Výstavy psů a člověk bez psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2020 16:55
lifehappens

XXX.XXX.70.240

Asi je to blbá otázka, ale může na výstavy jít kdokoliv? ... stále přemýšlím nad plemenem mého budoucího psa a už jich mám pár vybraných, tak teď musím vybrat které.. což je ale problém, protože jsou všechna úžasná. A tak se chci podívat na výstavu - ale nevím, jak to chodí. Můžu tam prostě.. přijít? A je jedno jestli je to klubová nebo jiná výstava? 😅 I přesto že na netu trávím x hodin denně, jsem naprosto nemožná ve vyhledávání a už hledám nějakou chvilku a nic.. tak jsem si řekla že se tu prostě zeptám. 😁 Díky za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2020 17:10

Na výstavy normálně diváci mohou a chodí,ale v současné době covidu je potřeba sledovat a řídit se aktuálními omezeními.

8.8.2020 17:14
lifehappens

XXX.XXX.70.240

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na výstavy normálně diváci mohou a chodí,ale v současné době covidu je potřeba sledovat a řídit se aktuálními omezeními.

Jasně, to s covidem mi bylo jasné. Díky moc za odpověď!

8.8.2020 17:31
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

lifehappens
Na výstavu - u vchodu se zaplatí vstupenka,
za skoro stejnou cenu lze koupit katalog
a můžu korzovat, okukovat, pozorovat, debatovat.

8.8.2020 17:45

Doporučuji koupit si katalog a kroužkovat si dle čísel psy, kteří se Vám exteriérově a povahově líbí. Ať se pak máte od čeho odpíchnout, až budete hledat konkrétní CHS. Promluvte s majiteli předvybraných plemen, určitě Vám rádi sdělí své zkušenosti.

8.8.2020 19:12
Evv

XXX.XXX.63.174

BACHA! Třeba teď je v výstava v Mladé Boleslavi a tam diváci nesmí... (Covid opatření)

8.8.2020 20:44
mouse

XXX.XXX.169.250

Evv napsal(a):
BACHA! Třeba teď je v výstava v Mladé Boleslavi a tam diváci nesmí... (Covid opatření)

Jo, Boleslav je teď úžasná. Přemýšlím, jestli má vůbec cenu tam jet, když mám psa jenom v čestný. Původně měla dcera vystavovat v JH, ale ten zrušili, takže takhle vystavíme a můžeme jet domů.

Jinak klubovky bývají různě v parcích nebo na jiných, normálně přístupných místech a tam může každý. :-)

8.8.2020 20:50
lifehappens

XXX.XXX.10.202

Ooh tak katalog si musím koupit! Děkuji za všechny odpovědi 😊 Jsem fakt vděčná 😅☺️ V tomhle je komunita ifauny fajn 😆❤️

15.8.2020 19:55
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Evv napsal(a):

Opravdu tam diváka nepustí?
Chtěla jsem se tam zítra podívat.

https://www.shiba-klub.cz/cs/m-279-mezinarodni-vystava-psu-v-mlade-boleslavi-2020

nebo se výstava vůbec nekoná?

15.8.2020 20:50
GAELLE

XXX.XXX.66.235

rapotacka11 napsal(a):
Opravdu tam diváka nepustí?
Chtěla jsem se tam zítra podívat.

https://www.shiba-klub.cz/cs/m-279-mezinarodni-vystava-psu-v-mlade-boleslavi-2020

nebo se výstava vůbec nekoná?

co vím tak výstava byla zrušena. jezdíme pravidelně

15.8.2020 21:00
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Děkuji, tak nic .

15.8.2020 21:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.17

GAELLE napsal(a):
co vím tak výstava byla zrušena. jezdíme pravidelně

Nebyla dnes nějaká výstava v MB?

15.8.2020 21:23
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Zaslechla jsem venku, ale něco neurčitého ...
Vždy bývala dvoudenní.
Shiba klub, píše - zrušeno.
Myslela jsem , že třeba nebudou jen shiby.
Ale neviděla jsem ani žádnou upoutávku.
Možná se tam stejně mrknu.

15.8.2020 21:45
elisak

XXX.XXX.194.232

Mezinarodni byla zrusena, ale do toho terminu byla presunuta narodni. Takze ano vystava ted je, zitra tam jedu, ale ofiko info je, ze je pro divaky uzavrena. I kdyz nekdo na fb psal, ze ho pustili.

15.8.2020 21:46
GAELLE

XXX.XXX.66.235

elisak napsal(a):
Mezinarodni byla zrusena, ale do toho terminu byla presunuta narodni. Takze ano vystava ted je, zitra tam jedu, ale ofiko info je, ze je pro divaky uzavrena. I kdyz nekdo na fb psal, ze ho pustili.

aha. no my jsme to po letech letos odpískali

15.8.2020 22:00
elisak

XXX.XXX.194.232

Jen teda zrusili zaverecny souteze a vystavovani natahli do celyho dne, s tim ze kazdy ma dorazit max hodinu pred posuzovanim a pak vypadnout. A budou povinne rousky v kruhu, to teda nevim jak dam v tomhle vedru...

15.8.2020 22:13
GAELLE

XXX.XXX.66.235

elisak napsal(a):
Jen teda zrusili zaverecny souteze a vystavovani natahli do celyho dne, s tim ze kazdy ma dorazit max hodinu pred posuzovanim a pak vypadnout. A budou povinne rousky v kruhu, to teda nevim jak dam v tomhle vedru...

15.8.2020 23:15

elisak napsal(a):

na FB pisi, ze normalne prodavaji vstupenky bez omezeni.

17.8.2020 07:10

Já kdybych věděla, jak to dopadne s Národkou v Ostravě, tak bych se odhlásila. Původně se měla konat na začátku dubna, pak přeloženo na 12. a 13. září, nakonec se ještě navíc přesune do Brna, do areálu může na jeden vstupní list se psy jen jedna osoba, budou povinné roušky, rukavice, desinfekce, návštěvníkům nebude vstup povolen. Snad už nebude takové horko, protože už vidím, kolik zase bude zavřených psů v autech na parkovišti.

17.8.2020 09:09

Já kdybych věděla, jak to dopadne s Národkou v Ostravě, tak bych se odhlásila. Původně se měla konat na začátku dubna, pak přeloženo na 12. a 13. září, nakonec se ještě navíc přesune do Brna, do areálu může na jeden vstupní list se psy jen jedna osoba, budou povinné roušky, rukavice, desinfekce, návštěvníkům nebude vstup povolen. Snad už nebude takové horko, protože už vidím, kolik zase bude zavřených psů v autech na parkovišti.

To si děláte srandu
Já se na to ještě nedívala, o tom, že to bude v Brně vím, ale jeden člověk na jeden vstupní list? Předvádí mi chovatelka a ta tam jede jen kvůli mě, a zas abych já drepela za branou, to se mi taky nechce.
Hlavně se mi líbí, že nikdo nedá nikomu vědět, pokud se člověk sám nezajímá, nepřijde jediný mail o žádné ze změn.
Tak to asi letos už odpiskame.

17.8.2020 09:14

To si děláte srandu
Já se na to ještě nedívala, o tom, že to bude v Brně vím, ale jeden člověk na jeden vstupní list? Předvádí mi chovatelka a ta tam jede jen kvůli mě, a zas abych já drepela za branou, to se mi taky nechce.
Hlavně se mi líbí, že nikdo nedá nikomu vědět, pokud se člověk sám nezajímá, nepřijde jediný mail o žádné ze změn.
Tak to asi letos už odpiskame.

Jo, bohužel je to tak. Možná nebudete muset dřepět za branou, ale na parkovišti v autě, které je v areálu. Já jsem teda zrovna teď zjistila, že mám vstupní listy dva, přihlašovala jsem oba psy zvlášť, tehdy jsem si ještě nebyla jistá, jestli tam prcka v dubnu chci tahat. Takže to zkusím, že půjdeme dva a uvidíme.

17.8.2020 09:19

pockejte na aktualni situaci -muze se to jeste mnohokrat zmenit.
podobne podminky byly i v MB -ale nakonec to probihalo jinak. Rousky byly jen doporucene, vstupenky v prodeji u pokladen

17.8.2020 09:23
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Jo! A navíc se nebudou psát posudky, takže v kruhu bude jen rozhodčí a vedoucí kruhu. Celá ta koronahysterie už je na pos...!

17.8.2020 09:51

Já se jedu podívat jako divák koncem srpna na klubovku amerických akit, tam je to venku, tak snad žádná drastická opatření nebudou...minulý rok nám to nevyšlo kvůli veterině, tak doufám, že letos se tam konečně dostanu ...

17.8.2020 10:09

Jo, bohužel je to tak. Možná nebudete muset dřepět za branou, ale na parkovišti v autě, které je v areálu. Já jsem teda zrovna teď zjistila, že mám vstupní listy dva, přihlašovala jsem oba psy zvlášť, tehdy jsem si ještě nebyla jistá, jestli tam prcka v dubnu chci tahat. Takže to zkusím, že půjdeme dva a uvidíme.

Do Brna právě jezdívame vlakem, takže mi by asi nic jiného než drepet za branou nezbylo.
Uvidíme jak se to vyvrbi, pes má stejne po kanyle oholenou nohu tak jsem na vazkach jestli jet.

17.8.2020 13:59

Tak to spíš vypadá, že žádné výstavy nebudou.

"V rámci venkovních hromadných akcí bude platit omezení počtu účastníků tisíc osob, při pěti rozdělených sektorech se samostatným vstupem tedy do pěti tisíc lidí. U hromadných akcí uvnitř bude platit limit 500 osob, při pěti oddělených sektorech bude tedy celkový limit 2500 lidí."

Možná klubovky.

17.8.2020 22:57
amy0987

XXX.XXX.46.79

nevíte náhodou o nějakých výstavách, které se mají konat do konce roku? Ráda bych se na nějakou podívala, ale všude čtu "zrušeno"...

18.8.2020 08:26
Dasvo

XXX.XXX.101.12

amy0987 napsal(a):
nevíte náhodou o nějakých výstavách, které se mají konat do konce roku? Ráda bych se na nějakou podívala, ale všude čtu "zrušeno"...

Obávám se, že do konce roku už je pouze šance na nějaké klubové akce. „Normální“, velké výstavy určitě nebudou, organizátoři to zabalili. :-( Myslím si, že zářijové Brno bude poslední výstava všech plemen v tomto roce.

18.8.2020 08:51

Dasvo napsal(a):
Obávám se, že do konce roku už je pouze šance na nějaké klubové akce. „Normální“, velké výstavy určitě nebudou, organizátoři to zabalili. :-( Myslím si, že zářijové Brno bude poslední výstava všech plemen v tomto roce.

Dnes jsem četla na FB, že FCI schválilo ČMKÚ mezinárodní výstavu, která se bude konat 14. a 15. 11. v Brně. Ale je to ještě daleko a všechno může být jinak.

18.8.2020 14:03
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Dnes jsem četla na FB, že FCI schválilo ČMKÚ mezinárodní výstavu, která se bude konat 14. a 15. 11. v Brně. Ale je to ještě daleko a všechno může být jinak.

Taky jsem na to narazil. Důvodně se ale obávám, že v listopadu nebude povoleno shromažďování lidí. A organizátorům to dilema absolutně nezávidím! :-(

18.8.2020 15:26
elisak

XXX.XXX.194.232

Ja se bojim, aby se to aspon pristi rok rozjelo.
Ted na podzim jsem chtela s mladym psem dat Prahu a Budejice, Praha je zrusena a Budejice jen pro ty co meli prihlaseno na duben, ale to tomu mymu jeste nebyli 4 mesice, takze jsem nemohla.
Chtela bych s nim vybehat junior sampiona, ale jestli se to pristi rok nerozjede, tak budu mit smulu.
Stejne je to k vzteku, mam prvniho svyho psa (jinak jsem vystavovala mamky cuby), je peknej, zuby ma taky vsechny, mame i celkem natrenovano a vystavy nejsou...

18.8.2020 15:34
marcelaamax

XXX.XXX.174.157

Nám chybí jedna výstava k uchovnění. Máme prihlasenou speciálku v září, tak doufám, že bude. Ale dost možná nám do toho vleze hárání, v tom případě bych se asi zkusila domluvit s pořadatelem na tom, že háravku vystavím na konci (bez možnosti umístění se, ale to mě netrápí).

Ale pokud nebude tato výstava a ani žádné další, tak letos teda neuchovnime, což by mě docela mrzelo.

18.8.2020 15:52

Mám to podobně, k uchovnění psa mně stačí 2 výstavy, z toho jedna klubovka. Jsou ale potřeba slovní posudky, aspoň je to v podmínkách pro uchovnění. Jestli je nějaká výjimka, netuším. Posudek dostanu jen na klubovce, jinde teď nepíšou. Tak jse m zvědavá teda. Na podzim chci se psem ještě na podzimky, ty snad stihneme.

18.8.2020 16:53
Mousinka

XXX.XXX.6.119

výstava Florcanis Olomouc by měla proběhnout, termín 5+6 září

18.8.2020 17:57

Mousinka napsal(a):
výstava Florcanis Olomouc by měla proběhnout, termín 5+6 září

Ano, bude, ale bez posudků.

18.8.2020 18:59
Mousinka

XXX.XXX.62.145

Ano, bude, ale bez posudků.

co máte prosím za rasu, ze potrebujete posudek?

18.8.2020 19:07
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Mousinka napsal(a):

Nevím, co má Sarah01 za rasu, ale například u molossů posudek taky potřebujete.
Nehledě na to, že jako vystavovatel platící za posouzení psa považuju posudek za nedílnou součást hodnocení z výstavy. Tyhle móresy posledních let, kdy se pozve pět rozhodčích na milion psů a z důvodu „velkého počtu posuzovaných zvířat“ se posudky nepíšou, je podlé mého názoru prachsprostá svi.árna a odrbávání vystavovatelů!

18.8.2020 21:22
mouse

XXX.XXX.169.250

V Boleslavi taky posudky neměly být a u nás v kruhu je psali.

18.8.2020 21:27
elisak

XXX.XXX.194.232

mouse napsal(a):
V Boleslavi taky posudky neměly být a u nás v kruhu je psali.

To ze nemely byt jsem ani nezaznamenala, posudek jsem normalne dostala a moc pekny. Navic kdyz jsem byla v kruhu sama, tak by mi i celkem vadilo, kdybych odesla bez posudku...

