whatever

XXX.XXX.231.33
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak velký by měl pes být, aby zvládl např hodinu běžet vedle kola? Nemusí to být konkrétní plemeno, stačí jen přibližná velikost.
Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Viděla jste už někdy psy? Všimla jste si, že jsou různá plemena psů? Pokud ano, musí vám být jasné, že na vaši otázku není odpověď.
U kola může běžet klidně malý knírač nebo jack russell, stejně jako dobrman. Ale těžko mops či novofundlandský pes. To pro příklad rozdílnosti plemen.

No asfalt opravdu není moc dobrý povrch...
než velikost psa si myslím, že spíš jde o vytrvalost.....a i tak si myslím, že pes na to musí být trénovaný.....určitě lehčí typ...a určitě, když si pořídíte štěně, tak to bude ještě trvat, než pro něj něco takového bude vhodné a taky pak dle mého záleží na teplotě, v horku to není dobré ani pro toho vytrvalce.
Taky jaká je vaše představa...pes by měl být ovladatelný a běhat na volno (teď teda nemyslím silnice a cykloztesky) a nebo stačí na vodítku.
A co celkově bude pes dělat??....každý den běhat u kola a nebo přes týden s ním obejdu barák a o víkendu by měl zvládat to kolo??
Opravdu velikost psa není kritérium, neznamená to, že všechna plemena, co mají stejnou velikost, jsou pro něco takového vhodná.
napsal(a):
No asfalt opravdu není moc dobrý povrch...
než velikost psa si myslím, že spíš jde o vytrvalost.....a i tak si myslím, že pes na to musí být trénovaný.....určitě lehčí typ...a určitě, když si pořídíte štěně, tak to bude ještě trvat, než pro něj něco takového bude vhodné a taky pak dle mého záleží na teplotě, v horku to není dobré ani pro toho vytrvalce.
Taky jaká je vaše představa...pes by měl být ovladatelný a běhat na volno (teď teda nemyslím silnice a cykloztesky) a nebo stačí na vodítku.
A co celkově bude pes dělat??....každý den běhat u kola a nebo přes týden s ním obejdu barák a o víkendu by měl zvládat to kolo??
Opravdu velikost psa není kritérium, neznamená to, že všechna plemena, co mají stejnou velikost, jsou pro něco takového vhodná.
Jak psala Varaxi, ono taky záleží jakým tempem se bude jezdit. Měla jsem xGR - hodně mohutný, nebyl zrovna lehký atlet a ke kolu jsem ho normálně brala. Museli jsme projet kousek po silnici, takže na vodítku, ale normálně na obojku u nohy u kola, bez tahu. Za vesnicí jsem ho pak pouštěla a jezdila jsem takovým klidným tempem, pes se coural okolo mě. Myslím, že tu hodinu jsme asi jezdili taky, někdy i déle, ale s tím, že jsme třeba na půl hoďky zastavili u rybníka, kde se pes proplaval, pak jsme si někde nachvíli lehli na louce a tak...
No a současné psy beru ke kolu taky, teda přešli jsme spíš na koloběžku. No a úplně stejně kousek musím po silnici, psy mám naučené že běží vedle kola/koloběžky v příkopě, po trávě. A když přijedeme na cestu, tak připínám na postroje a psi tahají. To je ale úplně jiné tempo a úplně něco jiného než ty jízdy s předešlým psem. Tady ti psi fakt chtějí běžet naplno, makají a jedeme celkem rychle.Jo takže na takovou jízdu určitě lepší lehčí pes, trénovat postupně... Ale na hodinu tím klidným tempem, kde asi nejedu o moc rychleji než když jdu pěšky - tak to si myslím, že se vedle kola zvládne courat většina psů. Teda takhle, mě všichni nadávají, že chodím hrozně rychle, takže když to porovnám s jízdou na kole, úplně klidnou, tak je to fakt možná pomalejší .