):
též mi hlava nebere že někdo nemá love na to aby navštívil veterináře. A to se nejedná o závažný a finančně náročný problém.
Tak snad paní bude mít love aspoň na tu dračí krev či Betadinu....

Tak hlavně se mohla zadavatelka zeptat dřív. Jsem pořád ve střehu a nehlídám pouze svého psa, ale i ostatní. Jestli už holky čůraly, kdo dává bobek, jestli někdo něco nežere... Jednou se bullolabina z venčící smečky mrskala na zádech na chodníku, a když se zvedla, tak za kouhoutkem vidím mezi kratší béžovou srstí neznatelně prosvítat růžovou. HS byl tam. Kamarádku jsem instruovala, ať doma fofrem oholí ještě 2 cm kolem fleku a ošetří. Chytlo se to na začátku, dál se to nerozlezlo a za pár dní bylo hotovo. Ale tahle rána, to už je masakr.

30.7.2020 21:36

S něčím podobným jsme byli s psicí před lety u veterináře. Psice si to "vyrobila" přes noc. Vystříhal srst a dostali jsme na to betadinové mýdlo a betadinu, návod : Nenechat udělat strup, drsně umýt betadinovým mýdlem a natřít betadinou. Betadinové mýdlo si míchá zřejmě veterinář sám, dostali jsme ho odlité v lahvičce. Zbavili jsme se toho rychle.

30.7.2020 21:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S něčím podobným jsme byli s psicí před lety u veterináře. Psice si to "vyrobila" přes noc. Vystříhal srst a dostali jsme na to betadinové mýdlo a betadinu, návod : Nenechat udělat strup, drsně umýt betadinovým mýdlem a natřít betadinou. Betadinové mýdlo si míchá zřejmě veterinář sám, dostali jsme ho odlité v lahvičce. Zbavili jsme se toho rychle.

Betadinové mýdlo se běžně používá v nemocnicích a je volně v prodeji. Chtěla jsem jednou koupit, ale je toho kýbl, tak vám vet asi odlil.

1.8.2020 21:05
Varaxi

XXX.XXX.129.250

fooducsi napsal(a):

Ošetření psa s hotspoty nás nikdy nestálo víc než 500 Kč, a to jsme skončili i na (lokálních) ATB. Není to majlant.
Potřebujete hotspot ostříhat i s okolím, pravidelně desinfikovat (betadinou, jodovou tinkturou, nám se osvědčila i propolisová tinktura, zkrátka použijte něco, co je účinné a neštípe) a bránit psu v olizování a dráždění rány. Ránu je třeba vysušit, proto bych ji mastí nemazala - odvar z řepíku ano, mast z řepíku... No, nedělala bych to. Masti od veta jsou samozřejmě v pořádku.
Alfou a omegou léčby hotspotů je pečlivost a důslednost.
Jak se hotspot rozjede do spodních vrstev kůže, jsou ATB nutná, někdy i ta celková; to pak jde cena léčby klidně do tisíců. Proto je důležité řešit to včas.

2.8.2020 07:44

OT :"Ošetření psa s hotspoty nás nikdy nestálo víc než 500 Kč"
Pět set? Nemáte představu, co znamená "nemám love na kontě".
V sousedství bydlela rodina ( nebyli to R., oba zaměstnaní, ale velké splátky ) a ti nedali dítěti ani na autobus - neměli. Jdi pěšky ( přes půl města ), nebo si to nějak zařiď - jeď na černo.

2.8.2020 07:50

ach jo.
ten pes ale vazne potrebuje osetrit. samo to nezmizi...
ostrihat a hypermangan.
aspon. a pak zbyva jen doufat.

2.8.2020 07:58

No já nemůžu zapomenout na rodinu, kde si tři děti dělili takovou tu malou hnusnou paštiku a matka na ně "nechte tátovi".
Cena ošetření záleží, kam chodíte. U nás se platí dost málo, si myslím, zas ale jsou drahé ty ostatní věci na prodej - bravecto, granule, léky... 500 jsem dávala naposledy za krabici ATB, nějaký ošetření a spotřební materiál (obvaz atp.) a pár desítek minut v ordinaci.
Někde ale sáhnout na kliku stojí mnohem víc. Tady 50kč. Jsou věci, které se dají koupit jinde.. jako mi nabízeli hemagel za dvojnásobnou cenu.. tak si to koupím jinde.
Někdo je lakomec a někdo má fakt veterinu drahou.
Vet si můžete vybrat, nikdo asi nikoho nenutí chodit celý život na jednu. Hlavně si vyberte rychle, protože toho psa to bolí.

2.8.2020 07:58

Nezmizí, spíš si to rozlíže do nepředstavitelných rozměrů. Ostříhat a dezinfikovat ( betadina, hypermangan ) je to nejmenší, co je potřeba udělat. A zabránit lízání. Určitě neplatí - on si to vylíže.
Protože, když mám psa, je nutné mít aspoň to základní - betadinu - doma. Však to musím mít, i když mám děti.

2.8.2020 08:02
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Zadavatelko, já Vaší feně to ošetření zaplatím. Dejte mi kontakt na veterináře, kam půjdete, já se s ním domluvím a pošlu mu peníze na ošetření Vaší feny. Ale běžte tam! Tenhle problém je velmi bolestivý a pro staršího psa to musí být obzvlášť hrozné.

2.8.2020 08:10

k té ceně...
kolik u nás stojí sezóna hot spotů (někdy jeden, někdy třeba 5, letos zatím 3) - betadine cca 100,-Kč (použití i na klíšťata a pod), vet odlije do lahvičky trošku cortizeme (plácnu do 100,-, letos jsem zatím nepotřebovala). To je vše.

Ale, budu se opakovat, tady nejde o fenu "hotspoťačku", v 10ti letech první výskyt by mohl signalizovat jiný problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík