Pudl vícebarevný s p.p. FCI

Prodám Pudla trpasličího - Nabízíme štěňátka pudla vícebarevného k odběru k...
33000 KčMacek206akivi
XXX.XXX.39.20
Dobrý den, mám možnost koupit štěně za 10500, - bez PP, je to příliš? Otec i matka jsou na 100% pudlici.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Macek206akivi
napsal(a):
Dobrý den, mám možnost koupit štěně za 10500, - bez PP, je to příliš? Otec i matka jsou na 100% pudlici.
A odkud jste spadla na hlavu? Proč štěňata nemají PP, když rodiče jsou tak úžasní?
Bacha, může vám z toho vyrůst jezpudl ( nebo pudljez?). Prostě kudrnatý voříšek s dlouhým tělem a krátkýma nožkama, může mít i hezkou pudlí hlavu.
Několik jsem jich poznala - zaručeně čistokrevní, bez PP. Jen v jednom sídlišti. Stříbrného, černého, meruňkového.....Fakt je, že černá Čárlinka byla povahově úžasná ( když se zbavila paniky a strachu )
Jestli máte fakt jistotu, že jsou oba rodiče pudli a trpasličí... Záleží jen na vás, jestli dáte deset a půl tisíce za nejistotu, nebo aspoň dvojnásobek ne-li víc, za jistotu s PP. To si musíte rozhodnout sami.
Macek206akivi
napsal(a):
Pokud víte 100%, že jsou rodiče pudlíci to znamená, že opravdu oba rodiče mají PP...a to stopro neznamená, že když to tvrdí prodávající, tak je to pravda, tak hurá do toho.
Jak bylo psáno výše...pokud tu jistotu nemáte, může vám z toho vyrůst "dlouhý pudlík" těch vídám fakt hodně. Pokud chcete mít opravdu jistotu, že si koupíte pudla, tak holt nezbývá, než si připlatit za opravdu čistokrevné štěně s PP.
Štěně bez PP je sázka do loterie....buď budete mít štěstí a za "málo peněz" bude hodně muziky, to znamená, že štěně bude opravdu čistokrevné a vyroste vám z toho to co si představujete, jak exteriérově, tak povahově a nebo si za šílený prachy koupíte defakto kříženečka
Ale na bazoši je královák bez papírů za 15 tisíc a píše se tam, že rodiče jsou testovaní. O co jde, čím neprošli, nebo co se děje?
U pudla bez pp bych se bála ne velikosti, ale kožichu. Může vypadat.. trochu jinak :-) Ti jsou v útulcích.
My máme pizizubku s PP za 18 tis. Koupeného jako nestandarda. Osobně bych zrovna u pudlů do bez PP nešla.
sufle
napsal(a):
My máme pizizubku s PP za 18 tis. Koupeného jako nestandarda. Osobně bych zrovna u pudlů do bez PP nešla.
A nepřerostl vám trochu?
Macek206akivi
napsal(a):
bez PP 10 000. Jistota ničeho ale slušný kšeft. Ne nedala, záruka ničeho. Od nějakého člověka na ulici koupít mobil za 30 000 který se podobá originálu? jen blázen by ty peníze dal za fejkový mobil
Macek206akivi
napsal(a):
To už je lepší: https://www.facebook.com/PudlVNouzi
sufle
napsal(a):
No, kupovali jsme ho jako toy / trpaslík a je z něj malý trpaslík, kv cca 30 cm.
Má podkus, tak byl levnější.
Aha, teď jsem si všimla, že je tam ještě jeden. Já myslela toho černého :-))
To jsou ty ceny bezpapíráků tak šílený teďka kvůli koroně? Já bych ještě jako pochopila koupi bezpapíráka do cca 3000kč, což je stejná cena jako za vyšší adopční poplatek psa v útulku a to ještě bych si takového psa vzala jen z nějakých prokázaných podmínek, kde vím, že se nejedná o množku...ale bez PP pes za 10k u kterého nevíte ani co vám vyroste je teda slušnej byznys.
A ano, po městě potkávám dost "jakopudlů" kteří mají naprosto otřesnou srst...vypadá to na něco mezi oškubanou slepicí a vypelichanou ovcí ...doufám, že za to taky nedali desítku . Jinak jsou to peníze zadavatelky, ať si to sama rozmyslí, jestli nevadí, že z toho nakonec pudl možná ani nevyroste a chce ty peníze dát, tak proč ne.
Někdo si koupí papíráka, vlastně většina mých známých
a nic s ním nedělají = neuchovnují, je to rodinný pes.
"Nemnožej", nechovaj a kupodivu ani nekastrují.
Nevím, proč by po jejich drahém psovi měli být zmetci
.Bez PP.- jen proto?
Mám letošní zkušenost, že za s prominutím "zmetek", ale s PP,
chtěla chovatelka 25 tisíc.
(zuby, varlata ) No od mé známé je nedostala, asi koupil
jinej trouba ...
Třeba zadavatelka koupí z množírny ....
Varaxi
napsal(a):
Co je podmínkou chovnosti u pudlů? Jestli jsou ti rodiče fakt PP, tak jak to, že nemají PP štěňata?
Protože pokud jsou rodiče nechovní ze zdravotních důvodů, tak ta štěňata můžou dopadnout i hůř než jen s netypickou srstí.
Tomuhle opravdu nerozumím:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123958992/pudl-velky-kralovsky-bily-pejsek.php
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Já spíš nerozumím tomu, že někdo je tak uvědomělý, že jim píše do hodnocení svůj názor na bezPP.
Předesílám, že nejsem příznivcem psů bez PP. Ale čistě teoreticky. Chci pudlíka, nechci odchovávat, ale už kvůli zdravotnímu stavu chci fenku s PP. Soused má z téhož důvodu pejska s PP. Jelikož jsou to hezký a zdraví jedinci, rozhodneme se sousedem, že zkusíme štěňátka. Podaří se. Takže máme pěkná štěňátka, ale bez PP. Jsou to tedy z naší pohodlnosti /založení chovné stanice, výstavy, uchovnění, vyřizování papírů/ štěňata bez PP. V čem je tady problém?
Janae1
XXX.XXX.160.6
eli22
napsal(a):
Předesílám, že nejsem příznivcem psů bez PP. Ale čistě teoreticky. Chci pudlíka, nechci odchovávat, ale už kvůli zdravotnímu stavu chci fenku s PP. Soused má z téhož důvodu pejska s PP. Jelikož jsou to hezký a zdraví jedinci, rozhodneme se sousedem, že zkusíme štěňátka. Podaří se. Takže máme pěkná štěňátka, ale bez PP. Jsou to tedy z naší pohodlnosti /založení chovné stanice, výstavy, uchovnění, vyřizování papírů/ štěňata bez PP. V čem je tady problém?
To je možné, co vídám kolem sebe, tak je to spíše o nechuti uchovnit než o nějaké zdravotní či jiné vadě.
Často mají pouze jeden vrh, nechají si jedno štěně doma a tím se štěňaty končí.
Ale těžko říct, jestli je to tento případ.
A ten pes z holčičkou je krásný, to je nádhera.
eli22
napsal(a):
V tom, že to takhle nebývá !
kololol123
XXX.XXX.96.72
napsal(a):
To jsou ty ceny bezpapíráků tak šílený teďka kvůli koroně? Já bych ještě jako pochopila koupi bezpapíráka do cca 3000kč, což je stejná cena jako za vyšší adopční poplatek psa v útulku a to ještě bych si takového psa vzala jen z nějakých prokázaných podmínek, kde vím, že se nejedná o množku...ale bez PP pes za 10k u kterého nevíte ani co vám vyroste je teda slušnej byznys.
A ano, po městě potkávám dost "jakopudlů" kteří mají naprosto otřesnou srst...vypadá to na něco mezi oškubanou slepicí a vypelichanou ovcí ...doufám, že za to taky nedali desítku . Jinak jsou to peníze zadavatelky, ať si to sama rozmyslí, jestli nevadí, že z toho nakonec pudl možná ani nevyroste a chce ty peníze dát, tak proč ne.
neni to kvuli korone,ale kvuli tomu,že opravdové množky co měly desítku psu je vybily aby nemuseli nic registrovat a přešly na jiný kšefty a zustaly jen lidi co mají pár psů a štenat je nyní opravdu málo,takže proč nevyužít situaci,lidi chtějí štenata a sami se snaží přeplatit aby ho získali
napsal(a):
Ani já.
Před rokem jsem se poohlížela po malým akčním pejskovi mj. i na sporty - v užším výběru byli trpasličí pudl, trpasličí pinč a číňan. Mýmu oku nejvíc lahodil pinč, ale jelikož jsem se obávala větší štěkavosti, zvítězil pudl. Očekávala jsem od něj i jednodušší povahu. Jelikož mám mezi chovateli pudlů známé, dostala jsem info, že fenka s pp míň než za 30 tisíc nebude. Upřímně, ty peníze se mi dát nechtělo. Chápala jsem, že jde o parťáka na hodně let a za auto, který je na míň, jsem zaplatila mnohem víc. Ale prostě z principu, přišlo mi to takový marnotratný. To bych ty peníze radši věnovala útulku.Do vystavování pudla bych kvůli srsti nešla ani omylem a pejsek výhradně jako mazel a na sport se dá pořídit podstatně levněji.
Nedivím se lidem, že se jim tolik platit nechce a to často ani těm, kteří a tom finančně nejsou vůbec špatně.
Nakonec jsem dostala nabídku skoro roční toy fenky s pp, která špatně přezubila a byla by za polovic.Už jsem měla i domluvenou návštěvu, na poslední chvíli mě cosi osvítilo a já jsem se chovatelce omluvila.
No a za půl roku jsem si jela do útulku pro pinčovou, za mě je to úplně dokonalej pes a jako bonus prakticky neštěká. Odmítnutí pudličky nelituju ani omylem.
Myslím si, že díky přemrštěným cenám papíráků si i množiči mohou více vyskakovat a prodávat dráž.
napsal(a):
Ehe? Tak oni udělají chovatelské maximum a mrsknou štěňata bez papírů?
Chápu, že vyjezdit šampiona je otrava, ale to běžného kupujícího stejně nezajímá.
eli22
napsal(a):
Takhle vznikaly domácí odchovy psů bez PP v obýváku "kdysi", před cca 20 a více lety. Psa neměl a nechtěl naprosto každý. A štěňata bezPP se prodávala za polovinu ceny štěněte s PP. Kříženci se rozdávali.
Životní styl je taky jiný. Za mého mládí byl pes jako poslední kousek skládačky do rodinného štěstí. Někdo si ani psa nikdy nepořídil celý život.
Dnes se děti odstěhují od rodičů a jedna z prvních potřeb je pořízení si do nového bydlení nového psa nebo radši víc psů. Všichni "potřebují" mít psa, ať mají podmínky, čas, finance nebo jisté bydlení s možností mít zvíře.
A to nahrává všem množitelům, protože chovatelé s PP a domácí odchovy bezPP po psech s PP tu obrovskou poptávku neuspokojí. Takže se začalo množit cokoli s čímkoli ve velkém.
kololol123
napsal(a):
neni to kvuli korone,ale kvuli tomu,že opravdové množky co měly desítku psu je vybily aby nemuseli nic registrovat a přešly na jiný kšefty a zustaly jen lidi co mají pár psů a štenat je nyní opravdu málo,takže proč nevyužít situaci,lidi chtějí štenata a sami se snaží přeplatit aby ho získali
to se mi nezdá. Ne proto, že by to nedokázali, ale proč by to dělali? Když se to vezme kolem a kolem, pokud psy netýrají, nedělají nic nelegálního. Navíc, jaká registrace? Vždyť stačí nejlevnější čip a regisrovat se nic nemusí.
..."domácí odchovy bezPP "....nerozumím tomuto výrazu. Odchov bezPP po rodičích s PP chápu tam, kde byly potřeba zkoušky z výkonu. Na to každý nemá ( a teď nemyslím zrovna finance - i když....), ale tam kde stačí výstava a případně bonitace, někdy ani ta ne. Pak už jen zdravotní testy - a tam může být problém.
Ani ch.st. není potřeba zakládat, stačí odchovat třeba na chovatele feny.
Fakt nechápu, když budu mít pěknou zdravou fenu a budu chtít chovat, proč bez PP. Proč ten rodný list štěňatům nedat?
napsal(a):
..."domácí odchovy bezPP "....nerozumím tomuto výrazu. Odchov bezPP po rodičích s PP chápu tam, kde byly potřeba zkoušky z výkonu. Na to každý nemá ( a teď nemyslím zrovna finance - i když....), ale tam kde stačí výstava a případně bonitace, někdy ani ta ne. Pak už jen zdravotní testy - a tam může být problém.
Fakt nechápu, když budu mít pěknou zdravou fenu a budu chtít chovat, proč bez PP. Proč ten rodný list štěňatům nedat?
Nevím, co bylo potřeba k uchovnění psa/feny a vrhu štěňat s PP před těma 20 a více lety.
Nevím, proč byly domácí obývákové odchovy štěňat bezPP po rodičích s PP, jen vím, že takové byly. Možná tenkrát i veterináři razili teorii, že fena by měla mít za život aspoň jednou štěňata.
Obývákové odchovy jsou a budou. Někteří prostě budou podomácku množit, protože ta jejich fenka je tak skvělá, že po ní majitel nutně musí mít potomka. No a sousedův pes je celkem hezký, tak to bude otec. Tohle nepřestane.
Proč nedat rodný list štěňatům?
Protože ti drobní domácí množitelé o tom, jak to chodí, nemají ani páru. Vidím a slyším to dnes a denně na sídlišti. Většina si myslí, že výstava je nějaká strašná a hnusná povinnost. K tomu mají dojem, že jim jejich Fifi bude někdo na výstavě hanit a oni to nemají zapotřebí, protože ta jejich je nejkrásnější.
O tom, jak to chodí, vědí chovatelé a majitelé psů s PP. Vědí to i množitelé a proto umí argumentovat, proč je ten konkrétní pes bez PP.
napsal(a):
to se mi nezdá. Ne proto, že by to nedokázali, ale proč by to dělali? Když se to vezme kolem a kolem, pokud psy netýrají, nedělají nic nelegálního. Navíc, jaká registrace? Vždyť stačí nejlevnější čip a regisrovat se nic nemusí.
To jsou nesmysly, kolaloku ani nečtěte.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123649702/pomeranian-fenecka.php
Myslím že tohle je rekord. Pes k ničemu (s prominutím), na sport se nehodí, na hlídání ani na výstavy a peněz jak za dva papírové ovcaky. Mazec.
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123649702/pomeranian-fenecka.php
Myslím že tohle je rekord. Pes k ničemu (s prominutím), na sport se nehodí, na hlídání ani na výstavy a peněz jak za dva papírové ovcaky. Mazec.
Bez PP za 33000,-.
