Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Emilyli

15.8.2020 18:57
Emilyli

XXX.XXX.200.243

Zdravim vas,

my psa doma nemame, ale sousede se stejne starou holcickou jako nas syn ano (3r). Casto se navstevujeme, sousede nam celou dobu tvrdili jak jejich pes na deti reaguje klidne a ma je rad. Pry si k nim chodi hrat primo s pejskem i dalsi deti z okoli. I tak jsme nenechali syna psa mazlit valet se po nem apod.jak to delala jejich dcerka. Mohl ho hladot jen kdyz jsme sedeli primo u meho a hladili ho spolecne, mohl mu hazet micek nebo mu hodit granuli. Pes byl vzdy mirny ale nijak hravy mi neprisel. Kolikrat micek ignoroval.

Byli jsme u nich na zahrade, vsichni sedeli u stolu a nas syn byl metr od nas. Pes pochodoval kolem a syn mu chtel hodit granuli jako obvykle. Hodil mu ji a pes najednou vystartoval svalil syna pod sebe a osklive ho pokousal na rukach a na hrudniku. Majitel ho okamzite odtrhl ale bylo pozde, stacilo par sekund. Nevim, jestli se pes polekal, ale zadne prudke pohyby ani jeceni se nedelo.

Nejsme psi znalci ale v nemocnici jsem si cetla o tomto plemenu ze pry cizi lidi natoz deti nemusi. Pry vlastni rodinu miluje ale na cizi muze reagovat spatne. Mrzi me jsme to nevedeli drive od majitelu, jiste bychom byli jeste opatrnejsi. Nicmene nikdy jsme nenechali syna u psa bez dozoru, v jine mistnosti nebo tak, abychom na ne nevideli. Zajimaji me zkusenosti majitelu tohoto plemena s detmi i cizimi.

Dekuji.

15.8.2020 19:00
impact

XXX.XXX.104.17

Plemeno sousedovic pes neznám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2020 19:05

foto prosím

15.8.2020 19:34
Andrýsek3

XXX.XXX.48.208

Plemeno se uvádí při zadávání příspěvku, tak si zakladatelka asi myslela, že se objeví i normálně u příspěvku. Zakladatelko, co je to za plemeno? Ale myslím, že to tak celkově je docela jedno.

Emilyli

15.8.2020 19:47
Emilyli

XXX.XXX.200.243

Ano to jsem si myslela. Šaprej.

15.8.2020 20:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Andrýsek3 napsal(a):
Plemeno se uvádí při zadávání příspěvku, tak si zakladatelka asi myslela, že se objeví i normálně u příspěvku. Zakladatelko, co je to za plemeno? Ale myslím, že to tak celkově je docela jedno.

A kam se to tedy ztratí?

15.8.2020 20:47

Mě to prostě přijde celé jako nezodpovědnost.....i když mám naprostou důvěru ve svoje psy ohledně dětí, tak je to ale ohledně "jeho" dětí a návštěva, byť chodí často je prostě cizí dítě.
Možná jsem přehnaně úzkostlivá, ale je to dáno i tím, že mám velké psy a nejsem zastáncem dogmatu, že normální pes dítěti neublíží. A teď nemyslím, že mám nějakého magora, co na počkání zakusuje díťata, ale stačí, že pes bude chtít cizí dítě napomenout nebo se ohradí, ožene, praští dítě otevřenou tlamou do hlavy, to může začít ječet, může upadnout a co jí vim, jak by pes na to zareagoval....
Takže já asistuju u hlazení mého psa cizími dětmi, u obzvlášť malých dětí vedu ručičku, pod mým dozorem dává dítě pejsovi piškot a eventuelně si hraje s balónkem, protože já jsem "šéf" psa a já vidím eventuelní změny v chování psa, které ostatní lidi nemají vůbec šanci postřehnout, bohužel mezi tyto lidi jsou zahrnuti i rodiče toho "czího" dítěte. Já vidím, kdy je pes na pohodu a kdy už to na pohodu není..
Neštěstí se klidně mohlo stát i když byste svoje dítě drželi za ruku, protože případný útok je otázkou okamžiku.
Pokud bych si potom chtěla s návštěvou v klidu poklábosit, tak bych psa buď zavřela a nebo ho měla u sebe pod kontrolou......a taky abych měla pod kontrolou to, že ho děti nebudou obtěžovat

Bohužel spousta lidí, kteří vlastní psa, který následně napadne dítě, pak říká, že to nechápou, že to byl pes, který děti miluje a nikdy by jim neublížil.

A zrovna šarpej mi teda nepřijde jako echt kámoš všech lidí na světě, ale znám jich jen pár, tak třeba se pletu.

Za mě je zodpovědnost v těchto případech vždy na majitelích psa. Protože oni si vás pozvali na svůj pozemek, je to jejich pes a tudíž by to měli mít ošéfovaný.

Edit: pes vůbec nemusel zaznamenat, že mu vaše dítě hodilo granuli, mohl vidět jen dítě, které jeho směrem mávlo rukou, mohl si myslet, že ho chce dítě praštit...co člověk může vědět.

15.8.2020 20:52

majitel psa je debul

a rodiče, a to píšu jako rodič, jsou, řekněme lehkomyslní, nechť nenapíšu rovnou nezodpovědní - neb cizí dítě+psí žrádlo+pes=kombinace vskutku výbušná

a šarpej je kapitola sama o sobě

15.8.2020 21:13

"pes vůbec nemusel zaznamenat, že mu vaše dítě hodilo granuli, mohl vidět jen dítě, které jeho směrem mávlo rukou, mohl si myslet, že ho chce dítě praštit...co člověk může vědět".
Tak nějak. Když si představím, jak tříleté dítě hází, jak nepřahuje ručičku a bůhví kde skončila granule.....Vůbec se divím, že majitel psa, nechal takhle malé děti házet psovi cokoliv.

15.8.2020 21:15

Majitel psa je ..., jak už tady zaznělo. Šarpej není splachovací zlaťák.

Mám psa, který taky není zrovna kámoš všech malých rozjívených dětí na světě, ale nikdy se nic nestalo. Normálně uteče, a pokud nemá kam, tak do alelujá varovně vrčí, což jsem mu v životě nezakazovala (to bývají ty průšvihy, kdy pes pak vylítne bez varovných signálů rozeznatelných pro všechny lidi), než mu "zachráním život". Když mrně neječí, nemává rukama a nehladí/nemlátí ho po hlavě, je to oká. Ale i tak pouze v mé přítomnosti, tj. jsem u psa i s dítětem. Dítě z pohledu těchto typů povah bývá často otravný a nevyzpytatelný jedinec, který dokáže i ublížit, zvlášť když je to dítě mimo lidskou smečku.

Chlapeček asi při házení granule udělal nějaký pohyb, který pes nepobral. Nebo trpělivost s dětmi došla, kdo ví...

15.8.2020 21:28
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Tipuji:
Nebo trpělivost s dětmi došla.

15.8.2020 21:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám psa děti naprosto tolerující, dokonce ta otravná mrňata chodí sám od sebe pozdravit...za což se mu dostane maximálně tak vytahání za kožich. Jo, většinou mu dají piškot, který si vyptají ode mne, protože už i ty dvouleté ví, že teta je pro pejsky nosí v tašce Pes má absolutní toleranci k dětem v genech, ale přesto jsem jak ostříž, ani ne tak proto, aby jim náhodou neublížil, ale hlavně proto, že je starý a nechci, aby otravovaly jeho víc, než je nutné.

15.8.2020 21:35
GAELLE

XXX.XXX.66.235

náš pes děti miloval, na procházce mu dávaly piškotky, hladily si ho ale nikdy nikdy bych ho nenechala s dítětem samotného.
Přece jen jsou to zvířata a nikdy nikdo neví co se jim honí hlavou a co se může stát.
Snad poranění nejsou moc velká a se sousedy se to nějak dořeší.
Ponaučení pro příště ovšem za cenu zranění dítěte

15.8.2020 21:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
majitel psa je debul

a rodiče, a to píšu jako rodič, jsou, řekněme lehkomyslní, nechť nenapíšu rovnou nezodpovědní - neb cizí dítě+psí žrádlo+pes=kombinace vskutku výbušná

