Uživatel s deaktivovaným účtem

Náš starší pes před chvílí vyzvrátil podlouhlý smotek chlupů. Nikdy jsem neviděla ani neslyšela o tom, že by psi zvraceli bezoáry, dost mě to překvapilo. Je to normální? Vím, že se to stává kočkám, ale psovi? Jak tomu pro příště předejít?
Nedokážu si představit, jak dlouho mu to chudákovi muselo ležet v žaludku... Chlupy byly dle barvy jeho vlastní, viditelně mu žádné nechybí (žádné vykousané místo), takže si je tam musel střádat postupně. Žral ale celou dobu normálně, je stále při chuti.

lesnížínka
napsal(a):
Nevím z hlavy, co máte za psa, ale nemohl prostě jen někde sežrat vyčesaný chuchvalec svých chlupů, nebo třeba vysypané z vysavače?
Jezevčíkoidní kříženec z útulku, cca 7kg.
Myslím, že ty chlupy musel polykat postupně, nenapadá mě, jak by se k nějakému chuchvalci dostal.
Je dobře, že se toho zbavil, muselo mu to vadit. Doufám, že to byla jen ojedinělá příhoda.

Můj pes miluje od štěněte goldenku. Odjakživa jí až obsesivně ožiral, jako malý chlupy i polykal. Na to jsem přišla až jednou k ránu, co jí odpo před škubal půl h jako slepici. Vyhodil obří bezoár. Ráno při venčení jsem mu tahala upředené lano spodem. Granule jsme opustili včas, takže trávení v kondici a zvládne hodně. On ani tu trávu neblinká.
Buďte ráda, že to blinknul. Z pejskařských pokeců vím, že hlavně u štěňat k tomu někdy dojde. Ale taky jsem slyšela, že bezoár ucpal střeva.

napsal(a):
Můj pes miluje od štěněte goldenku. Odjakživa jí až obsesivně ožiral, jako malý chlupy i polykal. Na to jsem přišla až jednou k ránu, co jí odpo před škubal půl h jako slepici. Vyhodil obří bezoár. Ráno při venčení jsem mu tahala upředené lano spodem. Granule jsme opustili včas, takže trávení v kondici a zvládne hodně. On ani tu trávu neblinká.
Buďte ráda, že to blinknul. Z pejskařských pokeců vím, že hlavně u štěňat k tomu někdy dojde. Ale taky jsem slyšela, že bezoár ucpal střeva.
Díky za podrobnou odpověď. Mě to prostě překvapilo, kde se to v něm vzalo, nikdy jsem o tom u psů ani neslyšela.
Zintenzivním vyčesávání a budu doufat, že se to nebude opakovat.