Pod tím inzerát s PP za 55000,-.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123991843/pomeranian-s-pp-fenecka.php
kololol123
XXX.XXX.96.72
napsal(a):
myslím tím ten hon jak na čarodějnice,někdo prodává štenata a hned se na něj vrhnou ti pseudoochránci,jak si dovolil namnožit psa bez PP,udání,kontroly a nyní registrace a čipování všech psů,to už si množky nerisknou,když jim přijde kontrola,aby měly doma x psu bez čipu a když mají několik psu vypadajících stejně,tak už to nejde okecat,když musí mít každý svuj čip a pak daně za prodej stenat nejde už taky tak okecat,proto přešlo hodně takových ze psů na papoušky a nějaké kočky,n mohu říct,že ve vesnici byla taky množka psů a přešly na papoušky,že měly asi 40 psu to se vedelo,ale bylo tam ticho ,co mají papoušky,vřískají ptáci od rozednění do setmění a to jde všem tady hlava kolem,bydlíme na druhém konci vesnice ale řev je až tady
kololol123
napsal(a):
myslím tím ten hon jak na čarodějnice,někdo prodává štenata a hned se na něj vrhnou ti pseudoochránci,jak si dovolil namnožit psa bez PP,udání,kontroly a nyní registrace a čipování všech psů,to už si množky nerisknou,když jim přijde kontrola,aby měly doma x psu bez čipu a když mají několik psu vypadajících stejně,tak už to nejde okecat,když musí mít každý svuj čip a pak daně za prodej stenat nejde už taky tak okecat,proto přešlo hodně takových ze psů na papoušky a nějaké kočky,n mohu říct,že ve vesnici byla taky množka psů a přešly na papoušky,že měly asi 40 psu to se vedelo,ale bylo tam ticho ,co mají papoušky,vřískají ptáci od rozednění do setmění a to jde všem tady hlava kolem,bydlíme na druhém konci vesnice ale řev je až tady
Jaká kontrola? Jaký čip, jaká registrace? Jaké daně?
Kontrola se hlásí předem a oškliví ztýraní psi se schovají do sklepa. Není pes = není čip = není registrace = neplatím daně.
Ne?
Ale jako vtip dobré :)
Pomeranč byl vždy drahý pes. Ale neměl by být. Podle mě - malý pes = málo korun.
I když.. je to jako koupě A+++++++++++++++ spotřebičů - malý pes toho méně sežere. Na ta plus koukám docela dost, když kupuji mrazák.
napsal(a):
Pomeranč byl vždy drahý pes. Ale neměl by být. Podle mě - malý pes = málo korun.
I když.. je to jako koupě A+++++++++++++++ spotřebičů - malý pes toho méně sežere. Na ta plus koukám docela dost, když kupuji mrazák.
Tak třeba konkrétně pomeranče já bych nechtěla ani v případě, že by mi doplatili...
napsal(a):
Hlavně určité typy holek, co chtějí za každou cenu tu chlupatou návnadu (hernajs, to by se běhalo ), tak bývají dost zklamané. Hračka ječí jako siréna, fere to už i kámošky, pořád starost o kožich, flitrový obojek není pořádně vidět... To si nedělám srandu, to je realita. Pařížská a okolí je pekelná koncentrace těchhle nádherných coursingových střapečků a člověk občas i něco zaslechne, protože chlupatá koule není konkurence, nýbrž kořist. A ta se loví potichu.
napsal(a):
Hlavně určité typy holek, co chtějí za každou cenu tu chlupatou návnadu (hernajs, to by se běhalo ), tak bývají dost zklamané. Hračka ječí jako siréna, fere to už i kámošky, pořád starost o kožich, flitrový obojek není pořádně vidět... To si nedělám srandu, to je realita. Pařížská a okolí je pekelná koncentrace těchhle nádherných coursingových střapečků a člověk občas i něco zaslechne, protože chlupatá koule není konkurence, nýbrž kořist. A ta se loví potichu.
Tak ale kde se můžete lépe vystavit a vyselfíčkovat než před Gucci krámem, že jo :-)
Ta chovka má buldočky, rasly, corgi a pomíky. Dál jsem nečetla. Pro mě fabrika, to přece nemůžu stíhat.
Jo, pomeranč je od pradávna ve vlastnictví Fran Drescher, Hilton, Richie, Longoria, to už je argument :-) Ale že Gwen Stefani takto klesne.. to mě sebralo.
edit.: Osbournovic, Stallone, Steven Tyler, Heidi Klum,... no takže všichni mají pomeranče, to je těch 30 - 60 tisíc ještě málo :-)
napsal(a):
Ani já.