a šarpej je kapitola sama o sobě

No tak to u nás kombinace naprosto ideální, přesně tak jsem napravovala vztah k malým dětem. U štěněte se v parku občas odněkud vynořilo malé dítě nějaké šílené free matky a prcek dostal nakládačku. Jednou jsem dostala přednášku, že dítě se učí vlastními zkušenostmi. Kdyby ho pes kousnul, příště to neudělá. Nepřejte si slyšet, jakou přednášku dostala ona. U téhle povahy to znamenalo, že dítě je agresor, takže zdrháme nebo vrčíme. Dávala jsem ho dohromady s kamarádkami a ochotnými maminkami při venčení, většinou pejskařky. Dítě dostalo instrukce, jak drbat (to miluje) a do ruky pamlsky. Byl ostražitý, ale 2 nej požitky na světě, když vynechám háravky, byly silnější. On neřeší ani konkurenci, když se rozdává kus žvance, hlavu nalepenou na nepřátelského souseda, pokud to tedy není extrémní nepřátelství, ale jen prskání a vyjíždění. Spravilo se to do standardu, i když v jednom směru jsem to možná trochu přehnala. Miniaturní děti začal brát jako zdroj a u všech monitoroval, co drží v ruce. A párkrát i loupil, když jsem výpad ostrou pravou/levou neuhlídala. Ale vždycky to prošlo se smíchem. Jen dítě koukalo, kam se mu vypařil ten rohlík nebo sušenka.

15.8.2020 21:38
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Drahé školné.

15.8.2020 21:49

rapotacka11 napsal(a):
Tipuji:
Nebo trpělivost s dětmi došla.

Já být šarpej s typickou povahou plemene, tak se z mazlení "cizích" dětí z vesnice asi po... Tak snad majiteli dojde, co má doma. Můj pes nestandardně nezdrhá, dokonce celkem poslouchá, ale to neznamená, že s ním budu chodit navolno. Je to BSN a má to tam. Ale to se může stát u jakéhokoliv psa. Kamarádky NO v Praze celý život pohoda, pak jí někdy v 10 letech přecvaklo a zdrhla za kočkou. Našli jí kousek na trati sraženou vlakem, konečná.

15.8.2020 21:51

Malé dítě metr daleko, když se kolem motá pes ( a ne zrovna malý, a ne zrovna přátelský a čitelný ) je hrozně daleko. Ale to už víte taky.
Já vím jaký je to mžik, když po sobě vyletí dvě feny, které spolu normálně žijí v přátelské shodě.

15.8.2020 21:52

rapotacka11 napsal(a):
Drahé školné.

Jsem se madam ptala, jestli dítě nechá vletět pod tramvaj apod. To prý ne, jde o život, u psa je to něco jiného. Aha, pes dítě nikdy nezabil... To už bylo na sociálku.

15.8.2020 21:54
assil

XXX.XXX.121.3

No šarpej není zrovna rodinný a všemilující pes a jestli po něm sousedi nechali válet vlastní dítě a cizím dětem házet mu žrádlo, tak byla jen otázka času kdy nějaký to dítě sejme. Tipuju, že by klidně vzal časem i tu jejich dceru. Nezodpovědnost majitele psa a neznalost zadavatelky dohromady vedly k tomuhle průšvihu. A taky je to pěkná lekce v tom, že mít pod dozorem dítě a psa neznamená, že se na ně z dálky koukám.

15.8.2020 22:08

Nevím, jestli to, zadavatelko, víte, ale za tohle můžete (a asi i budete) být trestaná. Jako doopravdy. Majitel psa i rodič dítěte.
To jen k té ceně školného.
Když pes kousne, většinou je to pak zhnisané a ne jako od nože, ale tržná rána.
U dětí je to stokrát horší, protože obličej a hrudník. Dítě na traumatologii, vrtulník, to je to, co je v seriálech typu Pohotovost... a pak plastika, následky třeba i na celý život.
Je mi líto, co se stalo.
Vlastně nevím, proč se tu vyjadřuji.

15.8.2020 22:27

Nevím, jestli to, zadavatelko, víte, ale za tohle můžete (a asi i budete) být trestaná. Jako doopravdy. Majitel psa i rodič dítěte.
To jen k té ceně školného.
Když pes kousne, většinou je to pak zhnisané a ne jako od nože, ale tržná rána.
U dětí je to stokrát horší, protože obličej a hrudník. Dítě na traumatologii, vrtulník, to je to, co je v seriálech typu Pohotovost... a pak plastika, následky třeba i na celý život.
Je mi líto, co se stalo.
Vlastně nevím, proč se tu vyjadřuji.

Třeba si to přečte jiná matka zavčasu.