18.8.2020 23:01

Mousinka napsal(a):

GR
Posudky ze dvou výstav, z toho jedné klubové, jsou podmínkou Retriever klubu k uchovnění. Na klubovce posudek dostanu, to už vím jistě, a ten další si budu muset na oblastní výstavě nějak vyprosit, když na Národce a Floracanis ho nedostanu.
Mám v tomto stejný názor jako Dasvo. Od začátku roku jsem si včas zaplatila hned v 1. uzávěrce 3 výstavy, nic se kvůli covidu nekonalo, vše se odložilo až na září, peníze by se v případě neúčasti nevracely, pochopitelně. Navíc na tu Národku musejí být roušky, rukavice, desinfekce, se psy jednoho majitele má vstup jen jedna osoba. Spousta známých se na to vykašlala. Kdo mně pohlídá druhýho psa, když budu s prvním v kruhu, ještě nemám vyřešený, pořadatelé na dotazy ani nereagují. Jak u blbejch na dvorku.

19.8.2020 08:18

GR
Posudky ze dvou výstav, z toho jedné klubové, jsou podmínkou Retriever klubu k uchovnění. Na klubovce posudek dostanu, to už vím jistě, a ten další si budu muset na oblastní výstavě nějak vyprosit, když na Národce a Floracanis ho nedostanu.
Mám v tomto stejný názor jako Dasvo. Od začátku roku jsem si včas zaplatila hned v 1. uzávěrce 3 výstavy, nic se kvůli covidu nekonalo, vše se odložilo až na září, peníze by se v případě neúčasti nevracely, pochopitelně. Navíc na tu Národku musejí být roušky, rukavice, desinfekce, se psy jednoho majitele má vstup jen jedna osoba. Spousta známých se na to vykašlala. Kdo mně pohlídá druhýho psa, když budu s prvním v kruhu, ještě nemám vyřešený, pořadatelé na dotazy ani nereagují. Jak u blbejch na dvorku.

Blbá otázka, kde máte tu informaci o těch rouskach, desinfekcich, a tak? Asi neumím hledat, nenašla jsem.
Jediné co jsem stihla zjistit, že na dogoffice nebyli schopni mi ověřit PP druhého psa od 19.7.

19.8.2020 08:55

Blbá otázka, kde máte tu informaci o těch rouskach, desinfekcich, a tak? Asi neumím hledat, nenašla jsem.
Jediné co jsem stihla zjistit, že na dogoffice nebyli schopni mi ověřit PP druhého psa od 19.7.

Kopíruju ze vstupního listu:
Výstava bude mít určitá omezení.
Počet psů není omezen, ale do areálu výstavy může projít jen jedna osoba na jeden vstupní list, bez ohledu na počet psů. Nebudou povoleny žádné vyjímky (dva majitelé jednoho psa, dítě a pod.)
Vstupní listy jsou u brány kontrolované QR kódem. V den konání výstavy budou platit aktuální hygienická opatření (rouška během posuzování, rukavice, odstupy, desinfekce a pod.)
Vstup návštěvníkům, novinářům, fotografům a dalším osobám nebude povolený.

Ale info je i na hlavní stránce výstavy
https://nvostrava9.webnode.cz/

Teď mě tak napadlo, jak to třeba chtějí udělat u juniorhandlingu, když děti tam nesmí....

19.8.2020 09:13

Ještě doplním, že jsem se ptala na RK, jak se to teda bude řešit a dostala jsem tedy velmi šalamounskou odpověď:
Ze nebudou vydávat psane posudky nemusí znamenat, že neobsrzite posudkovy list s vyznacenim ohodnocení (V, VD atd.)pejska. To se ale musíte zeptat přímo pořadatelů daných výstav.

Takže asi budu muset vymáhat posudkový list. Nebo nevím, jak to jinak chápat.

19.8.2020 10:11

Kopíruju ze vstupního listu:
Výstava bude mít určitá omezení.
Počet psů není omezen, ale do areálu výstavy může projít jen jedna osoba na jeden vstupní list, bez ohledu na počet psů. Nebudou povoleny žádné vyjímky (dva majitelé jednoho psa, dítě a pod.)
Vstupní listy jsou u brány kontrolované QR kódem. V den konání výstavy budou platit aktuální hygienická opatření (rouška během posuzování, rukavice, odstupy, desinfekce a pod.)
Vstup návštěvníkům, novinářům, fotografům a dalším osobám nebude povolený.

Ale info je i na hlavní stránce výstavy
https://nvostrava9.webnode.cz/

Teď mě tak napadlo, jak to třeba chtějí udělat u juniorhandlingu, když děti tam nesmí....

Vida, já to hledala na webu CMKU.
Vstupní list mi ještě nepřišel

Kecám vstupní list už v Dogoffice mám. Nechodilo to dřív i mailem? Nebo jsem zabrzdena?

19.8.2020 10:31

Vida, já to hledala na webu CMKU.
Vstupní list mi ještě nepřišel

Kecám vstupní list už v Dogoffice mám. Nechodilo to dřív i mailem? Nebo jsem zabrzdena?

To nepřijde do mailu, máte ho už určitě na dogoffice.