Jak jsem to pochopila já. Nabízejí štěně královského pudla bezPP. Oba rodiče mají doma. Rezervují ho proti záloze. Štěně bude odčervené, čipované,očkované.
Pokud je vše pravda, je to víc,než co kdo může po štěněti bez PP chtít. Navíc se zdá, že jsou široko,daleko jediní, co takového psa nabízejí.
Co je tedy, podle vás, špatně?
sisi58
napsal(a):
Jak jsem to pochopila já. Nabízejí štěně královského pudla bezPP. Oba rodiče mají doma. Rezervují ho proti záloze. Štěně bude odčervené, čipované,očkované.
Pokud je vše pravda, je to víc,než co kdo může po štěněti bez PP chtít. Navíc se zdá, že jsou široko,daleko jediní, co takového psa nabízejí.
Co je tedy, podle vás, špatně?
Ale špatně ani ne, ale nerozumím, proč když mají vlastně cca pp rodiče, fakt i vyšetřené psy, proč nemají pp, proč .. asi nechtěli na výstavy, nebo se pokafrali v klubu, nevím, ale nic špatně na tom není, pokud někdo psy netýrá, tak je mi to jedno. A ty komentáře, co si lidé na bazoši dovolují, to je teda něco.
napsal(a):
Ale špatně ani ne, ale nerozumím, proč když mají vlastně cca pp rodiče, fakt i vyšetřené psy, proč nemají pp, proč .. asi nechtěli na výstavy, nebo se pokafrali v klubu, nevím, ale nic špatně na tom není, pokud někdo psy netýrá, tak je mi to jedno. A ty komentáře, co si lidé na bazoši dovolují, to je teda něco.
Mám psy ráda, ale něco do podrobna neznám. Proto jsem se ptala. Je fakt, že královských pudlů je v nabídce minimum, pokud nějaký. Takže psi sPP, by byli určitě žádaní.
Ovšem sama jsem byla na dvou výstavách a nikdy více.Je to o nervy, pokud obrážet se psem výstavy, nemáte jako koníčka.
napsal(a):
nebo to je brácha a ségra, mamka a syn, nebo tak nějak podobně.....
a co je špatně na bPP po PP?
že se rozjede větev mimo systém, který má zajišťovat samu existenci plemene, které je založeno na dědičnosti, která je doložena tím PP (to je jeho smysl) +systémem uchovnění (teď zcela pomíjím smysluplnost či "smysluplnost" procesu uchovnění toho kterého plemene)
a to jde ruku v ruce s nepochopením statusu plemene a smyslu PP
napsal(a):
Já prostě nerozumím tomu, proč někdo (údajně) absolvuje se psy nejrůznější vyšetření, štěňata načipuje, řádně očkuje a odčervuje, určitě dobře krmí... PROČ už jim teda nenechá vydat i průkaz původu? Kdyby jenom proto, aby se vědělo, kdo je maminka a tatínek.
Mě na tom zaráží ten rozpor v pečlivosti na jedné straně a totální lenosti na straně druhé. Nechápu to a nejspíš i proto tomu nevěřím.
EDIT: Píšu o těch královácích.
napsal(a):
Domácí odchov bezPP je to, co popsala eli22:
eli22 napsal(a):
Chci pudlíka, nechci odchovávat, ale už kvůli zdravotnímu stavu chci fenku s PP. Soused má z téhož důvodu pejska s PP. Jelikož jsou to hezký a zdraví jedinci, rozhodneme se sousedem, že zkusíme štěňátka. Podaří se. Takže máme pěkná štěňátka, ale bez PP. Jsou to tedy z naší pohodlnosti /založení chovné stanice, výstavy, uchovnění, vyřizování papírů/ štěňata bez PP. V čem je tady problém?
Není to bezPP z množky, ale z rodiny.
