Uživatel s deaktivovaným účtem

Ačkoliv jsme kdysi měli choďandu, tak CHS, z které jsme ji měli, bych nedoporučila. Mám dojem, že už stejně nechová.
Mrkněte na klubový web http://www.kpchp.org/ , je tam databáze chovatelských stanic členů klubu, databáze psů, přehled vrhů, a další informace, které vám mohou pomoci s výběrem.
Myslím že i ten začátek života štěňátek je velmi důležitý.Proto chceme pejska s pp.Mrknu na to,Ale právě,že se obávám,že jen podle fotek a toho co tam mají napsáno nepoznáme jak a s jakou láskou se o ně starají. Proto jsem chtěla od někoho zkušeného poradit. Pisete, že jste měl špatnou chs, že by jste nedoporučil a tomu bych se chtěla vyhnout.Proto jsem zakládala tuto otázku.Moc Vám děkuji za odpověď
Koupila jsem si fenku s PP,ale měla už 7 měsíců. Byla by přepychová, pokud by ji vychovával někdo jiný. Takto si nesla celý život trauma z dětství.

Treba by byla stejna i kdyby ji mel kdokoliv jiny ?
broumacka
napsal(a):
Dobrý den,
mohli by jste mi doporučit chovnou stanici chodských psů?
Chtěli bychom si příští rok pořídit štěňátko. Máte někdo s nějakou dobré zkušenosti?
Děkuji za odpovědi.
Spíš než chovku tak projděte akce chodáku,a tam si vyberte zvířata která se vám líbí a mohla by splnovat vaše požadavky a teprve podle toho hledejte chovku a konkrétní spojení.
Za posledních 5-10 let jsem viděla hodně chodáku ale dobrého možná jen jednoho ...a byli to psi z dobrých chovek a majitele s nima pracovali ..
keissa
napsal(a):
Spíš než chovku tak projděte akce chodáku,a tam si vyberte zvířata která se vám líbí a mohla by splnovat vaše požadavky a teprve podle toho hledejte chovku a konkrétní spojení.
Za posledních 5-10 let jsem viděla hodně chodáku ale dobrého možná jen jednoho ...a byli to psi z dobrých chovek a majitele s nima pracovali ..
Já viděla 3

broumacka
napsal(a):
Moc děkuji,zkusím Facebook.Tam by mi mohl někdo z vlastních zkušeností poradit. Ale děkuji vsem
navstivte jejich klubovku, poradaji akce -srazy. At to plemeno vidite hlavne na zivo.
napsal(a):
Treba by byla stejna i kdyby ji mel kdokoliv jiny ?
Byla špičková ve vztahu ke zvířátkům, jiným psům a dospělým lidem. Také teenagery brala. Ale pokud jsme potkali vřískající mrňata nebo seniory s hůlkou, prchala v děsu až k lesu (na loukách) a pokud na vodítku, šla se oběsit. Roky mi trvalo, než jsem to utlumila. Naštěstí si mě zvolila za svého člověka, takže se vždy, když nebezpeční lidé poodešli, vrátila obloukem ke mně.Nikdy neutekla. A to třeba s koňmi chodila navolno roky a roky.
Chození na vodítku? Katastrofa. Tažný pes hadra.
Zůstala z vrhu poslední, nikdo ji nechtěl,tak se strčila k ostatním psům a hotovo. Socializace na výše zmíněné skupiny lidí neproběhla.
Pokud by s ní někdo něco dělal, byl by to pes k nezaplacení. Měli jsme ji 12 let,ke konci už nic neřešila. Ale byl to boj.
Takže je opravdu potřeba i psy s PP vybírat pečlivě.
Vidíte ten výraz? Na druhé fotce její sestra, prodaná novému majiteli v normální dobu.

Je možné, že byla labil od přírody, i když její sestra ne. Podle čísla na fotce, je fotka pravděpodobně z výstavy, nebo závodů a tam se snad nevyskytovali ani dědci s holí ani vřískající mimina.
napsal(a):
Je možné, že byla labil od přírody, i když její sestra ne. Podle čísla na fotce, je fotka pravděpodobně z výstavy, nebo závodů a tam se snad nevyskytovali ani dědci s holí ani vřískající mimina.
Ale bylo tam mnoho lidí. Davy taky moc nezvládala. V krizových situacích přepínala do modu "úprk" a když to nešlo škrtila se nebo tuhla a u toho se klepala.
Labil nebyla, se skupinou známých lidí byla posléze schopna absolvovat dogtreky, kempování v létě i v zimě, jezdila na vodu. Byla se synem na závodech 5BV. V hospodě si vlezla pod stůl a tam vydržela bez problémů. Ovšem byla-li se známými lidmi.
Na té fotce je bonitace. Takže ještě mladá, nenaučená. Ale ve známém prostředí, protože u nás ve městě.