Edit: nějak jsme se v odpovědích srazily.
Dřív to chodívalo mailem, ale co se všechno řeší přes dogoffice, tak je všechno tam. Ještě předloni jsem výstavy přihlašovala mailem a i vstupní list přišel do mailu, loni jsme na výstavě nebyli. Kdybych ovšem věděla, jak to letos bude, dávno jsme to měli za sebou.

19.8.2020 10:43

Dřív to chodívalo mailem, ale co se všechno řeší přes dogoffice, tak je všechno tam. Ještě předloni jsem výstavy přihlašovala mailem a i vstupní list přišel do mailu, loni jsme na výstavě nebyli. Kdybych ovšem věděla, jak to letos bude, dávno jsme to měli za sebou.

Já právě letos vystavuji prvním rokem, tak jsem z toho jelen pořád trochu. A proto mi taky psa předvádí chovatelka (se mnou nic lepšího než VD nevybehal, s ní výborný s umístěním )
A to jsem sebou chtěla vzít na výstavu štěně, at se okouka jak to tam vypadá.

Každopádně aby se to nakonec konalo, s těmi opatřeními co od září chystají..

19.8.2020 11:24

Já právě letos vystavuji prvním rokem, tak jsem z toho jelen pořád trochu. A proto mi taky psa předvádí chovatelka (se mnou nic lepšího než VD nevybehal, s ní výborný s umístěním )
A to jsem sebou chtěla vzít na výstavu štěně, at se okouka jak to tam vypadá.

Každopádně aby se to nakonec konalo, s těmi opatřeními co od září chystají..

Já zatím vystavovala jen první fenku, ta se uměla krásně předvést sama, moc úsilí jsem do toho ani nemusela dávat. Ona si prostě krásně nosila to, co k ní patřilo.
Teď jsem si na to se psem bez přípravy netroufala, neměla jsem ho od štěněte a nebyl moc zvyklý nechat na sebe sáhnout, museli jsme prostě pomalu a systematicky všechno trénovat. Ještě v zimě, když jsem mu poprvé nasadila výstavní vodítko a utáhla smyčku, tak vrčel, jak se mu to nelíbilo. A taky jsem si tehdy neuměla představit, že se mu někdo cizí bude dívat na zuby. Teď už je všechno v pohodě, pár výstavních lekcí máme za sebou, snese už cokoliv od kohokoliv. Tady mám spíš obavy, že mu to pokazím já.

19.8.2020 12:33
Mousinka

XXX.XXX.202.158

Ještě doplním, že jsem se ptala na RK, jak se to teda bude řešit a dostala jsem tedy velmi šalamounskou odpověď:
Ze nebudou vydávat psane posudky nemusí znamenat, že neobsrzite posudkovy list s vyznacenim ohodnocení (V, VD atd.)pejska. To se ale musíte zeptat přímo pořadatelů daných výstav.

dostanete jen papir s hodnocením, tedy podle skupiny třeba N, VD atd. ale nebude tam rozepsano, ze ma plny chrup, dobré linie atd.. aby se to nezdrzovalo tím psaním.

19.8.2020 14:22
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Přesně, jak píše Mousinka nade mnou! Posudkový list samozřejmě dostanete. Bude na něm ale pouze vyznačena známka, pořadí a případné tituly, nebude na něm popis psa. Na druhou stranu se domnívám, že většina rozhodčích je rozumných a pokud požádáte o slovní hodnocení, nebudou mít problém Vám vyhovět a psa popsat. Je to jen o lidech a komunikaci.

19.8.2020 14:28

Dasvo napsal(a):
Přesně, jak píše Mousinka nade mnou! Posudkový list samozřejmě dostanete. Bude na něm ale pouze vyznačena známka, pořadí a případné tituly, nebude na něm popis psa. Na druhou stranu se domnívám, že většina rozhodčích je rozumných a pokud požádáte o slovní hodnocení, nebudou mít problém Vám vyhovět a psa popsat. Je to jen o lidech a komunikaci.

Aspoň jeden kdybych ukecala, bylo by to super. Ať to mám letos z krku. :-)

20.8.2020 09:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem asi blbá , ale prosím kde v dogofficu najdu ten vstupní list?

Vždycky mi chodil na mail ( i když jsem přihlašovala přes dogoffice), a teď tady čtu, že už na mail nepřijde, tak hledám v Dogoffice, ale prostě to tam nikde nevidím

20.8.2020 10:11
aluska

XXX.XXX.237.235

marcelaamax napsal(a):
Já jsem asi blbá , ale prosím kde v dogofficu najdu ten vstupní list?

Vždycky mi chodil na mail ( i když jsem přihlašovala přes dogoffice), a teď tady čtu, že už na mail nepřijde, tak hledám v Dogoffice, ale prostě to tam nikde nevidím

Máte to v sekci " moje přihlášky " u konkrétní přihlášky

20.8.2020 10:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Aha, tak v tom případě to tam ještě není, díky.

20.8.2020 10:29

marcelaamax napsal(a):
Aha, tak v tom případě to tam ještě není, díky.

Na Floracanis ještě nejsou, taky je tam nemám. Objeví se to ve sloupci DETAIL.

