SimonaSimona2323000

XXX.XXX.47.26
Prosím prosím, v půl 7 večer odtekla čirá plodova voda- malinko. Volala jsem s vet a prý je to ok, dokud neodteče zelená voda. Pak musí štěňátko ven do půl hodiny. Fenka se asi v 8 najedla pak spala, pak funěla a zase spala...
Teď už dvě hodiny funí jak lokomotiva a nic.... mám injekci s oxytocinem, ale nevím jestli je to vhodné.... ?? Ráno ihned pojedu k veterináři, pokud nezačne rodit..
Děkuji
SimonaSimona2323000
napsal(a):
Prosím prosím, v půl 7 večer odtekla čirá plodova voda- malinko. Volala jsem s vet a prý je to ok, dokud neodteče zelená voda. Pak musí štěňátko ven do půl hodiny. Fenka se asi v 8 najedla pak spala, pak funěla a zase spala...
Teď už dvě hodiny funí jak lokomotiva a nic.... mám injekci s oxytocinem, ale nevím jestli je to vhodné.... ?? Ráno ihned pojedu k veterináři, pokud nezačne rodit..
Děkuji
To čirý nebyla plodová voda, ale hlenová zátka.
To myslíte vážně, že laikovi nějaký vet dá na doma oxytocin, ať si ho jen tak píchne...? 😱
SimonaSimona2323000
napsal(a):
Děkuji
hlavně ten oxytocin proboha nepíchejte !!!!! v nesprávnou dobu nadělá víc škody než užitku a tu správnou dobu jako laik nemůžete poznat... Navíc - umíte píchnout injekci???? to taky není úplně sranda...
Doufám, že teď už máte teda porozeno a všichni jsou v pořádku... ale i tak - příště - pokud nějaké příště bude - k porodu nějakého zkušeného chovatele.... Když už není schopnej váš veterinář (ani za příplatek), tak snad znáte někoho, kdo chová...
Obvykle pokud se fena nažere a jde spát, můžete být v klidu. Funět může i dva dny - zvlášť pokud je to pro ni poprvé nebo pokud je jen trošku nervní. Kolikátý den od krytí máte? Plemeno?
SimonaSimona2323000
napsal(a):
Děkuji
Vaše fena ještě nerodí! Zatím se pouze připravuje. Nehysterčete, nic nepíchejte a nestresujte ji. Jak píšou děvčata nade mnou, dýchat a chodit může klidně dva dny.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli fena nemá otevřené porodní cesty, tak jí může injekce oxytocinu roztrhnout dělohu - zapomeňte !!!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To čirý nebyla plodová voda, ale hlenová zátka.
To myslíte vážně, že laikovi nějaký vet dá na doma oxytocin, ať si ho jen tak píchne...? 😱
No já tedy také zírám! Kdo (pro)dal zadavatelce oxytocin...?!? Je to síla a jak je psáno níže, může napáchat moc moc škody, např. zmiňovanou rupturu dělohy, kterou by asi nezvládlo ani štěně ani fena.