Emilyli

15.8.2020 22:40
Emilyli

XXX.XXX.200.243

Zdravim vsechny a dekuji za odpovedi. Bobuzel byli jsme prilis duverivi jak v majitele tak v pejska. Nejsem konfliktni clovek a nebudu se tedy k nekterym prispevkim vyjadrovat. Verte ze nejvetsim trestem je pro nas detatko ktere to odneslo. Kdyz volate sanitku k pokousanemu ditku policie jede automaticky tez. Jiz jsme doma z nemocnice a NASTESTI rany nehnisaji a zadny zanet se neprojevil, dr.sam rika jake je obrovske stesti jak se vse dobre hoji. Je to pro nas velke ponauceni, i verim tomu ze mit vlastniho pejska byli bychom vice opatrnejsi. Jenze jako neznalci jsme duverovali "znalcum- majitelum". Na nikoho vinu nehazime, urcite meli byt opatrnejsi jak oni tak i my. Policie nastesti vse resi velmi v poklidu a zadny velky pru*er z toho nekouka. DIky vsem za prispevky

15.8.2020 22:43

Je to hrozná zkušenost, bez debat. Tak hlavně ať se vše dobře hojí a malý je v pohodě i psychicky.

16.8.2020 08:33
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Jsem se madam ptala, jestli dítě nechá vletět pod tramvaj apod. To prý ne, jde o život, u psa je to něco jiného. Aha, pes dítě nikdy nezabil... To už bylo na sociálku.

Lidi jsou ve vztahu ke psům (i jiným zvířatům)
doslova negramotní, nevnímají pocity psa,
neumí přečíst, že toho má pes dost
a co v příští chvíli nastane.

16.8.2020 09:51
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Je vidět, že majitel psa nemá se psy zkušenosti, protoze se zachoval Hodně lehkomyslne a nezodpovedne.
Navíc i já vím, že šarpej zrovna není ten nejtrpelivejsi pes.

My máme mopse a ani ty bych takhle volne malým dítětem nenechala k dispozici. VZDY u hlazení držím pejska, přeci jen je to pes a muze se stát cokoliv. A kousnuti je hned..Je to vteřina a nestihnete udělat vůbec nic.

snad si syn neodnese trvalý strach ze psů a kousnuti se dobře zahojí !

16.8.2020 11:49

rapotacka11 napsal(a):
Lidi jsou ve vztahu ke psům (i jiným zvířatům)
doslova negramotní, nevnímají pocity psa,
neumí přečíst, že toho má pes dost
a co v příští chvíli nastane.

Tak to musím potvrdit. Zažila jsem to zrovna teď v létě v rámci širší rodiny. Příjezd návštěvy s menším dítětem, pes volně na dvoře, štěká u vrat. Pes je jinak přátelský, jen prostě hlídá a potřebuje čas pobrat situaci. Běžně to s návštěvami dělám tak, že si ho posadím stranou, požádám návštěvu, aby na něj nereagovali, on si je "omrkne" zdálky, vydýchá přebytek adrenalinu, pak mu dovolím návštěvu po jednom očuchat a za chvíli je v pohodě, když vidí, že i my jsme v pohodě. To asi znáte.

Takže jsem návštěvu požádala, aby počkali chvilku za vraty, jdu vzít psa na vodítko, abych ho mohla lépe korigovat při prvním kontaktu. Ale otec rodiny si zřejmě připadal jako velký chlap a nenapadlo ho nic lepšího, než psa přes plot dráždit, nadávat mu do blbejch čoklů apod. Skvělé, měla jsem chuť ho pokousat sama .

Nejhorší je, že on si fakt upřímně myslel, že tím dá psovi najevo, že se ho nebojí, a pes "zkrotne"

16.8.2020 12:39

Tak to musím potvrdit. Zažila jsem to zrovna teď v létě v rámci širší rodiny. Příjezd návštěvy s menším dítětem, pes volně na dvoře, štěká u vrat. Pes je jinak přátelský, jen prostě hlídá a potřebuje čas pobrat situaci. Běžně to s návštěvami dělám tak, že si ho posadím stranou, požádám návštěvu, aby na něj nereagovali, on si je "omrkne" zdálky, vydýchá přebytek adrenalinu, pak mu dovolím návštěvu po jednom očuchat a za chvíli je v pohodě, když vidí, že i my jsme v pohodě. To asi znáte.

Takže jsem návštěvu požádala, aby počkali chvilku za vraty, jdu vzít psa na vodítko, abych ho mohla lépe korigovat při prvním kontaktu. Ale otec rodiny si zřejmě připadal jako velký chlap a nenapadlo ho nic lepšího, než psa přes plot dráždit, nadávat mu do blbejch čoklů apod. Skvělé, měla jsem chuť ho pokousat sama .