31.8.2020 18:25

Ahoj všichni,

tak jsem tedy byla v sobotu na klubovce AA a jsem docela zklamaná..nevím, asi jsem od toho čekala něco jiného...chtěli jsme se s přítelem seznámit s plemenem osobně, ale nějak k tomu nebyl vůbec prostor. Na kukačku jsme tam byli bez psa snad jen my (chápu, nebylo zrovna hezké počasí, ale ani v té době nepršelo) a bylo tam jen pár vystavujících a vypadalo to hodně jako soukromá akce, přišli jsme si, že tam skoro až otravujeme. Konání bylo psáno od 11:00 do 14:00...no, měli jsme štěstí, že jsme přijeli cca na 11:30 a viděli alespoň něco, protože ve 12 byl konec a všichni následně odešli do chatek nebo šli pryč, což taky chápu, byl zrovna čas oběda, ale nikdo na nás neměl vůbec čas a psa jsme viděli nejblíž asi z 2 metrů ...byla jsem na výstavě poprvé a nevím jestli se mi teda na nějakou ještě chce. Možná to je na klubovkách normální? Ale návštěvníky tam zvali taky, tak nevím.
Jde mi i o to, že každý vždy posílá lidi na výstavu, aby se seznámili s plemenem, ale přijde mi, že na to vystavující lidi se psy nemají vůbec čas. Jsem si přišla jen postěžovat ...kodrcali jsme se v psím počasí z Plzně do ucpané Prahy a nakonec tohle ...což nikomu to nemám za zlé, možná jsem měla fakt jen jinou představu o akci...asi je lepší domluvit se na návštěvě přímo s chovatelem u něj a popovídat si, než jet na výstavu.

31.8.2020 18:34

Ahoj všichni,

tak jsem tedy byla v sobotu na klubovce AA a jsem docela zklamaná..nevím, asi jsem od toho čekala něco jiného...chtěli jsme se s přítelem seznámit s plemenem osobně, ale nějak k tomu nebyl vůbec prostor. Na kukačku jsme tam byli bez psa snad jen my (chápu, nebylo zrovna hezké počasí, ale ani v té době nepršelo) a bylo tam jen pár vystavujících a vypadalo to hodně jako soukromá akce, přišli jsme si, že tam skoro až otravujeme. Konání bylo psáno od 11:00 do 14:00...no, měli jsme štěstí, že jsme přijeli cca na 11:30 a viděli alespoň něco, protože ve 12 byl konec a všichni následně odešli do chatek nebo šli pryč, což taky chápu, byl zrovna čas oběda, ale nikdo na nás neměl vůbec čas a psa jsme viděli nejblíž asi z 2 metrů ...byla jsem na výstavě poprvé a nevím jestli se mi teda na nějakou ještě chce. Možná to je na klubovkách normální? Ale návštěvníky tam zvali taky, tak nevím.
Jde mi i o to, že každý vždy posílá lidi na výstavu, aby se seznámili s plemenem, ale přijde mi, že na to vystavující lidi se psy nemají vůbec čas. Jsem si přišla jen postěžovat ...kodrcali jsme se v psím počasí z Plzně do ucpané Prahy a nakonec tohle ...což nikomu to nemám za zlé, možná jsem měla fakt jen jinou představu o akci...asi je lepší domluvit se na návštěvě přímo s chovatelem u něj a popovídat si, než jet na výstavu.

AA je americká akita?
Nechci nikoho obhajovat, nebyla jsem tam, ale je taková zvláštní doba, k tomu počasí jak sama píšete nic moc (u nás na Moravě bylo oba dny hezky - až moc, těšili jsme se na déšť a ochlazení), asi bylo přihlášených málo psů, a z přihlášených možná ani všichni nedorazili...
Určitě si domluvte návštěvu s chovatelem, či chovateli...

31.8.2020 18:46
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ahoj všichni,

no já tedy nevím my byli loni na klubovce (jeli jsme až do jižních Čech) a viděli všechny psy i posouzení, chovatelé se s námi ochotně o plemeni bavili, dozvěděli jsme se vše co nás zajímalo. A ač konec dubna posuzování bylo v pěkné sněhové vánici . Nejvíc podnětná byla schůze konaná večer před výstavou, v kempu jsme tehdy přespali právě s jednou chovatelkou i jejími 5 psy v jedné chatičce Asi korona nebo nějací "zvláštní" chovatelé AA

31.8.2020 18:48
janaa

XXX.XXX.245.237

No,jestli je AA americká akita, tak to jich tam asi zas tak moc nebylo,ne? Ono je něco jiného početné plemeno,kde bývá sto jedinců dané rasy, předvádí se celý den, a určitě se někdo ochotný pokecat najde, protože lidi čekají x hodin, a něco jiného plemeno,kde se vystavuje pár psů. Tam je asi lepší se předem domluvit s chovateli, kteří jsou hlášení, že přijedete