Zůstala z vrhu poslední, nikdo ji nechtěl,tak se strčila k ostatním psům a hotovo. Socializace na výše zmíněné skupiny lidí neproběhla.
na jednu stranu -ano, asi jiny pristup by ji pomohl. nezesmeckovatela by :-D
otazka je jestli by nebyla "jen"lepsi. ale ne uplne jina.
znam dost pripadu, ze ac treba zacatky jsou krusne - stene dobre v povaze se velmi rychle oklepava. netrva to roky, ale dny, max. tydny.
labilum to takhle trva roky.
asi je to jedno.
a rozhodne nepopiram , ze je treba si dobre vybrat. a i proto doporucuji setkani s plemenem /chovkou nazivo
napsal(a):
na jednu stranu -ano, asi jiny pristup by ji pomohl. nezesmeckovatela by :-D
otazka je jestli by nebyla "jen"lepsi. ale ne uplne jina.
znam dost pripadu, ze ac treba zacatky jsou krusne - stene dobre v povaze se velmi rychle oklepava. netrva to roky, ale dny, max. tydny.
labilum to takhle trva roky.
asi je to jedno.
a rozhodne nepopiram , ze je treba si dobre vybrat. a i proto doporucuji setkani s plemenem /chovkou nazivo
Přesně - kolikrát jsem mela na výcvik psy, co v roce neznali vodítko, ani své jméno, a pokud měli dobrou povahu, tak za 2 měsíce jezdili v MHD, neřešili davy, a chovali se přirozeně.
... naopak znám nekolik labilů, kde se majitelé už od mala předhání v tom, jak nejlépe socializovat, ale psi jsou labilové pořád (i když samozřejmě jim to dost pomůže)

A nejhorší kombinace je "trochu labil" a úzkostný majitel. ( teď to není narážka na sisi-neznám).
Pak se pes projevuje s jedním jako labil a s jiným jako salámista.
napsal(a):
A nejhorší kombinace je "trochu labil" a úzkostný majitel. ( teď to není narážka na sisi-neznám).
Pak se pes projevuje s jedním jako labil a s jiným jako salámista.
Neberu si to osobně. Ale u koní bych nemohla být roztřesený majitel.
Se mnou a starším synem fungovala, ale šlo to. S cizím by nefungovala vůbec. Postupně se pomalu,ale jistě, spravovala. A v situacích, kdy nemusela řešit lidi, to byla milá,kamarádská a příjemná fenka.Jako na fotce výše.
Ale rozhodně doporučuji, pokud si někdo bere staršího pejska, byť s PP, trochu si ho oťukat. Já tehdy byla ráda, že mám CHP. Navíc se ke mně hned vrhla, že tedy jde se mnou.

"Navíc se ke mně hned vrhla, že tedy jde se mnou".
No právě, většinou si lidé psa pořizují citem a rozum vypínají.......
napsal(a):
"Navíc se ke mně hned vrhla, že tedy jde se mnou".
No právě, většinou si lidé psa pořizují citem a rozum vypínají.......
Aha. No když myslíte. Překroutit se dá cokoli.
Měla jsem ji ráda a ona mě. Tečka.
Už sem nikdy nebudu psát osobní zkušenosti. Ať si je ostatní nasbírají vlastnoručně.
Jste spokojená?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Přesně - kolikrát jsem mela na výcvik psy, co v roce neznali vodítko, ani své jméno, a pokud měli dobrou povahu, tak za 2 měsíce jezdili v MHD, neřešili davy, a chovali se přirozeně.
... naopak znám nekolik labilů, kde se majitelé už od mala předhání v tom, jak nejlépe socializovat, ale psi jsou labilové pořád (i když samozřejmě jim to dost pomůže)
znám spoustu chodáku co je majitele socializují od mala a jsou to prostě labilové ,cizi lidí i prostředi a je problém ..
Prostě se plemeno trochu nepovedlo ,pokud ho někdo chce jako rodinného psa k dětem ,na dvur či na zahradu ok ,ale brát si ho cíleně ke sportum a k aktivnímu provozu to už je potřeba fakt hodně vybírat a myslím že na takové štěně budete čekat dost dlouho.

sisi58
napsal(a):
Aha. No když myslíte. Překroutit se dá cokoli.
Měla jsem ji ráda a ona mě. Tečka.
Už sem nikdy nebudu psát osobní zkušenosti. Ať si je ostatní nasbírají vlastnoručně.
Jste spokojená?
To nebylo nic proti vám, to bylo všeobecné konstatování. Tak to přece při koupi psa udělá tolik lidí.....
"přišel ke mě a byl můj"......i kdyby byl třínohý :-))

"Proste se plemeno trochu nepovedlo "
to zase ne.
spis jim ty povahy porad jeste hodne litaji ode zdi ke zdi.
a kdyz uz je tam ta labilita -sebe lepsi socializace to uplne nezachrani.
Vlastně od r. 1985, kdy CHP zregeneroval ing. Jan Findejs, jsem toto plemeno sledovala. Ale kvůli celodenní práci jsem si mohla psa koupit až v r.2002. Ujišťuji vás všechny, že na svodech, bonitacích a výstavách býval tak 1 netypický CHP, a to exterierem. Jinak to byli vyrovnaní,šťastní, nekonfliktní psi. A i má fena se mezi psy (ne v houfu přihlížejících) cítila dobře.
To, že jsou povahy CHP takové,jak popisujete nebo že dnes vypadají, jak vypadají je jen a jen vina "chovatelů" tohoto krásného psa.
Ing. Findejs se zajisté v hrobě obrací.
CHP kdysi a dnes.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!