Nejhorší je, že on si fakt upřímně myslel, že tím dá psovi najevo, že se ho nebojí, a pes "zkrotne"

Já bych ho na vašem místě k návštěvám nepouštěla a pokud mají s sebou děti, pak vůbec. Jestli musí ,,vydýchávat adrenalin" nemusí to dopadnout dobře. Máme psy celkem hodné, ale základem pro bezpečný chov psů je kotec, kam je můžu odložit. Pes nemusí být u každé návštěvy, pořád je to zvíře, které si může začít hlídat teritorium. I pes, který je přátelský a hodný venku, se může doma zachovat jinak než čekáte, není to stroj.

16.8.2020 12:53

Tak samozřejmě, že ho buď mám u sebe pod kontrolou, nebo ho separuji. A u hlazení asistuji, kdyby se na to pes netvářil, ukončím kontakt.

16.8.2020 13:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já bych ho na vašem místě k návštěvám nepouštěla a pokud mají s sebou děti, pak vůbec. Jestli musí ,,vydýchávat adrenalin" nemusí to dopadnout dobře. Máme psy celkem hodné, ale základem pro bezpečný chov psů je kotec, kam je můžu odložit. Pes nemusí být u každé návštěvy, pořád je to zvíře, které si může začít hlídat teritorium. I pes, který je přátelský a hodný venku, se může doma zachovat jinak než čekáte, není to stroj.

S tím kotcem...nesouhlasím. Tady jde opravdu i o plemeno, co má irma nevím, ale já měla dva k lidem velmi přátelské psy, nikdy jsem nezaznamenala jedinný problém, psy jsem nikdy neučila něco jako ,,hlídat si teritorium", naopak vyhlíželi a vítali návštěvy jdoucí k nám od branky(loubí 70m) zedníky chodící pracovat někam do zahradního domku a třeba dodávky pošťáků, co nám zajížděli bránou až ke garáži. Nemusela jsem být u toho a byla jsem si opravdu 100% jistá, že psi tam budou spokojeně vrtět ocáskama a čekat na kontakt. Když přijde návštěva, stačí je odeslat na místo, což jsou běžná místa, kde polehávají - to bylo z důvodu, že každý nechce mít psí ocas v kafi U dětí je to jiná, tam jsem obezřetnější, přece jen člověk neví, co dítě napadne, hlavně tedy dnešní děti.

16.8.2020 13:56

Já jsem vždy spíš pro prevenci, než pak řešit problém. U nás nejde jen o napadení návštěvy, ale máme u domu rušnou silnici, návštěva může psa pustit, může se stát cokoli. Psy máme hlídací a upřímně vzhledem k občasným útokům zlodějů na domy sousedů my to vůbec nevadí.

16.8.2020 14:13

Já jsem pro zlatou střední cestu.
Děti se potřebuji naučit správnému chování při kontaktu se psy a naopak.

Samozřejmě pod přímým dohledem majitele.

16.8.2020 14:55
fikovnice

XXX.XXX.139.21

lesnížínka napsal(a):
S tím kotcem...nesouhlasím. Tady jde opravdu i o plemeno, co má irma nevím, ale já měla dva k lidem velmi přátelské psy, nikdy jsem nezaznamenala jedinný problém, psy jsem nikdy neučila něco jako ,,hlídat si teritorium", naopak vyhlíželi a vítali návštěvy jdoucí k nám od branky(loubí 70m) zedníky chodící pracovat někam do zahradního domku a třeba dodávky pošťáků, co nám zajížděli bránou až ke garáži. Nemusela jsem být u toho a byla jsem si opravdu 100% jistá, že psi tam budou spokojeně vrtět ocáskama a čekat na kontakt. Když přijde návštěva, stačí je odeslat na místo, což jsou běžná místa, kde polehávají - to bylo z důvodu, že každý nechce mít psí ocas v kafi U dětí je to jiná, tam jsem obezřetnější, přece jen člověk neví, co dítě napadne, hlavně tedy dnešní děti.

Takovej je ten náš Drahanský vestaj, co zde o něm občas píšu. Miluje návštěvy a věřím, že by s neutuchající radostí vítal i zloděje . A děti....ty přímo zbožňuje. On je taková psí chůva. Teď mají dvě malá koťata a dokáže u nich celý den sedět a nadšeně mávat ocasem!

Přidejte reakci

Přidat smajlík