Dasvo
napsal(a):
Já prostě nerozumím tomu, proč někdo (údajně) absolvuje se psy nejrůznější vyšetření, štěňata načipuje, řádně očkuje a odčervuje, určitě dobře krmí... PROČ už jim teda nenechá vydat i průkaz původu? Kdyby jenom proto, aby se vědělo, kdo je maminka a tatínek.
Mě na tom zaráží ten rozpor v pečlivosti na jedné straně a totální lenosti na straně druhé. Nechápu to a nejspíš i proto tomu nevěřím.
A zvlášť když k uchovnění pudla není třeba žádná náročná zkouška. Podle klubu se bonitace skládá z rámcového měření, posuzuje se tvar hlavy, oko, ucho, trup, ocas, končetiny, pigmentace a povaha, toť vše, nic hroznýho. Takže nechápu, že je to pro majitele, který údajně udělal tolik vyšetření, nesplnitelný. Možná má odpor k institucím a nechce být v klubu.
Dasvo
napsal(a):
Přesně.
A toto si řeknou dvě třetiny těch dobrých potenciálních majitelů.
Tím nechci říci, že PP je alfou a omegou, ale něco to zkrátka do světa vysílá, ať už pravdivě, či ne, a může to ty správné majitele odrazovat.
Zas si říkám, třeba je podmínkou chovnosti bonitace do určitého věku nebo něco tak, že se to už dohnat nedá... Ale to štěně bych si stejně nevzala, ty okolnosti jsou stále podezřelé.
Varaxi
napsal(a):
Přesně.
A toto si řeknou dvě třetiny těch dobrých potenciálních majitelů.
Tím nechci říci, že PP je alfou a omegou, ale něco to zkrátka do světa vysílá, ať už pravdivě, či ne, a může to ty správné majitele odrazovat.
Zas si říkám, třeba je podmínkou chovnosti bonitace do určitého věku nebo něco tak, že se to už dohnat nedá... Ale to štěně bych si stejně nevzala, ty okolnosti jsou stále podezřelé.
Já bonitovala 6ti letého psa jezevčíka. Dostal se ke mě už nechtěný majitelem, v docela katastrofálním stavu. Dala jsem ho do kupy, jako absolutní laik, ale za pomoci známé, udělal norovací zkoušky, jednu výstavu a bonitaci. V 6ti letech byl uchovněn. Takže to není omezeno věkem. A do jeho 7,5 let jsme ještě šli na pár výstav a dokonce stihnul Českého šampiona.
napsal(a):
A zvlášť když k uchovnění pudla není třeba žádná náročná zkouška. Podle klubu se bonitace skládá z rámcového měření, posuzuje se tvar hlavy, oko, ucho, trup, ocas, končetiny, pigmentace a povaha, toť vše, nic hroznýho. Takže nechápu, že je to pro majitele, který údajně udělal tolik vyšetření, nesplnitelný. Možná má odpor k institucím a nechce být v klubu.
Nemusí být v klubu. Jen má potom poplatky za různé úkony vyšší než člen klubu.
napsal(a):
Nemusí být v klubu. Jen má potom poplatky za různé úkony vyšší než člen klubu.
Tak potom to už vůbec nechápu. Něco tam smrdí.
napsal(a):
Tak potom to už vůbec nechápu. Něco tam smrdí.
Taky nechápu a taky si myslím, že tam bude nějaký háček nebo spíš hák.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nevím, co bylo potřeba k uchovnění psa/feny a vrhu štěňat s PP před těma 20 a více lety.
Nevím, proč byly domácí obývákové odchovy štěňat bezPP po rodičích s PP, jen vím, že takové byly. Možná tenkrát i veterináři razili teorii, že fena by měla mít za život aspoň jednou štěňata.
Obývákové odchovy jsou a budou. Někteří prostě budou podomácku množit, protože ta jejich fenka je tak skvělá, že po ní majitel nutně musí mít potomka. No a sousedův pes je celkem hezký, tak to bude otec. Tohle nepřestane.
Proč nedat rodný list štěňatům?
Protože ti drobní domácí množitelé o tom, jak to chodí, nemají ani páru. Vidím a slyším to dnes a denně na sídlišti. Většina si myslí, že výstava je nějaká strašná a hnusná povinnost. K tomu mají dojem, že jim jejich Fifi bude někdo na výstavě hanit a oni to nemají zapotřebí, protože ta jejich je nejkrásnější.
O tom, jak to chodí, vědí chovatelé a majitelé psů s PP. Vědí to i množitelé a proto umí argumentovat, proč je ten konkrétní pes bez PP.
Já mám tu zkušenost, že když si někdo koupí psa opravdu s PP, tak mu chovatel problematiku chovu ozřejmí stejně, jako výživu štěňátka. Aspoň to tak bylo před 20ti lety ( vlastně už před 30 ti - ono to utíká )
napsal(a):
Já mám tu zkušenost, že když si někdo koupí psa opravdu s PP, tak mu chovatel problematiku chovu ozřejmí stejně, jako výživu štěňátka. Aspoň to tak bylo před 20ti lety ( vlastně už před 30 ti - ono to utíká )
Měla a mám psy opravdu s PP a ani jeden chovatel mi nic nevysvětlil.
V podstatě ani jednoho nic nezajímalo a určitě mi nic nevysvětloval, ani problematiku chovu ani výživu. A jednalo se o různé chovatele různých plemen. Vzorek granulí jsem dostala s jedním štěnětem.
Takže kdybych se nezajímala a chtěla mít štěňata, klidně budu mít ten jeden obývákový odchov bez PP na psech s PP.
Normální pejskaři, když zjistí, že mám pesy s PP, okamžitě se ptají, kdy budu mít štěňata. Když odpovím, že nebudu chovat, protože je psů víc než je zdrávo, někdo řekne, někdo si jen myslí - a proč teda máte psa s PP?
Fiona.Praha
napsal(a):
V podstatě ani jednoho nic nezajímalo a určitě mi nic nevysvětloval, ani problematiku chovu ani výživu. A jednalo se o různé chovatele různých plemen. Vzorek granulí jsem dostala s jedním štěnětem.
Takže kdybych se nezajímala a chtěla mít štěňata, klidně budu mít ten jeden obývákový odchov bez PP na psech s PP.
Normální pejskaři, když zjistí, že mám pesy s PP, okamžitě se ptají, kdy budu mít štěňata. Když odpovím, že nebudu chovat, protože je psů víc než je zdrávo, někdo řekne, někdo si jen myslí - a proč teda máte psa s PP?
No tak ani PP štěně by se nemělo kupovat "z voleje"... Bez zájmu a chovatelského servisu.
Když ono je to těžké. Znám tuto situaci z pohledu majitele i z pohledu chovatele. A jako chovatel Vás můžu ubezpečit, že většina majitelů nemá absolutně zájem o nějaký chovatelský servis. A když se - jako chovatel - o něco snažíte, považují to za nepřípustné vměšování a ovlivňování.
Já pomoc, rady a servis samozřejmě nabídnu. Je ale především na samotném majiteli, jestli má zájem a nabídky využije. Nemůžete těm lidem nic vnucovat! Koupili psa, ten je plně jejich majetkem a Vy jako chovatel pozbýváte všechna práva a možnosti dál ovlivňovat jeho život.
Dasvo
napsal(a):
Když ono je to těžké. Znám tuto situaci z pohledu majitele i z pohledu chovatele. A jako chovatel Vás můžu ubezpečit, že většina majitelů nemá absolutně zájem o nějaký chovatelský servis. A když se - jako chovatel - o něco snažíte, považují to za nepřípustné vměšování a ovlivňování.
Já pomoc, rady a servis samozřejmě nabídnu. Je ale především na samotném majiteli, jestli má zájem a nabídky využije. Nemůžete těm lidem nic vnucovat! Koupili psa, ten je plně jejich majetkem a Vy jako chovatel pozbýváte všechna práva a možnosti dál ovlivňovat jeho život.
Já si nestěžuji, reagovala jsem na příspěvek orionky.