31.8.2020 19:14

Jo jo, já nechci znít, že haním chovatele, to vůbec ne, jen jak jsem psala, byla to moje první výstava a očekávání bylo naprosto odlišné ... psů tam bylo opravdu pár, nebo alespoň ti, které jsme viděli, byla to 3 denní výstava a v pátek jich bylo podle fotek asi víc, než v sobotu. Zajímalo mě, jestli to takhle na výstavách bývá běžně, nebo jsme měli prostě jen smůlu. A ano, AA je americká akita :)...vím, že je to málopočetné plemeno a že tam nebudou stovky psů. Beru to pozitivně, měla jsem brejle, takže jsem ty psy i hezky v kruhu viděla ...je fakt, že tam byla i skupinka ze Slovenska a ti tedy měli roušky a drželi si odstup, tak jsme za nimi ani nešli, protože my roušky neměli. Chtěla jsem se jet kouknout i na klubovku shib, ale bojím se, že to bude podobné. Pes je zatím daleko, tak to možná necháme až na příští rok, kdy se snad situace kolem korony už uklidní .

31.8.2020 20:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo jo, já nechci znít, že haním chovatele, to vůbec ne, jen jak jsem psala, byla to moje první výstava a očekávání bylo naprosto odlišné ... psů tam bylo opravdu pár, nebo alespoň ti, které jsme viděli, byla to 3 denní výstava a v pátek jich bylo podle fotek asi víc, než v sobotu. Zajímalo mě, jestli to takhle na výstavách bývá běžně, nebo jsme měli prostě jen smůlu. A ano, AA je americká akita :)...vím, že je to málopočetné plemeno a že tam nebudou stovky psů. Beru to pozitivně, měla jsem brejle, takže jsem ty psy i hezky v kruhu viděla ...je fakt, že tam byla i skupinka ze Slovenska a ti tedy měli roušky a drželi si odstup, tak jsme za nimi ani nešli, protože my roušky neměli. Chtěla jsem se jet kouknout i na klubovku shib, ale bojím se, že to bude podobné. Pes je zatím daleko, tak to možná necháme až na příští rok, kdy se snad situace kolem korony už uklidní .

Řekla bych, že jste měli smůlu - AA je opravdu málopočetné plemeno a takové hodně specifické, tak možná jsou specifičtí i majitelé
Malé OT - u nás potkávám manžele s AA - psem-samcem a upřímně, je mi jich líto. Venčí zásadně ve dvou a tak trochu jako partyzáni - celou vycházku monitorují okolí, jestli je vzduch čistý a není široko daleko žádný pes...

31.8.2020 20:57

Terven napsal(a):
Řekla bych, že jste měli smůlu - AA je opravdu málopočetné plemeno a takové hodně specifické, tak možná jsou specifičtí i majitelé
Malé OT - u nás potkávám manžele s AA - psem-samcem a upřímně, je mi jich líto. Venčí zásadně ve dvou a tak trochu jako partyzáni - celou vycházku monitorují okolí, jestli je vzduch čistý a není široko daleko žádný pes...

Tak on je to velký, silný pes...navíc pes, který většinou nesnese samce...každopádně si myslím, že se dá naučit ignorovat ostatní psy a tady tohle vyjíždění je prostě nezvládnutá výchova...možná podcenění schopností nebo ignorace povahy plemene. Chovatelé s tím problémy nemívají, na výstavě po sobě psi ani náznakem nešli až na jednoho, který si sem tam vrknul, ale o tom vím, že byl "odebraný" z nevyhovujících podmínek. Majitelé se ho dobrovolně vzdali a pes rostl na zahradě jako dříví v lese...ale paní, která si ho vzala ho zvládala docela obstojně.
Dotyčné neznám, třeba to jsou zkušení pejskaři, a jen měli smůlu na psa, co já vím.
Pořízení takového psa je opravdu nutné dobře promyslet a počítat se vším...i s tím, že bude budoucí majitel potřebovat pomoc zkušeného trenéra v budoucnosti, což taky není levná záležitost. Není to úplně jednoduchý pes...ale taky jsem se nesetkala s tím, že majitelé, kteří se mu adekvátně věnují mají se psem nějaké větší potíže. AA skupinu sleduju už dlouho, mluvila jsem i s chovatelkou a sama jsem se ptala na jejich povahu a zvládnutelnost...má psy jak u začátečníků, tak u lidí, co měli třeba jen jorka a psi jsou v pohodě...pro mě je to těžké, já svého psa ještě neměla a táhne mě to k těmto plemenům. Nedokážu to popsat, mám ráda všechny psy (a zvířata)...ale když vidím nějakou akitu, shibu a podobné, tak mi až úplně plesá srdíčko ...rozum mi říká pořídit si do budoucna třeba kraťandu, nebo podobné "jednodušší" plemeno, ale já tak nějak cítím, že to není úplně ono...právě přemýšlíme i o shibě kvůli její velikosti...i když povahou je to taky hrdý samuraj, tak je pořád velikostně pro město a byt přijatelnější (akitu bych si asi fakt pořídila až do domečku, kterej snad někdy bude, ale kdo ví...). Jak říkám, je to ještě daleko, třeba se za pár let situace úplně změní a budu mít jiné podmínky pro psa, možná mě zaujme úplně jiné plemeno, nebo to bude útulkáček...netlačím na pilu, ale s radostí okukuju :))....

31.8.2020 20:59
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Terven napsal(a):

Já zrovna teď o víkendu potkala pána s dítětem a akitou ještě jsem se musela dotazem ujistit zda je to americká. Moc jich opravdu není. Pes byl hodný, ležel vedle nich na dece (závody dračích lodí) okolo jdoucích a po něm štěkajících psů si vůbec nevšímal.S pomazlením po souhlasu neměl pes problém. Akorát říkal že mají problém se srstí že hodně líná.

31.8.2020 21:23

GAELLE napsal(a):
Já zrovna teď o víkendu potkala pána s dítětem a akitou ještě jsem se musela dotazem ujistit zda je to americká. Moc jich opravdu není. Pes byl hodný, ležel vedle nich na dece (závody dračích lodí) okolo jdoucích a po něm štěkajících psů si vůbec nevšímal.S pomazlením po souhlasu neměl pes problém. Akorát říkal že mají problém se srstí že hodně líná.

Jen jestli jde o línání. Mají nějakou záhadnou nemoc kůže. Jinak by měli línat 2x ročně, někdo se o tom vyjádřil jako "začalo peklo" :-)
Americký akita není čistý akita, je veliký a má takovou kratší hlavu, také mají někdy jiné barvy.. a jsou, myslím si, mírnější, jiní než japonci. Ale mám jen malinký vzoreček..

31.8.2020 21:30
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jen jestli jde o línání. Mají nějakou záhadnou nemoc kůže. Jinak by měli línat 2x ročně, někdo se o tom vyjádřil jako "začalo peklo" :-)
Americký akita není čistý akita, je veliký a má takovou kratší hlavu, také mají někdy jiné barvy.. a jsou, myslím si, mírnější, jiní než japonci. Ale mám jen malinký vzoreček..

to nevím. ale když jsem ho hladila pelichal docela hodně. Hlavu měl tmavou skoro černou a tělo šedivé. Právě jsem si plemenem nebyl jistá proto jsem se raděj zeptala. Ale byl hodný a dobře vychovaný. S jedním chodí u nás ještě jeden pán do hospody ten je do rezava a je taky hodný. Nechá se hladit, leží pod stolem a je v klidu.

31.8.2020 21:54
Šarina

XXX.XXX.243.72

U nás na vsi byla akita (majitelé si ji nechtěli nechat rozmluvit) a bylo to naprosté peklo. To fakt není pes pro začátečníky. Pes skončil v pevném kotci a procházky (u nás fakt v přírodě, jsme tady jen pár baráků) probíhali ve dvou lidech na pevném laně. Tedy až po několika pruuserech- mj. útěk a napadení jiného psa, vzdáleného několik set metrů.
AA může být jiná, ovladatelnější, ale asi bych se znovu zamyslela, co od psa čekáte a co mu můžete poskytnout. Roztomilý severský obličejík by neměl být rozhodující... je tolik méně komplikovaných plemen, se kterými je soužití fakt jednodušší...

1.9.2020 10:52

"každopádně si myslím, že se dá naučit ignorovat ostatní psy a tady tohle vyjíždění je prostě nezvládnutá výchova...možná podcenění schopností nebo ignorace povahy plemene"
možná nemáš představu, jako moc velké úsilí, a kvalitní úsilí by bylo třeba k naučení oné ignorace.....u některých představitelů plemene......to už by bylo na úrovni výmazu mozku

i o tom je respekt povahy plemene .....

1.9.2020 11:12

"každopádně si myslím, že se dá naučit ignorovat ostatní psy a tady tohle vyjíždění je prostě nezvládnutá výchova...možná podcenění schopností nebo ignorace povahy plemene"
možná nemáš představu, jako moc velké úsilí, a kvalitní úsilí by bylo třeba k naučení oné ignorace.....u některých představitelů plemene......to už by bylo na úrovni výmazu mozku

i o tom je respekt povahy plemene .....

To sice možná nemám, ale pro žádného psa není ok vyjíždět bezdůvodně po jiných psech a chodit ho venčit pouze ve dvou lidech, protože by se jinak vytrhl a zabíjel ostatní...o tom to plemeno opravdu není. Samci můžou projevovat určitou nevraživost k ostatním samcům, ale to neznamená, že půjde každého samce v okolí zabít...to rozhodně v pořádku není. Nikdo z chovatelů a majitelů AA na skupině takového psa nemá a nemyslím si, že mají vymazané mozky ...Na výstavě se chovali všichni způsobně a poslouchali majitele, běžně s nimi jezdí na výlety, skládají zkoušky, chodí na procházky mezi lidi...několik akit je i městských a kupodivu nikoho nepochroumaly. Jasně, že nebudu nutit takového psa se kamarádit s jinými psy...ale venčit ho jen, když nikdo nikde není a ještě ve dvou mi normální teda nepřijde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík